-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
rastacsz
tag
Melyik lenne jobb választás egy Flair signature, vagy egy classic + manométer, egy kezdő karos számára?
Napi egy értelmes espressot szeretnék elfogyasztani, ha már a vendéglátásban nem sikerül (börsi majorban is sikerült kifogni, hogy az ek43 + la marzocco linea classic kombóval csak citromlevet facsartak nekem. A kérdésre, hogy milyen kávéjuk van, egyszerű választ kaptam: etióp )+ egy későbbi beszerzésű örlő(dő) kérdés:
1zpresso Je-plus, vagy hasonló árban egy elektromos örlő?
Ha elektromos, akkor a használt mazzerek, átalakítva egy adagosra, vagy pl új eureka mignon?There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
rastacsz
tag
válasz JackFeryll #109096 üzenetére
@JackFeryII és @ptolgyes
Köszönöm az infókat.
A Neon nem is gondolkoztam.
A classic - signature különbség látszat és leírás alapján a nyomásmérő és a mellé adott tamper(polikarbonát vs rozsdamentes) , meg a szűrőtartó a classic esetén festett, signature esetén rézzel futtatott. De ezen kívül kidolgozásban, bármiben (kár, talp, test) van különbség?Olvastam, hogy Kávé Kálmánék fejlesztették a nyomásmérőt, ami végül gyengébb formában került szériába, emiatt megdőlhet ( #88421) Ez valahogy módosítható (pl egy új rm dugattyú esztergálva, az alsó ő gyűrűt lentebbre helyezve), vagy együtt lehet vele élni?
There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
rastacsz
tag
válasz hogyaza #110369 üzenetére
Helló!
Kések mik lesznek benne?
Ezek eladók lesznek, vagy már gazdára találtak?
(nem pont tőled, inkább úgy általában kérdezem: a felszabályozás egyébként késhez, vagy csak a "késház" maga, üresen szokott felszab.va lenni? Azért kérdezem, mert a késben is lehet pár század, vagy fragola egyik videóját megtekintve pár mm is a szuper ssp-ben )There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
rastacsz
tag
válasz hogyaza #110389 üzenetére
@hogyaza Erről is sikerült lecsúszni. Sebaj, lesz még sj.
@RetepNyaraB j-max nincs náluk, pedig árban közelebb lenne a jx-pro-hoz és elvileg espressohoz jó, mint a Je-plus.
Az elektromos őrlőkkel kapcsolatban valaki talált már zajszint méréseket? Illetve, hogy melyik freki tartományban zajos? Mert egy alsóbb tartomány nagyobb zajjal viselhetőbb, mint egy ugyanakkora zaj, de 10kHz-en.
Illetve, a mazzerek esetében van, hogy a három fázisúhoz való késeket használják egy fázisú motorral, de van a piacon három fázisú motorral szerelt örlő? A csatlakozó is a szokásos, 4P+F?
[ Szerkesztve ]
There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
rastacsz
tag
válasz Gery0505 #110416 üzenetére
@Gery0505 John Buckman szettje szerintem nem rossz:[link] és befér alá az 5 literes dm desztvíz, bekeverve. De a ballon is, ha jobban tetszik.
Mazzer kés esetén ismeri valaki a 151H profilt? Ez a Major VP/V Pro gyári szerelése. A VP 900-as fordulaton dolgozik, 1400rpm helyett. Ugyanúgy 650W-os teljesítményű motorral szerelt, de nagyobb nyomatékú. A kés külön ehhez lett tervezve, gyorsabb őrlés az alacsonyabb fordulatszám mellett. Szóval agresszívebb lenne, mint a C? [link]
There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
rastacsz
tag
válasz zolnagy #110636 üzenetére
@zolnagy 83-84cm
@iatti nem, amikor felkaptam, mondtam, hogy nem is nehéz, de amikor sétáltam vele a kocsiig, akkor már kezdett sok lenni...
@Parci, magas de jön le a babtartály.
@Krajcsi, úgy legyen, egyelőre nagytakarítás vár rá, mert bele van dögölve az őrlemény, mindenhol.Mazzer stark v royal alap, még zsírral van összerakva az állító gyűrű.
Apropó, milyen zsírral kell takarítás után összerakni? Mert az állító gyűrű réz, az alsó rész, ház pedig alumínium. Nekem ne legyen galvanikus korrózió.
A kés nem tűnik kopottnak, a doser számlálója 62xx-on áll. De nem tudom, hogy átfordult-e már.A terv a tartály levétele, hátfal lemez rövidítése, adagoló le, helyére tölcsér vagy csúszda, de a tölcsér többet takar. Ezer év múlva meg esetleg egy e37z szerű mod.
There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
rastacsz
tag
válasz kisati748 #110639 üzenetére
Ahogy látom, ezen az alsó-első borítás(kar tartó mögött) csak 2-2 csavarral van. Nekem az 3-3. És csesszék meg, nem szegecsanya van mögötte, hanem peremes-rippes, ami el is forgott magában.
Az adagolót leszedtem, a doser felső mikrokapcsolójának a helyet rövidre zártam. (tetszik, hogy on állapotban 230-240V-os, meleg vezeték...) Te a felső-hátsó, babtartály biztonsági kapcsolót kiiktattad? Az a baj, hogy az a megoldás nem maradhat, mert eléggé tömítetlen, nem lehet gumiharangot használni, mert teljesen elszökik a levegő. Pedig kinézetre nem rossz. A felső garat is frankón megmunkált alu, a műanyag sem csúnya közelről sem. Csak szelel...
A tölcsér mögött te miből hajtottál motorborítást?
Illetve a hátsó füles-fogantyú részt mivel vágtad egyenesbe? Nem merek nekiállni sarokcsiszolóval.@Gery0505 ez az e37z:
[link][ Szerkesztve ]
There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
rastacsz
tag
-
rastacsz
tag
Kifutottam a szerkesztésből.
A késeket hogyan lehet ellenőrizni, hogy mennyire kopottak? Mármint ebben nincsenek félre kopva, nem karcos körkörösen. Még látszódik a gyári köszörülés. [kép] (itt most nem a valaki által meggyötört csavarfej a lényeg.)
Filces megoldással összeforgattam, egyenletesen, de nem 100%-osan jött le a sík felületről a festék.
151B profil a kés, azért kérdeztem, hátha fogott már vki a kezében 151H-t, esetleg a 151C mellett próbálta is.
Egyébként mennyire tág az espresso tartomány ezeknél a 83-as késes őrlőknél? 4-5 ricni?There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
rastacsz
tag
válasz sz.zs. #110678 üzenetére
Mindhárom profilnál 3-4 ricni volt a tartomány?
Illetve olvastam, hogy nálad a C-vel időnként nem indul el, indítókondi+indítórelé kombón nem gondolkoztál? Bár, ha 1000-ből 1 alkalommal fordul elő, kár a vesződésThere are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
rastacsz
tag
Megy itt a pörgés a vizes műanyag hulladékon. De a 200-250g-os kávés zacskókkal mi a szösz lesz? Vagy mindenki kg-os kiszerelésben veszi?
Amúgy meg vegyetek Flairt, a kisebbik(nem pro) fejhez elég 100-120ml víz. Ebben melegítheted a fejet, töltöd fel vízzel és a maradékot újra tudod használni, mert ha tisztán tartod a fejet, akkor a víz sem lesz koszos.There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
rastacsz
tag
válasz Parci #110704 üzenetére
@Parci és @fragola.6035
Csak azt akartam jelezni, hogy az egész kávézás eléggé környezetromboló. Általában a kívül papír csomagolás is belül műanyag.
Az ásványvízzel kávézást nem is értem. Szerencsére sikerült a palackozott vizek ivásáról is leszokni, mióta van szódagép.
Kávéra meg keverem a desztillált vizet.De kérdésem, hogy lágyított víz (háztartási gyantás vízlágyító) + bwt magnézium patronos kancsó megoldást jelenthet-e? A pH értékről nem találtam leírást. Csak "közel semleges" marketing szöveget.
There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
rastacsz
tag
válasz bigmasterg #110713 üzenetére
A beurer ks36 most netes árak alatt kapható a budaörsi mediamarktban, 7500-7800Ft volt. Meg is lepődtem, mert pl a hálózati eszközöket néztem még, azok baráti, 50-100%-kal voltak drágábbak, mint bárhol a neten...
Hátránya, hogy négy AAA elem megy bele és nincs időzítő.@Parci, akkor a desztvíz helyett marad a szűrőkancsó + mg patron. Csak kár, hogy 30 naponta a patront cserélni kell.(a 120liter nem pörög le kávéra)
There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
rastacsz
tag
-
rastacsz
tag
válasz Krajcsi #110823 üzenetére
Ez az italmill kés honnan jön? Eddig úgy volt, hogy az 1zpresso saját profilja, titán bevonattal, 48 mm-esen. Most meg olvasom, hogy 47-es italmill kés, mint a Je-plus. Most akkor az avx kapott valami más szériát?
There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
rastacsz
tag
válasz Krajcsi #110843 üzenetére
Közben javították az avx fb oldalán a hozzászólást. Csak pont az volt a furcsa, hogy sem a tesztek, sem a fórumok nem említik, hogy italmill lenne. Vagy hogy azonos a profil, mint a JE-kben. A méretét meg reméltem, hogy a gyártója csak tudja, hogy 48mm.
There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
rastacsz
tag
válasz Toobee #111106 üzenetére
Akkor úgy kérdezem, hogy az eleje ugyanolyan felirat ügyileg, mint az aquas linken?
Tágabb értelemben: az avx shopban pontosan ugyanazok a termékek vannak azonos néven, mint ami más boltban kapható? Az etióp kávénál én a shopban elvesztem. És az sem segít, hogy a képek is elég random.There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
rastacsz
tag
válasz Viiktor1989 #111100 üzenetére
Nem vagyok nagy spíler, de a saját tapasztalatom:
Előzőleg próbáltam bekeverni 1-1,5litert, de nem egyszerű az (olcsó) ékszermérlegen olyan kis változást elérni.
Én a fórumban olvasható 1,2g keserűsó, 0.3g szódabikarbóna, 5liter desztillált víz, leírást használtam espressohoz.
Most tesztelem az 5 literes bekeverést egyben. Ha tartod a tisztaságot, fénytől védve, viszonylag hűvös helyen tartod, akkor elvileg nem kellene bedöglenie. Majd elválik nálam, hogy így van-e.
Ez az arány eléggé közel van, a barista hustle Hendon simplified recepthez, csak több benne a szódabikarbóna, amivel (nem vagyok kémiából jó) kicsit semlegesíteni tudod a savakat. https://coffeeadastra.com/2018/12/16/water-for-coffee-extraction/
Ez amúgy egy alap recept, de elvileg kellene bele kalcium is, hogy az ízek jobban oldódjanak. Ref.: James Hoffmann-the best water for coffee - an introduction., + a coffeeadastra-s receptek között is van Ca visszakeverések.Hogy mi van akkor, ha késhegynyivel több ez, vagy kevesebb az megy az x mennyiségű vízhez? Ezt nem lehet megmondani, próbáld ki. Ha sok a szóda, az elmegy sósabb ízbe, az tuti, de csak egy arány felett érzed ki. Amúgy Hoffmann videói között található szódabikarbóna teszt, ha jól rémlik, a kész kávéba adagolt kevés szódát, a savas ízek ellen.
There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
rastacsz
tag
@qvik27 idővel vagy a koncentrátumozás, vagy a sima bwt mg kancsózás lesz
A kávénapja rendezvényről van az itteni társaságnak infója? Ki a célközönsége a rendezvénynek? A vendéglátósók, vagy a szakbarbár/műkedvelő enduserek?There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
rastacsz
tag
válasz Toobee #111196 üzenetére
[link] jelenleg magánszemélyeknek csak német címre szállítanak. Más EUs országba nem. "Privatkunden aus der EU: Sie haben als Privatkunde die Möglichkeit, Ihre Bestellung an eine deutsche Lieferadresse senden zu lassen.
Eine telefonische Bestellung oder eine Bestellung per email ist an Privatkunden nicht möglich, da wir derzeit generell keinen Versand an Privatkunden in EU-Länder vornehmen können."
De az angol nyelvű válaszlevélben is ott van, hogy shipment to private customers is (at the moment) not possible. Sorry for that.[ Szerkesztve ]
There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
rastacsz
tag
válasz mézespálinka #111198 üzenetére
Nincs ro szűrőm, illetve amit tudok róla, elég pazarló. Itt azt írják, hogy tartályos ro esetén egyetlen liter tiszta vízhez 4-8 liter csapvíz szükséges. [link]
Ami nekem durván sok.There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
rastacsz
tag
válasz Libretom #111219 üzenetére
Ezen gondolkoztam én is, de a bwt titkosan kezeli az ásványi sókra vonatkozó adatokat. A bwt mg+ az magnézium és cink, kávéra a bwt mg elég kellene legyen, ha..
De mivel a kancsó ivóvízre van, így inkább a bestdrink premium lehet. De ismeretlen, hogy az ivásra való bwtzett víz hogyan viselkedik espresso és filter esetén. (ízre gondolok)
A bestmax premium az adagol magnéziumot (kb bestprotect+mg) .
A bestprotect csak lágyít, szűr.
A termékek alatt van egy kávé brossura, de az nem tartalmazza az ivásra készült szűrt vizet előállító patronokat.
[link]
+ a bwt flex fej tud keverni hálózati vizet, az olcsóbb 100%-ban csak szűrt vizet ad. SoundOn valamikor írta, hogy nullásra kell letekerni a bekeverést, hogy csak szűrt víz legyen a kimenet.
++ mivel a marketing leírás szerint a Ca sót cseréli Mg sóra, így egy sima, Na-s vízlágyító esetén imerelten (valahanyadik hatványa), hogy mennyi a kész víz Mg és egyéb ásványianyag tartalma...Szerk n+1:
+++mivel a szűrő nem regenerálható, így az első liter, a 10. liter és a keménységtől függően a patron élettartama vége felé is más a kimeneti víz. Vagy nagy biztonsági tartalékkal dolgoznak és mondjuk a lágy víz esetén megadott exhas 1000liter helyett, valójában elmenne még +2-3-500-at.Ami még nem hirdetett a repi anyagban, hogy milyen időközönként kell cserélni a patront? Ha pl beszerelve vám, de nincs használva egy év alatt, csak pár száz litert, akkor is cserélni kell, vagy csak mennyiségi intervallum van?
[ Szerkesztve ]
There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
rastacsz
tag
válasz RetepNyaraB #111247 üzenetére
A mini is jó cucc. Cukrásztölcséres mod mehet rá.
A kés lehet benne évjárattól függően 58 és 64 mm-es(super jolly méret, de 189D számú kés, nem a 33-233) . Ha minden igaz, a doseres viszont csak 58-as, de késrtartó cserével átalakítható. (ez csak egy opció, nem biztos, hogy szükséges a nagyobb kés.)Más:
Jön a laborban tenyésztett kávé, az ízeket lehet stabilan hozni, különböző sejtkultúrák tenyésztésével.
[link]
Ha lehetne kívánni, akkor alacsonyabb koffein tartalom mellett, ugyanolyan ízek jók lennének. Vagy akár teljesen koffein mentes, akkor lehetne egész nap kávét inni.[ Szerkesztve ]
There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
rastacsz
tag
válasz RetepNyaraB #111288 üzenetére
Az adagolót hányszor húzták meg. De az egy húzás/adag mennyisége állítható. Meg ugye 9999 után nullázódik.
Kb csak a vendéglátó egységnek tartalmaz infót, hogy hány adagot adtak el [egy dupla az x húzás, akkor (napi nyitó - napi záró szám) /x.] Mint az autókban a napi számláló.There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
rastacsz
tag
válasz bbalint01 #111341 üzenetére
Helló
Első tanácsom: fuss, menekülj, szokj le a kávéról!
Második: @bluesfan hamarosan hirdeti a mazzer minit, az egy jó kezdő/haladó őrlő, apró módosításokkal, kiegészítőkkel (tölcséres átalakítás az adagoló helyére, "garatszűkítő" a babtartály helyére) egy nagyon jó kis egyadagos gépet eredményez.
A félautómata kávékészítő apparat vonalon mondanak majd valamit, de a tuningolt/moddolt gaggia classic az általános belépő. De a rancilio silviát is nézegettem, mivel alapból réz bojleres, de kb évente új széria volt belőle, mint a telefonokból és elvesztettem a gyengén felvett fonalat. A gaggia classic is szériától/gyártás helyétől függően könnyen tuningolható, de valamelyik évjárat nem, aztán az újabbak pedig talán megint igen.
Én viszont a karos manuál vonalon indultam el a flair signature-rel, ez nyomásmérős, a vízhőfok a felhasználó által kb-ra belőtt tartomány, egyszerű, mint a faék. árban pedig egy jó állapotú, tuningmentes gaggia classic, vagy egy avx tb1+baristacsomag kombó.
De még ott van a cafelat robot, ami egy jó állapotú tuningolt gaggyia classic / vagy pedig egy 0km-es új alap gc ára. Ez szintén nyerő cucc.
Ott vannak még a magasabb áraktegóriás gépek, hx-es /heat exchanger-es, ami házi felhasználásra szuper, de már nem annyira a belépő szint. (árban ugye kinek mi, mert azért itthon is van a 200k fölötti autómatáknak bőven piaca)
Vannak ugye a kazános lever /(magyarul ?karos?, de azok a pumpás, szűrőtartós gépek a magyarban valamiért...)gépek, amikről egyelőre sokat nem tudok (pl europiccola, bezzera, stb)
meg számtalan közösségi finanszírozású és/vagy kisebb szériás kávékészítő alkalmatosság
Ezek még csak az espresso vonal
ott van a (magyarul) filter, ami lehet frenchpress jellegű áztatós, leszűrős és dripper jellegű áztatós, közben csöpögős és ezek közel végtelen arányú keveréke (elnézést, a szakbarbár megközelítésért, nyugodtan javítsatok ki)
Aztán ott van még a kávé.
Meg a tárolása.
De azt se felejtsd el, hogy a kávéd 90+%-a víz!
Mondtam, hogy fussThere are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
rastacsz
tag
válasz gboszi #111424 üzenetére
Már túl vagyunk egy halom szimplán és pár filteren.
Sikerült csokis kuglófot szerezni, kóstoló mennyiségben.
És beigazolódott a sejtésem, tanulnom kell ízeket érezni a kávékból.
Bányai geisha finom, (számomra) meglepő. Lágy, menő.
Van cupping stand, de azt kihagytuk. Nem tudom, hogy személyenként volt egy-egy sor, vagy egy sor kávét többen kanalaztak. Ha utóbbi, akkor az nem nekem való, járványtól függetlenül.There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
rastacsz
tag
A roastopus standot más sem találta?
Amúgy pár standon kívül csak jó kávét kóstoltam. Azon a pár standon pedig nem rossz kávé volt, hanem egyszerűen már nem fért, vagy csak nespresso kapszulából húzták a kávét.[ Szerkesztve ]
There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
rastacsz
tag
válasz brumi1024 #111439 üzenetére
Mermelade eljárás, a gyümölcshúsból nyert cukros lével a mosott kávét fermentálják. Vagy hogy.
A ktrl standon a linea minivel nekem etióp adado lett főzve, nekem ízlett. De az impresso standon is volt, ott filterrel kóstoltam.@Bazsee71 gratu! Így teljesen értem.
There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
rastacsz
tag
Második ital, amit a rendezvényen kóstoltunk az a bwt víz volt. Kérdeztem, hogy milyen szűrő? Nevet nem mondtak, de Mg visszakeverésesnek mondták. Ugye, ebből főzött mindenki (elvileg) espressot és filtert.
(impresso standon a dm desztvíz kanna került elő forrásként, de ebben is lehetett bwt szűrt)
Kérdeztem, hogy kávét mivel érdemes, a válasz az volt, hogy a kancsós vagy patronos, az mindegy, de magnéziumos legyen.
Volt arról szó, hogy a kancsós kibírja a 6 hetet is és érezhető, amikor a szűrő megtelik, rossz ízű lesz, akkor kell cserélni.Elvileg lesz tavasz környékén egy moduláris szett, amihez össze lehet egyedileg válogatni a szűrőket, mg adagolót, pl szűrő, vastalanító, mg adagoló. Vagy egyéb patronok. Árban "nem lesz drága" (bwt szinten).
Egy dologra még külön rákérdeztünk: adható-e babáknak a bwt szűrt víz? Azonnal jött a válasz: nem ajánlott 3 éves korig. Nitrát kockázat miatt.
Ez az eseményen, beszélgetés közben elhangzott, szóbeli tájékoztatás volt. Amikor be akarnék szerezni szűrőt, mindenképpen felkeresném a bwt-t és írásban kérdeznék.
There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
rastacsz
tag
válasz p.lac #111458 üzenetére
De nem tudjuk, hogy egy szűrő volt-e minden csapra, beleértve az oldalsó kerti csapot is. (fent is töltötték a kávéhoz a tartályt)
Espressokat tekintve akkor a többség azon a véleményen volt, hogy ezek nem a tökéletes kávék voltak?
Átlag magyar vendéglátásban kapható kávékból kiindulva, nekem ezek a jobban sikerült kávék voltak. Olyasmi, amit kezdőként otthon is összehozok, de nem tudtam rá mondani, hogy rossz (két kávét dobtunk ki, az egyik egy kapszulából eresztett, a másik meg one11 columbia, de ez utóbbi inkább nem fért) A libabőrnél az etióp filter és espresso is össze lett kóstolva. A filter a srác szerint durvábbra lett őrölve, mint optimális, az espresso meg amit a gépészet kreált, nem dobtam hátast.
A ktrl espressoja nekem a jobban sikerült kategóriában volt (ugye, ki, mikor, hogyan főzte) nem a citromlé, hanem a többi standon közepesen savasnak titulált kávék között volt. (A tényleges citromlé nekem a budaörsi majorban jött, ahol régen casino mokkából főztek)
Egy szinten volt az impresso etióp bukissa espressojával.
De ezek szerint nem a legszuperebb espressok készültek a rendezvényen. Én meg már megnyugodtam, hogy nem is olyan tré, hogy otthon is néha egyszerre savas és keserű a produktum. Erre tessék, mégsem ilyennek kell lenniA filterek milyenek voltak?
There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
rastacsz
tag
válasz Toobee #111556 üzenetére
Működő proto:
64mm-es ssp red speed multi purpose (korábban brewing?) kések.
250 W-os motor
(Max) 1000 rpm
30-40g fér a tölcsérbe
Csavarokkal hézagolhatók a kések a késtartókban, de alátét/ lemezzel is megoldható.
Az álló kés tartója mágnessel cuppan fel a házra, az ékelés miatt pedig csak egy irányban tehető vissza.
Appos működtetésen gondolkoztak, (fordulatszám szabályozás, on-off, forgásirány váltás) de nem fejlesztettek semmit.
Van egyfajta hangja....
Egyelőre lassabb a lagoomnál őrlési sebességben.
1500 usd körül lehet majd.
Tervezik a 2022-04-es bostoni kávés rendezvényre kivinni, a remélhetőleg végleges, piacra dobható verziót, de nem mondanak/ígérnek semmit a minden területen tapasztalható gyártási gondok miatt.
IG live ma.
Retention: 1,4g, lagoomja 0,8g. Valamit még kigondolnak, hogy 1g alatt legyenek.[ Szerkesztve ]
There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
rastacsz
tag
válasz paljoc #111591 üzenetére
Ezek tényleg jól néznek ki. Nekünk az első páros kicsit kapatos volt, meg a feleségemnek talán nem pont a kiírt feltétek kerültek fel. Utóbb pedig a oro di napoli volt ízben picit lapos, az ízbomba szardella ellenére. (de ez ugye ízlés dolga is) Viszont a tészta változott a nyitáshoz képest. (ez múlhat az alapanyagokon és természetesen a környezeti körülményeken, hőfok, hidratáció, liszt őrlési dátuma, a benne lévő víztartalom, a gabona, amiből a liszt készült, élesztő, stb. Kb csak a csillagok állása nem szól bele.)
There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
rastacsz
tag
válasz sz.zs. #111595 üzenetére
Daniele Urban Nápolyi Pizzéria. Szerencsesarok csemege.
De ne lepődj meg, ha azt mondják a rendelés után, hogy ki is fizethezed (még mielőtt megkapnád a terméket... )
@BBéci
A jó nápolyi jellegű pizza könnyű, a vastag szél valójában kevés tészta és sok "levegő", ami valójában co2, vízgőz, stb. https://youtu.be/Vi-fFfUQmcI 12:40 környékén látszik. De ez függ a "szakács" stílusától.There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
rastacsz
tag
válasz vicces1 #111714 üzenetére
Ha a gép bemelegedésével és eltakarításával együtt van 10-15 perc, akkor hogy lesz meg a tejhabos espresso ( )?
Ha nem számít annyira az espresso, akkor valami termoblokkos csoda elég.
Ha espresso kell, ennyi idő alatt, akkor manuális technika, robot, flair, Newton, lovpresso és hasonlók, vagy a kotyogó-espresso: 9barista.There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
rastacsz
tag
Már kapható, csak kijelzővel, nem döntve és másik hopperrel - > Eureka mignon XL. Ugyanaz hw ügyileg.
A döntést egy döntött talppal, a babtartályt egy pumpás nyomtatottal ki lehet váltani. Meg a tekerő gombra is van thingiverse-en megoldás.
Igaz, ez így drágább és melósabb, de az eureka szinte csak utánament a dolgoknak, amit a userek már megvalósítottak./vagy etsyn, egyéb helyeken árulnak.
(lehet, hogy ők is a házi 3D nyomtatós emberektől szerzik be, akik meg csak lassan nyomtatnak, azért csúszik a piacra dobás? )
There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
rastacsz
tag
sz.zs. Ja, a palacsinta sütő :)
Mennyivel kényelmesebb, mint a kézi melegítés? És milyen lett a kávé?Más: mazzer omega kézi örlő szénszál, elox alu, meg rozsdamentes acél, minden, ami jó (drága)
Nem 64-es kúpos, hanem csak 47-es kúpos késsel. Pedig egy niche zero killer jó lett volna
Ha már niche zero, sokszor volt itt-ott emlegetve, hogy műanyag bolygómű így, meg úgy... Hát a mazzer robur is műanyag fogaskerekeket használ a 800W- os motorhoz és a 71mm-es kúpos késhez. Ez az áttétel csökkenti a fordulatot, a nyomatékot pedig növeli.There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- FREEWELL 8/16/32/64 ND/PL szűrőkészlet - DJI Mavic 3 drónhoz
- DJI Mavic 3 FMC drón szett - 2 kamera, 4/3" CMOS - 3 akku, koffer
- GoPro Karma drón távirányító és töltő eladó
- Eladó Garmin Venu 3 okosóra Árcsökkenés
- Garmin Edge Explore 2 Kerékpár Computer, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Garancia, Házhozszállítás