-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
looser
addikt
válasz
zolnagy
#141639
üzenetére
Sajnos nem tudom, de ha felnyitom, ki tudom deríteni? Fragola csinálta kb. 10 éve, rézkígyós Gaggia Baby-ben dolgozik. Víz került bele, hagytam kiszáradni, de első bekapcsoláskor volt pár pattogás, ezután állt be ez az állapot. Hagytam még egy hétig száradni, ezután bekapcsolt, de ez fogadott. Elvinném hozzá, de egyszerűen nincs rá időm sajnos, ezért gondoltam, hátha meg tudom én is oldali távsegítséggel. Merre kéne nézelődnöm, mit kéne lefotózni?
-
irhejja
tag
válasz
zolnagy
#141635
üzenetére
Késcserének még nem igazán néztem utána, pl. DF64-nél olvastam, hogy sok az opció (gondolom akkor DF64V-vel is ugyanúgy kompatibilisek), na majd beleásom magam kicsit a témába.
Külföldi vásárlás szimplán az én parám, hogy kifogok valami gyári hibásat vagy ilyesmi és macera lesz gariztatni
Van egyébként olyan bolt ami ajánlott és szállít Magyarországra? Kicsit körbenéztem én is annó a Puristika miatt, találtam is párat, de nem tudom van-e itt bárkinek tapasztalata ilyen téren.
Büdzsé limit nélkül, de ésszerű keretek között, tehát nem 3-4000$-os EG1 meg Monolith és társai
, mi tekinthető egy amolyan "most már rendben vagyunk" eszpresszó őrlőnek szerintetek, mik az itteni közösségnek a favoritjai?
-
Mosqu!to
addikt
válasz
zolnagy
#141274
üzenetére
Ezek a kések végül nálam kötöttek ki, gondoltam megnézem mit tudok a Super Jollyból kihozni.
A gyári 033M patentül feküdt a helyén, viszont az SSP kicsit kotyogott [link] [link]
Úgyhogy némi lamentálás után arra gondoltam, hogy tervezünk hozzá központosító gyűrűt és rudat. A fixed kést kívülről, a rotaryt pedig belülről fixálva teljesen központosítani tudtam, gyakorlatilag összeszorul minden mindennel, és a csavarok lehúzása után ki tudom nagy nehezen szedni a helyéről a segédgyűrűt/rudat.
A teljesség igénye miatt nyomatékkulccsal 2 Nm-re húztam minden csavart, a gpt ezt az értéket adta, nem tudom elegendő-e, eddig kézzel erősebben szorítottam.
Sok kávét még nem húztam az új késsel, valamint még az alátétezős alignment sem történt meg, így az ízre gyakorolt hatásáról még nem tudok nyilatkozni


-
gyuri860213
tag
válasz
zolnagy
#141198
üzenetére
a Bekötés valószínűleg jó, igen.
Ilyen szenzort vettem, a tokozást leszedtem róla:
https://techfun.hu/termek/kulonbozo-hosszusagu-k-tipusu-hoelem-csavarral-lezarva/?attribute_pa_a-vezetek-hossza=5-m&gad_source=1&gad_campaignid=21163362174&gclid=CjwKCAjwlaTGBhANEiwAoRgXBZTBbhfd6xa4BDzRQmsyh2-kI0EM32jTrPNATW7V_O0p8wSAdfZWDxoCOz8QAvD_BwE -
Tomace91
senior tag
válasz
zolnagy
#141044
üzenetére
Szerintem beleszól a szűkítő a profilozásba főleg, ha olyasmi profilt szeretnél vele csináltatni ami hasonló ahhoz amiket Toobee szokott csinálni. Ott minél gyorsabban el kell érned az adott nyomást az elején ehez meg annyi flow kell amennyi csak van, ebbe bele szól a szűkítő. Sosem töltöttem még felülről ez a gépet.
Én itteni fórumtárstól vettem 2023 januárjában a teljesen kész minden alumíniumtól megszabadított ŰrGaggiát. Nagyjából 6 hónap használt után építettem bele a Gaggiuino Lego Gen 2 buildet és idén márciusban lett frissítve Gen 3-ra. A kettő között valamikor meg raktam bele a TofnLed-et és a csepptálcába épített HW mérleget, de a Gen 3 már wifis (ezen keresztül kapja a frissítéseket is),meg csatlakozni tud a BT mérlegekhez is. Ami nagy kedvence lenne Toobee-nak, hogy be lehet állítani, hogy automatán tölti fel pl. visualizer-re is shot-okat továbbá beanconqueror app is le tudja szedni teljesen az adatok róla wifin és így feltölteni visualizer-re.

Ha látszik itt egy példa ŰrGaggiuino+beanconqueror+visualizer kombó: [link]
-
lszlfrng
csendes tag
válasz
zolnagy
#141020
üzenetére
Nekem is a kicsi kijelzős van, mert legalább 2 éve vettem meg a szettet. Úton van az újabbik verzió. A tied nagyon menő
, még rézcső is tekeredik. Azzal biztosan stabilabb a hőmérséklet. Lehet, hogy én is teszek rá. A rézbojlert is érdemes lenne. Lassan, de apad a kassza :-). A GC lehet, hogy jobb alap, kvázi egy nagy thermoblokk és gőzölést is szépen megoldották a szoftver is erre van optimalizálva (pláne, hogy bezárták a forráskódot). A mérleg sok fejtörést okozott, végül vettem egy bluetooth-os mérleget. -
Tomace91
senior tag
válasz
zolnagy
#141036
üzenetére
Persze, pont ezért szeretném megtanulni kivenni, hogy később ne legyen akadály, csak hát ugye alapból ŰrGaggia és ehhez lett hozzárakva a Gaggiuino és Lego build-del nem PCB-vel és még annyi hely sincs.

Valahogy okosan kell csinálnom a hollandi bontását mert feszíti a rézcsövezést és azt meg megsérteni ugye semmiféleképpen nem szeretném.
-
Tomace91
senior tag
válasz
zolnagy
#141032
üzenetére
A nyomásmérő hollandiját szeretném megbontani adott esetben csak.
Idézem fragolát még 2018-ból: "A fluxuskondenzátor egy sima hosszabbító,.hogy a nyomásmérő hollandiját könnyen lehessen rá/letekerni." - Amiatt szeretném bontatni, mert a nyomásmérő kapillárisa miatt nem tudom kivenni egyben az egész kazán mindenestűl, hogy meg tudjam nézni mi a helyzet benne. Bár, abból kiindulva, hogy leszedtem a 3 járatút és 1 csepp vízkövet vagy szűkülést nem találtam benne így nem hiszem, hogy lenne gond.
Továbbá nem férek hozzá a manométerhez sem, hogy abból az irányból próbáljam meg a bontást, mivel nincs hely a gép borítása miatt."négyszögletűhöz lehet egy állítható csavarkulcs is elfér" - nem kell, pontosan 15-ös villáskulcs fogja holtjáték nélkül kb, a hollandi meg 16-os villáskulcs.
"Azért én a hatlapfejű alját ellentartanám megfelelő kulccsal" - Ezt a műveletet például a pont említet teljes kazán kiszedés nélkül sehogy sem tudom kivitelezni jelenleg, mert útban van a gépnek a fém borítása és a nyomásmérő kapillárisa is.
Az egész inkább arról szól, hogy szeretném magam kiképezni, hogy ha bontatni kellene egyszer az egész rendszert akkor tudjam, hogyan kell.

-
zolnagy
őstag
válasz
zolnagy
#141032
üzenetére
Még annyi, igen a tágulásit simán letekered. Az alján van egy o gyűrű, azzal tömít az alsó hatlapfejhez. Azért én a hatlapfejű alját ellentartanám megfelelő kulccsal, mert az meg vszínű szintén loxeallal tömít, és ha a csavarástól meglazul, akkor már nem olyan jól tömít.
-
Toobee
veterán
válasz
zolnagy
#140981
üzenetére
Kézzel is nyugodtan meg lehet tartani, ha túl durva lett. Átáztatod a pogit teljesen, ezt tedd meg minél gyorsabb határozott mozdulattal, hogy lehetőleg homogén legyen, majd tartsd kézzel, hogy csak minimális csöpögés legyen (0.3-1 bar között lesz, csészében max 3-5 gramm kávé). Ez egy blooming, majd mehet át rajta pár mp alatt w többi víz. Ezzel a nagyon durva őrleményt is simán meg lehet menteni. Ezekkel a könnyen keseredő kavekkal max alacsonyabb vízhőfokkal lesz jó, de sima turbo shottal ez is oké. Robotot ne melegítsd elő, teljesen felesleges, csak tovább keseredik majd a kávé. Próbáld ki nyugodtan 90-95 fok közti vízzel felöntve, nem ördögtől való ez sem.
-
kchris78
veterán
válasz
zolnagy
#140981
üzenetére
Ez nagggggyon durva őrlés akkor! 10-15mp teljes + 2sec preinfusion... Ez bármilyen kávé kiázatásához irtózatosan kevés... Nekem 8-10mp alatt jelennek meg a cseppek.. és ha 25mp alatt van az hogy 25-30ml lejöjjön akkor azt inkább kiöntöm.. Sokkal sokkal finomabb őrlésre van szükség.. Vagy duplafalú kosárra.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
zolnagy
#140877
üzenetére
nem neked címeztem, legalábbis nem akartam sugallani, sry ha félrement.
az sem baj, ha van negatív CM vélemény, akár teszt, akár nem. ez nem lehet baj. csak arra reflektáltam, hogy hónapokra visszagondolva jellemző mostanában a sok negatív vélemény, meg olcsózás. meg kell venni a rendes kávét, ennyi. lehet, hogy csak nekem tűnt így, ezesetben megkövetem magam. folyamatosan fikázni valamit teljesen felesleges, tovább lehet lépni.
a fórumunk valóban arra való, hogy mindennemű kritika kikerüljön, én is ezért olvasom, vagy nagy ritkán írom (qvik27).(ui.: ez már a Mazda topik lenne, én csak azért nem tankolok százast, mert a versenymérnök barátom lebeszélt róla, ha nincs hozzáállítva a motor, nem jelent semmi többletet, tovább áll el télen. családi autónál utóbbi nem releváns.)
de hogy ON is legyek, ebből már a másodikat rendeltem meg - Colombia Sunburn - nagyon átjöttek az ízjegyek, különösebben nem volt nehéz eltalálni sem, 1-2 próbálkozás a Casa-n és Gaggia meg Robot is kihozta, bár picit más dominált mindkettőben, Robotnak jobban áll nem meglepő módon.
-
verti1
tag
válasz
zolnagy
#140883
üzenetére
Nekem igen. Mivel egy kis tételben készülő tesztpöri. Van belőle pár zacskó és annyi. Ugyanabból a zöldből a két nap múlva készülő teszt megint más. Én ebből semmit nem tudok levonni. Se jót, se rosszat. Vélemények nélkül is el tudom dönteni, hogy akarok e lottózni vagy sem. Ha pedig veszek és nem nyerek, akkor elkönyvelem a dolgot. Semmilyen formában nem járul hozzá számomra a CM megítéléséhez. Mindenki azt ír, amit akar természetesen.
-
zolnagy
őstag
válasz
zolnagy
#140847
üzenetére
Update a tesztpörire. Ma reggel egy turbo shottal próbáltam. Ezzel már egész vállalható lett. 18g be, 50g ki, rövid (1-2 s) előáztatás és 12s alatt le is jött vmi egész alacsony (3-4 bar) nyomáson de a nyomást nem követtem. Már nem tudom, ki javasolta a turbot, de ez úgy tűnik bejött. Továbbra sem a kedvenc ízem, de már egész iható lett így.
[kép] -
vicces1
aktív tag
válasz
zolnagy
#140835
üzenetére
detto! 08.04. az enyém is.
Az illatán kívül egy totál ízhibás pörkölés. Ez nagyon mellé ment... Rá pár napra volt egy újabb eresztés, meg is lepett, hogy újra elérhető volt. Ott ezek szerint már megjött a profil.
3-ból 2nél beszopom.Reggeli kotyogósnak, tejjel el fog fogyni.
Ez abból is kiderült, hogy a "sweet-honey baby" szépen megitta aki csak a klasszik brikettre esküszik, tej nélkül 4-6 kanál cukorral. A legkevesebb savasságot kiszúrja, amitől irtózik.
Na itt ilyen nincsen, ami azért ciki egy specialty pörkölőtől, akkor is ha presszóra van profilozva annak is a felső határa.és igen, van amit nem illik eladni, Kalmár se csomagolja le a szecskát tesztpöri címen.
Értem én, hogy vegyek "normálisat", de azért a srácok is tudják melyik a totál kuka, és mi az ami eladható tesztpöri címen.
Most kint hagyok 2-3 dózist 24-órára oxidálódni, kíváncsi vagyok mi történik. Esetleg jó durvára veszem, alacsony hőfok, stb.
-
kchris78
veterán
válasz
zolnagy
#140600
üzenetére
No elmentem az oldmanshez mert közel van
. [link] Ilyet vettem, csak angolul tudnak és kértem hogy gyümis legyen
. Kicsit túlment a dolog úgy érzem
. (hirtelen nem is tudtam melyik lesz az)
Olyan savas lett:
18.6g adott őrléssel 27g főzet 27mp alatt.
De a nyelvem a szájpadlásomhoz tapad olyan savas
. Van azért keserű lecsengése is. Utánanéztem mondjuk a fajtának és ez hát ilyen… Mit ajánlotok módosítani a főzési paramétereken hogy kevésbé legyen ez érezhető? -
-
zolnagy
őstag
válasz
zolnagy
#140280
üzenetére
Na hazaérve megállapítottam, hogy a szabványos M5x8 csavar is hosszú (egy leheletnyit) a df64v-nek. Lemérve a gyári csavart az kb 7,5 mm, így ennyire lereszeltem. Főleg a felső késtartónál volt gond, mert ott tényleg 1-2 tized mm hiányzott, hogy rendesen meg lehessen húzni. Az alsó késtartónál az átmenő furatnál még éppen jó volt, hogy ne fékezze le a késtartót, de biztonság kedvéért lereszeltem azokat is 7,5 mm-re. [kép] [kép]
-
rastacsz
tag
-
válasz
zolnagy
#140248
üzenetére
Bocs, a méretek miatt, valójában csak hamar kattintottam egyre a fejforma miatt.
Szerintem a linkelt csavar biztosan megérne egy próbát! Lehet, be is rendelek én is. (A képen valóban torx van,
Egyébként vélhetően nem befolyásolja érdemben az őrlési folyamatot a csavar fejformája, az őrleményre gyakorolt hatását meg teljesen elhanyagolhatónak gondolom. -
válasz
zolnagy
#140245
üzenetére
Ilyesmi?
Pont ilyesmin agyalok mostanában, és épp a késcserék miatt. (Csak nálam a CF64v-ben.)
Szerintem a TORX vagy az imbusz jobb, mint a kereszthornyos, leginkább amiatt, hogy a lazítás, meghúzás nem igényel lényeges axiális erőt -így a forgó késtartót nem is kellene kivenni. (A betömődött őrleményt tűvel simán ki lehet takarítani.) -
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
zolnagy
#140200
üzenetére
@jugeen véleménye szerintem kicsit egyedül áll a 83-mas HU késsel, de ízlelőbimbókról nem lehet vitatkozni.
A LS mindenesetre egy modern presszó kés. Sokkal tisztább ízeket hoz a 151C-nél, ám nem szálazza szét őket, mint a MP profil. Részecske eloszlásban elég sok port tartalmaz. Sok teszt van már róluk.BBPeter@ nem egy faxnis cucc, kellemes vele próbálgatni is, nem lesz bosszúálló. Ha hosszabban vacakolok vele, jobban előjön a fermentes rész, de nagyon kellemesen. Röviden meg egy nagyon zamatos italt kapok.
A mosott burundi filter sokkal keményebb dió, pedig presszó verzióbam elég hálás volt az is. -
Vadasz03.24
csendes újonc
válasz
zolnagy
#140128
üzenetére
Nem is állította senki az ellenkezőjét. Ha rámész a honlapjulra: "
Cherry is selectively handpicked and delivered to the on-site wet mill. Before processing cherry, Rodrigo combines a mixture of lactobacillus, saccharomyses and cerevisiae bacteria for a total of 10 different yeasts to cherry to promote fermentation. Rodrigo also added mango to this mixture to add additional flavor. Finally, he adds a sugar-rich mix to feed fermentation such as molasses, panela or granulated sugar. The mixture is sealed and fermented for 8 days. " -
válasz
zolnagy
#139932
üzenetére
Pumpa: Fluid-o-Tech BLDC Motor, 24 volt 90-76-04 82040011 Crouzet PUMP
Vezérlő: [link]ebay.de-n vettem midekettőt. A vezérlő igazából nem szükséges, potméter-ellenállás kombóval 0-5V-ot kell tenni a motor egyik madzagjára.
Bekötéshez vadásztam le doksit, ha valaki kéri, adom privátban.Hogy fér el? - Valójában könnyen, szellősen, beleértve a trafót is. Adda a részbe tettem, ahol a pumpa eleve volt. (A steel uno-ban elég hely van ott.) A legbarkácsolósabb a kis vezérlő elhelyezése és rögzítése volt. (Egyébként a sima potméteres megoldást csináltam volna, ha a bótban a srác nem 20 ohmos ellenállást ad a 20k-s helyett - azzal csak egy furat lett volna.)
Trafót az allegro-ról rendeltem.Most köszönöm meg az Expolygontól Bencének, hogy anno, amikor arra jártamban beugrottam hozzájuk, türelemmel és szaktudással segített a szükséges apróságok és kellékek összeszedésében!
-
lazoltan
csendes tag
válasz
zolnagy
#139736
üzenetére
Nekem sem kényelmetlen a 8-9 sem, mondjuk lapát kezem van.
De már tartok ott, hogy tök esetleges az egész folyamat, nem grammozok tized/század pontosan, nem mérem az eredményt, és ez nekem bőven megfelel, és így az sem számít, ha picit máshol állt az őrlő beállítás, mint az optimális. Tükörben látom a lefolyásból, mekkora erőt kell kifejtenem, és hogy épp mennyi az elég, ha hosszabbat innék, de ennyi. -
Speti69
csendes újonc
válasz
zolnagy
#139337
üzenetére
Még esetleg recepten is változtathatsz.
Ha jól emlékszem hosszabb előáztatással nekem is hasonló volt a tapasztalat, mint nálad. 5-8 mpes előáztatással, fel 8-9 barra majd fokozatosan ejtve az egész olyan 25-30mp úgy a mogyoró jött szépen előtérbe, nekem úgy mutatta szebb arcát a kávé. Viszont gyorsan változott bontás után, érdemes fagyóba tenni. -
verti1
tag
válasz
zolnagy
#136790
üzenetére
Értettem a hozzászólásodat.
Nem raknám tovább a tüzet ezzel kapcsolatban. Elsősorban a gyakran itt is tapasztalható jelenségre értettem az érzelmi kérdést. Ha valaki rákeres valamelyik eszközre, akkor ebben a fórumban is elég sok információt fog találni. Jelen esetben a Mazzerekről rengeteget. A mai világban az ilyen véleményhalmazokból én átlagot vonok és kiveszem a két végletet. -
hogyaza
tag
válasz
zolnagy
#136760
üzenetére
Zoli! Vegyél már visszább egy kicsit!Azért mert volt egy mazzered,nehogy már releváns véleményt alkossál!Ahhoz sokkal több mazzert kell hogy birtokolj.Ráadásul ha elégedetlen lettél volna,vehetnél még párat.Egy tasli nem tasli.Amit írsz,az csak egy vélemény.Ami olyan mint a seg.lyuk.Mindenkinek van,de kevesen kiváncsiak a máséra.
-Miért sírsz Piroska?
-Mert megerőszakolt a farkas.
-Ne csináld már!És mikor?
-Tegnap,tegnapelőtt és most is odamegyek.Én ma már 4-szer állítottam a foson.Más őrlőállás kell a feleségemnek,és más nekem.Sohasem okozott még gondot,mint hazatalálni.Ha nem vagyok biztos benne hogy hazaértem,megnézem a házszámot.Mindig segít.
Bákker,most esik le,hogy hangalapú állítómechanikát kell fejleszteni a gúgöllel.Mint a hangkeresés.Belemondom a garatba hogy impresszó gvatemala,és hozzá sem kell érni.
Stipistopi enyém a jövő bibibi!És az én apukám sokkal erősebb tuggyátok meg! -
Toobee
veterán
válasz
zolnagy
#136764
üzenetére
Ezért írtam, hogy nem tudom mind ilyen-e. És nem a presszó tartományban maszkalas a gond. Aki kedvet érez magában igyon egy hétig minden nap vele egy presszót meg daraljon egy filtert is, másnap reggel pedig próbáljon meg inni egy tökéletes presszót elsőre, ugyanoda állítva. Én örülnék neki, ha ez másnál menne, ráadásul kényelmesen. Ezt pl még a legolcsóbb Lagom is tudja (Mini).
-
Bazsee71
őstag
válasz
zolnagy
#136760
üzenetére
Nagyon régen volt Mazzerem, de annyira emlékszem, hogy ha egyszer is eltekertem filter tartományba, akkor onnan elég nehéz volt visszatekerni. Ha csak egy szűk tartományban mozogtam, akkor nem volt ilyen gond. Ha szétszedtem, és kitakarítottam a menetes résznél, utána megint jó volt.
Szóval inkább nem tekergettem oda-vissza, presszó vonalon stabil volt. -
Peti...(16v)
tag
válasz
zolnagy
#136760
üzenetére
Ugyanez van nálam is. Kettőt használok itthon, egyet a melóban, egyiket sem nehéz tekerni (pedig nekem mindegyiken csak egy állítócsavar van) és mindig könnyen vissza tudom állítani. Táblázatot vezetek a kávékról, így bontáskor az első próba mindig az előző bevált beállításon megy, innen finomítok.
Filter (nagyritkán) szintén kézivel megy. -
válasz
zolnagy
#136443
üzenetére
a merleg is irja a flow rate-et, de szemre is jol latszik a nagyobb valtozas. ha tulsagosan begyorsul, akkor visszaengedem kicsit a nyomast.
nem sima flat 9, az elejen lassan novelem a nyomast amig megjelenik a portafilter aljan legalabb gyuruben a kave, ott kicsit megtartom az elso par leeso cseppig es utana lassan epitem fel a 9bar-t.
szoktuk nezegetni a decent-hez csinalt profilokat es neha probaljuk 'szimulalni' valamelyiket, foleg, amikor nem lesz olyan a kofi, mint kene, vagy mint szeretnenk.
nagyon szorakoztato. -
hoffman_
nagyúr
válasz
zolnagy
#136259
üzenetére
Quaker coffee is the term used for a faulty – most commonly under ripe – coffee bean. They are commonly, but not always, caused by poor soil conditions that inhibit the coffee cherry's development. This affects the maturation of sugar and starch, which give the bean its desired flavours.
ui.: ez nekem is új volt, illetve nem tudtam, hogy '"quaker" az angolszász szakszó, most olvastam utána. gyakorlatilag a rossz minőségű, alulérett, kellemetlen ízű bab, ami pörkölés után továbbra is vacak és elrontja a koffit. -
JózsefK
csendes tag
válasz
zolnagy
#136247
üzenetére
Egy kedves ismerősöm venné meg élete első -elhülyülés útjára belépő - kavéfőzőjét, neki ajánlották. Nekem valami nem tetszett ezért utána néztem és kérdeztem tőletek
Erős lelki - anyagi korlátai vannak a vásárlásnak, csak nemrég sikerült meghülyítenem, de már friss kávét vesz és vett egy belépő őrlőt.
Ha van valakinek valami megbízható eladó kávéfőzője nyugodtan írjon, továbbítom. -
RetepNyaraB
veterán
válasz
zolnagy
#136172
üzenetére
Annyukat. Svájci bankárok majd jól megveszik..
A hőmenedzsment miatt nem feltétlenül aggódom, a robot is elég jól teljesít. A laposnak kinéző, 49mm kosár már kérdésesebb mit tud. De volt már ilyen a történelemben, ha az eredeti cremináról vették a méreteket, akkor jó is lehet simán.Uh. Megnéztem a (rohadt idegesítő) promó videót. Így más, hogy a test maga a dugattyú henger, nem csak egy kvázi állvány (mint a robot).
-
lazoltan
csendes tag
válasz
zolnagy
#136046
üzenetére
igen.
Kapucziner:
Mostanában a Velencei gondolások megy alapkávénak, Flairben és kotyogóban egyaránt, illetve múlt hétvégén ittam helyben etióp Wush Wush-t, amiből vettem is rögtön, annyira ízlett. Párom meg nem inná amit a Flairben készítek, de a WushWushra rájár azóta ő is. -
Zen42
tag
válasz
zolnagy
#135769
üzenetére
Csak ezért nem cserélem le, de ha muszáj volna sem vennék Omron-t mert horror ára van. Nézegettem amúgy és van belőle egész pici ami szépen mutatna a masinán na de közel 100 ropit nem ér meg nekem.
Ha minden part szakad van itthon egy vadiúj MyPin, bekötném azt amíg jön egy másik XMT7100-as.
Most ebéd után meg akartam mérni meddig tart a számlálgatás de úgy tűnik csak bizonyos hőmérséklet alatt csinálja, amikor teljesen kihűlt. Most 24 fokról kezdte és rögtön dolgozott.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Spórolós topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Apple asztali gépek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- iPhone topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- iKing.Hu - HONOR 400 Lite 5G Velvet Grey Vékony, könnyű, AI-kameragomb 8/256 GB- 2027. 07. 01
- GeForce RTX 3060 (OEM HP)
- Lenovo E490 Notebook i7/16/500
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

Van egyébként olyan bolt ami ajánlott és szállít Magyarországra? Kicsit körbenéztem én is annó a Puristika miatt, találtam is párat, de nem tudom van-e itt bárkinek tapasztalata ilyen téren.
, mi tekinthető egy amolyan "most már rendben vagyunk" eszpresszó őrlőnek szerintetek, mik az itteni közösségnek a favoritjai?





Utóbbira nyilván nem az igazi amit gagyogok.
Nem raknám tovább a tüzet ezzel kapcsolatban. Elsősorban a gyakran itt is tapasztalható jelenségre értettem az érzelmi kérdést. Ha valaki rákeres valamelyik eszközre, akkor ebben a fórumban is elég sok információt fog találni. Jelen esetben a Mazzerekről rengeteget. A mai világban az ilyen véleményhalmazokból én átlagot vonok és kiveszem a két végletet.

