-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SzuMe
tag
Bezzera Mitica vízhálózatra kötés tapasztalatai:
Nálunk 4 bar a víz nyomása. Ezt rögtön látom is a pumpa manométerén. A gépkönyv szerint 6 bar-ig nem kell nyomáscsökkentő. Amikor tölti a bojlert, leesik 2 bar-ra.
Kicsit furcsa most a gép működése. A bojlernyomás is változatlan, szinte mindegy, hogy mennyi vizet engedek ki a forróvíz csapon. Kiengedtem 7-8 decit, de nem indult be a szivattyú és a bojlernyomás sem változott. Aztán egy pillanatra kinyitottam a gőzcsapot és teljesen leesett a bojlernyomás. Aztán mintha be se lenne kapcsolva a gép. Semmi nem jött sehonnan. 10 mp után töltötte fel a bojlert és után minden rendben volt.A korábban 9 bar-ra beállított OPV nyomás most 10 bar lett, gondolom könnyebb a szivattyúnak dolgozni.
Mire kell még figyelni esetleg? -
Csápájev
őstag
válasz adriankoooo #54096 üzenetére
Nem.
Én is nehezen találtam rá.
Így keress rá: Baristák csoportja.
Zárt csoport, míg nem csatlakozol, nem sokat fogsz látni. -
A761
újonc
válasz soldier2 #54044 üzenetére
+1
Tök jó ötlet a palmtamp-kosár szett! Nagyon benne lennék!Ugye én is marhára szerettem vóna/szeretnék palmtampot, de ahogy soldier2 kollegánál, úgy nálunk is: 2 különböző duplakosaram 2 különböző átmérő, útban egy 3. természetesen egy 3. mérettel. Ééés az utóbbi remélhetőleg azonos lesz soldier hasonló kosarának átmérőjével vagy nem.
Hát így télleg írtó nehéz lehet!Megoldás lehetne még egy kretén méret felár. Mit gondolsz Fragola?
-
HÁZIGAZDA
jelentem, ennyi idő volt megszokni az elektromos roburt. ez egy penge daráló.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
accu
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném pidelni a gépemet én is, ezért lenne pár kérdésem...
Érdeklődnék, hogy használ-e bárki Inkbird ITC-100VH pidet?
Ránézésre olyan, mint a Sestos D1S, és árban is úgyanott van.
A másik kérdésem, hogy mennyire számít az érzékelő típusa, mert itt sincs nagy különbség árban? -
Bazsee71
őstag
-
kahvesi
csendes tag
Bélánknak sikerült az fb Barista csoportot is elgázolnia...
»Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır«
-
handrash
őstag
[link]
Látom, hogy nem magyar hálózatra való, de ettől eltekintve vajon milyen lehet?Biztonságot? ---> http://www.athsecurity.hu/
-
Fixmiki
tag
Sziasztok, kezdésnek érdemes egy Catler CG8030-at közel 1 évesen 60 ezerért megvenni, vagy mást ajánlanátok? Köszi
-
-
Corsair90
tag
Combos egy akció [link], kérdés megérné-e váltani CM702-ről?
Bár ahogy elsőre nézem az őrlőmű és a kések nem térnek el annyira tőle.[ Szerkesztve ]
-
verti1
tag
válasz fragola.6035 #54049 üzenetére
Mondjuk ez is igaz. Amint elindul a következő már ki is engedi a nyomást. Azon is agyaltam, ha leengedném belőle a nyomást lehet túlzottan fel levegősödne a kazán is, nem csak a kis kamra. Nem biztos akkor, hogy érdemes nagyon meg bonyolítani. Ezek szerint érdemes lehet simán bekötni a pumpa és az opv közé a teflon csőbe egy T-vel sima lengéscsillapítónak, hogy kisimítsa az ulka ütéseit. A vízhozamot mennyire állítottad? A szűkítő furatát nagyobbra kell venni kicsit? Vagy annyira nem nyújtja meg az előáztatást?
-
soldier2
őstag
Igazából az sem mindegy, mert a műanyag öregszik, fakul, és többnyire reped is egy idő után a feszülésnek kitett helyeken (sarkok), míga fémet ha lelakod újrafényezed, és megy tovább. De az más árkategória már.
Baratza Sette 270:
Lehetőségem nyílt kipróbálni és egy darabig használni ezt a sokak által várt, a cég által "AZ" otthoni darálónak szánt őrlőt. Még nagyon az elején tartok az ismerkedésnek, de pár kezdeti benyomást azért megosztok a fórum olvasóival. A designt nem kell bemutatni, valószínűleg a legtöbbünk már találkozott vele, kicsit kilóg a szokásos daráló designból, engem leginkább egy "7"-re emlékeztet. A dobozban megtalálunk mindent ami a használatba vételhez szükséges (daráló, babtartály, edényke az őrleménynek, amire szerintem semmi szükség, annyira jól működik a karba őrlő funkció, tápkábel, 2 imbuszkulcs és 2 alátét). Mivel elég sok kritika érte a darálót a kések minősége miatt, és azt kell mondanom, nem teljesen alaptalanul, a legelső dolgom volt a kések kivétele és lefotózása, amit a szemcseméret állító gyűrű elfordításával egyszerűen megtehetünk. Mint alább a képeken is látszik főleg a kés tetején több benyomódás, élhiba is látszik, szerencsére az alsó rész ami a darálmányért felel az hibátlan, és borotvaéles. A kések elrendezéséből adódóan a pangó őrlemény gyakorlatilag "0", azaz a HG-1 és a Combat szintjén van (a Combattal ennél is több a közös vonás, de ezt később), szerintem ez ennek a darálónak az a tulajdonsága ami miatt érdemes ezt választani a hasonló árú darálók közül. A kések visszahelyezése után kb 0,5 kg döglött kávét daráltam le, legalább részben bejáratandó a késeket (a cég kizárólag otthoni használatra, max napi 1 kg kávé darálására ajánlja a gépet azt is 5-10s-os egységekben, ami a fotókon is szembetűnő tetemes mennyiségű műanyag alkatrészt látva nem csoda, így nem volt megoldható a kések gyors bejáratása, holnap folytatom). Ebből a kávéból sajnos nem sikerült espressot készíteni amit elsősorban a ki tudja mennyi ideje a szabad levegőn való döglődésének tudtam be. Sajnos a fél kg "bejáratás" után próbált közepes pörkölésű AVX Etióp Yirgát sem tudta elég finomra darálni, így előkerült az imbuszkulcs és az alátét a dobozból, és kb 3-4 perc múlva a kettőből egy alátétet behelyezve 5. fokozaton sikerült befullasztani a Creminát. Kb 100g kávé elpocsékolása árán sikerült beállítani a megfelelő szemcseméretet, és egy elég korrekt espressót elkészíteni (a lefolyási idő rendben volt, 15g:30g 30s alatt de a hőfok megtalálására már nem maradt idő). A szemcseméret állítását az elődhöz (Vario) hasonlóan 2 lépcsőben oldották meg. A középső kést magába foglaló részt forgathatjuk két gyűrű segítségével, a felső számozott a durva állítást teszi lehetővé és fokozatos (1:31) az alsó, kisebb tárcsa fokozatmentes és a finombeállításban segít (A-I-ig skálázott, a visszaállíthatóság megkönnyítése miatt). A daráló másik érdekessége, hogy a Combathoz hasonlóan a külső kés forog. Hogy ennek lesz-e hatása az ízre az jó kérdés, a későbbiek során remélhetőleg kiderül. Csatornásodásnak nyoma sem volt, ami anno a vadi új késekkel a HG-1-ről sem volt elmondható. Az első benyomás mindenképp pozitív. Kicsit sok a műanyag alkatrész, de otthoni használat mellett nem valószínű, hogy pár év alatt tönkremegy, és ha valaki szeretne több féle kávét fogyasztani párhuzamosan (ami az adagonként fagyasztás évében (Matt Perger ha nem tévedek) nem annyira abszurd ötlet mint pár éve lett volna) azoknak jó választás lehet, hiszen nem kell kidobni semennyi kávét, fokozat állítás után rögtön a megfelelő szemcseméretet produkálja (elméletileg, a gyakorlatban való kipróbálásához még sok idő kell), és erre ennél olcsóbban csak kézi darálók képesek, sőt motorosban csak az EG1, Monolith, Combat, Titus tud hasonlót, amiknek az ára többszöröse a kis Sette árának.
Amint már említettem a karba őrlés kiválóan működik, semmit nem szór mellé, ilyen szempontból köröket ver a HG-1-re is. Videó: [link]
Képek: [link][ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
HÁZIGAZDA
válasz soldier2 #54060 üzenetére
a fiorenzato f4 nano vagy hogyishíjják a vetélytársa, ami egy tök más megközelítés. mindkettőnek vannak előnyei is. no mindegy, 47-es késekkel (valahogy ettől az egész kicsi kúpostól, ahol egy-egy pacamara szem be sem fér a kések közé kicsit idegenkedem, ha van benne ráció, ha nincs), fémből tök érdekes lenne, akkor is, ha nyilván drágább lenne.
[ Szerkesztve ]
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
soldier2
őstag
A 130+ az inkább 119+. Persze ettől még sok a műanyag. A kicsit nagyobb kés hatása az ízre vsz minimális, vagy érezhetetlen lenne. A masszívabb felépítés jó lenne, ez igaz. De ha nem mászik el a beállítás, én nem félek attól, hogy otthon elromlana pár év után. Keresek majd képeket a belsejéről, kíváncsi vagyok a részletekre.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
HÁZIGAZDA
válasz soldier2 #54057 üzenetére
az ötletessége tetszik, de mehetett volna bele eggyel komolyabb kés, illetve lehetne az egész nem direkt gagyira építve. az a baj, hogy 130e+ ft-ért már nem nézem el ugyanazt a tartósságot (sőt, a késeit elnézve még olyat sem), mint az olcsó kis kúposoknál.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
soldier2
őstag
válasz Csápájev #54054 üzenetére
Csak kipróbálásra van nálam, "tuggyukkitől" első benyomás van, meg pár fotó, este beteszem.
Parci: nagy baja, hogy műanyag, de nem is mazzerek ellen indul csatába. Catler/Vario sokkal inkább célkeresztben van.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Csápájev
őstag
Bulletproof Coffee -t próbált már valaki innen?
Milyen? -
soldier2
őstag
válasz sz.zs. #54052 üzenetére
Érdekes. Ugyanúgy csinálom, csak csapvízzel keserűnek nem mondanám, de Pacific kávékkal nem próbáltam, ennek ellenére nem hiszem, hogy ott a hiba. Vsz csak a brikka ízvilága nem az eseted.
Meander: nem is gondoltam, hogy negatív felhangal használod a hype-ot. A sok hasonló kis kúpos között az ember ha figyelmet akar, akkor kell valami, amit a többi nem tud. Csúnya szóval kell egy "selling point". Ez itt a pangó őrlemény szintje lenne. Hogy mik a hátulütői, azt igyekszem kideríteni.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
meander
tag
válasz Bazsee71 #54014 üzenetére
Nem tudom kiderült-e de ez nem az én gépem. Én is csak beálltam a sorba, hogy valamikor a közeljövőben beépítésre kerülhessen a Silviaba.
A majort átalakítóknak egy ötlet: a standard mazzer kupakot enyhén megcsiszolva éppen beleillik a cukrász tölcsérbe. Böktem rá egy lyukat, hogy ki lehessen szedni így Jelentem az ötlet külföldi weboldalról származik, a lyuk viszont abszolút az én fejem gyermeke@Soldier2
A hájpot nem negatívumnak szántam, csak mindenhol szembe jön velem ez a daráló és kíváncsi vagyok rá. Egy videóban hallottam a hangját (az van neki), de ettől persze még lehet jó daráló.A Mahlkönig ProM darálóról van valakinek tapasztalata? Kis béna fröccsöntött műanyagnak tűnik, de belemegy a k30 kése és nem 2000EUR, hanem 800.
-
HÁZIGAZDA
na, így szerintem mindenkinek tiszta minden, no more veszekedés
amúgy írtam már a silvanónál is, hogy csak azzal, hogy a gyári "opv"-jét a bojler utánról átraktuk a bojler előttre (mert nehogymá' melegvizet engedjen el), már emelkedett a kilépő vízhőfok csapolás alatt. szóval tényleg érdemes kimérni minden gépet, mert nem biztos, hogy helyes a felvetés, miszerint vadul esik a vízhőfok csapolás alatt.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
fragola.6035
aktív tag
válasz verti1 #54042 üzenetére
De benne marad a nyomás, de a következő csapolást elindítva azonnal elengedi. lehetne kombinálni egy másik 3 járatúval, de az az egy plusz alkatrész 7-8000 Ft-tal növeli a költséget.
