Új hozzászólás Aktív témák

  • TDX

    tag

    Sziasztok,

    Én is újonc vagyok a rendes kávéban, bár french pressel már kb. fél éve főzök. Bolti kávét, mérleg nélkül. Ezen most tervezek változatni, és egy kis tanács kéne.

    Egyelőre megvagyok a french pressel (most már mérleget beszereztem), de szívesen váltok pourover/aeropress/clever drip/hasonlóra. A mocha potom van, bár jelenleg nincs nálam és még pár hónapig nem is lesz. A kérdés, hogy az előbbi módszerek közül melyikkel lehet érdemes kezdeni? Esetleg maradjak egyelőre a french pressel és majd csak akkor váltsak, ha már megvan az őrlő és friss kávét iszok helyi pörkölőtől (nem Magyarországon tartózkodom jelenleg)?

    A másik pedig az őrlő fajtája. Én mindenképp kézi őrlőt szeretnék, viszont rengeteg youtube összehasonlítás/fórum/reddit után sem vagyok teljesen meggyőzve hogy mennyire éri meg drága őrlőt venni. Úgy érzem, mégis megérheti, ha évekig (ha nem évtizedekig) lehet használni egy minőségit. A legjobban a Commandante C40 tetszik, de mégis 90k... A kérdés itt tehát az lenne, hogy járhatok-e rosszul ha ennyit elköltök egy őrlőre? Nem fogok emiatt csődbe menni, de ha mondjuk egy 1zpresso Q2 harmadannyiért is majdnem ugyanolyan eredményeket tud elérni (nem espresso módszereknél), akkor mégse annyira érzem megérősnek.

    Már vége az Én hozzászólásomnak? Mi lesz ez után velünk?!?!

Új hozzászólás Aktív témák