-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
kchris78
veterán
Yirgának mi lehet a megcélzandó arány hogy minél édesebb legyen és kevesebb savasság? Meg a lehetőségekhez képest minél több testesség/"keserűség"?
-
zolnagy
őstag
válasz JackFeryll #133646 üzenetére
Ott most 220e-re jönne ki szállítással a gyári késsel. Ezt honnan küldik? Erre még rájön a 27% ÁFA és VÁM is?
-
Mr.Csizmás
félisten
üdv,
voltmár kérdés, de melyik képzést választanátok? madal vagy cec? árban kb egyforma, időben is. (4 napos alap+pro a téma)
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
konzumpro
senior tag
válasz Mr.Csizmás #133659 üzenetére
A cec nem neres?
-
nofi
őstag
Sziasztok!
Aeropress/V60/Mizudashi cold brew fogyasztásra szemezgetek manuál örlőkkel.
1Zpresso Q2S ár/értékben nagyon tetszik, de az őrleménykapacitás miatt egyre jobban hajlok a Kingrinder K6 felé. Utóbbi teljesen hiányzik Amazonról, van esetleg alternatív beszerzési javaslatotok?Xbox GT: nozsolt
-
kchris78
veterán
barista express: megcsinaltam az opv kitekerest amennyire lehet, kemeny 2 bart nyertem.. hat, tobb mint a semmi... talan jelent plusz par mp extrakcios idot. A vakszurovel mar nem szall el a feher zonaba, benne marad eppen a szurkeben.
[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
válasz konzumpro #133660 üzenetére
Nem voltak orbánviktor plakátok a teremben, mikor ott voltam. Fidesz szórólapokat sem osztogattak és nem politikáról beszéltünk. Az egyik főni pasija az Awaken tulaja.
Nem tűnt gáz helynek. Mindettől még lehet neres, csak ez így szimplán rágalom egyelőre."I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
RetepNyaraB
veterán
-
kchris78
veterán
válasz kchris78 #133663 üzenetére
(egy bolti szenet azért csak lefőztem mert nem bírtam ki.. inni mondjuk nem ittam meg csak belekóstoltam - ahhoz képest hogy 2 éves kv, egész jó cremája lett, ez jobb volt mint eddig ezzel a fajtával, 14gr, IMS kosárral, csatornásodás nem volt... keserű lett mint a fene, de ez volt az első próbálkozás. Lefolyási idő is valamivel lassult. Holnap tesztelem a Yirgát.. )
[ Szerkesztve ]
-
kchris78
veterán
Vannak még direkt nápolyból hozott ottani Kimbo őrölt kávék (vákumos 250gr), ezeket mennyire értelmes ilyen gépbe tenni? Felbontás után mennyi ideig lesz megfelelő állapotban? Ezeket főleg érdemes lehet külön csomagolni és lefagyasztani? (bár nem egy special irányvonal, de Nápoly nem a világos pörkölésről híres )
-
konzumpro
senior tag
válasz RetepNyaraB #133664 üzenetére
Nyugi már. Csak volt valami új nerközeli kávépörkölő amelyik baristaképzést is nyújtott, fogalmam sincs melyik cég, azért kérdeztem.
-
konzumpro
senior tag
válasz RetepNyaraB #133664 üzenetére
No offense, a Roastar ahol vannak SCA képzések, a neve nem, csak az maradt meg hogy honnan jött. Hátha fontos, mennyire alkalmazható nemzetközi szinten a megszerzett képzettség.
-
tomiie6
csendes újonc
válasz RetepNyaraB #133666 üzenetére
Gondolom, nekik is át kell tervezni a kart a gyökér németek miatt. Az Amazonon már olyan képek vannak, amin teljesen egyenes... Ha az lesz a megoldásuk, azt nem lesz nagy öröm tekerni.
Trek Domane SL 6 2022 || Domane AL 2 2019 R7000 || AVX DB1 || DF64 II DLC || 1Zpresso ZP6 Special || JE-Plus
-
kchris78
veterán
...
[ Szerkesztve ]
-
kchris78
veterán
[link] ebben a videóban van egy érdekes módszer, nem csak 2-3 barral csökkenteni a nyomást.. A szelep rugójában lévő darabból kell lefaragni.. Érdekes. nem tudom hogy meg merjem e lépni . De hogy mégegyszer nagyon nehezen veszem rá magam szétszedésre az biztos.. ennyi csavart és ennek ellenére ilyen erős clip-eket...
-
kchris78
veterán
válasz konzumpro #133676 üzenetére
igen nekem is ez jutott az eszembe . Egy kicsit nyertem amúgy ezzel a tekeréssel, 1:2 arány alatt is kb 25mp volt a lefolyás 14gr őrleménnyel ami eddig nekem elérhetetlen volt (max 20mp volt ha nem akartam hogy elszálljon a nyomás). Szóval ennyivel azt mondom egyelőre elégedett vagyok. Íz is testesebb lett. (Yirga)
[ Szerkesztve ]
-
konzumpro
senior tag
válasz kchris78 #133677 üzenetére
Az előáztatós módszer nem vált be? Az 6 bart tud elvileg.
Barista Pronál azt vettem észre hogy forró víznél is az előáztatáshoz használt vízhozam van, félerőn megy a pumpa, lehet ki kéne vezetni a forróvíz kapcsolót és akkor normál állásban is mehetne úgy sőt a gőzcsövön is.
-
kchris78
veterán
válasz konzumpro #133678 üzenetére
Nem, sajnos az nem. Vakszűrővel úgy tűnt elég mert felment a nyomás, de amikor már őrlemény volt benne, akkor alig-alig ment fel a nyomás... Biztos lehetett volna vele játszani hogy áttekerem brutálisan finomra az őrlőt (a fentit is), hogy a puck szinte már vakszűrőként viselkedjen...