Új hozzászólás Aktív témák

  • And

    veterán

    válasz atesss #8031 üzenetére

    Panelműszereket pl. itt tudsz beszerezni: [link], de érdemes körülnézni az ismertebb bp-i alkatrészboltok honlapján is.
    "Ez egyébként AVR lenne, vagy még PIC ?"
    Hát ezt innen nem igazán lehet megmondani, de nem is jelent sokat. Mindkét gyártó (Atmel és Microchip) elég széles palettával rendelkezik az apró, kevés lábszámú 8-bites kontrollerektől a rengeteg perifériát magában foglaló komolyabbakig. Hobbi szinten a gyártók közötti választás inkább a megszokás, esetleg a korábbi tanulmányok függvénye.
    "Meg van egy fordulatszámmérője is, bár ez úgy tűnik nem mikrokontrolleres"
    Pedig a nyák alapján simán kontrolleresnek néz ki (egyetlen komolyabb SMD tok + kvarc), meg az önköltsége így valószínűleg jóval alacsonyabb.
    "Egy fúróba fixen beépített fordulatszámmérőre mi lehetne a legolcsóbb megoldás?"
    Szerintem ez sokmindentől függ: milyen a fordulatvezérlés módja, a motor típusa, kell-e pontos (szenzoros) mérés, vagy csak saccperkábé indikálás, stb.
    "De mennyibe kerülhet összerakni egy ehhez megfelelő, kis teljesítményű stroboszkópot (alkatrészárban) ?"
    Jó kérdéseid vannak ;), ilyet még nem raktam össze. Valszeg. megint csak a beszerzési lehetőségek függvénye, annyira nem vagyok ismerős az ehhez szükséges alkatrészek árainak témájában.. Rossz vakuból talán egyedül a villanócső (ha egyáltalán) és annak a nagyfeszültségű gyújtója lehet használható, más nem nagyon. Egy stroboszkóp ugye nagyon sűrű, cserébe kisebb energiájú villanásokra van kihegyezve, egy egyszerű vaku meg éppen ellenkezőleg (bár a mai drága rendszervakuk már egész sokmindent tudnak, csak azok megint nem olcsók, és nem kompakt fényképezőbe építve léteznek).
    "És hálózati fesz nem lenne elég ehhez ?"
    De, bizonyára igen, a maga hátrányaival: a végeredmény nem lesz mobil / hordozható, és némileg veszélyesebb vele dolgozni (főleg kifejleszteni), mint egy telepes készülékkel.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák