-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
weinmaker
őstag
Hoppá, mit látok! Átköltözött ide a Kávéológia?
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
weinmaker
őstag
Parci bakker, szerintem tudod ki vagyok (korzó admin), de a ph-t napi szinten olvasom, használom, és kedvelem.
Kíváncsi leszek, hogy itt is elszabadul-e a szellem a palackból, vagy normálisan megy a diskurzus.
A kávéológiát nem olvasom már rég óta, és nem is írtam oda (kivéve, hogy tegnap esete feltettem, hogy eladom a pavcsit - amire azt mondtam, hogy sose fogok eladni), de ide be fogok nézni sűrűbben.Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
weinmaker
őstag
Talán ez segít: Kávékorzós összefoglaló
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
weinmaker
őstag
válasz ronin s8 #3288 üzenetére
Az, hogy senki sem úgy készíti, az egy dolog, ettől még az teljesen helyes, mint ahogy az americano is, jobb ha utána nézel.
Szóval semmilyen félretájékoztatás nincs. A hiányzókat meg egyszer csak felteszem.
Mellesleg mi köze az amatőrségnek. Te meg nekem egy nagyon tudálékos emberke vagy, aki sokszor annyi hülyeséget ír, hogy csak na.De talán hagyjuk is.
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
weinmaker
őstag
válasz ronin s8 #3304 üzenetére
Nem személyeskedni akartam, bocs ha annak nézted, csak nem egy esetben fordult elő, hogy olyan dologról írtál, aminek nem néztél teljesen utána.
Nem akar bántás lenni, csak szerintem nem árt néha egy kis önmérséklet.Jelenesetben elég lett volna annyi, hogy srácok a flat white meg a caffe creme hiányzik, tegyétek már fel, mert így lenne teljes.
De nincs ebben a történetben több.
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
weinmaker
őstag
Közben fel is tettem a két hiányzó "bűnöst".
Ha valami hibás lenne, nyugodtan zaklassatok, és javítom.Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
weinmaker
őstag
Teljesen igazad van, mert egy-egy kávéital esetén is nagyon hosszú bejegyzések olvashatók (pl. wikipédia), hogy hogyan kell készíteni, de akár országonként is van eltérés, és persze mindenki azt mondja a sajátjáról, hogy az a tuti.
Ezek csak közelítőleges támpontnak jók, hogy tudja az ember nagyjából mire számítson, vagy hogy milyennek kellene lenni.
Flat white esetén is van ahol sima eszpresszóra megy a tejhab, van ahol dupla, sőt tripla risztrettóval készítik.
Fölöslegesen ezeken vitázni. Mindenki igya és készítse úgy, ahogy a legjobban szereti. Az egész erről szól, hogy kulináris élvezetet nyújtson.Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
weinmaker
őstag
válasz ronin s8 #3321 üzenetére
Csak egy picit kell visszaolvasnod, és pont ott írtam, hogy ahány ház annyi szokás.
http://en.wikipedia.org/wiki/Flat_whiteDe számos forrás beidézhető. Okostelefonra letölthető barista programoknál is ugyanezt adják meg. A legegyszerűbb, hogy betettem kiegészítésbe a dupla risztrettós változatot is, és a Caffe creme-hez pedig a franciákat.
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
weinmaker
őstag
Ez nagyon rendben van. Én lassan 5 éve zúzom, de lehet, hogy lassabb vagyok nálad. Nagyjából 10-11kh/h órás tempóval tolom, és lassan átlépem a 6000. kilométert.
A 30km 3 óra alatt szerintem nagyon jó idő (és itt most ne a versenyszerűen futókkal mérjük össze).
Gratulálok!Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
weinmaker
őstag
Kérdezd Szabit Ő mindent tud
Amúgy osztom a véleményed, hogy nem akkora probléma ez a csésze történet.
Amúgy finom kávé volt, de nem volt az az átütő siker (persze az is lehet, hogy csak nem sikerült annyira jól elkapnom mint Paljoc-nak).Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
weinmaker
őstag
Ha valaki gerjed a sütőtökre, és szereti a tejes italokat, akkor konzultáljon Paljoc-al, mert ma reggel a mr. espresso nevű blendből, olyan átütő sütőtökös kapucsínót toltam, hogy csak na
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
weinmaker
őstag
válasz adpeter #4416 üzenetére
A leírás Datee tollából származik:
török kávé készítésElég jó tud lenni, ugyanúgy mint bármi más.
