Új hozzászólás Aktív témák

  • nkmedve

    őstag

    válasz jokeph #13131 üzenetére

    Ja, az SC2 ismert az 1szálusításáról, mivel jó régi már így ahogy mondod, nem lesz ez már javítva. :) Nem próbáltam még a mostani rendszeren, de kíváncsi vagyok, hogy Win11-en a P magot terhelné-e. Valamikor teszek vele egy próbát.

    "B660-as lapom van, a limitek maxra (240W) kieengedve, mivel a cél a P-Core max frekije közeli érték, a játék egyidőben fixen 1 magot terel közel 100%.-on, az ütemező pakolgatja a 0,1,2-es magok között, átlag 45 fokos a proci, peak 60 fok."

    A PL visszafogása nem befolyásolja a P magok órajelét addig amíg nem éred el a limitet, ami ugye inkább csak sok szálas terhelésnél tud megtörténni. Amíg nálam 155W-on volt a PL (hűtés miatt) addig is rendszeresen mentek a P magok 5.3-5.4 GHz-en. A PL limitálás inkább csak arra jó, hogy extrém, sokszálas terhelésnél jobban lehessen hűteni. Alacsonyabb terhelésnél (pl. játék közben) semmi hatása az órajelekre, vagy fogyasztásra.

    "- ezt az utolsó mondat tagot bóknak veszem. ;]"

    Pedig nem is pont rád gondoltam, volt itt konkrétan "újonc" kolléga is aki részt vett a HT komment-lavinában. Amúgy egyáltalán nem sértés, én is áltagos felhasználónak tartom magam, PL-en kívül semmit nem állítottam, nem érdekelnek a RAM időzítések, valamint a CPU limites játék FPS-ek sem (1440-ben játszom egy 2080-al, itt CPU limit jóformán soha nincs, már a korábbi Ryzen 3700X-el sem igazán volt :D). Nekem a lényeg, hogy működjön megfelelően, legyen stabil úgy játék mint munka alatt, s lehetőleg közben ne forrjon fel a víz a pumpában.

Új hozzászólás Aktív témák