Új hozzászólás Aktív témák

  • setup

    tag

    válasz mezis #91484 üzenetére

    Igen hát ezekkel lehetett/kellett volna játszogatni, mielőtt mindent akkurátusan beragasztok. Akkor valahogy nem gondoltam rá. Régen építkeztem utoljára. Zöldfül effektus.
    #91485Aryessetup#91482
    Nem, a táp 18V az elemekkel is. Azért kell két elem, mert olyan opampokat használnak, amiknek kevés a 9V, túlnyomórészt elég szokott lenni egy elem, de ez két elemes. Van ilyen is és szerintem ennek jobb a hangja.
    Azért kezdtem el kombinálni, mert az akku ~4V a földhöz képest így ha csak a 18V testét kapcsolom úgy éreztem, akkor a konverter kimenetét kapcsolom és rajta marad a konverter bemenete az akkun és folyamatosan felveszi majd róla a 10mW-ot. Nem gondoltam végig alaposan, hogy inkább az akku testét kéne csak kapcsolni a jack aljzattal a gyári szisztéma szerint, mert egyszerűnek tűnt a 6 lábú kapcsolóval kapcsolni a pozitív polaritását (is) az akkunak és amiatt meg praktikusabbnak éreztem, hogy így tiszta haszon, hogy akkor bekapcsolt állapotban nem lesz az akkun rajta a töltő áramkör kimenete, tehát tuti nem okozhat semmi meglepit, hogy az ott van. A konvertert meg agyon árnyékoltam. Meg fogom én ezt oldani, csak olyan akkurátusan beragasztgattam mindent, hogy már nincs szívem most kiszedni. Van itthon digit levegőm, szóval ha azzal 100 fokot belefújok szépen ki lehet majd ezt szedegetni onnan, mert ott ellágyul a műanyag rúd, ami a pisztolyban van. Bontható, csak olyan faxán szól, hogy most egyelőre élvezkedem, tojok tá, hogy pukkan egyet bekapcsoláskor. Meg azért jobb itt végig gondolni veletek, mielőtt megbontom, hogy másodszorra már tuti legyen minden profi. Harmadszorra már nem szeretném szétszedni. :DDD Aztán még az is lehet, hogy a hangszereknél nem véletlenül éltek túl az elemek és ha fejen állok is pukkan majd bekapcsoláskor konverterrel. Ég tudja, majd kiderül, de picit fura, hogy nem álltak át a lítium-polimer cellákra. Amit felhasználtam az egy öreg PENTAX "szappantartó" fényképezőgépé volt, ami kemény 8MP felbontást tud, a telefonom meg 108MP így már a pók is beszőtte a fiókban a Pentaxot. Mindegy csak azért írom, mert ez a cella is kvázi cserélhető a fényképezőgépben, így akár hangszerekbe is tehetnének gyárilag ilyet. Ehhez képest beletesznek két 9V-os elemet. Fura, remélem nem derül ki, hogy hát pont ezért. Mert amúgy más hátrányát nem tapasztalom. Saját alapzaja nem igazán hallatszik a konverteres tápfesznek. Az opampok széles tartományban mennek, így azok sem érzékenyek rá ha változik a tápfesz. Nem néztem adatlapot, de mernék rá fogadni, hogy 24V-ig is simán lehetne akár emelni és még 16V-on is szólna, csak gondoltam ha gyárilag két elemes, akkor legyen a "gyári" 18V és annyira tekertem fel a konvertert. Kérdés a konverter IC-nek mennyi az üzemideje így, hogy 3,7-4,2V-ról emel ~18V-ra, de ez olyan kis semmike áramot vesz fel, hogy miért is ne menne évekig? Reménykedem, hogy hogy csak nem akarnak a hangszergyártók más beszállítókkal egyezkedni és azért maradnak az elemeknél. Jó lesz ez.

Új hozzászólás Aktív témák