Új hozzászólás Aktív témák

  • Kakumix

    senior tag

    Múlt héten valószínűleg összeszedtem a 2. gyorshajtásos büntetésem, Budapesten :)
    Az elsőt a Nagykőrösi úton sikerült összeszednem egy ilyen haladjunk a forgalommal esettel (a második is ilyen).
    Szitu: Nagykőrösi úton jövök befelé 70 a megengedett, ezt nem is lépem túl. A Nagysándor József utca egy felüljárón keresztezi és előtte van egy feloldó- és felette egy 50-es korlátozó tábla. Úgy emlékeztem, hogy a felüljáró után újra 70-nel lehet menni így nem lassítottam, mentem a gyér vasárnap délelőtti forgalommal és persze egy bokor után látom a tükörben, hogy traffiznak. Egyébként lehet, hogy nem lehet a felüljáró után újra 70-nel menni, mert nem találtam meg a táblát a Norc-on. Itt ráadásul az oktatómmal többször elmentünk és még szólt is majd minden alkalommal, hogy szeretnek pénzt gyűjteni a rendőrök. Így 30000Ft hozzájött még az autó éves fenntartási költségéhez. 67km/h a fényképen és 65-től büntetnek. Nincs mit vitatnom, lusta voltam a fékre lépni a motorfék meg lassan lassított.
    A második nemrég történt az Üllői úton kifelé közvetlenül a Nagyvárad tér után. Külső sávban daruskocsi lent a földön a 30-as korlátozó tábla, előttem egy nem átlátszó furgon így a korlátozást csak a szemem sarkából látom éppen felgyorsultam 60-ra, mert ott (odáig) már annyi volt a megengedett. Nagy forgalom és az óra szerinti 60-nal még lassúnak is számítottam, ezért és mert a táblát már akkor láttam meg amikor szinte már a daruskocsi mellé értem nem lassítottam. Biztos nem mondok váratlant, de a daruskocsi mögött 10-20 méterrel a forgalommal szemben a járdán parkol járó motorral egy rendőrautó benne két álmos rendőrrel a szélvédő mögött a traffival. Biztos sok balesetet előztek éppen meg ezzel a húzással. Nem tudom mióta "dolgoztak" ott, de percenként biztos elment ott 30 autó és ezek közül még az sem lassított, aki időben megláthatta a táblát. Ez valószínűleg 30000-45000 forintomba fog kerülni. Remélem szép ajándékot kapnak a rendőrbácsik belőle :)

    Na, ezeket csak azért írtam, mert a sebességkorlátozó táblák figyelmen kívül hagyása következményekkel járhat még akkor is, ha csak a forgalom ritmusát követed! És igen, jól érzed, hogy hülye vagy ha egy kint felejtett táblánál betartod a korlátozást, mert csak egy hülye tábla, mindenféle jogos ok nélkül ott hagyva. De éber rendőreink csak a saját zsebük (törvény által rájuk kényszerített) tömésével vannak elfoglalva ilyen esetekben és nem nézik, hogy van-e értelme ott annak a táblának!

    ui.: Még mielőtt nekem támadnának a hívők, csak a második esetben érzem kicsit gáznak a büntetésem az elsőben teljesen megérdemelt (főleg akkor, ha a felüljáró után nincs újra megengedve a 70). :)

    ui2: Még valamikor dél körül nyitottam meg a topikot és nem frissítettem, így csak most látom, hogy már páran már írták, hogy a KRESZ táblák szentek és nem okosak. Tőlük sem kívánok ilyen értelmű reakciót a hozzászólásomra :)

    [ Szerkesztve ]

    Legyen szép napod!

Új hozzászólás Aktív témák