-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
kchris78
#140939
üzenetére
nekem eddig egyszer nem jött be igazán a tesztpöri, akkor túl sötétnek éreztem. a többit kedveltem, ezt is.
illetve ami nagyon tetszik egyelőre, az a nanofoamer pro v1 "terméke", azaz a tejhab, amit készít. nem hittem volna, hogy ez ennyire jó. tisztítani nem az igazi, de azért túl is élhető. anyafej végre boldogan kéri a cappuccinóit

-
zolnagy
őstag
válasz
kchris78
#140921
üzenetére
Ez egy másik mérleg (már csak a méret és a kejelző alapján is). Amit én linkeltem az teljesen ugyanaz, mint az avxes, méretre is. Láttam a facebook kommentet. A méréshatárról is írt, hogy 3 kg, holott az is a másik mérlegre vonatkozott ( az adott oldalon 3 fajta mérleget árulnak). A részletes leírásban benne van a specifikáció, hogy 2000g/0,1. Sztem teljesen ugyanaz, mint amit 2 éve vettem avxen. A jelenlegi kc230-nak nem felel meg tényleg, mert az fém házas, ez meg a régi műanyag, amit anno avxen is árultak.
-
-
killboy007
csendes tag
válasz
kchris78
#140904
üzenetére
SegítHET. Bár szerintem a PID pont nem igazán egzakt, csak akkor, ha ugyanolyan gépen ugyanúgy van beállítva (pl egy GC PID érték majdhogynem irreleváns egy Sage-hez). Nem beszélve a többi változóról, legfőképp a késprofil, ami igencsak meghatározza, hogy milyen arányokkal fog működni egy adott kávé, egy adott gépen, egy adott ízlelőbimbónak/hangulatnak/fene tudja minek.
Kezdetben örültem, hogy az Impresso ad receptet a kávéhoz, de elég hamar rájöttem, hogy nem vagyok vele előrébb.
Szóval ezzel azért erősen vitatkoznék, hogy a hőfok, gramm in/out és az idő olyan egzakt lenne és ugyanazt az eredményt produkálná egy másik konfigon. -
gubabela
senior tag
válasz
kchris78
#140671
üzenetére
Pont írtam, hogy nem érzem azt a hűha érzést. Paljotztól jobbakat kapni, de lehet, csak belenyúltam. Ki akartam tőlük próbálni valamit, de eddig nem igazán hozta az elvártakat. Meg ezeket a ráírt ízjegyek sem igazán találom, más pörkölőktöl azért szokott sikerülni. Barack lekvár persze.
Mondjuk a csomag ahogy érkezett, meg a körítés hozzá az tényleg nagyon prémium. -
thomasrc
tag
válasz
kchris78
#140596
üzenetére
Ezzel tisztában vagyok, de nekem a korábbi (kettő volt eddig) tizedes mérlegeim mindig stabilan mutatták az értéket, egyik sem ugrált vagy volt bizonytalan. Századpontosságút konkrétan nem is találok barista mérlegben, csak ékszerhez valót (olyanom van egyébként vízkeveréshez, de az is a gagyibb típusú, aminek csak szögből lehet jól látni a kijelzőjét).
-
válasz
kchris78
#140582
üzenetére
Nekem a Ngororero eléggé ízlett mindkét pörkölés, illetve direkt kipróbáltam az Oba toli-t, hogy mennyire vállalható a legolcsóbb. Az is rendben volt, főleg eszpresszónak. Muhororo-t nem kóstoltam, az vmi újabb cucc. A kenyai Mugaya filternek, AP-nek egész jó, én a kenyaiakat nem kedvelem eszpresszónak.
A pakkok mindig friss pörkölések, vsz 2 hetet érdemes mindegyikkel várni. -
vendingo
veterán
válasz
kchris78
#140570
üzenetére
Nem reklamáltam, valszeg egyedi eset volt. Kilehet fogni nagyon jó tp-t, jó lehetőség, akik olcsóbb kávét keresnek, de nekem túl nagy lutri, hogy mit kapok. Inkább dobok rá pár ezret, és veszek olyat, ami tuti csalódásmentes. Ha mégis gond lenne, akkor jogosan tehetném szóvá a pörkölőnek.
-
-
Jolida
tag
válasz
kchris78
#140370
üzenetére
Ma bementem a Mammutban levő MM-ba.
Rengeteg Frei, még annál is több olasz tégla, pár "Kétkerekű" és tán fél tucat negyed-féléves szegedi.
Az árak észrevehetően nőnek, elérik, de inkább meghaladják a kis pörkölők -klasszik- árszínvonalát.Kifordultam, sétáltam húsz métert és a Jókenyérben vettem Impresso-t a gyereknek ... meg egy cipót a vacsorához.

-
verti1
tag
válasz
kchris78
#139439
üzenetére
Az normális, hogy az elején csöpög amikor előáztatás fázisban vagy. Majd amikor elindul a pumpa vagy a karod és nő a nyomás akkor gyorsul, utána lehet állandó, lassuló vagy gyorsuló az áramlás. Rengeteg profil létezik. Nyilván ehhez kell olyan eszköz amivel ezt tudod kontrollálni. Ua egy sima pumpás géped van akkor sok ráhatásod nincsen erre a folyamatra. A pogi ellenállásával tudsz játszani, magyarul az őrlés finomságával és mennyiséggel. A csatornásodás a legrosszabb ami történhet, el kell kerülni, mert egyenetlen lesz a kioldódása a kávénak. Sok minden okozhatja, lehet rossz vízterítés pl., de leggyakrabban rossz előkészítés a ludas. Pont fordítva van ahogy írod. A vékonyabb pogit, finomabb őrleménnyel sokkal nehezebb egyenletesen kivonatolni, mert érzékenyebb(sérülékenyebb).
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
kchris78
#139427
üzenetére
hány grammból? 18?
Ha finom, akkor jó. Ha nem finom, akkor nem jó
Minél sötétebb irányba mész, annál valószínűbb, hogy ez kicsit hosszú idő. De semmi sincs kőbe vésve.
Voltam barátomnál alapvetéseket tisztázni a mezítlábas GC+DF54 kombón. Ő #csakazolasz hívő - kipróbáltunk asszem 5 féle eredeti digó babot, meg egy Mizarut; amire én azt mondtam, hogy hmmm, brazil klassszikhoz képest milyen jó és végre van kis gyümi benne, arra ő azt, hogy rezedaillatú citromlé
de ehhez képest mindenféle idő alatt (alig 25 és 40+mp között szórva) lejött mindenféle blend és alapvetően mind kurvajó csokis-krémes-fejbeütős volt (kivéve ugye a rezedaillatú). Nehéz ma már törvényszerűségeket kőbe vésni. Szerintem alapvetően sokkal jobb anyagok vannak piacon, mint évtizedekkel korábban. BMW-vel jobb driftelni, mint Zsigulival. -
verti1
tag
válasz
kchris78
#139427
üzenetére
Ez így nekem megfoghatatlan kicsit. Egyrészt a végeredmény ml-ben mérése. Inkább grammokban mérd a bemenőt és a kimenőt, sokkal több támpontot ad. Persze az áramlás is fontos, nem mindegy a sebessége, egyenletessége. Amit leírtál így magában az lehet egy végig egyenletes áramlással készült kávé vagy egy csöpögő, majd csatornásodott lefolyás aminek a végeredménye horror. Viszont matematikailag mindkettő megfelelhet átlagban az 1ml/mp aránynak. Szóval nem teljesen értem, hogy mi a gond vagy mit szeretnél elérni. Szívesen segítünk itt szerintem többen is neked, de konkrétabban határozzuk meg az irányt.
-
sz.zs.
senior tag
válasz
kchris78
#139411
üzenetére
A lm klónnal is detto ugyanez a helyzet.
-
verti1
tag
válasz
kchris78
#139324
üzenetére
Ha fagyasztod akkor fontos, hogy a megfelelő pillanatban tegyed be a fagyóba. Azt az állapotot fogod “rögzíteni” amikor berakod. Ha nem pihent le rendesen, akkor már úgy marad. Ne vegyed ki hosszú időre csak amíg szedsz belőle, utána lehet is őrölni. Én szét szoktam szedni kisebb adagokba, Aventes poharakba. A mézes üveget én feleslegesnek tartom. Illetve a pihentetés után kóstolás után döntöm el, hogy mehet e a fagyóba.
-
verti1
tag
válasz
kchris78
#139312
üzenetére
Arra igen. Írj inkább nekik, ha kicsúsztak a megadott időtartamból. Tény, hogy lassabbak kicsit, de amit leírtak azt tartani szokták. Mire megérkezik hozzád, nem lesz lepihenve még rendesen. 2 hét kell neki minimum. Ha pedig lassan fogy akkor így is, úgy is megdöglik a végére az 1kg. Hacsak nem rakod fagyóba.
-
bluesfan
tag
válasz
kchris78
#139306
üzenetére
Monnyuk én a tesztpörivel is szoktam legalább 2-3 hetet várni, bár volt, hogy bebólintottam és majdnem kiszaladtam kávéból, mire megjött az új.
Nem tisztem védeni a CM-t, de visszaigazolásban írják, hogy 3 munkanap a rendelés feldolgozási ideje és eddigi tapasztalatom alapján ezt tartani szokták. -
vendingo
veterán
válasz
kchris78
#139306
üzenetére
Ugyan kiakadva nem vagyok, de én is korábbra vártam a csomagot. Nekem sincs tartalékom, szerencsére közben 2x is elutaztam, így pont kitart a kávé. Ha otthon lennék, már mehettem volna 4-5 ezer forintos negyedkilósért a helyi kávézóba.
Részben én is hibás vagyok, mert kifogyás előtt 2-3 héttel szoktam rendelni, de most az utolsó pillanatra hagytam.
Ez ilyen, amúgy se jó friss pörit inni. -
-
bbuffy
senior tag
válasz
kchris78
#139164
üzenetére
Igen, nem hinném hogy hetente 30-40 kg ot ellocsolnak, a tizenéves rutinnal mögöttük.
Amúgy picit torzult ez a CMTP dolog már, mki várja mint a messiást. Van is a kereskedelemben erre a jelenségre szabályozás, sok helyen. Nem mindig sikeresen mert spotterek mindig vannak.
Én az utóbbi időben nem is vettem már, pedig többször futottam bele h volt készlet. Izzadság szagú lett a sztori, és azt senki nem látja h speciality vonalon még mindig náluk van az egyik legjobb ár amúgy is.
És ahogy nézem a CMTP is megnézte a 10K-s vonalat közelről már időközben.
16 ért meg jó kávék vannak, bár kilóst kevesen vesznek ha nem tesztpöri.
Morada do Sol 15k amugy. -
Toobee
veterán
válasz
kchris78
#138866
üzenetére
Nekem ezek kerültek fel a listámra filter vonalon:
Casino Mocca Ruera - egy száraz kenyai nulla kenyai ízzel, Lali nagyon beletrafált ebbe a tételbe (poggyászban hozta haza, friss szüret, de már úton van belőle a mennyiség is).
Meron Columbia La Divisa - szerintem csít, de annak nagyon kellemes, egy macerált gesha.
Cause Columbia Jairo Arcila - szintén egy macerált tétel, ízben szinte mint a Meron, árban viszont nagyon jó volt (Meron 17k/200g, Cause 8,5k/250g). Úgy láttam ZP6-tal nyomták.
Impresso Columbia Potosí Sidra - egy elegáns sidra, virágos,barackos édességgel. A fém tégely szerintem nem lesz nyerő vagy csak sokat volt nyitogatva, mert illatra a bab tipikus csúcspont utáni halvány volt. Szóval szívesen kóstolnám sima zacsiba rakva. Illetve mivel nagyon kevés volt belőle, AP-val készült 18g őrlemény 240g (ez nem biztos) 91 fokos víz, 2perc áztatás. Mindössze annyi oka volt, hogy féltek a kézi öntés rizikójától.
Roastopus Siren Kenya Limwe AB - aki szereti a kenyai ízeket, annak ajánlom. Roppant jó savakkal, kerek ízek, korty vége zöldalma, málna.presszó most nem igazán ment, mert csak pár órára mentem ki és nagy sorok voltak.
Csináltam egy kávét a 3 fejű Kees géppel, az nagyon bejött és innen is nagy köszi, hogy lehetett vele játszani. Mellette Roastopus egy automata géppel volt kint. 3 db babtartály, 3 db 83-as síktárcsás Ceado őrlő benne. UNIC névre hallgat és több mint jó, ami kijött belőle. Szóval gép fronton engem ez nagyon meglepett. Bruberiben ment még egy világos, de ott meg a kedves személyzet volt inkább a motiváció.Ha egész napra megyek, akkor azért ment volna több presszó, plusz pár számomra nem annyira ismert vagy kevésbé szimpatikus márka kimaradt (pl.: Roast).
nem sok képet csináltam.

-
RetepNyaraB
veterán
válasz
kchris78
#138866
üzenetére
Nekem az általam ismertektől is koffeinmérgezésem lett és holnap nem érek rá sajna, szóval a többi vàllalkozó jobban beszàmol remélem. 🤷
Gáborék karos szörnyetege maradandó élmény, és tudtam roastino, ill. általánosságban pörkölés terén is - remélem - hasznosítható infókat szerezni.
-
Jolida
tag
válasz
kchris78
#138816
üzenetére
"Békebeli" vastagfalú presszós üvegpoharakat használok.
Fent csücsülnek a QM tetején, langyosan.Semmi gond sincs a visszahűléssel, még akkor se, ha a Flair58-al használom.
Van persze csodás porcelán készlet, Japánból hozott kézzel gyártott csészék is, de én ezt szeretem.
-
bbuffy
senior tag
válasz
kchris78
#138779
üzenetére
Az már egy átlagosabb ár lassan sajnos.
Én ilyen helyeken régóta nem kávézom. Csak ha nagyon úgy adja a helyzet.
Bár tény hogy sok helyen bomba kávékat tudsz megkóstolni.
Ha mondjuk valami macskávala mész akkor még veszel is neki egy kézműves tortát 2.500.- ért
Ami akkora mint egy sportszelet. -
Kávé Kálmán
tag
válasz
kchris78
#138604
üzenetére
"Nekem ez volt eddig eletem leg megrazobb elmenye: [kép]"
(-: Space shuttle
A nyél design biztos megosztó. Az anyagminőséggel szerintem nincs porbléma. Vékony az öntési varrat, egy kicsit jobb finis biztos beleférhetett volna. Én itt mindezek ellenére, azt számolgatom, hogy vajon napi hány újraélesztést bír el egy jó kondiban levő, középkorú kávéfanatikus férfiszervezet tartósan... 18-áig kell bírjam - kis megszakítással - , akkor jönnek érte(m?).
De legyen ez egy felhívás a bazárra látogató kávé/gépbolondokhoz: listát (már van rajta 3 pozíció) fogok vezetni, azokról a pontokról, amik objektíve kifogásolhatók a gépen. Krokodilus bőröm lett az elmúlt 13 évben és nagyon kíváncsi vagyok. Várjuk az ezirányú kritikákat (mind felírjuk), amik objektív (nem ízlésbeli!!) kifogásolnivalók találhatók a gépen.
-
válasz
kchris78
#138114
üzenetére
Bevallom, én kb. fél éve rendeltem egy pakkot Bányaiból, hát, a kuglófot pár kóstolás után (AP, Europiccola) beleáldoztam a cég darálós gépébe, a többivel kicsit többet küzdöttem, de egyikről sem gondolom, hogy megfordul még nálam. (Konkréten egy Barn után nyitottam AP-hez a "legjobb Bányait", nem tudtam az előző közelébe hozni.)
A kutyások mindig ízlettek (közepesen-jobban), amikor vettem, illetve a Kofio-n elég népszerűek. -
Toobee
veterán
válasz
kchris78
#138114
üzenetére
Mármint melyik Bányai, mert abból is van mindenféle fajta, feldolgozás és árkategória (ott is van gesha es Wush Wush is). Ez egy kifejezetten jó ár-érték arányú kávé. Mivel gesha variáns, ezt máshol se igazán kapod meg olcsóbban. Ha valami menő pörkölő adja ezt a tételt, akkor 1,5-2x-es az ár. Azt hiszem a Friedhatnél közel duplájáért adták.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
kchris78
#137633
üzenetére
Ha érzékeny vagy a koffeinre, simán elég lehet az a plusz pár gramm, hogy megzavarjon. Illetve tegyük hozzá, hogy a decaf se jelent 0 mg koffeint. Igaz EU-s szabályozás szerint 0.1%-ot nem haladhatja meg (ami nem az eredeti koffein mennyiségre, hanem a teljes mennyiségre vonatkozik, szóval ha eredeti zöldben volt 100 mg koffein, akkor decafban nem lehet több, mint 1 mg).
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
kchris78
#137652
üzenetére
Manhattan (nem próbáltam még, de egyöntetűen dícsérik), Nomad (próbáltam, tényleg nagyon jó).
Illetve Kofio-n The Naughty Dog, Father's, Beansmiths jó szokott lenni.Illetve akiket nem ismerek, de leírás alapján akár jó is lehet: D Stands for decaf
De egyik se svájci vizes, szerintem olyat nem nagyon fogsz találni. Eddigi tapasztalataim alapján azért, mert drasztikusan haloványabb az ízvilága, mint a többi "specialty" decaf módszernek. De a Hoffmann-féle tesztet még nem kóstoltam.
-
dis236
csendes tag
válasz
kchris78
#137652
üzenetére
Nekem nagyon érdekes ez a tartózkodás a kémiai eljárásoktól (nem csak tőled), pedig nem tudjuk hogy milyen hatása van az ízre.
Vagyis amíg le nem kóstolom a Hoffmann féle Decaf projektes kávékat

Én nagyon reménykedem amúgy hogy ez a projekt megnyitja sok pörkölőnél a koffenmentes kávék felé a kapukat. Én is nagyon hiányolom a kínálatot.
-
Alabástrom
senior tag
válasz
kchris78
#137652
üzenetére
Decafokat tudtommal kb mindig sötétebbre húzzák, ezzel kompenzálnak, hogy megfelelő testet tudjanak biztosítani a koffein hiányában is.
Esetleg a The Barn "lowcaf"-ját próbáld meg (bár az nem koffeinmentesített, csak mag fajtájából eredően alacsonyabb a koffeintartalma. Ők nem csinálnak decafot, állításuk szerint decaffal nem tudják megütni azt a szintet, amihez a nevüket adnák.) -
Speti69
csendes újonc
válasz
kchris78
#137640
üzenetére
Az biztos, hogy kávé váltása után nagyon is érezhető az előző kávé íze. Mivel én is napi szinten többször főzök mentes kávét is, így én vettem egy másik őrlőt. A bes van belőve a kofimentesre, a másik őrlő meg a rendes
kávéra. Amúgy lehet, hogy a mentes kávéban is van koffein, plusz az előző bennragadt már adott egy kis löketet. -
hoffman_
nagyúr
válasz
kchris78
#137640
üzenetére
nem annyi, hogy ne aludj tőle szvsz. ha ennyire érzékeny vagy a koffeinre, akkor egy közepes pörkölés dupla után is lehetne fejen pörögni. inkább arra gondolok, hogy bevittél valamit az esti órákban, ami bekapcsolta gyomorműködést, meg ott volt fejben, hogy presszóztál.
-
dis236
csendes tag
válasz
kchris78
#137132
üzenetére
A gőzölős alapok nagyon hasznosak voltak, én nem tudom hogy meg tudtam volna tanulni tanfolyam nélkül.
Viszont ahhoz meg sok és nagyon drága is a BC, akkor már lehet jobban járnál egy kifejezetten latte artos tanfolyammal.Viszont én nagyon élveztem a gőzöléses részét a tanfolyamnak és imádok önteni is csak itthon senki sem iszik tejitalokat szóval nincs kinek

-
Alabástrom
senior tag
válasz
kchris78
#136972
üzenetére
Van külön topik automata kávéfőzöknek, ott többet tudnak segíteni.
Szerk: KisApám-nak szántam...
-
válasz
kchris78
#136717
üzenetére
Nem tudom, hogy a Hvg-nél értenek-e az IT-hoz, lehet.
A cikkel, amit hivatkoztál, nekem nem az a bajom, hogy index ír komoly szakmai témákban, mert miért is ne?
Az a bajom vele, hogy egyszerre van meg benne az eklektika, a szecesszió meg a rokokó mint stílus, az ellentmondásoktól meg a következetlenségtől sem riad vissza, hogy kvázi természetessé, sőt várakozássá formálja a tömegekben, hogy a kávé az átlagnál erősebben fog drágulni. -
Bazsee71
őstag
válasz
kchris78
#136492
üzenetére
Rendelési mennyiséghez igazodik a doboz ára, sajnos valamivel drágább, mint egy normál tasak. A csomagolási eljárás viszonylag egyszerű, nem tart tovább lezárni, mint egy tasakot, illetve az egyedi adatok nyomtatása talán még gyorsabb is - van egy kis futószalagunk hozzá -, mint a címkézés.
koxx: az aludoboz ára miatt nem tud arányosan változni a 250 g-oshoz képest.
3-4 éve dolgozunk egy valóban fenntarthatóbb megoldáson, idén februárra állt össze minden komponens. Jobbat nem találtam az aludobozos megoldásnál, ami egy mikropörkölő esetében is kezelhető, de ha bárkinek van egyéb ötlete, abszolút nyitott vagyok rá.

-
verti1
tag
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
kchris78
#136296
üzenetére
Igaz filterre vonatkozóan, de saját kísérleteim alapján határozottan nem értek egyet. Lásd: [BWT Longlife Mg+) vs. Fecoter N971], [BWT Mg+ vs. kevert víz] és [Laica Biflux Tea & Coffee szűrő vs. "SCA" kevert víz].
Illetve tegyük hozzá, hogy a kancsós filterek legnagyobb baja nem is feltétlenül az ízük, mert frissen teljesen ok majdnem mindegyik (Brita mondjuk úgy se igazán jött be). Viszont 1 hét után már érezhető a romlás ízben, 2 hét után meg jobb lenne már cserélni. De az meg elég szép költség lenne. Lásd: [Friss Laica Biflux Tea & Coffee szűrő vs. 1 hónapos BWT Mg+] és [1 hónapos Laica Biflux Tea & Coffee szűrő vs. friss BWT Longlife Mg+]. Illetve az megint szűrőtől függ, hogy hogy változik az íze. BWT esetén egyre több keserű/kellemetlen íz jelenik meg (tippre egyre kevésbé lágyítja a vizet), Laica esetén a savak kezdenek eltűnni és egyre közelebb kerül a kávé az "általános kávé" ízhez (gyanítom KH kezd el emelkedni valamiért, bár nem tudom hogy hozza össze).
De nyilván egy kancsós víz is már jelentős előrelépés ahhoz képest, mint ha simán csapvízzel tolná az ember (feltéve, hogy nem lágy a csapvíz, ha elég lágy alapból is, akkor nincs mit javítani rajta, lásd Oslo-ban ami folyik csapból ~40/25-ös víz).
-
verti1
tag
válasz
kchris78
#136296
üzenetére
Ahogy az elhangzott feljebb, az elkészült ital 98%-a víz. Ugyanolyan fontos összetevő mint a minőségi friss kávé. Ezután jön a sorban az őrlemény minősége és utána a többi technikai rész. A dolog nem ennyire egyszerű, hogy ha az ember szűrt vizet használ akkor rendben is van. Jelentős hatása van a víznek az elkészült italra. Egyrészt optimalizálni kell az elkészítési módokhoz, technikához és ízléshez is. Ez lehet palackos, kancsós, szűrt, kevert és ezeknek végtelen változatai. Az őrlés, profil, recept és minden ilyen változtatás csak akkor működik, illetve akkor következik ha jó az alapanyagunk. Rossz kávé vagy rossz víz esetén nem fogod tudni, hogy miért rossz az ital. Azért mert valamelyik paramétert nem jól változtatod a készítés során vagy eleve az alapanyaggal vannak gondok. Persze ezeket az induláskor nem kell annyira vészesen komolyan venni, de törekedni kell arra, hogy kizárod ezeket a lehetőségeket és nem csak a kávéra fókuszálni. Szar várból csak szar várat lehet építeni.
Illetve még egy dolog. Nem akarok nyelvtan náci lenni, egyszerűen bántja a fülemet ez a főzet kifejezés. Főleg, hogy presszó kapcsán emlegetitek. Egy török kávé vagy egy klasszikus etióp Jebena esetén még oké. Ott ugye főzöd a kávét, az lehet egy “főzet”.
-
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Cudy routerek
- Spórolós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Filmgyűjtés
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Meghalt a Windows 10, éljen a Windows 10!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3680, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3747, 91% Akkumulátor
- Lenovo Thinkpad X1 Yoga 2in1 WUXGA Touch i5-1135G7 16GB 256GB Intel Iris XE 4G LTE W11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

Mondjuk a csomag ahogy érkezett, meg a körítés hozzá az tényleg nagyon prémium.
.