Balatonon barátokhoz simán vittem a brikkámat és egy hario kézi őrlőt, és nagyon jól el voltunk.Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
-
weinmaker
őstag
Haha, teljesen megértem. Én próbáltam az elején erőltetni a korzós fórumot, de kizárólag azért, hogy moderálható legyen a dolog. Ott mondjuk az automatás rész szépen pörög, de a másik az kevésbé. Ettől függetlenül én sem főlök a kardomba miatta.
Ide meg szívesen járok már ezer éve, mert ez egy jó fórummotor, sajnos amit én használok rendszert ahhoz nincs igazán jó.Mi is dumáltunk már párszor és csak alátámasztani tudom amiket mondtál.
Az "úriember" meg szerintem akármit mondhat, amit kérdez sem igaz. Ezek miatt én m
ár a read only módról is leszoktam az indexes fórumról, amiért valóban kár. De a dolgok változna, és szerintem ez teljesen jó kis fórum lett. Hajrá!Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
weinmaker
őstag
A zindex megint szarakodik, nem lehet hozzászólni, pedig érdemes elolvasni prof hozzászólását, mert baromi okosat írt!
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
weinmaker
őstag
Srácok, akinek van fejhőmérője az nézzen már rá, hogy egy normál bemelegedésnél mennyit mutat?
Aztán ha készít egy magasabb hőmérsékleten kávét (mondjuk 95 fok környékén) mennyit változik készítés közben, és utána rövid időn belül tud-e készíteni még egy kávét.
A rövid időt úgy értem, hogy kiüti a zaccot, darál tömörít egy újabb adagot. Max 2-3 perc.Nem teljesen értem ezeknek a hőcserélős gépeknek a lelkét, mert van ismerősnél San Remo ami 0,8 bar-on 101 fokos, az enyém meg majdnem 1,4 bar-on van és 95 bemelegedve. De lehet még feljebb kell csavarnom, hogy ne kínlódjak a nagyon hőigényes kávékkal.
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
weinmaker
őstag
Gyárilag fel volt tolva majd 1,5 bar-ra a bojler, a pumpa meg 14 bar-ra.
Ezután beállítottam 9-10 bar közé, ekkor brutális hangja lett. Sajnos tipikus bezzera probléma, hogy az opv-ben levő rugó ilyen hangot ad, ha normális értékre állítod. Azért lövik gyárilag 14-re mert ott nincs ez a hang, nem tud rezonálni a rugó.A megoldás az lett, hogy ki lett cserélve az opv egy fluid-o-tech-re, most nincs ez a vad hang.
Most, hogy megint felvettem a bojlernyomást magasabbra (1,4), így normalizálódott valamelyest, de nálam így 95-95,3 között mozog a fejhőmérő szerinti hőmérséklet üresben.Az is lehet, hogy ez valami tervezési ügyetlenség eredménye, és csak tényleg magasra tolt bojlernyomással lehet normálisan használni a gépet.
Az első kávénál nincs gond, azt oda lövöm be hőfokilag egy hűtőcsapolással ahová akaro, a gond a másodiknál kezdődik.
[ Szerkesztve ]
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
weinmaker
őstag
válasz ronin s8 #4641 üzenetére
Jó de vadiúj gépen ennek nem sok esélye van (néhány hónapos már), de vadiújan került hozzám, én csomagoltam ki, és azóta brita vizet kap. A fej pedig a szabvány E61 HX.
Erről a gépről van szó: Bezzera
Csak át van matricázva, de belülről megegyezik. Ez van nekem jelenleg
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
-
weinmaker
őstag
Az előbb húztam a pavcsival a mostani tesztmintából, és azt kell mondjam, hogy parádés. Sokan nem hiszik el, hogy ha nem is szégyeníti az E61-et, de pariban vannak. Ezzel a kávéval valahogy ez a blend nekem jobban ízlik pavonival.
Már régen használtam (mióta megvan a "nagyvas"), de ilyenkor mindig rácsodálkozom, hogy mekkora ász.
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
weinmaker
őstag
Nyilván nem minden kávéval favorit, de nagyon kevés kávé volt az amivel nem volt barátságban.
Ezzel a kávéval nagyon jól muzsikált, ha meg kéne fogalmazni, akkor azt mondanám, hogy jobban egyben volt vele, pedig az E61-el is nagyon jó volt.Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
weinmaker
őstag
válasz tariattila #4918 üzenetére
Nem még, mert nem megy senki arra. Addig egyszer-egyszer még játszok vele.
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
weinmaker
őstag
Újra itthon. A Host brutális, teljesen más méretek, mint amihez izzhon szokva van az ember. Gyakorlatilag egy 24 órás etap volt, se csúcs. jelenleg hfélhulla állapotban vagyok, mert hajnal 2 volt mire hazaértem. Fotók készültek, a cikket is hamarosan megírom róla.
Aki él és számít, a kávés szektorban az kiálított.
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
weinmaker
őstag
válasz ronin s8 #5062 üzenetére
Egyetértünk. Nekem is az a kedvencem, amikor van benne gyümölcsösség, de nem tolakodó, nem túl savas, szép kerek az egész. Amúgy a Pascucci 100% arabikája volt ilyen. Azóta nem volt olyan tesztkávé ami kiváltotta volna belőlem a "húúúbazzeeeg" érzést. Az embertelen jó cucc volt. Pedig teszteltünk tök sok igen jó kávét, de ez az érzet nem annyira jön elő. Persze ez meg már az ízlések és pofonok szubjektív kategória.
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
weinmaker
őstag
Ha valakit érdekel, hogy milyen volt a Host (mármint az én szemszögemből), akkor az elolvashatja a korzón. Tettem fel a galériába jó sok képet is. Rocketeseknek üzenem, hogy szép standjuk volt.
Fieramilano Host 2013Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
weinmaker
őstag
válasz lagoon79 #5178 üzenetére
Jaja. Ha a szomorú valóságot nézzük, akkor van rá kereslet simán. Látod még olaszban sem mindenhol perfetto a tejhab (a reptéri igencsak felejthető kategória volt). Ezzel meg szinte bárki tök jót tud készíteni, és a vendég legalább jót kap. Profi helyen azért megütik az automatát, de jelenleg sajnos abból van kevesebb.
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
weinmaker
őstag
A cső meg sem mozdul. Maximum addig amíg felhajtod, hogy alátedd az edényt. Onnantól egy gombnyomás, és minden megy a maga útján. Amúgy annyira büszkék voltak a cuccra, hogy külön a habosított tejet is kóstoltatták, hogy mennyire jó lett. Mondjuk ott a tej minősége is valszeg egy picit jobb.
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
weinmaker
őstag
Én pont a cserepesről hallottam kávézósoktól kevésbé jót. Inni teljesen rendben van, de dolgozni nem jó vele, mert kicsapódik a zsír habosításkor.
De amúgy nem is akartam tejvitába bonyolódni.Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
weinmaker
őstag
válasz mozaik11 #5439 üzenetére
Van sok szerintem. A Pascuccit, csak azért említettem, mert ott volt utoljára ilyen érzésem. Szerintem a Pacificaffé legutóbb tesztelt kávéja is igen kellemes, de én szeretem a Carraro 1927-et is, vagy a Kapuczinernek is vannak szuper dolgai, és még sorolhatnám. Szerintem nagyon jó dolga van itthon a kávészeretőknek, mert széles a választék.
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
weinmaker
őstag
válasz tariattila #5537 üzenetére
Kicsit sem vonzódsz a régi gépekhez
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
weinmaker
őstag
Tökéletesen látod.
A kritika egy része jogos, de nálunk a webshop csak másodlagos dolog. Ha valaki időben rendel, annak teljesen jó. Visszaigazolás is van, és csak akkor lassabb egy picit ha valaki többféle márkából rendeli a csomagot. Ha egy márkából rendel, akkor általában elég gyorsan meg szokták kapni. Mivel nem tudok raktározni, így össze kell logisztikázni. Ha valakinek jó így akkor rendel, ha nem megveszi máshol.A lényeg azonban, hogy a kávé mindig friss
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
weinmaker
őstag
válasz adpeter #5706 üzenetére
Vágtam, hogy jóindulatú kritika volt, és igazat is adok sok mindenben, de sajnos időhiányban szenvedek.
A profi működtetés egy embert totál lekötne, annyi potenciál meg nincs benne. Mondhatni minimál árréssel dolgozunk.Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Na, még egyszer, csak ezúttal OnePlus Open néven
- Amazon Kindle
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A régi node-okra koncentrál a szankciók miatt Kína
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Windows 11
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...