-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
brumi1024
veterán
válasz Bazsee71 #137691 üzenetére
Remek példa erre a Nanofoamer Pro. Kijött úgy, hogy nagyon érzékeny a vízre és a fedél elhelyezésre, illetve kis területen melegít, szóval elmosni sem egyszerű, majd pár hónappal később v2, ami ezeket javítja. Az upgrade jutányos, annyiba kerül, mint a cucc volt előrendelve.
-
hoffman_
nagyúr
válasz Bazsee71 #137659 üzenetére
Hoffman most csinált egy remek három részest a decaf megoldásokról (bevallom szégyen szemre, bár ez totál szubjektív, az én pénzemből is), szerintem párját ritkítja az ilyen anyag. brutál mennyiségű decaf folyamat működik Németországban, szvsz remek világos pörik vannak már újhullámos világos vonalon is.
[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
HÁZIGAZDA
válasz Bazsee71 #137529 üzenetére
nagyon zárójelben mondom, hogy amikor anno a flair58-at választottam, elsősorban azért, mert nem voltam hajlandó előmelegíteni semmit (másodsorban meg azért, mert nem voltam hajlandó a vst szettet, tampert stb. kicserélni), kikaptam a topiktól kb.
na, szóval tényleg az egyszerűbb a jobb.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
lazoltan
csendes tag
-
HÁZIGAZDA
válasz Bazsee71 #137421 üzenetére
SiD legutóbb azt írta, hogy 8-12 nap pihi mindenképp a javára válik, szóval valószínűleg ez a minimum. nálam is 3-4 hét a standard egyenértékes a saját kávéknál (amik mondjuk sötétebbek a casmo filternél, szóval eleve több időt kérhetnek).
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
tag
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Bazsee71 #137153 üzenetére
Én ritkán filterezek, modern presszóra érdekel, de abból is olyan, amit vendégekkel is meg lehet itatni. Tehát így a Multi Purpose kiesik, a HU van még versenyben, de ha az nem különbözik lényegileg a stock Mazzertól, ahhoz kicsit drága. Ezért gondoltam sweet labre, csak kevés tapasztalatot látok vele. Örülök, hogy itt van. @Icm (a sculptorban van?), @koxx, lécci
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Toobee
veterán
-
pbalint
csendes tag
válasz Bazsee71 #137139 üzenetére
Én annyira nem értek a villamossági tervezéshez, de tényleg ez az érv, hogy a Bookoo jobb, mint az Acaia, mert 2 NYÁK van benne 1 helyett? Vagy az akksi 3 csavarral van lecsavarva 2 helyett? Az árazás kommentjébe bele se mennék, igazából nem értem, hogyha tudja, hogy az Acaianál harmadannyiért ezt meg lehet csinálni, akkor miért nem állt még össze valakivel, és csinálta meg...
-
Alabástrom
senior tag
válasz Bazsee71 #137139 üzenetére
Az a Bookoo "teszt" tök olyan benyomást keltett bennem, mintha fizetett reklám lenne...
Kissé irritáló stílusa van Lance-nek, viszont azon ritka youtuberek közé tartozik, akik általában nem csak triviális dolgokat mondanak el puccos háttér előtt profin bevilágítva, hanem tényleg mér, összehasonlít, és van benne valami hasznos infó is. Hát ez most egyáltalán nem ilyen volt.
[ Szerkesztve ]
Amikor semmi sem biztos, akkor minden lehetséges.
-
Toobee
veterán
válasz Bazsee71 #137130 üzenetére
SSP Multipurpose V1
SSP Brew/Unimodal V1 néven is futThe Multipurpose V1 (MPV1) burrs are the original SSP 64mm Multipurpose burrs; designed for those who are high clarity seeking filter brewers. The V2 added flat faces to the final cutting edge of the burrs which allows the generation of a controlled number of fines. The V1 does not have these flat faces, meaning fines production is minimised producing a higher clarity, lighter body cup
If you are looking for brew/filter focussed burrs, with minimal fines for the highest clarity and light body, the original SSP Multipurpose V1 burrs are the way to go. If you prefer having slightly more body and texture whilst retaining the clarity and flavour separation, the Cast Burrs will provide for this.Lagom oldaláról egy kis leírás pluszban:
5. SSP Brew (Unimodal V1) - Only available via custom order
These are the original Unimodal burrs (known as Brew burrs by SSP) that we offered at the launch of LAGOM P64 back in 2019. Our goal then was to share this unique style of espresso with our fellow coffee enthusiasts. While they can be worked to pull espresso, the 64 mm Brew burrs can be more demanding to use and hence based on our experience its usage may not be suited for everyone. When used for espresso, the puck may quickly lose its structural integrity over the course of extraction and hence channel more easily. This is a normal behavior for the grind of this burrset but as we learned it can be a suboptimal experience for those who are used to seeing well-behaved extractions. Hence, to achieve the Unimodal-style espresso more easily, a modified version SSP-Unimodal Espresso (Option 1, described above) was later developed. We recommend the SSP Brew (Unimodal V1) only if you’re planning to use the LAGOM P64 mainly for pour over or coarse grinding, or for high brew ratio turbo-Shots. While the Unimodal V1 can be used for traditional-style espresso (9 bar, 1:2 brew ratio, 30s), it is not recommended if that’s the main intended usage.Én egyébként annyival egészíteném ki, hogy magas fordulatszámon egy klasszikusabb pörköléssel hozható simán a "traditional-style espresso", bár tény, hogy abban a kategóriában van erre alkalmasabb késprofil is. Mielőtt mindenki rohan v1 brew kést venni a jó kis öngyulladás előtti pillanatban leállított perkelésekhez, azért megjegyezném, hogy fontos a tökéletesen illesztett kés, mert a Fellow Ode-ban például még a turbo shot sem működött ezzel a késsel minden esetben. Tehát itt kiemelten fontos, hogy tökéletesen fusson a késpár, mert nagyon finom őrleményt kíván némely pörkölés. Lagom P64-nél a 0 állás még egy olyan pont, ahol összeérés/cicergés nélkül lehet darálni.
Clarification about SSP’s 64mm burrs naming system (a ‘confession’ and a note of apology): We initially sold the SSP Brew and SSP Espresso burrs in LAGOM P64 using our own naming system (as “SSP Unimodal Espresso” and “SSP High Uniformity”), thinking it would better convey what the burrs do and excel in. At the time, we did not see far enough to predict that the 64mm burrs would become popular and the naming would be an issue when the community is using the burrs elsewhere. We also (naively) overlooked the fact that SSP would sell these burrs separately (which are understandably sold using their own naming convention), notwithstanding the fact there is also another High Uniformity burrs in SSP’s 98mm burrs portfolio. So it is entirely our apologies for any confusion caused in the field as a result of this! For legacy reasons, we will keep using these naming system just for the 64mm burrs, as the coffee community seems to have picked up and started using this naming convention (too late to undo despite its imperfectness!).
Ezt a képet beraktam már párszor, de szerintem megint hasznos.
-
HÁZIGAZDA
válasz Bazsee71 #136793 üzenetére
jelen, egyiket sem művelem (hifiből nagyon gyorsan kiszálltam a gaggia classic szint környékén, a bringa dettó, és ma már egyiket sem használom)
a lagom szerintem a casáig megfizethető. a filteres eszközök szerintem is ilyen hájposak, főleg, mert ott tényleg semmi nem kell, rálocsolod az őrleményre a vizet. ehhez nem kell molnárbarista évszázados kutatása és fejlesztése stb. stb.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
zolnagy
őstag
válasz Bazsee71 #136763 üzenetére
Az lehet, hogy nehéz innen visszatekerni, mert a menet közé megy az őrlemény, ezt el tudom fogadni.
De Toobee nem csak ezt írta, hanem, ha ugyanoda tekerte vissza, akkor más őrleményt kapott. Na ez nálam sose volt. Én azt tapasztaltam, hogy adott álláson mindig tök pontosan ugyanazt kaptam.
Amúgy sztem se való allinone őrlőnek, inkább presszóőrlő, sztem arra találták ki. -
-
TDX
tag
válasz Bazsee71 #136502 üzenetére
Köszi a választ, igen, így érthető hogy miért környezettudatosabb az alu. Az a doboz egyébként így néz ki szétszedve, annyira azért nem kell darabjaira szedni.
Mondjuk az is igaz, hogy ezt meg fogom tartani úgyhogy nem lesz újrahasznosítva De ha többször rendelnék olyan kávét ami ugyanolyan csomagolásban érkezik, akkor igaz, az alu talán a legjobb a legnagyobb környezettudatosság miatt, mert párnál több csomagolást úgy sem tart meg az ember.Már vége az Én hozzászólásomnak? Mi lesz ez után velünk?!?!
-
TDX
tag
válasz Bazsee71 #136500 üzenetére
Én pár hónapja kipróbáltam pár People Possession kávét amik szintén alu dobozban jöttek, nekem annyira ott nem jött be az a csomagolás, igaz nem volt visszazáró tetejem és nem lehetett kapni ahonnan azokat rendeltem. Így nekem ott nem jött annyira be ez a fajta csomagolás, mentek korábbi szelepes zacsikba, a dobozok pedig a szép design ellenére csak a helyet foglalták. De majd rápróbálok tőletek is hogy milyen ez a megoldás
Nekem ami a leginkább bejött eddig a csomagolások közül, az ez a fém doboz, amiben van egy plusz műanyag betét a fém tető alatt, ami közel légmentesen záróvá teszi. Persze nem teljesen, de nem érzem azt hogy rosszabb megoldás lenne a műanyag zacskónál és nekem inkább prémium érzetet nyújtott mint az alu doboz (de tetővel lehet az tetszene jobbamn).
Egyébként az újrahasznosítható műanyag zacskóknál miért környezettudatosabb az alu?
Már vége az Én hozzászólásomnak? Mi lesz ez után velünk?!?!
-
-
norkov84
tag
válasz Bazsee71 #135579 üzenetére
Amúgy a "mennyiért árulják" is egy dolog, ahhoz képest, mennyiért megy el
Nagy gépek nem tudom mennyire indultak be, nekem tavaly év elején a rezsi csökkentés eltörlését követően alig volt kapás flow-control R58-ra
Végül egy kis vendéglátós helyre vitték el, CasMo Szabi közbenjárására, úgy rémlik 700-ért. 2020 eleji vásárlás volt, nyilván nem ennyiért (plusz a flow-kit)... hiába ment az újabb verzió tavaly már 1M felett. -
MODERÁTOR
válasz Bazsee71 #135579 üzenetére
A Bia ár-érték-tudást tekintve még mindig sokkal jobb mint mondjuk egy Synchronika I vagy II cca 1,4 millióért. Tény, hogy nem annyira masszív mint az ecm, de nem is kell, hogy 30 évig működjön.
[ Szerkesztve ]
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
HÁZIGAZDA
válasz Bazsee71 #135508 üzenetére
egyrészt abszolútértékben még mindig a hatoda-hetede, másrészt nem véletlenül népszerű: jó is. ott egyébként nem biztos, hogy létezik a "super jolly" alternatívája, bár az én mérlegem egyelőre elég jó (csak nem használom szinte semmire). az is topik ajánlat volt.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
CsiguszMaxim
senior tag
válasz Bazsee71 #135404 üzenetére
Köszi a hsz-t. Megvan a következő kávé, amit kipróbálok. Nagyon bírom, hogy itt mindig van valami számomra új dolog
Egyébként a Sweet7 nekem eléggé bejött. Recept alapján csinálom 17 be 30 ki 30 sec alatt (K4-en 62 klikken a nullától számolva) . a 93 fok meg nyílván érzésre megy, mert csak felforralom a vizet és utána addig hűl még be nem fejezem a flairnél az összeépítést, beállítom a mérleget stb. Nekem ez a szilvás íz eléggé kijön. Mondjuk az érdekes, hogy valamiért én a fahéjra asszociálok belőle, de itt már szerintem csak összeköti az agyam a szilvát a fahéjjal.Best teaparty evaaaaaaaaa!
-
Toobee
veterán
-
lszlfrng
csendes tag
válasz Bazsee71 #134907 üzenetére
Itt találtam kedvező árú szállítással a "Coffee Roasting: Best Practices - Scott Rao" könyvet.
[ Szerkesztve ]
-
Zen42
tag
válasz Bazsee71 #134335 üzenetére
Van egy olyan érzésem, hogy ez az egész fermentált kávé dolog kb. úgy született, ahogy a fekete tea. Berohadt a zöld tea amit a kínaiak tűz fölött megszárítottak majd eladták a nyugati idiótáknak.
Az első fermentált kávék esetében is úgy gondolom az lehetett, hogy valaki nem járt el kellő gondossággal de valami érdekes jött ki belőle ezért el tudta adni.
Sok érdekes tétel van közöttük de kár, hogy mára megváltozott emiatt a kínálat.[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Bazsee71 #134335 üzenetére
Aláírom, pont a mostaninál látok olajos szemeket a tök világosra húzott pörkben. Az olajos is világos, pár árnyalattal sötétebb mindössze. Viszont finom és végeredményben csak ez érdekel.
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
vendingo
veterán
válasz Bazsee71 #134335 üzenetére
Nem akarom görgetni a story-t, nem reklamáció akart lenni, csak leírtam, hogy van ilyen is. Most is rendeltem tp-t, szóval ennyi. A lényegen nem változtat semmilyen fermentáció, a végeredmény nem volt jó. Ha sorozatosan ilyen lenne többünknél is, akkor lenne baj, de szerintem ez egy egyszeri eset volt, mert más még nem írt ilyen szituról.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
tomiie6
csendes újonc
válasz Bazsee71 #133994 üzenetére
Még a Hét Kávézót tenném hozzá helybéliként.
Trek Domane SL 6 2022 || Domane AL 2 2019 R7000 || AVX DB1 || DF64 II DLC || 1Zpresso ZP6 Special || JE-Plus
-
#85578752
törölt tag
válasz Bazsee71 #133597 üzenetére
Most miért, nem logikus, hogy ha elszökik a védőgáz, pótoljuk? Nem nitrogénnel, meg vákuummal, meg fagyasztással, hanem széndioxiddal. Nem neked szól, csak párszor már leírtam de kb. pusztába kiáltott szó, kb. félévente leírom egyszer aztán a szokásos aha-aha, csend.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Bazsee71 #133590 üzenetére
Köszi. Mindig jobb, ha egy profi írja le a frankót, akibe nem érdemes beelkötni
kchris78@ jaja, de egy idő után egyre több levegő jut egyre kevesebb babra. Messze nem szív ki annyit, amennyit marketingel magáról. A minden bontás után teljes vákuumban meg nem nagyon hiszek. Naponta háromszor veszem elő a szajrét; ha vendégek vannak, többször.
[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
ZeCse
csendes tag
válasz Bazsee71 #132600 üzenetére
Valóban, a desztillált víz is csekély mértékben vezeti az áramot, na de a "Nagyon tiszta víz" már szinte szigetelő: "A nagy tisztaságú víz vezetőképessége elérheti a 0,055 µS/cm vagy 18 MΩ értéket"
"A víz vezetőképessége
Nagyon tiszta víz - 0,055 μS/cm
Desztillált víz - 0,5 μS/cm
RO deionizált víz - 0,1-10 μS/cm
Sótlanított víz - 1-80 μS/cm
Hegyi forrásvíz - 1,0-10 μS/cm
Háztartási víz - 500-1000 μS/cm KCl (0,01mol/l) - 1,4 mS/cm Tengervíz 52 mS/cm"Régen minden jobb volt, pl. nem volt facebook sem!
-
ribarszki
őstag
válasz Bazsee71 #132068 üzenetére
Nagyon köszönöm mindekinek a kedves bíztató szavakat
Bazsee71: Külön is köszönöm, elismerés tőled. Azt látom a Gene után, hogy sokkal több infóval találkozom. Az biztos, hogy sokat kell gyakorolnom és ki kell tapasztalnom a gépet. Egyelőre 3 pörkölés után arra jutottam, hogy kicsit csökkentem a töltet mennyiségét is. De hiába a sok pörkölés a Gene gépen, ez más kávéház. Nem fogom megspórolni azt a jó pár kiló zöldet, amíg elkezdem nagyjából kitapasztalni a mennyiség, fűtőszál teljesítményt, pörkölési idő részt. És akkor hol van még a többi?
Nagyon köszönöm a könyvajánlást, és a segítséget az Artisanban. Át is állítom amiket írtál.
(A grafikont inkább csak szemléltetésként raktam be, nem a legjobban sikerült géptesztelő pöri lett )[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Bazsee71 #131652 üzenetére
köszi a tippet és a megerősítést a székesfehérvári Szentjánosbogár speciality kávézó kapcsán (facebook, gmaps)
ma délelőtt volt szerencsém benézni egy Guatemala doppio-ra, szerintem kifogástalan volt nem is értem hogy eddig hogy nem találtam rájuk
szerk.: ja, novemberben nyitottak.. akkor annyira nem késtem le róluk
szerk2.: végre megnéztem, hogy hogy kell bővíteni a térképet, hozzáadtam[ Szerkesztve ]
"... and I hope you have a great day!"
-
HÁZIGAZDA
válasz Bazsee71 #131463 üzenetére
a barna melitta papírról kis infó: határozottan sűrűbb, mint a hario v60-01 papír, magyarán jóval inkább lassítja az átfolyást maga a papír. még nem tudom, hogy ez tetszik-e, talán inkább nem, mint igen.
ízét viszont nem érzem, így azt előnynek mondanám, hogy nincs hipózva, gyors öblítés és kész is.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz Bazsee71 #131463 üzenetére
Igazából lehet bennem van a hiba, v60-on "nevelkedtem", szóval ha hajtást látok, én behajtom Sose próbáltam, hogy csak belerakom a Cafec-es papírt hajtogatás nélkül, én a barna Melitta-t is hajtogattam... Ha utóbbit nem kell hajtogatni, akkor az előbbi is beleillik anélkül, mert kb. ugyanakkorák.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz Bazsee71 #131428 üzenetére
"Ahogy látom az sem mindegy, hogy pont középre köpi-e a vizet, szépen be kell igazítani."
Azt hiszem írtam korábban, én kihúzom a kancsót amennyire engedi az alsó lap (szóval az ellenkező irányba, mint a víztartály van), akkor van kb. középen. De nem tudom mennyire konzisztens az aromaboy gyártása, lehet a tied kicsit máshova köp.Én se tudok igazán jó beszerzési forrást. Én innen rendeltem legutóbb: [link], de elég szép postaköltség van ha nem éred el a 100 eurót. Esetleg Roastopus lehetne hivatalos Cafec forgalmazó Mo-n és akkor nincs ilyen gond
De sokkal kevesebb origami ezzel se lesz. Ennél is be kell hajtani az alját, meg az oldalát meg belenyomkodni. Én nem próbáltam v60 papírral még, de gyanítom az is ez a két mozdulat -
Cathfaern
nagyúr
válasz Bazsee71 #131368 üzenetére
Trapéz Cafec-ből csak egy széria van, abból a 101 a jó méret.
"Illetve veled együtt a többi tulajt is kérdezném, hogy van-e arra valami trükk, hogy ne egy nagy kráter pislogjonx a végén a papírban?"
Mit értünk pontosan kráter alatt?
Ha olyasmi mint a jobb oldali (szóval egy sekély mélyedés inkább), akkor szerintem az nem probléma, ízben az nem okozott nekem gondot (sőt, ahogy írtam korábban tipikusan jobb ha ilyenre hagyom, mint ha belenyúlok főzés közben).
Ha olyasmi mint a bal oldali (tehát van egy relatív sík kávé ágy, és abban egy éles szélű mélyedés), akkor őrölj durvábbra. -
Toobee
veterán
válasz Bazsee71 #131244 üzenetére
Reggel ezt az Ugandát küldtem bele, C40 24 klikk, T92 papír, 15,5g-300g.
Nagyon komplex kávé, . Kofios beszerzés, nagyon ajánlom! Uganda MZUNGU PROJECT
-
HÁZIGAZDA
válasz Bazsee71 #130837 üzenetére
mondom, a saját pörihez biztosan elég lesz, azok azért nem egy liga azzal, amikkel például Cathfaern szívesen használja. eldőlt. remélem a kolléga használtja ilyen színű
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
HÁZIGAZDA
válasz Bazsee71 #130833 üzenetére
nálam ugye a kávé is szűk keresztmetszet, azért a saját gene-es pörkölés nem egy roastopus , szóval az aromaboy tökéletes lesz, a lényeg az egyszerűsítés, meg hogy esetleg az oldalborda is tudjon csinálni magának
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
sndrngy
csendes tag
válasz Bazsee71 #130559 üzenetére
Szia! Mahlkönig X54-en egyadagos őrlésnél mik a tapasztalatok? Nincs sok pangó? Workflow milyen? Szemezek már vele egy ideje, kifejezetten tetszik a design, árban is jó és alapvetően pozitív review-kat olvastam róla. De úgy rémlik, hogy mikor megjelent talán több helyen is írták, hogy egyadagos őrlésre nem annyira ajánlott.
-
Tomace91
senior tag
válasz Bazsee71 #130586 üzenetére
Nekem volt egy Anita gépem ami végülis egy Anna csak őrlővel egybeépítve és pont ahogy ribarszki idézte fragolát, az a probléma, hogy a pici bojler tetejére van rakva a hőelem és ha szétszeded a gépet látod, hogy a bejövő friss és hideg víz pont ez alatt a pont alatt ömlik be a pici bojlerbe csapolás közben és emiatt esik ennyit a PID hőmérséklet, de közben a kosárban közel sem ilyen drasztikus a dolog, szimplán a hőelem elhelyezése problémás.
-
ribarszki
őstag
válasz Bazsee71 #130589 üzenetére
Fragola írt erről a blogjában. Idézve: "Ami a legjobban fáj ebben a gépben, hogy a PID hőelemét a bojler tetejére csavarozták. Ennél rosszabb megoldást talán el sem lehetne képzelni. Ez miatt kávéfőzés közben nagyon későn reagál a beömlő hideg vízre, amikor már szinte befejeztük a kávéfőzést. Utána teljesen külön életet él. A lenti videón jól látható. "
Mondjuk ő pont azt írja, hogy későn reagál. Jó lenne ha egy Anna tulaj jelentkezne, hogy nála mi a helyzet.
Szerk.: Valószínűleg annyi a trükk, hogy felül van a hőérzékelő. Csapolás közben elkezdi feltölteni vízzel, s felül hatalmas lesz a különbség. Mindenestre a kávét érő víz hőmérséklete ettől lehet konzisztens. Így valóban nem akkora dráma.
[ Szerkesztve ]
-
ktg3
őstag
válasz Bazsee71 #130586 üzenetére
A hőmérséklettől eltekintve, hogy tetszik az output?
Nézegettem videókat és ott is ilyesmiket esik a hőmérséklet egy dupla miatt.@ #130587 ribarszki :
Espresso, cortado megy főleg, néha cappucino.Mindenestre ne a daráló kárára menj jobb kávégépre. --> ezt mindenképp észben tartom
[ Szerkesztve ]
-
brumi1024
veterán
válasz Bazsee71 #130582 üzenetére
EAF=Espresso Aficionados Discord szerver ahol tobb gyarto is jelen van (Acaia, Option-O, de a Metesekkel is lehet itt beszelni).
SLM=Shuriken Light/Medium, Kafatekes Denis sajat kese. Tulajdonkeppen a masik opcio a 98-as terben, ami nem SSP (vagy mar Mizen), kevesbe veletlenszeru elnevezesekkel.
[ Szerkesztve ]
-
ktg3
őstag
válasz Bazsee71 #130559 üzenetére
Itt látom hogy van PID-del és PID nélkül. Előbbi 7-750 utóbbi csak 4-450EUR. Előbbi elég nehezen fér be 1K alá csomagban?
Gaggia classic hasonlóan ez a 4-500EUR kategória.
Azt írod, hogy később érdemes lehet utóbbira átállni. Nem jobb akkor már azzal kezdeni?Mahlkönig X54 --> Ez brutál jól néz ki. Nem overkill ez egy kicsit?
Egy Fellow Opus jellegű valami esetleg?mod.:
#130568 ribarszki:
Svájc.Annak utánanéztél, hogy egy ilyen gép bemelegedési ideje 25-30 perc?
Jó pont . Mindegyik ilyen jellegű gépre igaz?
Asszonynak szerintem fekszenek az ilyen szeánsz jellegű dolgok. Kérdés, hogy a gyerekek hagyják e...[ Szerkesztve ]
-
brumi1024
veterán
válasz Bazsee71 #130564 üzenetére
EAF-en vannak mar paran, akik megkaptak. P100-hoz kepest van nemi elorelepes kenyelem teren (nem egetrengeto), illetve a valos kepek alapjan megsem akkora batar, mint elsore tunt. Erdekesebb viszont az uj 98/102 Mizen, ugy tunik az SLM-hez hasonlo iranyba mentek el vele, joval megbocsajtobb, mint egy SSP HU presszora. Filterre hatarozottan jobbnak talaltak a HU-nal, de nem Brew szint. 98/102 kozt nagy kulonbseg nincs elvileg, 102 blind, szoval valamivel kevesebb kave marad bent, viszont hatrany, hogy ha nem 98-as kessel keri valaki a 01-et, akkor a 98-as tartot kulon meg kell venni.
-
Toobee
veterán
válasz Bazsee71 #130561 üzenetére
X54-re gondoltam, bocsi. DF64V-t vettél? Arról lemaradtam. Lagom 01 102 mm-es Mizen, ami nem kicsit izélget, hogy heló Meg van bent backekitben egy Metim is, bár még nincs kifizetve, de azért egyre inkább tisztul a projekt és a kezdeti félelmeim talán már alaptalanok.
-
#31639808
törölt tag
válasz Bazsee71 #130523 üzenetére
Tegyük már tisztába ezt a savazást, mert már évek óta ezt hallom. Kit savaztam és hogyan?
Egyébként könyörgöm, miért kellene nekem bármelyik pörkölőt is szeretnem és dédelgetnem.
A te céged egy szimpla konkurrens cég a számunkra.
Semmi több. Vásároltok tőlünk zacsikat, merg eszközöket. Ezt köszönjük, de gondolom azért teszitek, mert jó az ára.
Egyszer kiborultam, hogy szegeden mindenbe belekötött a hatóság, máshol meg mindent elnéznek.
Ennyi történt. Ez savazás?
Te hányszor áltál ki az AVX-ért ezen a helyen? Olvass vissza. Írd be, hogy AVX.
Én hányszor írtam a FB oldalatokra?
Segítek: soha.
Ugyanezt kell tenni és akkor nincs gond.
Én üzletember vagyok és nem a gyerekes érzelmek vezérelnek.
Te is húzhatnál végre egy vonalat és túl léphetnél a gyerekes sértődöttségen.
Isten tudja hány éves baromságokat hoztok fel újra, meg újra.
Írj egy olyat, ami max 2 éve történt.
Jah olyan nincs.
Majd 20 év múlva is azt kell olvasnom, hogy az a csúnya AVX Covid időszak alatt berakott egy fotót egy csajról 1 napra, aki mindenféle védő felszerelés nélkül rakosgatta a kávékat a zacsiba. Ha ez a bűnöm, akkor ez elég gáz.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Corength dönthető pad + 20kg-os súlyzókészlet + 2x5kg tárcsa + francia rúd
- Philips Lumea Advanced SC1997/00 villanófényes IPL szőrtelenítő
- DJI AVATA 2 Fly More Combo drón - 3 akku, Care Refresh, FPV Controller, ND Filter szett
- Újszerű hajsütővas 6hó jótállással!
- DJI Air 2s FMC (Fly More Combo) drón - 5 akkumulátor, koffer
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest