-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csápájev
őstag
-
-
jolti
senior tag
válasz cotagg #59003 üzenetére
Nagyon jól tudom, hogy mire való az a rács.
De annak ott van jelentősége, ahol doserba, vagy tölcsérbe jut ki a garatból az őrlemény.
De itt, mivel egyből egy csőbe jut nincs jelentősége. Pont ez a baj szerintem, hogy kicsi a cső átmérője és könnyen el tud dugulni.
Pont hasonló problémával küzdöttem 3 évvel ezelőtt, mikor a macapot doser-mentesítettem.[ Szerkesztve ]
-
Toobee
veterán
válasz cotagg #59036 üzenetére
Pár daráló megfordult már nálam, olyan 20+ de ennyit még nem szoptam egyikkel sem. Mezei user nem tudom mit kezdene vele, akinek pl élete első gépe. Késő délután húztam már 2 naked shotot gyönyörű lefolyassal. Reggel megnézem elmaszott-e, mert előző nap ezt csinálta. De már most sem jött olyan szépen ki, mint a videókban, érezni, hogy meg megakad. Szóval nem teljes az öröm. Viszont mindenfele vudu nélkül, karba orlessel, tomoritessel nulla spricc. Pedig a naked büntet azonnal.
https://barbieripnk.hu/
-
Sinisi
senior tag
válasz cotagg #59034 üzenetére
Nekem ezzel a "ráccsal" az a tapasztalatom F4-nél, hogy ha nincs benne a garatelem, hiába az antisztatikus fésű, úgy repkenek a kv. "szemek" szanaszét mintha meg akarnák úszni a melegvizes zuhanyt...
Éppen azon gondlokoztam, hogy kiveszem azt a fésűt mint ahogy Jolti, hogy úgy mit mutat... hátha... mert egyelőre ez az elem rendesen megfogja az őrleményt (szóval némileg "útban" van)...
-
simi.esp.28
csendes tag
válasz cotagg #60461 üzenetére
lehet kicsit félreérthető volt amit írtam, de igazából használattól függ a csereperiódus. nem tudom milyen lehet a gyári dugattyútömítés, amit így egyben lehet kapni tömítésszettet europiccolához, abba kb ugyanaz lehet mint külön megvéve a dolgokat csak drágábban, mert több típussal is kompatibilis, a felét a tömítéseknek fel se használod. az expolys utángyártott vagy legyen akármilyen dugattyútömítés szett 1200Ft, és egész sokáig bírja, nem pénzt ha cserélni kell, akár félévente, de ahhoz elég sokat kell nyúzni a gépet.
lekri: hááát nem vagyok nagyon otthon kémiában, de megmondom őszintén én azokban sem használnám, ha nem muszáj. volt már szerencsém egy elektra microcasa a leva-hoz, ahol kis apró pontokban ki volt lyukadva a rézkazán! és szépen szelelt is belőlük a gőz. viszont azt hozzátenném, hogy a kazán falvastagsága kb 1,5-2 mm és vörösréz, a kisebb háztartási gépekben mint a rancilio silvia, faema family, brasilia lady stb. sárgaréz a kazán, és lényegesen nagyobb a falvastagság is, szóval nem igazán kell tartani kilyukadástól.
a hx gépeket egy kalap alá venni elég félrevezető, nagyon sok különböző konstrukció van. a kis sb gépek között is vannak különbségek, ezeket meg is különböztetjük szépen. én a silvia-ra is simán vártam fél órát vagy többet is hogy rendesen felmelegedjen. szerintem ezt a felfűtési időt nem lehet olyan nagy hátránynak feltüntetni, meg lehet kerülni ezt a probémát . akkor van gáz ha random felugrotok a házba a haverokkal, rokonokkal kávézni, akkor kapja az embert a basztatást, hogy miért kell ennyit várni egy kávéra, de ezért jó ha van otthon egy turmix tx-10 vagy qm0650, akkor ebből sincs baj..
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz cotagg #63249 üzenetére
miért csöpögne ott? ideális esetben összeáll egy sugárrá középen, annál meg jóval szélesebb lesz a nyílás. ha meg mindenhol folyik, akkor meg nem zavar, sőt, épp ezért lenne ilyen a kar: így nem lövi össze a konyhát.
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
demars
addikt
válasz cotagg #64372 üzenetére
Köszönöm.
Elérhetőséget tudsz adni (Kenedy Úrét)?
A másikat sem ismerem, nekem is google dobta ki, de semmi infó róluk.Azt hiszem megtaláltam:
Szerviz neve: KENEDY és KENEDY Bt.
Cím: Győr 9025 Bercsényi liget 127
Telefon: 96/525-626[ Szerkesztve ]
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
adp
őstag
válasz cotagg #66380 üzenetére
Ez erdekes, mondjuk egy fajta kvbol es 5 csapolasbol leirni valamit az meg erdekesebb bar nem ismerem a lelitet, de az ssp kest a magasabb extrakcio miatt (is) keszitettek es igy szinte tuti, hogy full mas az orlemeny eloszlas igy az adott kvt full maskepp kellene adagolni,pidet allitani, aranyt valasztani es lefolyasi idot megvalasztani
En a helyedben futnek meg par kort ezzel a dologgal, lelit belul azert nem egy orok elet szemben az sjvel[ Szerkesztve ]
-
norby_42
aktív tag
válasz cotagg #66279 üzenetére
Megígértem: La Pavoni - ahogy én használom.
Fontos, hogy ez nem Szent Grál, nekem így jó, másnak máshogy, még ugyanilyen gépen is akár. Az a lényeg, hogy legyen egy működő rutin, amit pontosan tudsz ismételni, így a nagy meglepetések elkerülhetők. Ha meg a kávé miatt alakítani kell, akkor csak egy ponton kell változtatni.
A gépem egyébként kb. a 80-as évek közepéről való: nincs nyomásszabályzó, csak a szelep, meg a kétállású kapcsoló.
Mindíg ugyanaddig töltöm fel vízzel, és nyitott gőzcsappal kapcsolom a II fokozatra. Ez azért jó, mert kimegy a felesleges levegő, és hallom, mikor érte el a szükséges hőfokot. Ilyenkor csapolok egy csészényit (a fej ekkor kezd el rendesen melegedni), elzárom a gőzcsapot. Szépen látszik, hogy megy fel a nyomás, 0.8-tól hallani a szelepet, 0,9-ig hagyom, aztán átkapcsolom I fokozatra. Innentől van a változtatható rész, melegszik a fej. Lehet nézni hőmérsékletet (van rajta csík, volt digitális hőmérő is egy időben) vagy időt. Van kávé, amit rögtön lehet húzni (Rome), van aminek kell 40 mp (Java Mix) volt aminek 1,5 perc is kellett (Sidamo). Leveszem a szűrőtartót, belerakom a szűrőt, félig felhúzott karnál felcsavarom, teljesen felemelem. Lenyomom addig, amíg pár csepp nem jön, visszaemelem, számolok kb. 10-ig, aztán egy mozdulattal lehúzom. 15 g kávéból így kb. 30 g ital lesz, ez szerintem dupla ristretto.
Én egy kávét iszom egyszerre, de most megnéztem. Ha várok pár percet, hogy elmenjen a nyomás, kiveszem a szűrőt, és elmosom a szűrőtartót hideg vízzel, akkor visszarakva levihető a fej hőmérséklete. Persze rá kell indítani, mert a nyomás is leesik, de az pár pillanat, azalatt nem melegedett nagyon a fej. Szóval elméletben tudnék két ugyanolyan kávét húzni emberi idő alatt, mondjuk 5 percen belül.Eat pasta, run fasta
-
Deadzone41
őstag
válasz cotagg #71908 üzenetére
bolti ion cseréltek nem a legjobbak, mert jó eséllyel nátriumra vannak benne cserélve a vízkövet képző sók. próbálkozz a helyi kisállat boltokban, hátha árulnak RO vizet kimérve.
Parci: hívhatnák EK lungo-nak is, de akkor is külföldiül lenne, bár kétségtelenül hagyománytisztelőbb és sznob mentesebb.
[ Szerkesztve ]
-
Deadzone41
őstag
válasz cotagg #71920 üzenetére
Tegyük hozzá, hogy az, hogy a kationos gyantával ioncserélt víz nem jó, csak az én elméletem. Nem tudom mennyire befojásolja az ízeket, valamint élettanilag hogy hat. Létezik a kevert ágyas gyantás ioncserélés is, ami valszeg egy drágább eljárás, és ez nem ad hozzá semmit a vízhez, csak kiveszi belőle a Ca-t és Mg-t, de a vizek palackjain nem találod meg, hogy hogyan készült. Az angol oldalak erre miért nem figyelmeztetnek, fogalmam sincs .
A legegyszerűbb az, ha valaki kicsit is komolyan gondolja ezt a dolgot, vesz egy RO vízszűrőt 15-50 ezerért, és nincs több műanyag szemét termelés vsz.Parci: Pécsi vagyok, sanjnos nem sűrűn járok Pesti kávézókba, így nem tudom. Gyanítom csak filtereznek velük, vagy csókosoknak húznak vele presszót is.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz cotagg #72794 üzenetére
szegény pavoni nyitott bojleres kéne, hogy legyen (tudom, akkor caravelnek hívnák... de az meg szegény nagyon fogyókúrás lett lemezvastagságilag), mert így először túlfűti magát a gőz miatt, aztán meg hűteni kell.
na de majd hifis "karos" gépe
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
mdav88
senior tag
válasz cotagg #72798 üzenetére
REggeli két egymás utáni csapolás tapasztalata:
82fokos kijelzett hőnél indítotam egy 10+20sec-es csapolást, ami közben felment 84fokig, (aztán még felkúszott 85ig), majd kart lehűt, felcsattint, és amíg a második adagot előkészítettem a kosárban, ismét 82 fokos volt a fejhő.
Másszóval ez a kontrollálhatót jelenti nekem.
[ Szerkesztve ]
-
soldier2
őstag
válasz cotagg #73264 üzenetére
Pavoninál (és úgy a karosoknál általában) a vízterítés tökéles, a felsőszűrő szerepe kb kimerül abban, hogy ne jusson zacc a fejbe. Ezt tökéletesen max papírszűrővel lehet megelőzni. A kosár viszont sokat számít.
Tobee: gratula. Kitartást a tekerőlantozáshoz. A presszó hiánya nekem fájna, de kinek a pap..
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Xbox Series X|S
- Mindenki AI-t akar, már 2025-re is eladták a HBM chipeket
- plevips: Építkezünk 3. rész (2024)
- World of Tanks - MMO
- Proxmox VE
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Spórolós topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- ASUS ROG Ally
- További aktív témák...
- Turbo Racing 1:76 RC DRIFT C64 Giroszkópos távirányítós autó
- Fender Squier Stratocaster + Marshal MG15 40W erösitö eladó
- Tidradio td-h3 rádiót keresek!
- Garmin Edge Explore 2 Kerékpár Computer, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Garancia, Házhozszállítás
- FREEWELL 8/16/32/64 ND/PL szűrőkészlet - DJI Mavic 3 drónhoz