Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz Aryes #92613 üzenetére

    Szűkebben nézve inkább az a kérdés, hogy magát a TTL konvertert is etetni kell-e a VCC PIN-en 3.3V tápárammal, vagy csak a modult.
    Azért nem egyértelmű, mert a TTL konverter egy összefűzött szalagkábellel érkezett. Vagyis ha az adapternek és modulnak is kell kívülről tápáramot adni, akkor extra kábel mókolás szükséges (nem elég nyitva hagyni az adapter VCC PIN-t és csak a modul 3V3 PIN-re drótozni máshonnan tápáramot, hanem inikább az adapter VCC PIN-re érdemes ráforrasztani egyet, vagy szétvágni a VCC kábelt és összekötni egy tápkábellel). Csak nem igazán értek a soros portokhoz, ezért kérdeztem (mert mi van, ha a TTL adapter mégis elkezd áramot vezetni valamelyik RS-232 PIN-be, ha így teszek...? ne legyen ebből kár...).
    Hiába emléksztem még halványan a soros portos modemek korszakra, ez a 2023-as önmagam látatlanban úgy gondolta, hogy COM header -> RS-232 adapter -> TTL adpter -> modul és már kész is vagyok. Csak épp nem történt semmi. :DDD
    Akkor néztem meg frissen, hogy az RS-232 portban nincs is VCC/VDC/stb PIN, tehát az USB-vel ellentétben ez nem szolgáltat tápáramot.

    Nem lesz egyszerű dolog, mert csak SATA<->MOLEX adaptereim vannak itthon, amiket szét tudok vágni, de azokban nincs 3.3V kivezetés. Lehet, hogy egy külön 220V->3.3V adapter lenne egyszerűbb megoldás, de olyan sincs itthon, amit szétszedhetek (és pont nemrég "takarítottak ki" egy rakás ~12V adaptert a gép mellől, és helyeztem át PC SATA csatira a dzsungel helyett).

    Vajon a modul mennyire lenne "boldog", ha 3.3V helyett 5.0V-ről tetném egy USB portból?

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák