-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jókv
csendes újonc
Sziasztok!
Abban szeretném kérni a fórumtársak véleményét, hogy melyik kávéőrlőt érdemesebb venni? A mögöttes eszközpark a dzsezvától a french pressen és a filteren át az E61-es gépig tart. Tehát egy széles spektrumban őrölni tudó masina kellene.
Három jelölt van: 1, Mahlkönig Vario Home
2, Fiorenzato F 64 EVO
3, Mazzer Rolyal (ez használt, de felújított)Köszi,előre is a segítségeteket.
[ Szerkesztve ]
-
Jókv
csendes újonc
A La Pavoni tulajokat kérdezném szerintetek ez a masina megér ennyit?
La Pavoni Professional 1994. réz 130.000 Ft. -
Jókv
csendes újonc
Volt már szó a cukorról, barna és nádcukorról is. Találtam egy cikket ezzel kapcsolatban. A NÉBIH vizsgálta ezek minőségét.
[link][ Szerkesztve ]
-
Jókv
csendes újonc
Ha valaki érez indíttatást Miskolcon szívesen adok bárkinek desztillált vizet. Magam gyártom házi desztillálóval. Most is van kb 10 liter. Ezt keverem a helyi csapvízzel. Akvarista tesztekkel beállítva a pH és az összkeménység. Most fogok mintát leadni labor tesztre a keverékből.
[ Szerkesztve ]
-
Jókv
csendes újonc
Mazzeresek: A 33M jelű kés mit tud, hogy az a legdrágább gyári kés? Azt látom a képeken, hogy ennek a legmélyebb a bordázata és egy kicsit más szögben is állnak.
-
Jókv
csendes újonc
Tudna valaki segíteni? La San Marco 90/A darálóhoz hol találok kapcsolási rajzot? Vagy hogyan lehet átkötni úgy, hogy csak a főkapcsoló működtesse a ki- bekapcsolást. Tehát szeretném minden egyéb belső elektronikától megszabadítani, mert a dózer le lesz szedve. Karba őrlőssé lesz alakítva.
-
Jókv
csendes újonc
A La Scala volt vagy jelenlegi tulajdonosokat faggatnám. Érdemes - e a Pillangót átépíteni roto pumpásra? Lenne egy donor amiből át lehetne emelni a motort pumpával együtt. A padlólemezen meg is van a helye. Ha jól emlékszem az Eroica is roto pumpás. Hoz-e számottevő változást a működésben ez a tuning?
-
Jókv
csendes újonc
Meg tudná mondani valaki, hogy a Mazzer Major késnél a 151 után mit takar az A vagy a B betűjel? Most készül a nyakamba szakadni egy ilyen őrlő és késcsere mindenképpen játszani fog. Valamilyen kicsinyes anyagi ok miatt a titán kést most éppen ki fogom hagyni.
-
Jókv
csendes újonc
válasz fragola.6035 #74058 üzenetére
Köszönöm. Ha már nálam lesz a szerkezet keresni foglak egy felújítást illetőleg.
-
Jókv
csendes újonc
Sziasztok! Most kezdem a Tisza-tavat kerülgetni bringával. Tud valaki útközben olyan helyet ahol érdemes megállni egy jó kávéra?
-
Jókv
csendes újonc
Nincs valakinek véletlenül elfekvőben HX-es géphez roto szivattyúja motorral együtt? Gondolkozom egy átalakításon.
-
Jókv
csendes újonc
Igen, de ez attól függetlenül egy csepegtetős szerkezet. Még az üzletben sem tudtak igazán tapasztalati dolgokat mondani róla. Mivel jelenleg Pesten vagyok, csak a jövő héten fogom tudni otthon kipróbálni. Viszont ha valaki tud hozzá filterkávét ajánlani azt megköszönném.
-
Jókv
csendes újonc
Lényegében a Shizoku hasonló az elv alapján működik mint az Iwaki. Egy pici lyukon keresztül csepeg le a víz. Lehet csak vízzel vagy víz + jégkockával is csinálni. Akkor a lefolyási idő megnő. A csomagban van 25 darab kör alakú papírszűrő ami a Hario Syhon méretével megegyezik. Ez kisebb mint az AP. Ez kerül az őrlemény tetejére.
[ Szerkesztve ]
-
Jókv
csendes újonc
Segítséget szeretnék kérni. Egyik ismerősömet szeretném "megfertőzni" a kávékészítés tudományával. Szereti a kávét, de a géppark megállt nála a 6 személyes karos/kiöntős Szarvasinál. Most költözik új lakásba és meg akarom lepni egy komolyabb szettel. Mivel az SM90 nem ment el, így megkapja azt és kellene hozzá egy szarvasi pumpás és GC közötti szerkezet. Használtan melyiket vagy mit érdemes megvenni. Esetleg ha van itt valakinek továbblépés miatt feleslegessé vált megbízhatóan működő ilyen kategóriájú kütyüje az küldjön már egy üzit. Köszönöm.
-
Jókv
csendes újonc
Ha valaki frekvenciaváltó vásárlást tervez az őrlőjéhez, a Jófogáson most ment lejjebb az ára.
https://www.jofogas.hu/szabolcs_szatmar_bereg/0_8kw_os_dobozos_uj_frekvenciavalto_LG_iC5_os_elado__82400196.htm
[ Szerkesztve ]
-
Jókv
csendes újonc
válasz simi.esp.28 #75341 üzenetére
Köszi!
A muki ezt írta:
"Semmi gond! Ez a váltó is használható 1 fázisú motorhoz. A motort beköti mint rendesen 1 fázisúnak és csatlakoztatja a váltó kimenetén az U és V sorkapcsokra. szabályozni is tudja kb. 25 -és 60 Hz között. De ha a felkért szaki nem boldogul vele természetesen visszavásárolom."Na akkor én most vissza is viszem, mert inkább bízok a te Major ismeretedben, mint az övében
-
Jókv
csendes újonc
Amikor két héttel ezelőtt ennek a Tanúsítványnak a megszerzésén munkálkodtam, egy fiatal csoporttársam megkérdezte: Te beszélsz angolul? Sajnos nem, válaszoltam én. Jött is az ő azonnali válasza: Akkor neked nem sok jövőd van a barista szakmában!
Ott fogalmazódott meg bennem az alábbi gondolat:
„Ha egyszer beállok a pult mögé, akkor hozzám ne azért térjen be a vendég, mert hét nyelven beszélek, hanem azért, mert a kávé amit számára készítek, az hét nyelven beszél.” -
Jókv
csendes újonc
válasz jveres #75386 üzenetére
Ha minden gépesítve lesz akkor is kell ember, hogy bekapcsolja a gépeket, de ezt nem részletezném.
Attól pedig nem félek, hogy itt Borsodban egy műszak alatt csak olyan vendégeim legyenek akik csak angolul beszélnek. Ha mégis akkor pedig betanítok a szakmába egy fiatal, csinos pultos lányt, aki felveszi a rendelést.
De ha a Teremtő ad még elég időt akkor ha most hatvan évesen belefogok a nyelvtanulásba, akkor mire nyugdíjba megyek már egyedül is el leszek.
-
Jókv
csendes újonc
A képzés tematikáját megtaláljátok a barista.hu oldalon. Így erről inkább nem mondanék sokat. Napjaink kérdése az ár/érték arány. Szerintem jól felkészült oktatói gárda és technikai feltételek jellemzik a tanfolyamot. Én azt kaptam amire számítottam. Ahogyan Wizard is említtette, hogy akit már előzőleg megfertőzött a kávézás és a kávékészítés szenvedélye azoknak inkább a gyakorlati rész tejes oldala, a latte art, díszítéstechnikák és a több összetevős rendelések egyben való elkészítése ami sok új ismeretet adott. Ugyan ezt mondanám el az alternatív kávékészítésről is. Nem csak bemutatták, hanem nekünk is el kellett készíteni.(V60, AeroPress, Cemex,) Ott volt még a jeges és egyéb kávés italok készítésének gyakorlása is. Az öt napban szerintem elég sok gyakorlás van. Az elmélet pedig a kezdetektől egészen a legutolsó új hullámos irányzatok ismertetéséig tart. A technikai oldal is erős, főképp azoknak, akik most találkoznak először HX géppel, de kipróbáltuk azt is milyen volt a karos gépekkel kávét készíteni. Nem utolsó sorban pedig megismertük a napi munkamenet a nyitástól a zárást követő géptakarításig. Valamint a munkakörhöz kapcsolódó higiéniai és élelmiszer-biztonsági előírások ismertetése is hasznos volt. Ez a tanfolyam mindképp jó alapot ad ahonnan már tudhatja az ember, hogy hová akar fejlődni.
[ Szerkesztve ]
-
Jókv
csendes újonc
Használ valaki valamilyen olcsóbb kütyüt a frissen készített kávé szárazanyagtartalmának méréséhez? Ahogy nézem a kávéhoz ajánlott digitális refraktométerek 100 ezer felett kezdődnek
[ Szerkesztve ]
-
Jókv
csendes újonc
válasz jveres #75442 üzenetére
Mivel ma Tokajban jártam ami turisztikailag az országnak egy igen jelentős pontja, ráadásul a kávézó egyben pörkölőként is működik, így egészen friss adatokat tudok mondani. A tejes kávéitalok napi aránya 65-70% a napi forgalomban. Ekkor már az alap kávé ízének nincs is olyan nagy jelentősége. És a vendég által beletett cukorról nem is beszéltünk.
-
-
Jókv
csendes újonc
Azokat faggatnám akik pörkölnek otthon kávét. Costa Rica SHB EP pörkölt már valaki filterhez?
-
Jókv
csendes újonc
válasz qvik27 #75920 üzenetére
Vagy amilyen technikára szükséged van. Én tavaly mikor gépet néztem először a GC kategóriával szemeztem. Aztán mégis egy HX lett. Nem is bántam meg, mert reggel négy dupla és néha tejhab is 10 perc alatt egy kisgépen nem jött volna össz. Ezzel nem azt akarom mondani hogy csak az ipari a jó. Hanem az hogy nekem erre van szükségem.
[ Szerkesztve ]
-
Jókv
csendes újonc
A tej melegítése/habosítása során a belső szerkezete megváltozik. Így a már egyszer felgőzölt és visszahűtött tejből csak akkor tudsz újra valamennyire elfogadható tejhabot készíteni, ha azt friss tejjel kevered. De ez már közel sem lesz olyan jó mit a hideg, friss tejből készült hab.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Linux - haladóknak
- Melyik tápegységet vegyem?
- BestBuy ruhás topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Wise (ex-TransferWise)
- Vicces képek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...