-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vicces
addikt
válasz Surda- #21746 üzenetére
kb 1-2 hete én is emiatt rinyáltam itt. pont ezt az amazonos oldalt olvastam én is. gondoltam most végre eljött az idő és veszek egy gaggiat. aha.. a hétvégén már a ese podos gépeket is nézegettem.. a brikka is román..
most úgy vagyok, hogy szépen leszokok a kv-ról. van a közelben 1-2 hely ahol finom a kv. ha nagyon hiányzik beülök oda.amúgy pénteken az egyik cimünkön kicsit beszélgettünk a kv gépükről. ez egy kávézó.
valami olasz cucc, full automata gép, bazi nagy monstrum. mindenhol ezt a márkát látom mostanában.
viszont a nő csak a régi német gépüket tudta dícsérni, a mostani új gép nem tud kvt főzni. a vicc az, hogy ipari gép, az új ára 14.000€ volt és kéthavonta kb 2000 € a javíttatása. szóval az ipari gépek is egyre rosszabbak.
nekünk 2x főzött vele espressot, mert az első hidegre sikerült, de a második főzet sem sikerült finomra. olyan keserű volt, mint nagyagyám házi savanyúsága:)
-
Agostino
addikt
válasz Surda- #22023 üzenetére
semmi baja csak szerintem ráférne egy teljesen szétszedem atomjaira, megtisztítom és összerakom okosság. egyébként olyan mint a faék, bekapcsolom, lefőzi, beszarok olyan jó a kávét, kikapcsolom. de mintha a vízfolyam néha ingadozna (pumpa?). aztán ott a festés tervem is amitől nagyon vad gép lenne de egyelőre olyan műanyagfestőt keresek aki tud nekem olyan kéket keverni ami nekem kell : )) elég komoly projekt része lenne a teljes felújítása a menekült olasznak : )))))
[ Szerkesztve ]
hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
dugesz77
őstag
válasz Surda- #22075 üzenetére
Szoktam , bár nem sűrűn. Nem nagy ördöngösség. Én is így készítem.Mondjuk nem litereket készítek. Én 3 dl vízhez 20 gramm durvára darált kávét szoktam adni.
[ Szerkesztve ]
-
dugesz77
őstag
válasz Surda- #22077 üzenetére
Szerintem is rém egyszerűen és igen finom hosszú kávékat lehet így készíteni.Tudomásom szerint a french press-el készített kávé azért erősebb (több koffeint viszel be) mert nagyobb adagokat fogyasztunk belőle illetve több ideig érintkezik a kávé a vízzel ezért jobban kioldódik. Nem érdemes állni hagyni mert nagyon "harapós" lesz az íze.
Remélem az iwaki is hozza majd a hasonló ízeket. Kíváncsi leszek arra is.[ Szerkesztve ]
-
jolti
senior tag
válasz Surda- #22130 üzenetére
Nekem nem kell hűtőcsapolni, mivel a piddel oda állítom a hőfokot, ahová akarom.
Elkészíteni, meg csak el tudok már egy kávét...Max a gép a korlátja, meg deráló'. Legalábbis úgy gondolom. De lehet tévedek. De azért abból a pár féle, más-más gyártótól származó gyümis' kávéból, hogy sosem tudok olyat főzni ami ízlene, a csokisból meg igazán kiválókat. Az csak jelent valamit.
Olyan nagyon jó helyen még nem ittam. A pesti nagymenő' helyekre gondolok. -
dugesz77
őstag
válasz Surda- #22153 üzenetére
Surda=Hajtömeg ??? Nem be sértődni de a humorotok ugyan az..
adpeter: Hát az én iwakim még úton van. De most nézem,hogy nekem csak 24.-én adta postára. Viszont a hidegen készült kávékhoz milyen kávét érdemes választan? Gondolom a gyümis új hullámossal világos pörköléssel hozná a legjobb formáját. Most gyümisből csak ez van itthon ha megjön az iwaki akkor majd megosztom a tapasztalatokat.[ Szerkesztve ]
-
Goose-T
veterán
válasz Surda- #22296 üzenetére
Mondjuk pont múltkor vettem kékflakonos tescos vízkőoldót, és csak otthon vettem észre, hogy a citromsav mellett illatanyagok is vannak, úgyhogy azt biztos nem fogom a kávéfőzőbe tölteni. Egyébként a citromsav is alacsony koncentrátumban van benne (5-15% a rendes 15-25% százalék helyett), szóval amúgy is dupla annyi kellene belőle.
Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
-
soldier2
őstag
válasz Surda- #22328 üzenetére
Amikor először szó ba került az a bizonyos dolog ami a kávé nagyrészét adja, de a nevét kimondani sem merem újból (igen, a dihidrogén monoxidról beszélek, amit be kellen már tiltani végre, hiszen emberek tízezreit öli meg évente), megfogadtam, ehhez nem szólok hozzá. ztán mégis megtörtént
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Deadzone41
őstag
válasz Surda- #22373 üzenetére
aha, akkor csak az a különbség, hogy az evo-ban nem lehet szabályozni a nyomás mértékét?
Egyébként szerintetek gaggia evo tulajdonában hogyan érdemes feljebb lépni? tuningolni az evo-t opv-vel, pid-el 3 járatú szeleppel, vagy beruházni inkább egy baby-be vagy classic-ba?
-
soldier2
őstag
válasz Surda- #22633 üzenetére
Ha jól emlékszem, nem követte a kijelzőn a hőmérséklet változásokat hőmérséklet váltás után. pl megemelted a kívánt hőt 2C-al, ő meg rögtön kiírta, hogy máris annyi, amikor még nem érte el. Mint kiderült ez egyfajta digital filtering, kikapcsolva mindíg a valós értéket mutatja. Más nagyobb hibáról nem tudok (kissebbről sem, nekem elvileg ez lesz/van - holnap hozom el)
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
adriankoooo
senior tag
válasz Surda- #22661 üzenetére
Ugyanúgy védve vagy, mint a PayPalnál. Már többször kaptam vissza pénzt az Alitól. Van már AliPay is, ua. mint a PayPal.
További Előnyök:
+Az Ali megköveteli az eladótól, hogy tracking numberrel küldje a csomagot
+User reviewek, ez a legjobb az Alin, sokszor kép is van a reviewon.Az egész olyan, mint egy nagy webáruház, én jobban szeretem, mint az Ebayt. Már egészen sok dolgot vettem 1 dolláros dologtól, a 400 dollárosig.
[ Szerkesztve ]
-
And06
aktív tag
-
Kávé Kálmán
tag
válasz Surda- #22900 üzenetére
"géphiba ide vagy oda, ez a rendezvény mégiscsak az évenkénti legkomolyabb hazai megmérettetés"
"Ezért fura nekem,hogy nem arról beszélünk kinek melyik kávé ízlett,hol voltak eddig sosem látott/ kóstolt érdekességek, ki miben hozott újat vagy éppen klasszikust , hanem arról,hogy sajnos mindenhol szr volt a kv.
Eléggé lehangoló. "1. Nem géphiba volt. Hanem 2 órára túl nagy kihívás. Pénteken sajnos nem volt lehetőség barátkozásra, pedig tettem volna szívesen egy kitérőt a reptérről hazamenet. Még kávé is volt nálam :-).
2. Ismétlem magam. Az elégedett emberek ritkábban és vékonyabb cerkával írnak ebben az országban, ha egyáltalán veszik a fáradságot erre. Ez így van. Nem azt akarom mondani, hogy bárki hibás ezért. De ez egy jellegzetes magyar sajátosság. Érdekes lenne belemenni, mióta és miért van ez így. Gyanítom ugyanakkor, ha ez másként lenne, ha a kritikának konstruktív töltete is lenne, valamint a kritikus a szemellenzőjét levenné és lenne benne hajlandóság a másikat meghallgatni esetleg kérdést feltenni, akkor ez az ország egészen máshol tartana ma. De ez kb olyan dolog, mint hogy hogyan szoktasd le a szemetelőt a szemetelésről, a hazugot a hazudozásról, a megvesztegetőt a megvesztegetésről (sor tetszőlegesen folytatható). Minthogy ez amióta az eszemet tudom (az meg a rendszerváltás előttre tehető) a közszereplők többségére is igaz, ezért megfelelő példa hiányában a rendszer/zemberek képtelenek és nem is hajlandók a változásra.