De mondom, igazán nem a tágulási tartályra hegyeztem most ezt ki, csak kipróbáltam, azért maradt végül benne, mert a nyomásmérő mutatója igen rezgett a kapilláris cső ellenére is, a tágulásit beépítve pedig teljesen kisimult.https://caffe35.webnode.hu/
-
jolti
senior tag
válasz fragola.6035 #54047 üzenetére
Abban még a fej-bojler van ugye, nem az az eltolt, mint a silviában? Érdekes amúgy. Mennyire megy fel? A piden beállított vízhőfok fölé?
Nálam inkább kiegyenlítődik csapolás alatt, mert pár fokkal hidegebb a fej, mint a bojlerben beálított vízhő. Bár nekem is felfelé megy, de csak 2-3 fokot. (Lehet amúgy a két hőmérő típus miatt is ez. De majd veszek oda is egy sestost. Csak most másra kellett a pénz. A fűtőszál, hőelem, meg a relé már megvan. Csak a Pid kell.)
Majd ezt akarom össze hozni a fejfűtéssel.
Bár azzal főleg az lenne a célom, hogy lerövidítsem a felfűtési időt. Mert kell egy 15, 20 perc, hogy beálljon stabil hőfok. Majdnem 3 kiló a fej, nagy tömege van. Egy 200 W-os fűtőpatron a fejben csak lerövidítené ezt.[ Szerkesztve ]
-
fragola.6035
aktív tag
Miután a Brasiliámra rátekertem vagy 6-8 métert, teljesen felborította a hőegyensúlyát, shot közben durván megy fel a fejhőmérséklet. Most azt gondolom, hogy a GC-hez amit csinálunk, az úgy jó, ahogy van, de a nagyobb tömegű fejbojlerekhez néhány menet rézcső kell csak, de inkább kevesebb, mint több.
https://caffe35.webnode.hu/
-
jolti
senior tag
válasz fragola.6035 #54041 üzenetére
Oké, így már érthetőbb. Bár akkor is ez az állandó irónia. Jó szakembernek tartalak, de a stílusod kicsit bicskanyitogató néha.
Igen, minden továbbfejlődik, ez az élet rendje. Amúgy mikor először megcsináltam és megosztottam veletek, már akkor mondtam, hogy legalább 3-4 méter részcsővel fogjon hozzá, aki hozzáfog.
Azt is, hogy nem ez volt az első terv, de ez maradt meg belőle. És milyen jó, hogy megosztottam, mert azóta szinte elképzelhetetlen' kis gép rézcső nélkül.
Sőt annó már az ecm-et úgy terveztem, hogy nem 6-os csővel, hanem 8 mm-el akartam megcsinálni tavaly, mert abban több víz fér el, de nem fért el a háromjáratútól, mert túl közel van, a távolabb rakása', meg túl bonyolult és költséges lett volna. Így maradt a 6-os. De a 4 dl-es bojlerhez elég a 4 méter abból is.Igen én is azt mondom, hogy így illene, ha megosztanánk egymással a dolgainkat, hisz a cél a fejlődés és az csak úgy megy, ha megosztjuk a tapasztalatainkat, fejlesztéseinket.
Tobbe, Köszi! Tényleg.
-
soldier2
őstag
válasz fragola.6035 #54041 üzenetére
A 49 mm-es lehet bukta, bár ha beindul akkor ki is jöhet nullába. A gond az, hogy 4 db 49mm-es szűrőm van otthon, és az 4 féle méret. Amit adtam méeretnek, Electra szűrő abban kicsit, a gyári szűrőbe pontosan talál, de az hulladék, csak azért tartom, mert állítólag az eredeti szűrője. A Strietman kosarában már elég rendes játéka van, kb 0,2 mm kéne még, hogy tökéletesen illeszkedjék. Az új Pavoni kosárba meg üresen nagyon passzentos, de kávéval annyira megszorul, hogy sokszor ki venni is csak jelentős erőfeszítéssel lehet, és közben a pogácsa persze sérül. Szóval az egyetlen szűrő amibe tökéletesen talál, az hulladék, a többibe valamiért nem jó. A van rá érdeklődés én csak úgy látok arra esélyt, hogy adni kell vele a Pavoni 49 mm-es szűrőt (+1800 ft) ami jó minőségű, vagy a user felelőssége, hogy jó-e a méret. A lefolyásra egyébként nincs hatással az a minimális méreteltérés, a Strietman kosárral használom (ott a legnagyobb a különbség) és csak a szűrő oldalára felragadó kávé zavaró, de az aeropress papírral nem jelentős gond.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
kaligula
tag
válasz fragola.6035 #54041 üzenetére
Gratula, egyre kívánatosabb tárgyak kerülnek elő a műhelyedből. Anno én is tettem egy fél kísérletet potméter közbeiktatására (feszültségszabályozó), de a teljes skála felső 10 százalékában volt csak hajlandó a pumpa egyáltalán bekapcsolni, azalatt csak elektromos vinnyogást hallatott.
rovidkv.reblog.hu
-
verti1
tag
válasz fragola.6035 #54023 üzenetére
Nagyon frankó, gratula!
Nem szorul bele a nyomás? Ugye bezár a háromjáratú ha leállítod a szivattyút. Nem marad meg a nyomás a kazánban/rézkígyóban? Persze rugó terhelt a zárt állapota a háromjáratúnak és ott lassan elengedi a csepptálca felé. Mondjuk az órán végig lehet követni a folyamatot pontosan. Én olyasmin gondolkoztam mint a LaSpaziale féle rugós kamra és arra egy másik háromjáratú szelep ami egyszerre meghúz a kazánon lévővel. Így a szivattyú feltölti a kamrát majd utána amikor elenged egy T idommal összekötött csövön vissza engedi a tartályba a vizet a kamrából. Esetleg még valami állítható menetes dolgot tudnék elképzelni amivel lehetne e a dugattyú mozgását korlátozni, ami ugye az előáztatási időt változtatná.
-
fragola.6035
aktív tag
Annak a pár embernek üzentem, akiket talán a legtöbben nem is ismertek, akik időnként lekoppintjá más ötleteit, abból próbálnak fű alatt pénzt keresni, ők maguk nem osztanak meg semmit, - és ezen van a hangsúly - , de egy-egy időnként feltűnik más fórumokon, esetleg még le is szólja más munkáját, de közben próbálják ugyanazt csinálni.
Amúgy a rézcsövezésből még jól meg is lehetne élni, ha ugyanazt csinálnánk, amit Te először csináltál, csak mostanra már eléggé túl van fejlesztve, így konkrétan rézcsövezni, a felhasznált anyagokat és a munkát kiszámolva, 10 ezerért egyszerűen nem éri meg. De ezzel nem leszólva azt, amit Te csináltál, mert minden elkezdődik valahol.Sokkal egyszerűbb és olcsóbb volna, ha más is megosztaná, hogy min gondolkodik és hol tart, mert lehet, hogy nem kellene több tízezret elkölteni egy ilyen apró fejlesztésre egy embernek, hanem lehetne összedolgozni, akkor sokkal olcsóbb!! volna. De nem, másolni a legolcsóbb, cserébe pedig nem adunk semmit.
Azért próbálok megosztani pár dolgot, mert külföldi fórumokon is ez a szokás.
Ebben a konkrét esetben pedig nem a tágulási tartályon van a lényeg, hanem a szabályozhatóságon. [link] Ezt vagy fél éve buzerálom, most végre működik. Hogy honnan veszed, hogy lekoppintottam, azt nem tudom. Nem én találtam fel a melegvizet, de most ezen dolgozni és költeni kellett, hogy valamennyire használható legyen, mint a rézcsövezésen is.
A tágulási tartály ilyen alkalmazása pedig ott van a San Marco 85-ös gépein. Azt próbáltam házilag olcsón megoldani.
Szóval ha valaki vállalkozást tart fent és legalább járulékot fizet, a kisgépek buzerálásából nem lehet meggazdagodni, de még megélni se.
Mindegy, lehet, hogy tényleg gusztustalan volt.A maroktampert sem én találtam fel, csak azt, hogy nem kell 150 dollárért megvenni, elég érte 40 is, annyiból is meg lehet oldani és még kereshetek is rajta. Így legalább vagy 40 magyar fórumos is használhatja, aki 150 dollárért nem biztos, hogy megvette volna. De pl. a 49-es cremina/pavoni maroktamper egyértelmű veszteség volt, de nem probléma, majd a többi viszi.
[ Szerkesztve ]
https://caffe35.webnode.hu/
-
soldier2
őstag
válasz sz.zs. #54033 üzenetére
Milyen kávé? Mennyi víz. A rossz kávé hátrányait jobban kihozza a brikka mint a sima kotyesz, de jó kávéval minden csak nem keserű.
Ezzel kapcsolatban megosztanám egy téli tapasztalatomat. Egy bolti (ajándék) kp pörkölésű kolumbiai kávét vittem szabadságra. Készült belőle brikkával a hegyen, mukka expressel szüleimnél, seherezádéval anyóséknál. Csak a seherezádés volt ihatatlanul keserű. Aztán kevesebb vízzel eltűnt a keserűség és jöttek a savak ott is.Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
ronin s8
senior tag
-
jolti
senior tag
válasz fragola.6035 #54023 üzenetére
Mivel nem vagyok megélhetési', így nem érzem érintve magam, csak egyszerűen az a véleményem, hogy gusztustalan volt ez a hozzászólás.
Amúgy meg te is egész jól megélsz az én ötletemből, mert mindenkinek rézcsövezed a gépét, azóta, mióta ezt itthon először én megcsináltam és megosztottam veletek.
Még ha engem nem is zavar és nem is fűztem hozzá ilyen negatív kritikát soha.
Ráadásul ez sem a te ötleted volt, mert itt osztotta meg, -már nem emlékszem, hogy ki-, hogy kísérletezik ezzel. Szóval te is csak lekoppintattad ezt is megint.
De, hogy pozitívat is írjak, szép munka. -
senior tag
Hát srácok, lehet, hogy user error van, de engem ez a Brikka sem győzött meg... pont ugyan olyan, kissé égett, amúgy íztelen, híg löttyöt produkál, mint más kotyogós, sőt, a Szarvasival jobbat készítek sztem 😕
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
SzuMe
tag
Ha egy Compak K6 szinte összeérő késekkel(következő fokozatnál összeér) nem tud elég finom örleményt csinálni, mi lehet a gond? Egy régebbi, nem fokozatmentes változatról van szó.
-
bluesfan
tag
válasz fragola.6035 #54023 üzenetére
Nagy ötlet, szép kivitelezés. Gratulálok hozzá!
-
adp
őstag
válasz fragola.6035 #54023 üzenetére
Ez marha jo.
Ez beleferne eg GB classba amiben belul a pid?[ Szerkesztve ]
-
rallypix
csendes tag
válasz fragola.6035 #54023 üzenetére
Wow! Gratulálok!
-
mester6
tag
-
zolnagy
őstag
válasz fragola.6035 #54023 üzenetére
Hát ez valami über brutál! Ennél többet nem hiszem, hogy lehet tenni egy Gaggiaval. Gratulálok!
-
HÁZIGAZDA
válasz fragola.6035 #54023 üzenetére
az utolsó mondatért kár (nem hiszem, hogy ebből a hobbituningolásból meg lehetne élni, vagy hogy egyáltalán akarna bárki), a mod amúgy pazar. egy ilyet garantáltan szeretnék majd egyszer a dc-be
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
fragola.6035
aktív tag
válasz fragola.6035 #54020 üzenetére
Először is tettem egy opv-t a pumpa után. A szűkítőfúvókát pedig nem a bojlerbe tettem, - mert nem vagyok benne biztos, hogy az ott jó helyen van, - hanem az opv után. Így a manométer azt a nyomást mutatja, ami a kávépogácsán van.
A tágulási tartály sima levegős, 22-es rézcsőből és két idomból csináltam. Jól elnyeli az ulka ütéseit, kisímítja a nyomást és teljes pumpanyomásnál is szépen lassítja a nyomás felépülést.
A szabályozóval egészen le lehet lassítani a nyomás felépülést, lehet shot közben változtatni a nyomást, vagy akár alacsony nyomáson is lehet tartani a pumpát az egész shot alatt.Majd ha a következő gépet csinálom, készítek több fotót és részletesen közzé teszem a FB oldalamon, hogy a barkácsoló kedvűeknek segítsek és hogy a megélhetési kávégép szerelők is le tudják koppintani.
https://caffe35.webnode.hu/
-
BlacKSouL
addikt
Hsz-k közt ki lehet ugyan bogarászni, de összefoglalóba nem lenne érdemes egy minimum/ajánlott/maximum daráló listát betenni? Név, ár nagyságrendileg újonnan ha elérhető, vagy használtként, előny, hátrány 1-2 szóval. Esetleg melyek amik elvileg azonosak.
Aláírás (nem kötelező megadni)
-
senior tag
válasz Rendo84 #54012 üzenetére
A réz vízterítőnek jobb a hőstabilítása. Vannak sokan, akik ki is kóstolják a kávéból, hogy a réz vízterítővel jobb az eredmény.... én erre képtelen vagyok. Vízkőtekenítésre a citromsavat ajánlják leginkább, a menetéről nem tudok írni, mert még nem csináltam. Én olyan vizet használok, ami mellett elvileg nem kell vízkőteleníteni. Más a helyzet, ha most vetted, nem ismered esetleg a gép előéletét. Csak tersonettel vakszűrőzök és abban tisztítom a vízterítőt, felsőszűrőt.
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
soldier2
őstag
válasz meander #54011 üzenetére
Teljesítményben kb ugyanazt hozza mint a többi kiskúpos az iberitaltól a Catlerig. Ma végre belőttem a lefolyást mindkét darálón, holnaptól indul a vakteszt sorozat. Amiért a hype van az nem a kiemelkedő darálási minőség, hanem a valóban 0 retenció, amit a Vario csak ígért. Egyébként 3 programozható időkapcsoló, manuális start-stop, fokozatmentes állítás, a gyors oda-vissza állítás lehetőségével akár filter és espresso között, és egy picike kúpos kés. Holnap berakom a képeket, meg egy hosszabb "első benyomás" írást.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Rendo84
senior tag
Egy réz vízterítő miben jobb, mint egy sima hagyományos? Illetve a felső szűrő?
Gaggia Baby rendszerét mivel lehet a legjobban tisztítani, vízkőteleníteni? Valamint hogyan kell ezt elvégezni, tudna nekem ebben segíteni valaki?[ Szerkesztve ]
-
meander
tag
Fragola épített egy vízhozam szabályzó és tágulási tartály kombinációból felépített tuningot. A szakmai részét majd ő elmondja, én csak feltöltöttem a működéséről készített videót.
Egyelőre a három járatú szelep és szivattyú indítás különválasztásán alapuló csepegtetős előáztatást próbálgatom pozitív tapasztalatokkal, de ez okosabb modnak tűnik -
weinmaker
őstag
Valakinek van bevált TDS mérője? Érdemes az olcsó kínai cuccost megrendelni, vagy az ipari hulladék? Ha van bevált, akkor jöhet link Köszi!
[ Szerkesztve ]
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
HÁZIGAZDA
válasz Deadzone41 #54002 üzenetére
ez akkor igaz, ha hasonló pörkölésű kávékat iszol. de egy tipikus sötét és világos pöri tök más hőfokot igényel (+/- 5 fok, legalább).
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
Deadzone41
őstag
válasz soldier2 #54000 üzenetére
Igen, én is hallgattam. Meg is állapították, hogy kb. a legutolsó tényező a csapolás során, a többi variálható dolog között. Én csak arra akartam kilyukadni, hogy szerintem téves az a megközelítés, hogy ha nem jó az ital, akkor egyből elkezdjük tekergetni a pid-et jobbra, balra, ahelyett, hogy a darálót állítanánk, vagy az arányokat, stb.
-
von toth
tag
válasz Deadzone41 #53997 üzenetére
Igen én valamelyik közép-amerikait toltam és ott volt a szeren. Ha csokibombát akarok, akkor közép-amerikai? Igazi mindennapos szemnyitogató presszóban mi dominál?
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Vezetékes FEJhallgatók
- Autós topik
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Formula-1 humoros
- Motoros topic
- Óra topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest