-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vicces
addikt
válasz norby_42 #64933 üzenetére
már jól összekávéztad a szép falat
ma én is olyat húztam egy itteni kávéból /Mainz/ a 250-es csomag végefelé, hogy csak csuda! viszont a darálóm nincs a helyzet magaslatán. hol igy hol úgy őröl. dehát műanyag a lelkem és még küzd és nem adja fel, de már nagyon kellene valami jobb, mert elég sok kávé végzi kevésbé élvezetlenül a gyomorban.
szóval szerintem is aki teheti
darálóraőrlőre fel!:)
-
cotagg
tag
válasz norby_42 #65623 üzenetére
Itt meg tudod nézni gyártási év szerint, hogy pontosan mire van szükség:
http://www.francescoceccarelli.eu/Faidate/diy-lapavoni.htm
Amúgy, amit belinkeltél jónak tûnik, ha teljes grouphead felújítást akarsz. Ha a kazánrészt is felújítanád, akkor hiányos.
[ Szerkesztve ]
-
cotagg
tag
válasz norby_42 #65628 üzenetére
Szûrótartó tömítés:
http://kavegepbolt.hu/spd/5051838/Szurotarto-tomites-o-60x50x5-5-mmDugattyútömítés:
http://kavegepbolt.hu/Tomites-o-44x36x5-5-mmO-gyûrû:
http://kavegepbolt.hu/O-gyuru_pavoniAz o-gyûrû gondolom a fej és a kazán közötti tömítés, nem tudom erre van-e szükséged. De ha felhívod ôket és elmondod pontosan mi kell, szerintem segítenek.
Illetve én meggondolnám, hogy Kávékalmártól vegyek szilikon tömítéseket:
https://www.naked-portafilter.com/shop/naked-espresso-gears/
-
cotagg
tag
válasz norby_42 #66274 üzenetére
Nálam csapolás után a fejhômérséklet szép lassan visszaáll a stabil üzemi hômérsékletre (hûl), ami úgy 10 fokkal kevesebb, mint amit csapolás közben mérek. Ez egy millenium gép (2016-os), lehet, hogy a pre milleniumnál másképp mûködik, mert ott a fejet a gôz melegíti elô, nem a víz. De ott is nehezen értem mitôl melegedne tovább a fej, meg meddig... Elméletileg a pressurestat feladata, hogy ezt szabályozza. Vagy olyan géped van, amiben még nincs pstat?
[Szerk] Megvan, a te géped 80-as évek eleje, jól rémlett. Az valószínûleg egész máshogy mûködik akkor. Meséld majd el légyszíves, ha gépközelben leszel.
[ Szerkesztve ]
-
And06
aktív tag
-
And06
aktív tag
válasz norby_42 #66588 üzenetére
kipróbáltam, valóban a felfütés után egy 1 másodperces csapolás még nem viszi az egekbe a fejhőt, jobban mondva még a skála legalsó 60fokos csikja se jelent meg
a kávé húzás után ~15 fokkal ment fel a hő, ilyen 90 környékére. (a hőmérőcsik szerint, ami kitudja mennyire pontos) -
tariattila
veterán
válasz norby_42 #67025 üzenetére
nem mondom, hogy lehetetlen.... akkor úgy fogalmazok, hogy elég egyszer valamivel elvonni a figyelmed a folyamatról és nem csak a kávénak lőttek de a gépnek is.... az újabb modellekbe biztos van védelem ez ellen is de azokat nem ismerem és nem is fogom megismerni
én parázok annyira hogy reggel inkább a gépesítésre bízom a véletlent... volt, hogy a QM egy hosszúhétvégét ment otthon egymagában mert úgy gondoltam ki van kapcsolva de tévedtem.... -
-
Rush77
aktív tag
válasz norby_42 #72493 üzenetére
De itt jön a képbe az a két csoport akit írtam. (most a mi "fajtánkat" hagyjuk ki ebből a képletből).
Hogy vannak akik minimálisan sem akarnak eszközre és/vagy alapanyagra költeni.A te példádban szerintem meg nem életszerű, hogy mással daráltatok kávét folyamatosan vagy akárcsak szívességből folyamatosan másnak darálni mert ugye itt megint bejön a képbe, hogy van jó alapanyag de harmadik fél nélkül (aki ledarálja) már nem működik a dolog és ott kötünk ki, hogy minimális eszközt sem hajlandó/tud/akar/nemérdekli megvenni ami ez esetben ugye pont egy őrlő lenne vagy az ismerősöm esetében egy brikka.
-
cotagg
tag
válasz norby_42 #73263 üzenetére
Én azt tapasztaltam, hogy a felsôszûrô kicsit többet számít, mint a kosár, egész más a vízterítés, csak kellene, hogy számítson valamit. Ami fontosabb lehet, hogy valamiért az IMS felsôszûrô használatával alig kerül kávézacc a fejbe a használat során. Legalábbis többen ezt tapasztaltuk, amikor tisztítottuk a fejet.
-
simi.esp.28
csendes tag
válasz norby_42 #73263 üzenetére
megoldható lapraszerelten is..
szerintem nem sokat ér az ims felsőszűrő, de én más gépeken sem éreztem semmi extrát a cserével.
de elhiszem hogy van akinek egy ims felsőszűrő cserétől az őszibarackból kopaszbarack lesz..a pukimentesre a magyarázatot meghagyom and06nak..
-
-
qvik27
tag
válasz norby_42 #74948 üzenetére
Attól még nem lesz nagyobb a rendszer összhője (víz, bojler stb.)
A másik, hogy a teljes fűtőcucc hőkapaciása nagyon lényegesen kisebb (mérnöki hasra elhanyagolhatóan), mint a bojlerben tárolt vízé (hadd ne számoljam most ki pontosan).
Az is tény, hogy a víz rossz hővezető, benne leginkább áramlással terjed a hő, azaz egy kis idő telik el, mire a fűtő melletti melegebb víz elkeveredik a mérési pontnál levővel.
Egyébként meg ha egy PID csak ennyire volna jó, akkor megspórolható volna a termostat alkalmasabb beállításával. (PID: proportional integral derivative)10 féle ember létezik: aki érti a digitális világot és aki nem.
-
Jókv
csendes újonc
válasz norby_42 #77811 üzenetére
A hely maga nagyon friss. A hölgy kedves volt, már zárni készült, de kiszolgált és beszélgettünk is. Közben még beesett két angolul beszélő fiú (úgy tűnt nem először járnak ott) még azokat is kiszolgálta. A hölgy édesapja még valamit szerelt a vendégtérben. Racer Beans kávékat tartanak. A csapolás rendben volt. Ahogy említettem zárásra értem oda, de a gép még be volt kapcsolva ennek ellenére az első csapolás a lefolyóba landolt. A gép egy San Remo Verona. Összességében vidám fiatalos helynek indul.
[ Szerkesztve ]
-
SlayerSub
tag
válasz norby_42 #81153 üzenetére
Visszaigazolás rögtön jött róla, de a nyomonkövetés alatt egészen mostanáig "feldolgozás alatt" szerepel.
Kérdezzek rá, hol? A kapcsolat fül alatt csak a netes felületen lehet üzenetet hagyni, amit még vásárlás előtt megtettem, gondoltam megkérdezem mikori pörkölést tudnak küldeni, majd mikor eleget vártam, inkább csöndben megrendeltem, ecce elünk... -
ussseal
tag
válasz norby_42 #84610 üzenetére
Köszi, én is így tervezem, hogy átszűröm a végén, a french pressem már nem zár annyira jól, mint új korában
Kávénak hozzá egy Burundi Butihinda SO-t néztem ki Kapuczinertől, egyike a kevés világos pörköléssel is kapható kávéknak náluk, intenzív gyümölcsös ízzel, ahogy olvasom ilyesmiket ajánlottatok leginkább cold brewba
-
-
paljoc
tag
válasz norby_42 #85920 üzenetére
Igen, megy folyamatosan minden, foleg igy reggel. Sok érdekes dolog van, az ötkaros helyen pl zacsiba őrlős darálók dolgoznak, abbol egy badellába kerul a kofi es abbol adagolja a kart kiskanallal, ezt le is fotoztam, oriasi. 🙃 Persze olyan forgalom van hogy semmivel nem masabb igy mintha dozerest hasznalna. Megint masutt a napi adag kinyitva szellőzik, kb 10-15 kg kofi volt kisorakoztatva kinyitva, az el is egy aznap.