Új hozzászólás Aktív témák

  • Toobee

    veterán

    Heted7 fórumtársnak ezúton is köszönöm, hogy elhozta az újabb Monterosás kávémat! :R

    Az új áldozat egy guatemalai kávé a San Marcos régió Maria Elisa ültetvényéről. Lefotóztam a zacsit is nektek, mert tele van mindenféle információkkal, mint például az árnyékot adó fa fajtájával, vagy a farm tulajdonosának a nevével. Ennek a kávénak 8000 Ft kilója, a félkilós kiszerelés pedig 4100 Ft. Valószínűleg ez is Sandaljtól érkezett az országba, mint a többi kávéjuk nagy része.

    8.27-ei pörkölés, mai nyitással, tehát a véleményem/tapasztalataim még nem végleges, csak amolyan első benyomás félék. Az látszik is az egyik képen, hogy viszonylag sötétre van pörkölve, legalábbis a mostanában ivott kávéimhoz képest. A zacsit felnyitva édes, vajkaramella illatot éreztem, ami őrlés után még erőteljesebbé vált. A túl nagy forróságot nem csípte, egyelőre normál lefolyással próbálkoztam, de holnap risztrettóként is megkóstolom majd. A kész kávé illata gyümölcsös, cukor nélkül az érett, édeskés talán barackos pite íz dominált, viszont nagyon kevés cukorral (Hajtömeg: duplába 1! gramm :D) előjött az őrlés után érződő vajkaramella, de már nem illatban, hanem ízben. Egyelőre úgy tűnik, hogy ez a minimális cukor nagyon jót tett neki, így sokkal komplexebb és finomabb ízt kaptam. A kávé végig hihetetlenül krémes, de nem a cremára gondolok, hanem arra, hogy fogyasztás közben végig olyan érzésem volt, mintha a nyelvem selyemmel simogatná valaki. Egyelőre nagyon tetszik, szívesen fogok vele kísérletezni, bár már ezzel az arcával is teljes mértékben elégedett vagyok.

    A képek (Parci mi történik akkor, ha elfogy a tárhelyem? Nem fogok tudni több kávés képet feltölteni? :O )




    [ Szerkesztve ]

    https://barbieripnk.hu/

Új hozzászólás Aktív témák