Új hozzászólás Aktív témák

  • Samus

    addikt

    Megint elakadtam az elektromágnessel. Működik, de. Tápból elég kevés van itthon. Van egy sima trafós dugasztápom, egy régi Energizer NiMh gyorstöltőé volt, névlegesen 12V@1.8A. Ezt rákapcsolva az üresjárati 12.26V leesik 6.8-ra, közben 2.4A átfolyó áramot mérek. És lüktetést, ha le akarom venni a fémet a mágnesről működés közben (de az értékek stabilak maradnak).

    Van egy 21-27V@10A kapcsolóüzemű tápom 24 voltra állítva (ez komoly cucc, CNC gépben volt, néha leesik a fesz pár voltot, ezért cserélték), ez azonnal lekapcsol, ahogy rákötöm a tekercset, ha lehúzom, visszakapcsol, ha rádugom, megint le.

    Az autóakkum behalt a tél alatt (9 volt és a digitális töltő nem tölti), szóval azt sem tudtam kipróbálni. Van egy PC tápom (650es single rail Corsair TX650, tekintélyes, 54A főággal), ezt még nem bontottam szét, hogy közösítsem a 12 voltos ágakat.

    YouTubeot nézve laptoptőltő formáju tápokkal (és 6 voltos akkukat láttam még sorban) láttam működik, a többi videóban nem beszélnek az áramforrásról. A LED tápegységek, amik laptop töltő formájuak, jók lehetnek erre? Vagy azok is letiltanak? Combos cucc kellene, de fogalmam sincs, mit vegyek.

    '' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

Új hozzászólás Aktív témák