-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-HajTömeg-
őstag
Az miért lehet,hogy nálam mindig vékonyan folyik le a kávé.
Sosem olyan vastag,mint pl ezen a képen.
Ha durvábbra őrölném szerintem túl gyors lenne a lefolyás, finomabbnál befulladna.
Mitől lesz ilyen szép vastag?
Most pl 20% robusztás kávét használok,ezen múlik? Robisabb kéne?Alias: Júzer error
-
-HajTömeg-
őstag
válasz fragola.6035 #4260 üzenetére
Ez a piros milyen vas?
adpeter
Nincs facebookod?
Ez hogy létezik?[ Szerkesztve ]
Alias: Júzer error
-
-HajTömeg-
őstag
válasz fragola.6035 #4267 üzenetére
Nem akarok gépet venni, csak kérdeztem, nagyon tetszik.
Látom PID-elsz mindent.
Ha eljátszanék a gondolattal,hogy a GG EVO-ra szeretnék PID-et,az milyen költség?Alias: Júzer error
-
-HajTömeg-
őstag
-
-HajTömeg-
őstag
-
-HajTömeg-
őstag
EVO-t is PIDelnek,nem kéne ehhez új gépet vennem
#4290) And06 még nem fog az agyam.
[ Szerkesztve ]
Alias: Júzer error
-
-HajTömeg-
őstag
KOrábban beszélgettünk egy üzletről,amelyik ott van valahol az arany jános utcánál.
Volt egy csomó csésze,kv.
Melyik is az a bolt?Alias: Júzer error
-
-HajTömeg-
őstag
válasz ronin s8 #4307 üzenetére
Megmondom őszintén,hogy nekem már a Dose-al is volt pár sikerélményem, ez a kis masina meg baromira bejön kinézetre is és én a magam szintjén szerintem teljesen jó kávékat csinálok az utóbbi időben
Még valami jó helyet kéne találnom,ahol kicsit olcsóbb a Lucaffe
No meg persze a daráló,na az nincs még,de a héten intéződik egy graef.
Eddig vagy Toobee vagy Paljoc darált nekem, de ugye ez nem lehet végleges megoldás(#4308) And06
Az egy espresszós és egy kapucsínós csésze.
Ezekre az üveg csészékre gerjedek.[ Szerkesztve ]
Alias: Júzer error
-
-HajTömeg-
őstag
-
-HajTömeg-
őstag
válasz vendingo #4344 üzenetére
Az enyém is holnap érkezik, kicsit félek a beállítástól a sok pepecseléstől.
Meg vennem kéne valami elfogadható minőségű,de nem túl drága kávét a kisérletezésekhez.
Nem is tudom milyet vegyek így hirtelen.
Beruházzak egy pellinire a médiában vagy mit ajánlotok olyan 2-3 ezres kategóriában?[ Szerkesztve ]
Alias: Júzer error
-
-HajTömeg-
őstag
Szeretnék török kávét is készíteni,ez a leírás így stimmel?
"A török kávéfőzéshez szükségünk van egy megfelelő ibrikre és egy fa keverőpálcára, meg, persze, majd egy csészére a elkészült kávénak. Ehhez az eljáráshoz kell a legfinomabbra, szinte lisztszerűre darált őrlemény, 5–6 grammnyi. A kávét az ibrikbe helyezve, töltsük fel hideg vízzel a harmadáig (az előre odakészített csészébe majd körülbelül ennyi folyadéknak kell elférnie, épp csak egy kicsivel többnek). Tetszés szerint adhatunk hozzá cukrot is, keverjük el jól. Addig melegítsük a tűzhelyen, nagyon-nagyon lassan, amíg a kávé szintje emelkedni nem kezd. Éppen mielőtt kifutna, vegyük le a tűzről, és töltsük fel az odakészített csészét a harmadáig. Ezt ismételjük meg még kétszer: gyors hevítés, majd töltsük fel a csészét a második és a harmadik harmaddal is."
Alias: Júzer error
-
-HajTömeg-
őstag
Megjött a Graef Fekete.
A dobozára CM702 van írva.Alias: Júzer error
-
-HajTömeg-
őstag
válasz vadászcsiga #4411 üzenetére
Máris a tunéziai tengerparton érzem magam
Itt egyben van a babtartály egy késsel, szabad ezt mosogatószerrel mosni?vendingo Ismerősön keresztül intéztem,aki ismeri a forgalmazót, így tegnap kértem,mára meglett.
[ Szerkesztve ]
Alias: Júzer error
-
-HajTömeg-
őstag
Na,hát most az van,hogy sikerült darálnom egy fullasztósat,de elég nehezen,azóta meg megint nem akar menni a dolog.
Elindul a gép,pattognak kicsit a szemek a tartályban és alig akar jönni valami a túloldalon.
Konkrétan leginkább semmi.
Az előbb is így volt,aztán egyszercsak megindult,de akkoris elég nehezen,most meg egyáltalán nem.
próbáltam durvábbra állítani is,úgy se akar jönni belőle semmi.
Szinte keresem,hogy mivel nyomhatnám lefelé a kávészemeket,mintha gyümölcsöt préselnék
Ezzel mi a túró van?
MOst egyben beleöntöttem kb 100g-ot-hátha a felső szemek lenyomják majd az alsókat,de nem.adpeter Igen ez egy jó ötlet, tényleg tarthatna valaki egy török kávé napot!
[ Szerkesztve ]
Alias: Júzer error
-
-HajTömeg-
őstag
Úgy nézem ez lesz.
MOst sokkal nagyobb szemcseméretűre vettem,konkrétan a maximálisra, így már darált a kicsike,de még így is befulladt a Gaggia, egy csepp se jött ki belőle.
Úgyhogy ha jól értelmeztem a használatit,akkor most egy alátétet kell beletennem.Alias: Júzer error
-
-HajTömeg-
őstag
Most betettem egy alátétet a kúp alá,ha jól értem oda kell.
Na, így se jön ki belőle a kávé
Az a baj,hogy kísérletezni sem tudok,mert odáig még nem jutottam el,hogy ki is jöjjön a kávé
Elképzelni nemtom mi a túró van.
Namindegy, ZSolimanó barátunkat várom, hátha privátban lekottázzuk ezt a dolgot.Alias: Júzer error
-
-HajTömeg-
őstag
Van egy pár oldalas dojcse,meg egy ilyen egyszerűbb,de ez sokra nem tér ki.
Most beletöltöttem még 100g-ot,de alátéttel eddig semmi sem jön ki. Tanácstalan vagyok.
Nem akarom szétoffolni a totyikot,holnap Zsolimanóval átbeszéljük,hogy ő mire jutott.
Az aláírásom sokat elárul a technikai érzékemről[ Szerkesztve ]
Alias: Júzer error
-
-HajTömeg-
őstag
Nya,valószínűleg igazad lesz,ugyanis ahogy írtam először csak és kizárólag a legdurvább fokozaton akart egyáltalán kijönni a kávé a darálóból.
Én meg beletettem egy alátétet,aztán átgondoltam,hogy ez csak közelebb hozza a késeket,tehát még finomabb lenne,szerintem konkrétan már nem fér kávészem a kések közé.
Kivettem és legdurvább fokozaton őröl,kijön a kávé.
Na,ekkor vettem észre,hogy gyárilag is van egy alátét a kés alatt,reggel még azt is kiveszem és remélem így már jó lesz
Most este már nem akarok a szomszédok idegeivel játszaniAlias: Júzer error
-
-HajTömeg-
őstag
Úgy néz ki valóban csak az alátétekkel kell játszani a graef tulajoknak. Kivettem 1-et és már sikerült olyat is darálnom, ami túl durva
Most már csak a középértéket kell eltalálnom
A konyhában szerintem még a plafon is kávés )[ Szerkesztve ]
Alias: Júzer error
-
-HajTömeg-
őstag
Kis útmutató Graef cm70 kezdőknek, Vendingonak és hozzám hasonló ámátőröknek.
A daráló beállítása nem lesz nehéz,nem kell megijedni tőle.
A lényeg, a dolog logikája,hogy a babtartály alján lévő kés és a darálóban lévő kúpos kés távolsága adja a darálás finomságát,ezzel lehet játszani.
Mivel a babtartály alján lévő fix, ezért értelemszerűen csak az alsó késsel lehet finomságot állítani, méghozzá úgy,hogy a kés ALATT van 1 vagy 2db alátét. Ezt lehet kiszedni vagy a hozzá kapott alátétekből +1-et betenni.
Ez értelemszerűen megemeli a kést, azaz közelebb viszi a babtartályon lévőhöz, így finomodik az őrlés.
Nekem gyárilag 2db alátét volt a kés alatt, így annyira finomra volt állítva a daráló,hogy konkrétan a kávészemek se mentek be a két kés közé.
Mindez képekben:A daráló szétszedése a következőképp néz ki.
A babtartályt úgy tudjuk levenni,hogy a darálót a legdurvább (25-ös) fokozatra állítjuk, benyomjuk a gép hátulján lévő gombot és az óramutató járásával ellenkező irányba tovább tekerjük magát az állító gyűrűt a 25ösön túl egészen koppanásig.
Ekkor kihúzható a babtartály.
Maga ez a babtartály alatti műanyag beállító gyűrű is levehető, ha addig tekerjük,míg a rajta lévő nyíl és a darálón lévő nyíl szembenéznek egymással.Ekkor hozzáférünk a késhez.
Ezt egy BALMENETES 10mm-es csavar tartja, azaz a megszokottól eltérően balra, az óramutató járásával egyező irányba kell tekernünk,ha ki akarjuk lazítani. Nagy erő nem kell majd hozzá.
Levesszük az L -alakú valamit és a kúp alakú kést is.
Ekkor láthatjuk meg,hogy van-e alátét a kés alatt, amiből nekem kettő is volt.
A gyár szerint minden egyes alátét betételével 7 fokozatot finomodik a darálás.
Mivel nekem túl finom volt az őrlemény, ki kellett vennem egyet.
Mikor eldöntöttük hány alátét marad, vigyáznunk kell a kés visszatételével, fontos,hogy pontosan illeszkedjen a kiálló pöcök a kés alján lévő lyukba.
Jöhet vissza az L-alakú valami és a csavar a tetejére, majd az állító gyűrű és a babtartály, amit ha bepasszintottunk,akkor az állító gyűrű óramutató járásával egyező irányba történő tekerése szépen rászorít az őrlőre és megint lehet játszani a fokozatokkal.Remélem érthető a leírás és más nem fog vele annyit szívni,mint én,mert egyébként egyszerű a dolog.
Nálam egy alátéttel a 10-es fokozat környékén ad eszpresszó finomságot,de ahogy olvasom ez mindenkinél változó.[ Szerkesztve ]
Alias: Júzer error
-
-HajTömeg-
őstag
-
-HajTömeg-
őstag
Najó,de jobbról ballra megy a mutató.
Ezt így értettem. Namostnemtom melyikünk értelmezi ezt jól
NA,akkor ezt majd javítjuk PARCI segítségévelEgyébként most megint nem akar kijönni 9-es finomság alatt,lehet kiveszem az uccsó alátétet is.
(#4478) Peti...(16v) Köszi.
Elvileg azért,ha az ember belő egy finomságot,akkor onnantól kezdve az új kávékkal nem kell ennyit szenvedni (remélem).
Elképzelhető,hogy pár fokozatot tekerni kell,de annyit csaknem,hogy alátéteket kelljen ki-be rakni.[ Szerkesztve ]
Alias: Júzer error
-
-HajTömeg-
őstag
Hú gyerekek szép nagy robibombákat kaptam ismerősömtől tesztelésre,akkora habokat produkál,hogy csak lesek
Nagyon olajos.
Olyan is volt,.hogy azt vettem észre a kifolyón,hogy lóg rajta 1 csepp "megszáradt" kávé, szép csepp alakbanAlias: Júzer error
-
-HajTömeg-
őstag
Ja az előző hozzászólást egyébként azért írtam,mert egy szervizben azt láttam porszívózzák a darálókat és mikor rákérdeztem azt mondták ezt itthon is megtehetem, olyan,mintha port szívna,semmi baja sem lesz.
Nekem ezzel vannak némi fenntartásaim, de hátha rosszul gondolom és tényleg nyugodtan porszívózhatok.
Szerintetek?Alias: Júzer error
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Ukrajnai háború
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Óra topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Yettel topik
- Gyúrósok ide!
- Motoros topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen