-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Mano66
#141420
üzenetére
Hoffmann pl. megnézte a duo két késének részecske eloszlását. Meglepetésre gyakorlatilag egyforma.
Ezt mindenki úgy interpretálja magának, ahogy szeretné, csak tényként jelzem a kúpos vs sík niche tárgyban.
Ma én is inkább Casát vennék hasonló árban. Nichéből csak icm kúposát ismerem és egyébként _nagyon_ finom volt vele az ital. -
RetepNyaraB
veterán
válasz
Vadasz03.24
#141235
üzenetére
Hát srácok, én nem értelek titeket. Barátom nem tag itt, ő kérésére tettem fel egy kérdést. Biztos velem van a baj, értem. Koxx, kérlek töröld lehetőleg az egész folyamot, de a kezdő posztot akkor mindenképp. Sajnálom.
Vadasz, rólad fogalmam sincs ki vagy (ha előnyben vagy velem szemben, kérlek, ki vele) és miért szállsz belém többedszerre, Jézus szeret mindenkit, love
-
RetepNyaraB
veterán
Nem flémet akartam generálni; kérdeztem.
Azt hiszem le is írtam világosan: nem láttam a meghibásodott gépet. Használtan vette két éve, azóta egyszeri userként nyüstöli. Kértem beszéljen a szervízessel, hiszen ez egy árajánlat. Magyaráztassa el magának, mit miért és kaváncsian várom.Az meg, hogy rendszeresen fölényeskedsz, titokzatoskodsz és általában nem adsz használható válaszokat kérdésekre, ill. ha igen, akkor egyszavas, igen kriptikus stílben - nem segíti a kommunikációt
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Toobee
#141213
üzenetére
Ja világos, én az időt sokalltam (minden relatív) és a kicserélt alkatrészek mennyiségét, egy kis vízkár után. Hangsúlyozom nem láttam belülről, nem is értek hozzá (ezért kérdeztem itt, van-e valakinek szervízese esetleg).
Mind1, ez árajánlat. Mondtam a srácnak magyaráztassa el magának részletesen. És majd jól továbbadom itt, okulásul. -
RetepNyaraB
veterán
válasz
Cathfaern
#141177
üzenetére
Nyilván nem olvastam el a pontos összetevőket és kegyelemkettes is voltam kémiából, ráadásul mindez rohadtul nem ma történt.
Nem kell foglalkozni a hülyeségemmel
Maradjunk annyiban, hogy az összetevők töredék áron elérhetők, csak pancsolni kell velük.
Úgy látom manuál vonalon nagyon sokáig elég egy Lotus készlet, motoros gép viszont rengeteg vizet elpacsál, az más történet.
Tamper vonalon legtisztább nekem a tadamm 58.6 volt, legpraktikusabb meg a normkór v4. Az maszatolt kicsit a falon, de a vizes eeropressz papír meg lehúzta róla.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
mézespálinka
#141172
üzenetére
Az összetevőket asszem borászati boltban meg lehet venni nagyobb kiszerelésben. Menőbb arcok receptet is kibeszélték a koncentrátumra itt korábban. A cseppentő már megvan lótuszból és készen is vagy.
Nem tettem próbát és az én ízlelőbimbóimnak valszeg mindegy is, de az a sejtésem, hogy az elemi összetevők tisztább ízt adnak, mint a szóda+keserűsó pancsolás.
Ám az is kétségtelen (ld. ratyi ízlelőbimbók), hogy Balatonon a felforralt Mizse ásványvíz - egen, szénsavas - plusz desztvíz kombó igen finom végeredményt produkált kotyesszal, széles spektrumban (~80-150ppm TDS). -
RetepNyaraB
veterán
Akkor ne a lefolyással foglalkozz.
Legyen meg a 25mp (valamelyiknél nagyjából meg is volt - gomb megnyomásától számold), a a sok robuszta miatt inkább ristretto irányban (1:1,5 arány, de nagyon max 1:2).
A kevés krém jellemzően a nem túl friss bab eredménye. Ez okozhat lefolyás anomáliákat is (gyors, spriccel, nem szép). De végső soron az íz számít. -
-
RetepNyaraB
veterán
A július végi CM-ből a burundi és a kenyai filter is valami parádés lett. Utóbbit jelenleg Balatonon egy kétszemélyes mokaexpresszel gyalázzuk meg; csodálatos.
De a jelenleg is futó ferment braziljuk is pompás. Ezt még a "drága kávék" téma margójára. A mindennapi tökéletesség, 19k\kg áron. Előfizetve már nem is tudom, de olyan 13-14k-ra jön ki (..?).Wannabe connoisseur körökben divat olyasmit mondani, hogy "mondjuk szerintem a CM sose nagy szám, én nem kedvelem különösebben" . Lelkük rajta.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Parci
#141098
üzenetére
Fúj, villányi! Aki furmányos savakra vágyik, szerintem a balatoni dombokon nagyon jönnek felfele a vörösök. Ott nem kell a testtől, meg tanninoktól tartani.
Egyébként sosem értettem ezt a magyar bor gyűlöletet hc berkekben. Abszolút minőségben bizonyára van komolyabb, nade..
Idén a Jammertal meg pl. rommá vert mindenkit, inkluzíve francia\újzélandi huszárok. Akkor most mi is van-e?
-
RetepNyaraB
veterán
Sziasztok, van ajánlott Lelit szervíz Pesten?
Vagy bármilyen is

-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Parci
#141014
üzenetére
Én Vicces kartárstól kaptam egy zacsira valót. A blooming, pláne klasszik elkészítés nálam elég rosszul àll neki. Nem is kesernyés, de valami kellemetlen csípősség van benne. Ma próbáltam klasszik turbót (16mp 1:2.5-3 arány 6Bar) és pici kesernye is bejött a képbe.
Nálam a 3-5mp áztatás és nagy lendülettel kezdett, majd minél lejjebb ejtett nyomású gyors lefolyás 25-28mp 1:2.5 körül jön be leginkább. Itt minimális a szúrósság.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
vicces1
#140993
üzenetére
GC-vel lehet turbózni, dehonnem! Ha rendes, nyomásszabályzós, akkor mindenképp! Átfolyásszabályzás persze nem lesz, de azért

Ui.: haljak meg nem volt benne kesernye. Kis csípősség valahol hátul, de talán még hamarabb kell áttolni. Nyilván sötétebb kicsit, mint véglegesen tervezték. Ja, bright&juicy víz.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
tuzpenge
#140983
üzenetére
Klasszik sötétre én 95 foknál nem megyek feljebb. De lejjebb sem feltétlenül érdemes (esetleg valami mocsárihoz), mert gyorsan hűl csapolás közben is. Ki kell próbálni. A lidlis "specialty" kolu-brazil szemeshez pl. jó a 95 fok. Kicsit talán magas is. De azt asszony issza, én csak megkóstolom mit követtem el.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
vicces1
#140838
üzenetére
Ez az egész cmtp teszt arconpörgés azért érdekes, mert nekem kukára pörkölni nulla tapasztalattal és roastinoval még nem sikerült, pedig nem vagyok a CM pörkölőmestere. Olyan volt, hogy sötét lett, meg olyan is, hogy fű (talán ez volt a legrosszabb, ilyet már elkerülöm).
Nyilván a teszt az nem végleges, attól teszt. Az is lehet, hogy munkásabb eltrafálni olyan beállítást, amivel neked megfelelőbb az íze. De a totál ízhibás és kuka, az nekem egyszerűen furcsa 🤷
No offense, természetesen.
Ui: ugyanitt az augusztus eleji burundi filter valami pompás, kotyesszal is (nyaralunk).
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Kávé Kálmán
#140810
üzenetére
Pedig elég sokáig próbáltam értelmezni

Hiába, no; aktív dezinformáció a pórnép sakkban tartásának legjobb módszere ☝️
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Alabástrom
#140721
üzenetére
Folyománya
"Batthány szakállas, széttetovált hipszterek csapolják a citromlevet"
Piac: A mostani kínai szinglidömpingben elsikkad minden más. Nyilván van jobb a Mazzernél, de ami itt nagyon fut manapság 200k környékén, az nagyjából kimerül a kisebb és "modernebb" kategóriában. Passzol a panelbe.
Amivel nem akarom sem kisebbíteni a df sorozatot, sem a tulajdonosait.
Csak tény, hogy a masszív marketing elviszi a balhét, aki meg viszonylag új, elhiszi, vagy megalkuszik a zéró meló\elfogadható minőség vs. rusnya, nagy, melós olasz használt szar vetületében.
Az sem véletlen, hogy öreg profik közül mindenki eladta a beszerzett próba-kínait (kivéve néhány df64V tulaj és sz.zs. a df83-mal
)Én remélem kapok majd egyszer tesztre egy zerno kopp kínait, MP kopp késsel és arra igazán kíváncsi lennék. Addig is ez a Mestre egy gyönyör, ingyen.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
gubabela
#140675
üzenetére
Ahogy koxx írja. Ezek közül nem sok lesz magyar szempontból értelmezhető ár\érték arányú, hacsak nem az itthon ritka holló 50g csomag a versenyszféra. Ott vannak az extra dolgok, megfelelő áron. De ha valaki (mint én) bármikor képes egy átlagos CM tételt is elrontani, akkor nem biztos, hogy az európai árak mellett érdemes erőlködni..
disclaimer: magánvélemény. -
RetepNyaraB
veterán
válasz
hogyaza
#140586
üzenetére
Nyilván ki kell próbálni. A Mazzer se olyan szar, mint amennyire divatos ma állítani róla.
A tervezés viszont egyáltalán nem biztos úgy, ahogy mondod. Mikor kijött a Philos, mindenki kifogásolta a single speedet. Aztán kiderült, mikor kezdték tervezni még a kanyarban sem voltak a variálós mákdarálók és úgy is maradt. Ezek nem kickstarteres startupok, hanem mammutok, amelyek mire észreveszik, hogy eszi a kardfogú, már a két hátsó lábukat le is nyelte. -
RetepNyaraB
veterán
válasz
koxkids
#140555
üzenetére
A Casa az emlékeim szerint inkább 300+k Ft-ra jön ki és kúpos. Ebbe meg veheted az aftermarket csodákat. Amúgy nagyon jól néz ki, az 500 euro versenyképes egy nagy márkától (persze sarcokkal együtt nemtom, nem kattintottam végig). Nem tetszik a magas fordulat és pont ezért nem is igazán hiszem el a halk őrlést, amivel hülyítenek.
De szerintem üdvözlendő, végre egy európai fejlesztés. -
RetepNyaraB
veterán
válasz
bbuffy
#140414
üzenetére
Időnként előfordul már használtban, jó áron (ld. single dose dömping). Nem is kapkodnak érte annyira, hogy ne lehetne behúzni ilyenkor.
Szerk.: ja bocs duoból csak Koxxét láttam eddig eladót. A kúpos szok lenni néha (amely Hoffmann szerint gyakorlatilag a lapossal megegyező ízprofilú kés, ami ha igaz, a piac legnagyobb átverése).
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Vadasz03.24
#140277
üzenetére
Számtalan Mekk Mester cégérem van és olcsón megszámítom bármelyiket. Sőt, mint a fenti példa bizonyítja, valójában ingyen osztom az észt

Ui. de akkor magamba nézek jól és mindenki örül.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
vendingo
#140268
üzenetére
Háza teljesen műanyag, de belül a motor - tök laikus szemmel, nem vagyok villamosmérnök - rendben van és végül is az érdekesebb. Weboldalon meg lehet nézni, alkatrészként.
Ja, persze fel lehet lökni könnyen, de használat közben nekem nem volt semmi ilyen probléma vele. A motor relatíve kis teljesítményű és a fordulata se magas; nem tudtam megakasztani, de meleg indítás mindenhogyan jobb neki.
Kb egy hónapja van itt, egyadagos üzemben. Csini kis pumpája van, mágneses köpőcsöve, könnyen takarítható. Ezért a pénzért nekem több, mint megfelelő. -
RetepNyaraB
veterán
válasz
Plebi
#140263
üzenetére
Drágább kúpos _kézi_ az nagyon más vonal, mint egy olcsó motoros kúpos. Van high end kúpos, igen. A KA nem az. Sőt , belépőnek is elég rossz. De nem én írtam egyedül.
Ezért. Robot istenkirály, de nem bulit kiszolgálni, tejjel.Topik összefoglalót egy admin tudja frissíteni, szabadidejében, ingyen. Majd egyszer. Ja és a topik nincs jó viszonyban az avx céggel, itt nem gyakran kapsz erre ajánlást. Kivéve lásd a db1 prot.
Illetve én ajánlgatom az alsó polcos cg301-et, ami egyszerűen ingyen van, vagy a kisebb dual bojler db1x-et. -
RetepNyaraB
veterán
válasz
Plebi
#140258
üzenetére
Hát, itt biztos nem "ajánlunk" kis kúpos belépő őrlőket. Kicsenédet aztán tuti nem. Más kérdés, ha a legminimálisabban szükséges alapvetésről van szó. Helyzet viszont az, hogy a kínai cuccokkal nagyon megváltoztak az erőviszonyok. Van nálam egy szegedi cg301, 64mm sík kés, egyadagos opció, valami 70k Ft. Ez minden belépő kúpost nevetséges ötletté tett egy pillanat alatt.
Vedd a Sage-t, sokkal többet tud a Maránál. Vagy vedd a Marát, ha e61 fétised van (gyönyörű gép). Rosszul nem jársz egyikkel sem. A Sage jobban ki fog szolgálni, ha folyamatosan kell húzni egymás után, pláne tejjel vegyesen. A Mara feje rondán túl tud melegedni.
Vagy felettem a DB1 prot. Esetleg olcsóbban a db1x-et. Azon nem lehet egyszerre húzni és gőzölni.
-
RetepNyaraB
veterán
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
zolnagy
#140200
üzenetére
@jugeen véleménye szerintem kicsit egyedül áll a 83-mas HU késsel, de ízlelőbimbókról nem lehet vitatkozni.
A LS mindenesetre egy modern presszó kés. Sokkal tisztább ízeket hoz a 151C-nél, ám nem szálazza szét őket, mint a MP profil. Részecske eloszlásban elég sok port tartalmaz. Sok teszt van már róluk.BBPeter@ nem egy faxnis cucc, kellemes vele próbálgatni is, nem lesz bosszúálló. Ha hosszabban vacakolok vele, jobban előjön a fermentes rész, de nagyon kellemesen. Röviden meg egy nagyon zamatos italt kapok.
A mosott burundi filter sokkal keményebb dió, pedig presszó verzióbam elég hálás volt az is. -
RetepNyaraB
veterán
válasz
Krajcsi
#140184
üzenetére
SSP HU? Az kifejezetten presszókés. Egyébként szerintem a 151C is; ennél jelentősen jobb nem tudom lesz-e.
Barista flow-n vagy egy fickó, aki elég rendszeresen árul SSP késeket, boltinál jóval alacsonyabb áron. Mondjuk pont hónapok óta nem láttam, vagy nem fiygeltem.. -
RetepNyaraB
veterán
válasz
Vadasz03.24
#140167
üzenetére
Én sem írtam, hogy otthonra; fel sem merült. Szimplán odabüfiztem, hogy ha van az a pénz. Aztán @Bazsee árnyalta is.

-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Vadasz03.24
#140161
üzenetére
Eversys? Hát, ha van pénz lóvéra...
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Speti69
#140137
üzenetére
CM (illetve a preferált termelőik) szerintem nem használ(nak) aromákat. Vagy nagyon ügyesen. Illetve a "spontán fermentált" tételek elegánsan visszafogott aromássága azért más terület. Szerintem ki fog ez a téma magától tisztulni, csak idő kell hozzá.
Bab: Nekem más cuccokat küldtek. Vegyes presszó\filter 🤷 Volt benne Burundi, de Masha nevű. Illetve egy ferment brazil. Burundit alapvetően szeretem, ez a brazil meg pont nagyon adja, egyensúlyozva a klasszikus ízek és az abszolút 3rd wave között.
Ui.: van nálam egy DB1X tesztre. Simán megvenném, ha presszógép kellene. Ennyi pénzért ez a gép kurvajó, a számosan fellelhető kínai hülyeségekkel együtt is.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Vadasz03.24
#140131
üzenetére
Minden túl egyértelmű íz-ami amúgy nem igazán egy kávécserje sajátja-komoly gyanakvásra ad okot. Ettől még lehet meglepő(en finom), de egyrészt én pont nem szeretem a kamut, bárhogy csomagolják, másrészt a mindennapokra egyszerűen sok az ilyen íz. Nekem már a sima ferment is az. Lassan többségbe kerül, fene tudja miért. Mint a SUV-ok az autógyártásban. Érdekes ötlet volt, na de mikor már csak ezt kapod..

-
RetepNyaraB
veterán
válasz
hoffman_
#140122
üzenetére
Pörkölt kávébabot? Hát, az valami egyedi élmény lehetett


Én pörkölt kakaót szoktam néha!
Ui.: szerencsére az egész család köpköd tőle, a gyerekeknek büntetésül szoktam kínálni. A kisebbik ma reggel a spájzban ablaktisztítóval fújt be tocsogósra 5 kiló bontatlan, puccos, kismalmi lisztet. Üvöltve kergettem a kakaóbabbal. Azóta próbálom megmenteni a liszteket

-
RetepNyaraB
veterán
Jó olvasni, hogy a rokon hobbikban is terjednek a szent elmebetegek

Sokkoló élmény megkóstolni a csokoládét, ami valóban kakaóbabból készül
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
CsiguszMaxim
#140090
üzenetére
Erről nagyon rengeteget lehetne írni, mint a kvzás bármely ágáról. Belekezdeni se nagyon van honnan, főleg, ha mondjuk eddig nem kotyeszoztál.
Ráadásul, hogy bonyolítsam, ott az aeropress is. Őrlő, forró víz, szevasz. Kisebb felhajtással jobb ital. Sok felhajtással mindkettő lehet extrém finom, talán az aeropressben nagyobb a fantázia.Hogy konstruktívabb legyek, keress Hoffmann videókat, pl mélyvíznek rögvest a Kalmárral forgatottat.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Cathfaern
#140070
üzenetére
Feleségem ma már teljesen hülyének nézett reggel és aszonta ez olyan új baromságom, mintha ő azt mondaná innentől sajtot fog készíteni, mert a bolti rablás és akkor hetente pár órát nem főz, takarít és vigyáz a gyerekekre, hanem sajtot hegeszt a teraszon - miközben meg lehet venni (ezt a desztillálóra mondta egyébként). Ennek fényében bepróbálom a zero watert (helló koxx!), aztán meglátjuk mennyire jön be. Erős fenntartásaim vannak a higiéniájával kapcsolatban.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
hyperspace
#140063
üzenetére
A változást fogod érezni. Kancsónál az a zavaró, hogy ha nem egyforma két ital, sosem tudod te csináltad máshogy, vagy a víz más. Márpedig eléggé más tud lenni. Én eddig visszahigítottam dm vízzel és tds mérővel, de úgy is más, a folyton változó összetétel miatt.
Ui.: A radikális váltás igénye sem a fillérbaszás lett, hanem az elv, hogy rohadjanak meg az áremelésükkel együtt.
Annak fényében különösen, amennyibe sógoréknál kerül, akik közben laza 3x átlagbérből nyomorognak a hanyatló nyugaton. -
RetepNyaraB
veterán
válasz
tuzpenge
#140039
üzenetére
1,7-es kancsó a legkisebb. Nem itthonról kell venni, hanem honlapról.
De nem döntöttem egyelőre, jogy desztvíz vs. zero. A DM az dögöljön bele a vizébe, ez már biztos.
Zeronál ez a folyamatos vásárolgatás, még egy kancsó szem előtt nem tetszik. Meg a kiadósság (ld. Koxx) kérdése. Desztvíz meg árammal megy. Ja.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
brumi1024
#140028
üzenetére
Hmmm. S a szűrőt nem kell kötelezően havonta cserélni? Nekünk kb. napi fél liter kv víz fogy, ha nincs vendég vagy filterezés. Akkor egy filter a 150L (de legyen 100L) teljesítménnyel 200 napra lenne elég 😵
Így már übereli az alis desztillálót, ami olyan 26k Ft, plusz az áram, ami "piaci" áron+rendszerhasználati díj
mondjuk 100-140Ft\L. -
RetepNyaraB
veterán
Major cukrásztölcsér tetejére van valami relatív hamar elérhető - és a kilós joghurtos tetőnél ízlésesebb - takarólap megoldásra ötlet?
Persze boltolhatok Tadammal, de sokáig tart és kicsit túltervezettnek érzem egy szimpla porvédőhöz képest..
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Peti...(16v)
#139880
üzenetére
Mondasz lécci méretet? Akkor nem kell lemérni

-
RetepNyaraB
veterán
válasz
koxkids
#139852
üzenetére
Akinek tetszik, úgyis megveszi.
Mondjuk egy vízforraló hozzáadott értéke nekem zéró, ha eltekintünk a szellemi tulajdon lopástól (Shenzen). Tehát ha jó a pid, jöjjön a kínai klón.Ahol meg nem zéró, ott olyan árdifi van, hogy nem tudom támogatni az eredetit (pl. Lagom)
-
RetepNyaraB
veterán
Végül megvettem a Lotus cseppeket.
Semennyire sem statisztikilag releváns (1 db húzás ) elemzésem szerint rendben van, jelentősen jobban, mint a Mg kancsó desztvízzel higítva kombó.
Light&Bright espresso, 20g CM vietnami filterrel próbálva egy perces blooming shot, 1:2 formában. Eltűnt a karcosság, sima lett és kerek. De ugye ez még semmit nem jelent, csak annyit, hogy elsőre nem lett csalódás.
Ja, 86ppm mindez a tds mérőn.
Hattyúnyakú tetején melegítve a kar\kosár, viszont pontosan kimérve a víz. Ez is működik. Nincs utónedv. -
RetepNyaraB
veterán
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
qvik27
#139824
üzenetére
Amúgy omniroastot preferálják, nem?
Valóban jó, bár emlékeim nem újak.Most, mióta CM-en élek úgy érzem fel kellett nőni hozzá. Pár éve nem tudtam volna tapsosra kihozni, nem is nagyon vettem tőlük semmit. Mármint nem fényezni akarom kicsiny tudásom, csak érdekes tapasztalatnak tartom.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
vendingo
#139807
üzenetére
Eureka Mignon.
A DF a belépő sík kés szegmensben letarolta a piacot. Ettől mondjuk nem gondolom, hogy a kis verziók (54, sima 64) jobbak lennének a még pont kifizethető Vs3-nál, de ha új kell, akkor szivatod magad az elavult, túlárazott olaszokkal, veszel kézit, használt cuccot kompromisszumokkal, vagy kivárod a szállítmányt. 🤷 -
RetepNyaraB
veterán
válasz
verti1
#139782
üzenetére
Egen, itt látszik az összetétel. Mondjuk így valóban zéró befektetéssel otthon is keverhető.
A Lotus pl. jelentősen macerásabb, valószínű az íze is más.
S arról most nem esik szó, hogy ezt az alap összeállítású keveréket nem ajánlja a Barista Hustle sem (ha még jól emlékszem) acél bojleres presszó gépekbe, korrózió lehetősége miatt. Így van ez, vagy hülyeséget beszélek megint? -
RetepNyaraB
veterán
válasz
vendingo
#139776
üzenetére
Nem szórja jobban, mint bármi más, hasonló kiömlővel szerelt. Próbáltam, nem hasra ütök. Pohár\blind shaker, vagy kar+kosár+betöltő a megfelelő felszerelés. User error ellen meg nincs védelem.
Fészen valaki árul egy új Varia V3 2nd gen-t 120k körül. Az megeszi reggelire az Opust. -
RetepNyaraB
veterán
válasz
vendingo
#139774
üzenetére
Mitől lenne szemetelős? A kiömlő alá kell tenni a bödönt közvetlenül. Aki 10 centivel odébb rakja, ne csodálkozzék. Se Mazzernál se másnál, ami nem hosszú, függőleges csőrből tolja ki a szajrét 🤷
Teljesen jó a df54. Opusnál biztos jobb, abban sok a pangó a tulajok szerint.
-
RetepNyaraB
veterán
Köszi srácok!
Lehet bepróbálok egy nyugger lotust akkor, aztán ha nem jön be - vagy az asszony kidob vele együtt, mikor észreveszi a turpisságot - akkor továbbpasszolom kamionról leesett áron.
Szerk.: a pörkölőnél is hamar gyanút fogott és aszonta ugye nem gondolom komolyan, hogy ezt napi rutinba építeném

Azóta egyben kell letekerni legalább egy 250-es zacsit, ami a betonkeverővel azért 3 kör 🤦 -
RetepNyaraB
veterán
Ha veszek egy levegőt és rápróbálnék a lotus cseppekre; van aki robottal használja? Ha igen, mennyire gazdaságos?
Arra célzok, én teletöltöm a hengert. Így viszont alkalomfüggően, de azért elég sok dobott víz keletkezik (amit simán meg szoktam inni cold brewként, világosabb pörk esetén). Viszont a méregdrága pacsálással ez nem tudom mennyire drágíccsa meg. Ha pedig nekiállok grammra méricskélni a bemenő vizet, akkor az plusz szarakodás (társasággal meg röhejes, már így is marslakó vagyok), ráadásul gyanús, hogy fontossá válik az előmelegítgetés is.
Hogy van ez?
Köszi
-
RetepNyaraB
veterán
Valaki rendel most Pesten Kapuczinertől? Beszállnék egy-két 250-es tasakra, de annyit nem ér meg rendelni a postával együtt nekem.
Kifizetem előre, vagy kézbe, mind1; elhozom ha meggyön. Így vagy ingyen szállítás, vagy elosztjuk a költségét.
Köszi!
Írj rám, ha.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
bbuffy
#139704
üzenetére
Jah épp a napokban árultak redklikkszes majdnem újnak mondott Comandantét nyócvanér' és rezgett a léc, de azután úgy döntöttem nem tudhat annyival többet a k6-nál - amit fél éve 30-ért vettem ákcijóban az évi 10db filteremre, meg nyárra - hogy ez nekem megérje. Persze a presztízs, tudom én.

-
RetepNyaraB
veterán
válasz
eastsider
#139685
üzenetére
Akkor amit teszteltek megjelenéskor (Sprometheus, talán Hedrick) még reszelésre került; mert mindketten panaszkodtak a két kezes állításra, ráadásul ugye hátul matatva. Ha bajt akarok magamnak, arra itt a Major :D
Mellesleg a Major védelmében mióta sweetlab kés van benne, nem igazán kell az általam fogyasztott babokhoz piszkálni a késbeállítást; max ha én valami filterközelire vett cuccot iszom klasszikabb presszó helyett (amit asszony preferál), akkor jön a slow feed és ez megoldja az állítást :)
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
koxkids
#139677
üzenetére
#csakabéke.
Laza fél misiért már egész jó választék van a piacon (legalábbis jelenlegi árakon). Philos nekem már megjelenéskor is bukott a tökhülye hátsó állítótárcsán pl. Pedig atom szép, azt adom.
Ami érdekel, az a Zerno Z1 kínaiklónszerűsége, khm...újragondolása
kb. negyed áron. -
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Deer76
#139629
üzenetére
Mi a cél?
Fekete, vagy tejes ital, gőzölve a súlypont?
Klasszik, vagy modernebb presszó?Fészen hirdetnek egy majdnem maxra modolt Gaggia Classicot (nyomásszabályzó nélkül) 160k; ha nem túl érdekes a tej, akkor meg is vagy. Vagy veszel egy kézi dugattyúsat (robot, flair), akkor meg kell oldani a tejet máshogy, cserébe ezek csészében jobbak bárminél meglehetősen sok pénzig bezárólag.
Esetleg avx-nél széles választékú kínai cuccok. Em1 lux, DB1 (Plus), db1 pro (ez már felette van a pénzednek).
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3318
- HP 14 Elitebook 640 G9 FHD IPS i5-1235U 4.4Ghz 10mag 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- STANDARD Setup! Már kamatmentes rèszletre is! Èrdeklődj!
- BESZÁMÍTÁS! Acer KG251QF 24 144Hz FHD TN 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Playstation 4 Pro 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest


)



mondjuk 100-140Ft\L.





