-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
rastacsz
tag
válasz hoffman_ #115881 üzenetére
Vá' kicsit!
A nano a lordok alatt, a babszínház meg az alföldi alatt van?
A babszínház saját pörit kínál és árul kávés eszközöket, v60-at, meg aeropresst, stb?
A nano meg forgalmaz casmot, gardellit, minden félét?
Ezek mikor nyíltak? Hogy fijjatal koromban ezek még nem voltak, csak a lordok végében a kávézó, meg pár helyen az a magát minőséginek mondó hely, ami szirupos, ragacsos cuccot árult, vagy a keserű-bakelit presszót...There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
rastacsz
tag
Már többször olvastam itt és más magyar oldalon is, hogy a sötét pörkölések tovább bírják, mint a világos.
Pedig ennek James Hoffmanntól kezdve mindenki ellent mond. Samo Smrke cikk a kávéban lezajló folyamatokról, ahol nem érinti a pörkölés színeit/szintjeit
James Hoffmann video a pihentetésről
A sötétebb pörkölés következtében porózusabbá válik a szem, ami a degassing (lövésem sincs, mi a magyar megfelelő erre) folyamatot meggyorsítja, a co2 könnyebben távozik a porózus szerkezetből és az aromákat adó illékony vegyületek is.
Ha valóban tovább bírná "minőségromlás" nélkül a sötét pörkölés, akkor a bolti szemes, ami szénre van pörkölve, az lenne a legjobb, a legnagyobb csoki bomba és isteni és nem lenne vele gond, hogy a raktárban/polcokon van már egy fél éve.There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
rastacsz
tag
válasz paljoc #115948 üzenetére
Szóval mégis gyorsabban öregszik a sötét pörkölés, csak az ízek, amiket az alap kávé tartalmazott, már nincsenek, a pörkölés időtartama - hőfoka miatt, inkább a pörkölés során kialakult ízek (maillard reakció, esetleg pirolízis is?) maradnak, azok viszont stabilabbak?
There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
rastacsz
tag
válasz WarLock07222 #115960 üzenetére
Melyik kollektív tapasztalatra gondolsz?
Hogy mégsem döglik le a kávé, ha a polcon, szobahőn tartod 2-3 hónapig? Vagy melyik adja fel, a sötét vagy világos pöri?@Kulbi
Te is dobd be ide, hátha lesz rá érv - ellenérv, normális diskurzus@mabandi1 milyen a zaccos kávéd? Biztos a royal miatt van, egy lsm-mel elő sem fordulhatna, az meg ingyér' is van.
@public NMY
Cg1 kell neked, igaz, nem mindegyik példány tud espressohoz darálni, de töltsd csak túl a kosarat, ha bele sem fér már több, akkor is,a hiba nálad van...There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
rastacsz
tag
válasz mabandi1 #115984 üzenetére
ez a megvetted, beszívtad, te hibád, amúgy is, mit akarsz ennyiért? szegény Nyaki meg szív, pedig tőlük vett kávéval is ugyanez.
De a j-max esete is hasonló. Mindig a vásárló a hülye. Ha nem talál valamit az oldalon, azért is. Ügyfélkezelésben bajnokok.
Csoda, hogy a niche most nem kapja meg, hogy szénpor, meg műanyag. Bár már baj, hogy a sweeper ki van könnyítve, mert a plusz gépmunka ugye olcsóbb, mint a semmi. De ha műanyag lenne, akkor meg az is baj, hogy műanyag... A lendkerék (tehetetlenségi nyomaték, meg ilyesmik) meg ugye smafu. Gondolom, te is tapasztaltad, hogy a royal kikapcsolás után tovább pörög, mint a mini tette, pont a késtartó, kések, meg persze a forgórész tömege miatt.@roBEEsz
Tényleg gariztasd. Bár az ilyen nehezen reprodukálható hibákat dobja vissza a szerviz.Egyébként az acaia lunar is néha hülye, mostanában a baba tápszer mérésekor elofordul a lefelé számlálás. Persze, alapból 0,1g a mérleg pontossága, reprodukálhatósága stb, de ezt a gagyi kínai, ezer éve vett "hello" ékszermérleg nem csinálta. Persze egyébként jó, mert bt, meg SEP alkalmazás.
Lesz egyszer eureka precisa mérleg is, majd. Csak a fb csoportba feltett videón sem tárázott és vágni kellett a videót. Szóval nem nagyon van kompromisszum nélkül és tökéletes sem biztos, hogy lesz.
@JózsefK
Szerintem oszd meg, másnak is jól jöhet.There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
-
rastacsz
tag
ennyire beleszálltak szegénybe? Pedig tökre normális, hogy eggyel durvábbra állítva a befulladás helyett átömlik a víz a pogácsán.
Nekem is hasonló van a 151F késsel. A különbség az, hogy sem a Mazzer, sem a forgalmazók nem állítják, hogy espressora képes ez a késprofil, ez filterre való.Apropó, aki a ZM késeket használta, az az "espresso" tartománytól mennyit állított durva irányba, hogy filterre alkalmas lett? Harmad fordulat, fél fordulat környéke? Mert espresso esetén van visszajelzés, hogy befullad, vagy átömlik, de V60 esetén nekem, kezdőnek, nem tudom jó helyen vagyok-e.
There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
rastacsz
tag
válasz Toobee #116153 üzenetére
Ahogy @pbalint írta, sima adagolóst adna el a jófogyáson a hirdető, csak jobban hangzik, h "140-nel a bolti ár alatt hirdeti" , mint a valóság, hogy max 25-40 a különbség.
A fekete mini E(b)-t most olcsóbban hirdetik, ez az, aminek se tálcája, se tartálya nincs? Valaki nézte már, milyen állapotban van?
[ Szerkesztve ]
There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
rastacsz
tag
válasz sz.zs. #116158 üzenetére
De kisebb méretű kést lehet applikálni a major méretű késtartókba? hasonlóan a dittinghez, amikben a késtartó óriási a késhez képest, csak mondjuk 64-es sspkkel
A Ditting kések kiesnek, mert forgásirányt kellene váltani. (vagy valaki megtette már?)[ Szerkesztve ]
There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
rastacsz
tag
válasz sz.zs. #116167 üzenetére
Royal motor előnye, hogy alapból 900-as fordulatszámon forog, mint a ZM, csak 100W-tal nagyobb a teljesítménye a ZM-hez képest.
(ditting 807 700W, 1400rpm, a 804 pedig 600W, 1300rpm) a lab sweet kések legendásak,csak mazzerhez képest rossz irányba forognak. De lesz ssp "koppintása" 64-es mazzer méretben.
Munkafolyamat szempontjából nekem a nagy mazzer jobb, mint a super jolly. Egy dologtól eltekintve, kikapcsolás után az SJ gyorsan megáll, míg a royal forgórész+major késtartó még eléggé lendületben van.
Garatszűkítő sem kell a nagyhoz.
Csak nagy. Nem konyhapultra való. De háztartási helyiségben elfér.
A minél nagyobb, annál jobb kijelentés nem mindig igaz.
Van akinek a bentwood 63-as kései jobban bejönnek, mint az ek43 gyárija, pedig az 98-as.@Melorin
A kések milyenek benne? Egy filces teszt jó kiindulópont, hogy a két tárcsa mennyire párhuzamos.
Zsírból valami olyat használnék, amin van nsf vagy valami élelmiszeripari engedély.[ Szerkesztve ]
There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
rastacsz
tag
válasz Parci #116176 üzenetére
Egyelőre csak a 64-es méretosztály a cél ssp_grinding által.
De ahogy fragola.6035 írja, nem biztos hogy ez a szent grál. Nekem is van fenntartásom az ssp-vel, hogy mennyire van benne az, hogy a vásárló megmagyarázza, hogy jó volt a döntés. + benne van, az adott profil az adott személy ízlésének mennyire felel meg.
There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
rastacsz
tag
ssp öntött (Lab sweet) kései kiemelem:"Basically for brewing"
Még hosszú espressohozThere are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
rastacsz
tag
válasz Melorin #116251 üzenetére
Nálunk az ikeas maghőmérő szerint 95°C-on forr a víz. De nem 2000 méteren lakunk...
Mielőtt elkalibrálgatod a pidet, érdemes ránézni, mihez viszonyítasz.
sima szobahőmérők is hasonlóan csodálatosak, nincs két egyforma érték, pedig egymás mellett van a "termosztát", hőmérő közte meg 2,5-3°C különbség és nem állandóan fix pl 3, hanem 2,5 és 3 között változik....There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
rastacsz
tag
58espresso, lagom mini méretű őrlő
Melyik kínai gyártó terméke lehet?There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
rastacsz
tag
válasz sz.zs. #116269 üzenetére
Bevallom, a színre nem emlékszem. Csak arra, hogy az ?első? reccs után hűtötted/pihentetted.
Roastopus espresso pörik nekem az 1:2,5 arány fölött is jók voltak, tisztultak az 1:2 arányhoz képest. Filter pörkölésükre az 1:3-mal próbálok majd. Meg a V60-nal.@JackFeryII
Most mégis lesz benne bt? A tára működik, vagy nem mindig? 22mp körül
Amúgy ez gyanúsan olcsó. Nem csak előleg?[ Szerkesztve ]
There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
rastacsz
tag
válasz stereofan #116295 üzenetére
Baragi úr árulja. La scalaval és eureka zenith-tel együtt. Ha rosszmájú akarnék lenni: Marad a vbm nála meg valami őrlő a főnök úrtól?
Amúgy egy adagolós majorért elég vastagon fog a cerka. Tekintettel arra, hogy gasztro felhasználás esetén tizenévesen is tud újnak kinézni egy mazzer...
Ez meg csak kapott egy tartálytalanítást. Meg egy ssp espresso kést...@koxx
Semennyit sem kellene, mert abban is az ionokat cserélné a gyanta golyó, meg fele töltet aktív szenesbügybüggygyöngy. Értsd:a Ca ionokat megköti, a Mg ionokat nem (annyira). Ezért nem működik a nátrium ionos vízlágyító + bwt kancsó. Az abban lévő nátriumot elengedi a bwt szűrőkancsó töltete. (elvileg)@koxkids
A flair sem leányálom dupla főzésre, de lehet hozzá "fejet" venni + akár "vízkamrát" is. Így kettő classic fejjel már sokkal könnyebb 3-4 szimplát készíteni. Pro fejet viszont nem biztos, hogy ajánlanám, mivel a víz tartó henger fél kg körül van, azt meg melengetni energiaigényes.
Viszont kávé Kálmán készített flairrel folyamatosan egy bringás kiruccanás alkalmával a csapatnak.
Robotot még nem tudom, hogy mennyire alkalmas 3-4 adagra, bár az egyben tud tényleges duplát készíteni két csészében szétosztva.[ Szerkesztve ]
There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
rastacsz
tag
válasz sz.zs. #116298 üzenetére
akkor azért "látott már kávét" az a kés?
A képek is sokatmondóak. Majdnem látszik rajta a semmi.
Felét kb éri, mint ahogy a régi, fekete super jollyMindegy, most hirdetnek két la san marcot is, inkább azokat venném, ahogy a vicces gyerek mondta
There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
rastacsz
tag
válasz Zen42 #116281 üzenetére
Ezt csak most olvastam.
Ilyent nem szabad írni. Vagy írd meg az előzményeket is egyben, mert visszaolvasni luxus, miszerint te azt gyanítottad, hogy mindegyik szelep átereszt befelé is (vagy mi volt a pontos felvetésed), különben jön a szrvihar, hogy itt leszólják a mestör portékáját... És a ph-n milyen gonoszság folyik. Igen, a milyen procit vegyek topikban IS csak leszólják őtet. E!
Szegény topiklakó ismerősei meg őrlődnek, hogy kin ér röhögni.There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
rastacsz
tag
válasz roBEEsz #116312 üzenetére
Megveszed a kávét. Simítózáras zacsiba bevágod. És vagy berakod a hűtő azon rekeszébe, ami nincs nyitogatva, vagy a fagyasztóba.
Fa bontod a csomagot, akkor a már fél-egy napja szobahőn (vagy azon a hőmérsékleten, ahol a megkezdett zacsi van, míg el nem fogy) tartod, bontás nélkül. Különben a pára a hideg szemeken lecsapódik. Rosszabb esetben megszívja magát és te is megszívod, betapad a kések közé. (been there done that)
Ha kivetted a hűtőből /fagyasztóból, már nem megy vissza.
Nem nyomkodjuk ki a "levegőt", a zacskóban más a kávét körülvevő gáz összetétele, mint a zacsin kívül. Kinyomkodás majdnem olyan nyerő, mint a kiöntve, egy nyitott tálban tárolni.
Fagyasztás után páran arról számoltak be, hogy gyorsabban tud dögleni a kávé, de ez nem tudom, volt-e dupla csomag tesztelve.@this_is_why
Miért akarsz elkölteni sok pénzt, hogy utána vegyél egy használt, jobb őrlőt, olcsóbban, ezeket pedig nagy(obb) bukóval eladd? De kinek mi...@PeterAgos
Igen, erre kiváló egy nagyon másmilyen csomag kávét tartani, ami arcon tud csapni. (pl nekem van egy alza, ami nem jött be, vmiért eléggé sötétre pörkölték és a füstös ízek dominálnak erősen)[ Szerkesztve ]
There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
rastacsz
tag
válasz roBEEsz #116317 üzenetére
Ja, azt elfelejtettem, hogy a zacskóból a kávét egy ideje kanállal szedem ki, nem pedig öntöm, így egy leheletnyivel tovább bírja. De ez lehet erősen placebo is.
Erre sokkal jobb a warda, impresso csomagolása, azaz a szélesebb-laposabb , mintsem a keskeny-magas.
(Szerk.: a szemes kávé és a zacsiban lévő levegő hőingadozása a kávéban lévő gázokat is meg tudja "rángatni", ezért sem jó a hideg-meleg tárolás váltakozása)Kéretlen-kelletlen, de most bontottam egy november 29-én pörkölt roastopus starfish espresso pörkölést, ez a Bombe - Etiópia, száraz feldolgozás. 3 ricnivel durvább őrleményt kíván, mint az előző roastopus seahorse espresso, koa - Nicaragua (dec. 01. pörkölés)
Egységesen volt tárolva (2-3 hétig 20-21°C, saját csomagolás, bontatlanul. Azóta pedig simítózáras zacsiban hűtő aljában, rekeszben.)
A starfish nagyon szépen hozza az őszibarackot, a szamóca kicsit elmarad, a bergamott pedig utóízben van.Viszont hosszabb aránynál egy szárazabb, barackmag, meggymagos kesernyés íz jelenik meg, a starfishnél 1:2,7 fölött már ott van, 1:3-nál pedig erősebb. Ezt már november óta megfigyeltem, több kávé esetén is ott van, más-más aránynál jelenik meg. A víz is változott, a pörkölő is, a kávé meg végképp. Sőt, a 151B késsel is volt, most az F-fel, és a tesztelt super jolly, valamilyen, jelzés nélküli késénél is.
[ Szerkesztve ]
There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
rastacsz
tag
válasz Bazsee71 #116328 üzenetére
Ezt a receptet elmentem. Filtereket pedig nézem.
Neked a majort a ZM késekkel filterre sikerült anno belőni? Láttam, hogy te is kérdezted, de neked sem jött válasz@WarLock07222
Ez a keserű, csonthéjas mag jelleg megvolt már a téeszes kávéknál is, de talán még korábban is, amire cseresznye íz volt megadva.
Múltkor kaptam huehuetenango-t, megörültem, de le is tört a lelkesedés, mert közepesen-szenessötét pörkölés volt (jó, dél olaszhoz képest biztos nem volt sötét) atc forgalmazásból. Eszembe jutott, hogy az egyik kedvenc kávéd és lecsesztél, mint a pengős malacot, hogy szenvedtem vele. Ezzel nem szenvedtem, langyos-meleg vízzel is füstös-karcos ízek. Zéró gyümölcs.@sz.zs.
Nincs kisebb/single kosár?
Ilyen szempontból örülök a flair "kicsi" töltetének. Viszont nem nagyon lehet nagyon hosszúakat tolni vele.There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
rastacsz
tag
válasz Toobee #116417 üzenetére
Épp most beszélték egyik fb csoportban, hogy volt egy hittérítős csopi (legyél önellátó, önfenntartó, meg minden), ahol a csoport tulajdonosa kirakott egy poszt, hogy minden tag utaljon neki egy külföldi számlára 2000Ft. A csopi 65-66ezer taggal rendelkezik. Az laza 130misi. Asszem annyiból sokunk tudna egy jó ideig önfenntartó lenni
Gyomorégés téma: feladtam a 3 műszakot, több zöldséget eszem, a fánk, hamburger ugyan több, a többi kaja maradt (cocializmus alatt kialakult "magyar konyháért" sosem rajongtam), kopp-kopp-kopp, évente párszor jön csak elő, pedig utóbbi két év építkezésről szólt... Ja, gyomorégés csökkenése óta kávézom rendszeresen.
[ Szerkesztve ]
There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
rastacsz
tag
Buy once cry once.
A comandante eléggé etalon már régóta. (a k-plus, j-max nem véletlenül hasonló árban)
Ahogy az acaia a mérlegek terén.Szerk.: nyugtass meg, hogy az "egy kevés marad a babokkal együtt a press aljában" nem azt jelenti, hogy tényleg egész szemek
@Laby
avx-ből kéziből a "legdrágábbat", a 48-as késest érdemes egyáltalán megnézni, az nem vészes, de ahogy látom, "fel" lett akciózva, nemrég még 29k volt... De biztos rosszul emlékszem és még rosszabbul leszek idézve@sz.zs.
Kony helyett kapod az 1zpressot, meg a teszt kávékat?[ Szerkesztve ]
There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
rastacsz
tag
Eladó Weber key, még bejáratós, részletek a
videóbanThere are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
rastacsz
tag
válasz WarLock07222 #116624 üzenetére
Valahogy úgy.
Mondjuk a weber úgy kommunikál, hogy specko mérőpadot ütöttek össze a tengely ütésének mérésére, ennek ellenére szemmel láthatóan benne van a bugi.
Kyle Rowsell is említette,(tőle nem teljesen megszokott módon) hogy a keynek vannak hibái, pl azért be kell járatni, meg neki is megfogja a világos szemek...Hát nekik senki nem adott egy kis gardellit, hogy bekoptassák a késeket?
There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
rastacsz
tag
Koffeinmentesből javaslom a roastopus white sand-et (ha még kapható volna). Klasszikusabb vonalat jól hozta. Esti kávénak tök jó.
látom a tavaly év közepi árakat, 20%-kal dobodott meg, gondolom az alapanyag +szállítás+erős forint. De máshol is ugyanezThere are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
rastacsz
tag
Az ilyen embereknek mi a baja, ennyire kompenzálni kell valamit?
(azon kívül, hogy az a megsütött elektronikás Wega az univerzum "LEGJOBB OTTHONI HX-ES KÁVÉGÉPe", csak hát bexart)There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
rastacsz
tag
válasz Eyesis #116652 üzenetére
Ikea? Ott szokott lenni kicsi.
Szerk.: látom, most ott sincs, csak a literes@roBEEsz
elsősorban csekkolnám a késeket a mignonban
A kávék, ha nem egységes méretű szemek vannak benne, nekem el tudják játszani, hogy egyik adag átszalad, másik pedig mintha fulladna...
Blend esetén pedig simán lehet, hogy nem ugyanaz a fajta /méret úgy jön össze, hogy átszalad a víz.
Egyébként milyen kosárral próbálod? Mikori a pörkölés?[ Szerkesztve ]
There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
rastacsz
tag
válasz WarLock07222 #116704 üzenetére
Kíváncsi leszek, hogy mennyivel lesz arrébb az espressohoz képest a majoron a V60 tartomány, ami hasonló szemcseméretet és ugyanolyan elkészítés mellett, hasonló lefolyást produkál, mint a P100 esetén az ajánlott 6-7-es állás a zéró ponttól.
@Warloo93
A turbo független a pörköléstől. Lance Hedrick magyarázó videója[ Szerkesztve ]
There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
rastacsz
tag
válasz WarLock07222 #116756 üzenetére
X=joker állás espressohoz
Y= a joker állás és V60 állás közötti különbség
V60=4-5 mi, kiscica?V60=X+Y
Behelyettesítve: 4-5=X+Y
Ez még mindig két ismeretlenA P100-ban, hogyhogy nem 98LU lett?
Aki pörkölésben/kóstolásban/cuppingban benne van:
A papíros /kesernyés íz egy papír nélküli elkészítés esetén milyen hibára utal egy világosabb pörkölés esetén?
Már illatban is van. Először a papír csomagolásra gondoltam, de az elkészült kávéban is jelen van. 1:2.5, 1:2.6, 1:3.2-es arányok esetén is.
Kevert víz (GH 105.6, KH 42.9)
Vannak itt is íz hibák, mint sör készítés esetén?[ Szerkesztve ]
There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
rastacsz
tag
válasz WarLock07222 #116764 üzenetére
Ultra low teljesen espressoképtelen?
De mennyi az Y?
There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
rastacsz
tag
válasz rastacsz #116759 üzenetére
A papíros íz elmúlt, feb 14-én lett pörkölve, pont 11-12. napon dobta el ezt az ízt. Viszont megmaradt a klasszikus sima kávés íz, a savak nem jöttek a flairrel 95+°C-os víztartály, +lobogó vízzel. Hidegebb vízzel viszont lettek savak és ízek. (el salvador Montana a babszínháztól)
@WarLock07222 @sz.zs. Thx, így van kiindulási alap.
@Eugene Roe
Az all in one eléggé kompromisszumos. Lehet, hogy fél év múlva ki szeretnéd cserélni az őrlőt, akkor meg vagy lőve. (bár én az új, alsó polcos/belépő szintű őrlőket annyira nem értem. Inkább vennék még most is használt jobbat, mint egy új, de erősen korlátost)@contaxg
Ha amperszag van villamos gépek esetén, azt érdemes megnézni, mi okozza, mielőtt a füst is kiszáll belőle.
Hogy mi a következő őrlő, az attól is függ, hogy milyen kávét fogyasztasz. Világosabb esetén a síktárcsás profilok nagyobb választékban vannak, míg kúposban inkább a mazzer kések, pl niche zero, weberek. A kérdés, hogy mennyi amit hajlandó vagy költeni.[ Szerkesztve ]
There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
rastacsz
tag
válasz kokoasd06 #116813 üzenetére
Ha jó és stabil vizet akarsz, akkor desztvíz + visszasózás.
Az asztali kancsó nagyon nem konstans.
Nálunk 22-23nk a víz keménysége.
Bwt mg patron az első 5-8 literen totál más, mint utána. 4 hétnél csere. Csak ivásra használom. Az első pár liter érezhetően savas, aztán betompul.
Ha nálad nem ilyen kemény a víz, akkor lehet, hogy tovább tud működni a patron. (vízszolgaltatód weboldalán nézd meg a hozzád legközelebbi mérési eredményeket)Ez lenne a bajom a hálózatra szerelt patronnal is.
There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
rastacsz
tag
válasz kahvesi #116847 üzenetére
Az az aktívszenes zacsi mire való egyébként? Nekem műanyag kanna adta a kellemetlen ízt/szagot a desztilláló esetén. (Az első hónapban a napi 3 kanna csak a párásítóba ment, kávéra nem. Utána lett csak elviselhető)
Szerintem érdemes ez üveg kannás verziót választani, vagy egyből valami másba gyűjteni.
+ egy tipp: (utólag vettem észre, de) vevor esetén aliexpress EU raktár helyett a gyártónak van EUs webshopja, amin elvileg garizni is lehet és nem csinálnak havonta új shopot mint alin. És még az is előfordulhat, hogy olcsóbb, mint aliexpressen.There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
rastacsz
tag
válasz sz.zs. #116874 üzenetére
Leginkább drága.
Anyagában a klasszik késekhez képest más, olaszosan: acciaio speciale. Kérdés, hogy edzett, vagy mi indokolja a felárat? Úgy rémlik, hogy tartósságra is többet ígértek valahol ezekkel a k előtagú késekkel kapcsolatban.Engem is érdekelne, hogy mit tud.
[ Szerkesztve ]
There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
rastacsz
tag
válasz WarLock07222 #116884 üzenetére
Írja, hogy ditting 54-es kések, csak egy kicsit a "de miért?" jut eszembe.
@sz.zs. Most láttam a shop oldalán, az még mindig egy fél ssp ára
Látom weber is jól bírja a kritikát [kép]
There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
rastacsz
tag
válasz WarLock07222 #116896 üzenetére
De az is mazzer kést használ, ha leoltja az nz-t, benne van, hogy a saját mazzer késes őrlőit is kukázza. (bár eloszlási görbét nem találtam kony és robur részvétellel, de gyanús, hogy hasonló lenne)
De amúgy már meg lett magyarázva, doug nevében az egyik alkalmazott járt el... seems legit
valami ilyesmi lehetett, de megróttákÍgy szerintem igaza van sprometheusnak, hogy tényleg kétszer is meg kell gondolni azoknak a tesztelőknek, hogy merjenek-e negatív kritikát megfogalmazni, vagy csak a szép és jó szerepeljen a videóban. Ezért gondolom hitelesebbnek azokat, akik fizetnek a termékért (akár saját, akár patr
eonos finanszírozásban), vagy nem a gyártótól, de kölcsön kapják.[ Szerkesztve ]
There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
rastacsz
tag
Kávé Kálmán jóvoltából az F kések kaptak 2 csomag harapnivalót (70-73dB a zaj őrlés közben, de mellette ment a desztilláló és a hőszipkás bojler)
a kilós zacsiban nem lett eloszlatva az őrlemény, így a tölcsér majdnem megtelt
Ilyen a monsooned malabar szokott lenni, nem?A 151F kések egyébként filterre nagyon jól működnek. Elég kevés a fine rész. (espressohoz képest nagyjából 3 egész, azaz 3x10 fog az eltérés)
(a kb. 3kg kapacitású tartállyal 83cm magas, nélküle a major/robur gallérban lévő alu gyűrűvel 50cm)
There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
rastacsz
tag
Nyugalom megzavarására alkalmas képsorok a weber termékekkel kapcsolatban: [link]
There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
rastacsz
tag
válasz sz.zs. #116942 üzenetére
Anyagra mennyire eltérő? (szín, keménység, "megpendítve" a hangja) ha nagyon magas a hangja, ne ejtsd le, mert előferdül, hogy széttörik, mint az üveg, ha jó keményre van edzve.
@F40
Alapjaiban ugyanaz, alul egy fűtőszál melegíti a tartályt, fölül egy hűtött csőben lehül. Nálunk vevor üzemel, ha a dm desztvízet veszem alapul, már négyszer kitermelte az árát. Napi minimum 3 adag megy át rajta, három hónapja üzemel, az 1080liter azaz 216 csomag dm víz fogyott volna el. Annyi baja van eddig, hogy a venti csörög, amíg be nem melegszik.
Érdemes hamarabb lekapcsolni, akkor a vízkő nem sül rá az aljára és nem kell nagyon citromsavazni, egy-két adag után elég csak szivaccsal kitörölni.There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
rastacsz
tag
válasz Jazzy95 #116952 üzenetére
ez az?
Nekem nem egyértelmű, hogy milyen kés van benne.
Amúgy egy grrr (Tije féle átalakított) őrlő is lehetne belőle.
Bár ez a peak motor még mindig 380ezer fölött van. És ha nem a lab sweet kés van benne az akkor még + 450 euró körül.@beleriand72
Na, most annak mi baja? Csak nem a kijelző?There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen