-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
icm
tag
válasz eastsider #132127 üzenetére
Én biztos nem cserélném a Teflonos bevonatúra amíg tiszta kráter nem lesz az aktuális.
Nem tudom hol kapható tejsav, én évente egyszer szétszedem és kitakarítom. Olykor másét is...Úgy generál: egy próba nem vészes. Van idénre 1-2 pörkölő akiktől szeretnék venni, egy 250g zacsi nem olyan vészes, maximum jó lesz.
"Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci
-
icm
tag
válasz eastsider #132115 üzenetére
Az nem derült ki, hogy az acélbojleres vagy alu bojleres géped van-e. Alu bojlert tejsavval, a citromsav szépen majd megeszi az alu bojlert.
Aztán van az "egyszerűbb" megoldás, hogy kiveszed és szépen kitakarítod"Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci
-
-
TDX
tag
-
rgb0007
csendes tag
válasz eastsider #131276 üzenetére
Sajna még nem... Pedig már Lengyelországban kellene lennie a szállítmánynak, és el kellett volna indulniuk az EU-s címekre...
És ahogy látom vannak akiknek már egy hónapja megjött...A Met is késik pluszban, márciusban indulhat csak a tömeg termelés. Szóval szívás...
-
icm
tag
válasz eastsider #118833 üzenetére
Ezt a tálcát nyomtattam én is. Talán a zaccord-ot mint bérnyomit pont itt linkelte valaki. Kicsit szivárgott, volt egy gyanús rész, kapott kis öngyújtót azóta nem szivárog. Én flexszeltem, idegesített az alacsony tálca körüli perem. Na meg így világosabb is van.
[kép] [kép2]"Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci
-
Peti...(16v)
tag
válasz eastsider #117530 üzenetére
Marannal semmi baj, ha épp nyitva. Sokszor ittam már náluk finomat, de persze kevésbé jót is (ahogy ez bármelyik top kvzóban is előfordul).
Van egy új kvzó a Széplakalsó vasútállomás mögött (Széplak Delikát), asszem Bagirából főznek. Itt még nem ittam, egy próbát megér.
Vagy van a Fő utcán egy Cafe Spirit nevű hely, de inkább klasszik vonal. -
kurtuzov
senior tag
válasz eastsider #115821 üzenetére
Itt van pár, visszamenőlegesen bőven. Azért eszköz/készítési mód függőek a feltételek.
Presszónál
Túl sok/túl finom őrlemény, nem nagyon jön ki semmi mert akkora az ellenállás
Nyilván ha kisebb (tizedgramm) eltérésekben gondolkodsz ott is a lefolyás ami jól állítható vele, az ízt azért jó pár más is (pörkölés, fajta, őrlemény etc) befolyásolja.
Az alacsony hőmérséklet - savanyú, magas hőmérséklet - keserű vonal eléggé kávé/gép függő.[ Szerkesztve ]
-
rastacsz
tag
válasz eastsider #115355 üzenetére
Az az adado nagyon jó volt szerintem. Klasszikus espressohoz képest világos volt, de nagyon könnyen kezelhető, gyümölcsös, kellemesen savas.
______Kaptam viszont Guatemala huehuetenango-t, november 24-i pörkölés, de eddig bontatlan csomagban egy simítózáras tasakban 4-7°C-on volt.
"közepesen-sötét" pörkölés, ami nekem inkább sötét. Füstös, kesernyés ízek, nulla sav. Visszasírom a teesz omniroastját, pedig szenvedtem vele, de ezerszer élénkebb volt.
Lehet, hogy hideg vízzel kellene elkészíteniThere are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
tag
válasz eastsider #115363 üzenetére
Persze! sokminden is igaz ezekre a konstellációkra.
Bő egy éve válogattunk neten parkettákat meg falszíneket. elmentünk egy boltba, kölcsönöztünk egy RAL színskálát meg egy mintakészletet, aztán otthon megfelelő fényviszonyok mellett megnéztük, hogy a 10 kijelzőből melyiket tudjuk legközelebb hozni a skálához. Aztán a két elég jón néztünk meg mindent, mielőtt döntöttünk.BinX, a magyar neobank vállalkozásoknak - https://binx.hu (...szerintem tetszeni fog.)
-
Gery0505
aktív tag
válasz eastsider #115355 üzenetére
Lehet a fotó kedvéért durvábbra őrölték egy picit a KV-t. Ha gyorsabban tud átfolyni, akkor ilyen lesz a tölcsér mint amit mutattál, kérdés, hogy ez jó-e.
Tényleg, összeszedhetnénk, hogy mik a jó lefolyás ismérvei. Pl.: Milyen vastagnak kell lennie a tölcsér aljának? Nekem olyan vékony szokott lenni, mint egy gyufaszál, vagy vékonyabb. Azt is szeretném tudni, hogy a lefolyás során mikor milyen összetevő válik ki a csészébe, hogyha mondjuk kesernyés lesz az eredmény.[ Szerkesztve ]
"Failure is always an option." Adam Savage
-
hoffman_
nagyúr
válasz eastsider #115230 üzenetére
én az itt ajánlott 3D printer tűt vettem, de így "szerelés" után felesleges szerintem. sima tű is teljesen jó lehet. annyi előnye volt, hogy le kellett vágnom kb. a felét, hogy passzoljon, így kijön még egy szett whisky-s dugóból is : )))
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
Kulbi
aktív tag
válasz eastsider #114903 üzenetére
akupunkúrás tű, több webshopban is van, bár 100-as kiszerelés, még van belőle bőven
<Macbook Pro 13" 2015 Early> <iPhone SE> <iPad 4 Mini > <Synology DS216Play> <Himedia Q5> <Samsung UE50H6400> <SMSL Sanskrit> <Bkercso Inventory> <Takstar Pro80> <Xears XE200Pro> <SJ4000>
-
-
hogyaza
tag
válasz eastsider #114605 üzenetére
Mini is jó,de ha kicsi kellene,én lehet egy első szériás jollyt néznék.Kisebb sokkal mint a rövid orrú (az alább linkelt jófosásos),és ugyanolyan jó.Én csak olcsó lelakottat vennék,és utána teljes felújítás után új fényezéssel egy örökélet saját ízlésemnek megfelelő új őrlőm van.
-
hogyaza
tag
válasz eastsider #114601 üzenetére
Pont így van minden ahogy leírtad.
-702 után a Mazzer a köv. lépés.
-A zaj is stimmel.
-Nem kell püfölni,csak egy garatseprés és mégegy ráindítás után szinte zéró pangó.
-100 alatt is kifoghatsz használtat(viszont valszeg foglalkozást igényel még),de 130-150 között újjal azonos felújítottat vehetsz.(Jollyról beszélek,a Major drágább.) -
bbuffy
senior tag
-
JackFeryll
őstag
válasz eastsider #113761 üzenetére
Milyen italokat készítenél ? Nem mindegy hogy egy pici cortado vagy egy óriás latte. A tej habosítás után nőni fog térfogatban plusz még "örvényleni" is fog ezért biztos nem vennék 3 decis italhoz 350-es kiöntőt. (Aztán ha nagyon érzed a latte artot lehet venni fogsz nagyot gőzölni és picit önteni. )
-
bbuffy
senior tag
-
senior tag
-
icm
tag
-
icm
tag
válasz eastsider #112891 üzenetére
Szia,
Én most Expoly-t néztem: verzió 1 és verzió 2. Nekem az első van, kaptam mellé egy dupla szűrő kosarat is. Elsőnél még annyi előnye van, hogy nem kell nagyon variálni a markolatot ha lecserélnéd, míg a második esetén csak a gyári markolat jó hozzá - vagy egyedileg szépen kivágod."Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci
-
-
senior tag
válasz eastsider #112333 üzenetére
Tized grammos mérleg és 58,5 mm-es tamper az mindenképpen.Illetve kávézsíroldó a karbantartáshoz az még nagyon fontos. És csapvíz használata nagyon ellen javallt, hogy ne kelljen savazni. Ugyanígy nem ajánlott a vízszűrő kancsós víz sem.
[ Szerkesztve ]
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Robogó, kismotor
- World of Tanks - MMO
- Telekom mobilszolgáltatások
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Politika
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest