-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-HajTömeg-
őstag
Az összefoglalóban van egy lista az ajánlott gépekről.
használtat is érdemes venni, ha ezek rendben vannak akkor jó vétel lehet féláron.
Amivel még számolj az a daráló.
Muszáj venni.
Ha ennyi pénzed és időd nincs, valamint nem a kulináris élvezet a cél,akkor vegyél podos vagy kapszulás gépet.Alias: Júzer error
-
-HajTömeg-
őstag
Még én is keresem az igazit
Elég komoly gázképződés van a kv mellett,azt bírnia kell![ Szerkesztve ]
Alias: Júzer error
-
bbuffy
senior tag
Ha tutira mész akkor Tersonet és Tersocal is. De ez a nagy kiszerelés évekig elég is lesz. Egyik a vízkőre másik a vakdugóba OPV-hez. Én is így használom.
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
And06
aktív tag
én most pinup-ot húzok otthon. a zacskón levő leirást még nem sikerült előcsalogatni. a lefolyás azonban ma reggel tökéletesre sikerült! tigrisminta, krém szine, minden hibátlan. izében ahogy blaze irta a korzós tesztben, kicsit üres, kis keserével kisérve. nem tudom hogy kéne a gyümit előcsalogatni belőle :/
ui: én most eléggé nem fair módon kétszer annyiba kerülő újhullámos kávékhoz hasonlitom, amúgy ennyi pénzért tisztességes kávé.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
over-pressure valve - jó olvasást
(ami egy beállított nyomás fölött kinyit, és kerülőágon visszavezeti a vizet a tartályba. enélkül a pumpa tiszta erőből tolja a vizet, és a kávépogácsa ellenállása határozza meg a nyomást, az nem feltétlen 9-10 bar, lehet akár 20 is)
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
ronin s8
senior tag
Ha élvezni is akarod, nem csak a crémát tanulni, akkor max. 40% robustát válassz.
Később majd fokozatosan finomodik az ízlelésed, és lehet, hogy egyáltalán nem fogod tolerálni, de elsőre jó.
A webshop is jó, de Paljoc is tud neked küldeni sajátot, ha megkéred. Mondjuk ő már nem kezdő.[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
adpeter
tag
Szia!
Szerintem ez nagyon egyénfüggő. Valaki csak 100% arabicát hajlandó meginni,mert neki az a jó.
Másnak nem okoz gondot az 50-50-es keverék sem.
Ha jó gondolom,neked nem nagyon van még tapasztalatod és így kialakult (ízlésed) szokásod sem.
Ez idővel alakul ki jobban,minél több (rendes) kávét kóstoltál,próbáltál.Ez a Rome szerintem jó választás. Jó minőségű robuszta van benne és az nagyon nem mindegy.
10% rossz,mocsári robuszta(olcsóbb) sokkal jobban hazavágja a keveréket,mint 35% jó minőségű.Nagyon sokan kedvelik a Lollo Espresso Clasicot is,pedig az 50-50-es keverék.
A klasszikus olasz eszpresszó (bárkeverékek) legtöbbször robusztás cuccok. A legtöbben ezekkel kezdik.
Valaki egy idő után átvált arabicára, de én úgy látom,hogy a vásárlók nagyobb része még mindíg ezeket keresi.
Nem csak az ár miatt,bár biztosan ez is benne van.Tehát próbálkozni kell.Kiinduláshoz legtöbben ezt a Rome-t viszik és legtöbbször pozitív a tapasztalat.
[ Szerkesztve ]
"-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
-
jolti
senior tag
Nekem nagyon ízlenek a Pacificaffe kávéi, szeretem őket. De ugye kinek milyen az ízlése.
Ez a kávé szerintem neked tökéletes lesz kezdőkávénak! Fincsi csokis, de fő, hogy olcsó és jó lesz a daráló beatállításához, az alapok megtanulásához. Nem dobod el az agyad, mint mondjuk egy 8000 kávénál, mikor a 6. főzés meg a csapba. ( Mondjuk én megittam a szarokat is, mert annyira sajnáltam a drága kávét... ) -
adpeter
tag
A Rome 65% robuszta 35% arabica.Nincs elírás.
De én kipróbálásra ajánlom ettől független,persze nem erőszak.A Pin Up a felsőbb lépcső Pacificból 15% robusztás keverék,de azzal ne kezdj szerintem!
Tud savanyú lenni,ha nem sikerül."-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
-
adpeter
tag
Alapvetően jól lezárva,hűvösebb,sötét helyen.
Ha lassan fogy,akkor szedd szét 10-15-20 dekás adagokra,ahogy neked jó.
Jól záródó zacsiba, simítózáras tasakba például.
Ami nem fogy el egy-két héten belül azt fagyaszd le szerintem.
Sokan a fagyasztás ellen vannak ugyan de legalább annyian csinálják is. Én ajánlom,szerintem
jó megoldás. Arra figyelj,hogy ha kiveszed a fagyóból,hagyd magához térni! Tedd át először a sima hűtőbe egy kis időre! Figyelj rá, hogy ne párásodjon be,mert az nem tesz jót a kávénak!"-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
-
adpeter
tag
Az 58,35ös nagyon népszerű lett. Persze van gyakorlati haszna is, de marketingértéke nagyobb.
Nálam szinte mindenki ezt keresi. Mivel már a sajátomat is odaadtam én most 58ast használok.
Minimálisan marad több őrlemény a talp és a szűrő fala között. Simán lehet élni vele.
Gaggiákhoz általában oké az 58,35 legtöbbször pontosabban is illeszkedik. De az is igaz,hogy szorulhat bizonyos szűrőknél."-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
-
ronin s8
senior tag
Ez jó.
Semmi értelme 58-asnál nagyobb tampert venni, mert bizonyos szűrőkkel gondban leszel, és miután a szűrők lefelé szűkülnek, bizonyos mennyiségű őrlemény alatt sem tudod használni.Annak idején csináltam tamper tesztet flat vs. convex, és egyértelműen a lapos jó.
[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
ronin s8
senior tag
Jaja. Először úgyis az alapoknál kell kezdeni. A karbantartás is fontos. Tersonet, citromsav és vakszűrő mindenképpen legyen otthon. A gőzcsőről meg húzd le a toldalékot, hogy egy keskeny végű fúvóka maradjon. Úgy jobb.
[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
ronin s8
senior tag
No akkor alapnak:
- Minden nap vissza kell öblíteni vakszűrővel használat után a gépet, sőt van, aki minden shot után megteszi. Így nem rakódik le a fejre és a felső szűrőre a zacc, plusz a háromjáratút is tisztítod ezzel.
- Legalább hetente egyszer ugyanezt egy kiskanál Tersonettel is meg kell tenni.
- Kéthavonta citromsavval vízkőteleníteni kell.Vakszűrőt, Tersonetet sz Expolygontól tudsz rendelni (vakszűrő 500, Tersonet párezer egy nagyobb adag).
Citromsavat gazdaboltban lehet venni (900-1200/kg).[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.