Új hozzászólás Aktív témák

  • vzozo

    senior tag

    válasz OPiiPO #19588 üzenetére

    Amihez pedig általában kell munkaszerződés és egészségbiztosítás. Az egészségbiztosításhoz kell lakcím. A munkaszerződéshez meg bankszámlaszám.

    Eléggé 22-es csapdája, persze országfüggő. Németországban hacsak nincs hova bejelentkezned (régen voltak erre kiskapuk, én is úgy jöttem ki), esetleg a relocation keretében nem tudsz elmenni valami "extended stay" hotelbe ahol megengedik a bejelentkezést is, akkor ez bukó.

    @bandus: az adózás durva lehet, főleg, hogy esélyesen tört éved lesz (kell majd egy magyar és egy új országbeli bevallás). Ezt jobb, ha adótanácsadó intézi, aki képben van mindkét ország viszonyaival. Legyen benne a relocation package-ben.

    Egyébként hacsak nem valami egzotikus helyre mész, aminek a helyi nyelvét sem ismered, akkor ez a concierge csak pénzkidobás, inkább adják oda cash-ben.

    Ami értelmes lehet, főleg ha SO megy veled: nyelvtanfolyamot fizessék.

    Checklist nem árt, de az én tapasztalatom az, hogy a helyieknek egy csomó minden meg sem fordul a fejükben, mert természetesnek veszik (hát jah, ők sose költöztek be a saját országukba :) ) Valszeg egy random kérdés az adott ország legjobban pörgő subredditjében több / jobb eredményre vezetne.

Új hozzászólás Aktív témák