-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Deer76
aktív tag
Sziasztok!
Nem vagyok nagy kávés. Napi egy a maximum, vagy mert kell vagy csak az íze miatt. Mivel otthon szinte édesanyám csak Nescafe Classic instant kávét iszik, az meg nem jön be nekem, ezért váltanék. Ponotsabban kaptunk egy sima 3 személyes (inkább 2) Butler's kotyogót. Később vettem egy egyszemélyes egyszerűt még.
A Karaván még egész elfogadható vele, de az Omnia Classic szerintem már nem túl jó hozzá. Most vettem egy Lavazza Orot, majd tesztelem. Következő lépés egy daráló lesz. Kotyogóshoz elég a késes? Ha az meg van, majd egyszer szerzek egy Brikkát is. Nagy befektetést nem akarok, tehát semmi méregdrága kávéfőző nem játszik, ezt nézzétek el nekem.Youtube videókat nézegettem, némelyik barista egész jó tutorilat rakott össze a kotyogóssal való főzésről, bár tudom, hogy ti utáljátok. Még olyan videót is találtam, ahol Brikkával egy ksi trükkel növelték a creama mennyiségét.
A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
-
-
Deer76
aktív tag
Az ilyen régi fiókos darálókról mi a véleményetek?
[link]
Kotyogóshoz, nem eszpresszóhoz.[ Szerkesztve ]
A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
-
Deer76
aktív tag
Sziasztok!
Aki rendszeresen használ kotyogóst és már gyakorlott benne, azt tudna segíteni néhány kérdésben? Privátban is lehet, ha úgy egyszerűbb.
A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
-
Deer76
aktív tag
válasz Toobee #55822 üzenetére
Pár kérdés:
Észrevettem, hogy egyelőre főleg savanyú izű kv-t sikerül főzni, ami lehet a magas hőmérséklet vagy a kávé miatt, de nem tudom mi lehet az ok. Többféle kv-t próbáltam. Előmelegített vízzel készítem.
Mikróban melegített víz jó-e? Gáztűzhelyem van, azon forraljak inkább?
Darálóból jó-e a régi kézi fiókos, esetleg átmeneti megoldásnak ez az olcsó, de őrlőköves? [link]
Később majd akarok brikkát, de az még odébb van.
A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
-
Deer76
aktív tag
válasz Sic.Transit #55905 üzenetére
Köszönöm a választ.
Az az igazság, hogy egyelőre még nincs őrlőm, tehát előre őrölt kv-kat használok.
Szóval: adott két "kotyogós", egy BUTLER's 3 személyes és egy Perfect Home 1 személyes alumínium főző.
Tudom, hogy ez nagyjából a legalja, de most ez van. Ezért gondoltam később a brikkára, mint ugrás, mivel a sima Mokka Express is úgy 6k körül van.
Kotyogós is csak karácsony óta van a lakásban, előtte és most is megtalálható a Nescafé Classic instant kv, amit én pl. nem szeretek (meg úgy az instant kávékért sem vagyok oda), de a családból van akinek jó, ha magának akar egyet.
Az első kávé fajta, amit főztem, az a Karaván volt, meglepően jól sikerült, még örültem is. Mintha kicsit durvább szemcséjű lett volna, mint a többi. Ezután vettem egy Omnia Classicot, nem önszántamból, hanem mert a család szerint csak ez az igazi KÁVÉ. Én nem rajongok érte és őszintén max. savanykás vagy túl keserű ízt sikerült kicsikarnom belőle. Eldöntöttem, hogy én tuti nem veszek többet, esetleg ha lesz daráló, akkor kap egy esélyt a babkávéja. Utána vettem egy Lavazza Qualita Oro-t, ami szintén szerintem túl finom őrlésű, de az tény, hogy inkább enyhén savanyú vagy egész jó kávét is sikerült belőle készíteni, sőt a csokis ízt is felfedeztem benne, de igazából ez sem volt jó választás. Most ott tartok, hogy várom, hogy elfogyjanak, mert nem dobom ki azért őket.
A kávét úgy készítem, hogy melegítek vizet, közben a szűrőbe beteszem a kávét, lekocogtatom, majd a végén vajazó késsel két mozdulattal kiegyenlítem. Ráteszem a gáztűzhelyre és figyelem, majd amint elkezd sárgássá válni a feljövő kávé, leteszem és hideg vízbe teszem a kotyogót. Ezután kiöntöm. Ettől függetlenül előfordul, hogy nagy mennyiségű sárga hab még feljön és ez tuti nem tesz jót az ízének, viszont így is keveslem a kijött mennyiséget, sokszor a 3 személyesből két fél csészényi adag lesz. Érdekes módon az egy személyes mintha többet adna. Itt simán megvan a fél csésze vagy picit több. Tudom, hogy maradni kell némi víznek az alsó részben, de kicsit mintha túl sok maradna.Darálóból az ilyen régi, fiókos mennyire jó?
Arra gondoltam, hogy kipróbálnám a Kapuczíner féle Paloma Aranya kávét, pláne, hogy lehet kotyogóshoz őrölten aromazárral is kapni, kár, hogy a postaköltség megduplázza az árat.
[ Szerkesztve ]
A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
-
Deer76
aktív tag
Kotyogóshoz ezeket a kávékat ajánlotta az AVX:
AVX KV Mix Premium Silver Pörkölt Kávé 700 g
Scarlatti Pörkölt Kávé 700 g
Fresco Pörkölt Kávé 700 g
Tartini Blend Pörkölt Kávé 1000g
Brazil Extrafino Francia ++ Pörkölésű Kávé 700gValakinek van tapasztalata?
A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
-
Deer76
aktív tag
Sziasztok!
Szintet léptem, a kotyogók mellé vettem egy Hario Skerton örlőt+ kipróbálásra szemes Velencei gondolások kedvence kávét a Kapuczínertől.
Van aki tud segíteni, hogy hogyan állítsam be az örlőt? Úgy értem mi az optimáis örlési finomság. Az biztos, hogy nem az eszpresszóhoz való a jó.A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
-
-
Deer76
aktív tag
Akit esetleg érdekel: Hario Skerton darálót fél fordulattal állítva kb. a bolti őrlemények finomságát adja. Ez gondolom sima kávéfőzőbe jó, de szerintem kotyogósba ennél durvább kell. Így nem is volt olyan finom a kávé.
(Szubjektív megítélés.)
Amúgy nagyon kis praktikus őrlő, kis helyen is elfér. Nem bántam meg, hogy a Mini mill helyett ezt választottam.Még nem tudom, hogy ha a Velencei gondolások kedvence kv elfogy, akkor majd mit választok legközelebb...
Lehet Palermo aranyát.[ Szerkesztve ]
A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
-
Deer76
aktív tag
Kotyogósba érdemes-e valami SO kávét is kipróbálni vagy csak blendeket?
A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
-
Deer76
aktív tag
válasz Bazsee71 #57490 üzenetére
Tudsz ajánlani olyan kávékat, amik kotyogósban is nyugodtan elkészíthetők?
Kapuczíner:
- Velencei gondolások kedvence (ez van most)
- Palermo aranya
- Jubileum blendAz utóbbi 2-őt még ki akarom próbálni.
AVX kávépörkölő is ajánlott blendeket (pl.: AVX KV Mix Premium Silver Pörkölt Kávé 700 g), de mind 700g-os csomag vagy 1 kg-os és az nálunk soká tart. Max 500g-ost vennék. De alapesetben 250g-os kávékat veszek.
A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
-
Deer76
aktív tag
-
Deer76
aktív tag
válasz Sinisi #57497 üzenetére
Így nem tudom neked belőni, mivel mindenképp van benne kesernye a kotyogó miatt, csak azt tudom, hogy utána egy kellemes utóíz marad a számban.
A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
-
Deer76
aktív tag
válasz Sinisi #57510 üzenetére
Ja azért csodálkoztam, mert azt hittem kotyogóssal csináltad. Mondtam magamban, hogy hát ilyet még sosem produkáltam.
Egyébként most főztem egy 3 adagost, amit ketten iszunk meg, még most is érzem a kellemes kávé ízt. Most cukor nélkül ittam, de szerintem egy kocka azért kell bele. Palermo aranyáról mi a véleményed?.
Savakról: alap, hogy nem iszom éhnyomorra kávét vagy eszek utána 1-2 falatot. Mondjuk napi 1 kávénál többet sosem iszom, sokszor azt is csak az íze kedvéért vagy gyakorlásként. Nekem a paprika szokta megülni a gyomrom. Azt hiszem a héja miatt van, legalábbis volt kolléganőm mondta, hogy neki is ilyen baja van vele. A gyomrom égett már almától (soha, de soha nem kombinálja senki éhgyomorra az almát és az étcsokit), de pl. narancstól sosem.
[ Szerkesztve ]
A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
-
Deer76
aktív tag
válasz fragola.6035 #57542 üzenetére
A tejjel nekem sincs bajom, úgy érzem inkább használ, mint árt, bár nekem gyerekkoromban volt fehérje allergiám. De pl. egy nagyon másnapos napon az aludt kecsketej nagyon jól esett.
A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
-
Deer76
aktív tag
válasz Sinisi #57558 üzenetére
Nos, kipróbáltam, hogy a Hario Skerton daráló beállítógyűrűjén 2 egész fordulatot tekerek és azzal főztem meg a kávét. Nos, úgy tűnik ez már túl durva, ugyanis olyan lett a kotyogósban főtt kávé, mintha felvizeztem volna, kezdtek eltűnni az ízek. Próbának jó volt.
A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
-
Deer76
aktív tag
válasz Sinisi #57714 üzenetére
Úgy tűnik sikerült belőni a jó beállítást. Skerton darálót egy fél meg egy egységnyi fordulattal beállítva, a velencei gondolások kv keserűsége csökkent, némi csokis, sógorom szerint diós ízzel. A kotyogóban előre felforralom a vizet, majd összerakom és a legkisebb gázrózsán a legkisebb lángon főzöm le. Szóval sima mokkakávé is lehet finom.
A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
-
Deer76
aktív tag
Sógorom kitalálta, hogy esetleg érdekelné eszpresszó gép 100k-ig, de az ajánlottakat még nagyon használtan sem látni, újak közül a Lelit Annát találtam 100k-ért (130k PID-del.) Nem gondoltam, hogy ennyire nehéz dolog a beszerzés.
Esetleg egy szimpla Philips Saeco Poemia kezdésnek kevés pénzért? Utána ha lesz kedve vesz többért?
A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
-
Deer76
aktív tag
válasz Sinisi #57877 üzenetére
Fene tudja. Ügye te eszpresszót főzöl. Más ízek jönnek elő. Viszont azon gondolkodom, hogy majd a következő kávé a Pall & Yoltz féle Get up! lesz. Azt ismered?
De majd a Palermo aranyát is kipróbálom majd. A Velencei gondolások frissen darálva nagy lépés a bolti őrölt Karaván, Omnia Classic és Lavazza Qualta d'Oro után.
A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
-
Deer76
aktív tag
Megkérdeztem a PY tulajdonosát, hogy mezei kotyogóba melyik kávéját ajánlaná. Írta, hogy a Get up és Choco Madnesst kv-t.
[ Szerkesztve ]
A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
-
Deer76
aktív tag
válasz Sinisi #57913 üzenetére
Kapuczínertől kaptam még ajánlatokat (most nem állítottam be árlimitet):
Kolumbia El Mirador - 2000 Ft/250g
Riói Varázs blend - 2000 Ft/250g
Ki ismeri ezeket? Úgy látom kotyogósban azért ki lehet hozni a csokis ízt.
A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
-
Deer76
aktív tag
válasz bluesfan #57960 üzenetére
Köszi, mindenképp próbát teszek majd. Pl. múltkor egy darált brazil (sajnos elfelejtettem mi) kávénak is más íze volt és a Velencei gondolásoknak is érződik némi csoki íze. Nyilván nem annyira, mintha eszpresszó lenne.
Sinisi: Én meg szépen elteszem magamnak az ajánlatokat és szép fokozatosan végigkóstolom. Egy 250g-os kávé 1-2 hónapig kitart.
A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
-
Deer76
aktív tag
válasz Sinisi #58324 üzenetére
Én a velecei gondolások esetén meg tudom erősíteni, hogy kellemes mokka kávé főzhető belőle kotyeszban. Palermo aranyáról még nem tudok nyilatkozni.
Ma ez érkezett (jobb oldali nem az enyém, az haveromé lesz eszpresszó főzőben, a bal oldali pedig nálam kotyogósba megy):ronin s8 (58334): Brikkánál mi a trükk, hogy crema legyen? PL Indian Choco + hideg víz kombóval nem lett. Melegítve a vizet lesz ilyen?
[ Szerkesztve ]
A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
-
Deer76
aktív tag
Amúgy nekem mezei kotyogósom van, de a kicsit szerintem egy 2 személyes brikkára fogom lecserélni, a nagy meg egyelőre jó lesz. (3 személyes, de 2 adagnyi nekünk.)
A kicsi 1000Ft-os kotyogós, nem véletlenül volt ennyi...A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
-
Deer76
aktív tag
válasz ronin s8 #58368 üzenetére
Nekem ilyesmi sima kotyogóshoz (Skerton fél fordulat meg még egy klikk):
(Azért ennyi, mert virágföldhöz gyűjtjük, majd bele lesz keverve.)A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
-
Deer76
aktív tag
válasz titusz248 #58396 üzenetére
Nekem akkor penészedett, ha befőttesüvegben tároltam, és nedvesen tettem bele a zaccot. Amúgy tányérban nem.
A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
-
-
Deer76
aktív tag
-
Deer76
aktív tag
Múltkor a PY Indian Chocco nálunk sem lett cremas Brikkában. Nem frissen darált volt, valamennyi előre le lett darálva.
A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
-
Deer76
aktív tag
válasz soldier2 #58483 üzenetére
Nem, bár nem tudom mennyi napja lett őrölve, ennyire nem értek hozzá. Nekem még nincs brikkám, nem gyakoroltam vele.
Más. Szegedieket kérdezem: szerintetek melyik/melyek a legjobb kávézó/k Szegeden? Ahol ihatnék egy jól elkészített eszpresszót 1x? (Akár többféle kávébabjuk is van.)
A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
-
Deer76
aktív tag
Köszönöm mindkettőtöknek, feltétlenül ki fogom próbálni mindkét helyet. A Kék Elefánt melletti Jalapenoban voltam már többször is enni. (OFF: aki a jó sört szereti, annak Szegeden ajánlom a Malátát). Amúgy van Cafe Frei is Szegeden, most néztem. Ott volt valaki?
Más: bontottam a P&Y Get up! kávét: szép fényes szemek, ami nem tetszett, hogy volt benne megégett töredék is. Viszont kotyogósban egy kellemes ízvilágú kávé és egyértelműen más ízű mint a Velencei gondolások kedvence. Én a kotyogós kávékat 1db kockacukorral iszom, ennyi elég bele. Majd ilyet is fogok még rendelni, de még sokféle kávét szeretnék kipróbálni. Plusz ha lesz egyszer brikkám, ott is kicsit más ízűek lesznek az adott fajta kávék.
A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
-
Deer76
aktív tag
válasz Bazsee71 #58548 üzenetére
Mindenképp azt az ajánlott kettőt fogom kipróbálni.
Meglepő módon a Burger King-ben ittam egész jó ízű expresszót (talán Lavazza), ellenben mekiben még soha.
Nem sűrűn járok ilyen helyekre, időnként reggeliztem és kellett mellé kávé.Crema: a sima kotyogósnál képződik ugyan, utána eltűnik, szóval ez az ideális kávé.
A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
-
Deer76
aktív tag
Akinek kézi darálója van (nekem Hario Skerton), az milyen gyakran szedi szét és tisztítja? Hetente 1x elég?
Bellarom gold kv jobb, mint az Omnia és hasonlók? Balatoni nyaraláshoz kotyogós vagy sima kv főzőbe.
[ Szerkesztve ]
A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
-
Deer76
aktív tag
válasz Rush77 #58650 üzenetére
Köszi. Nem az én cuccommal megyünk. Csak Lidlben ezt találtam úgy normális kávénak.
Daneeka: Nem avasodik meg?
[ Szerkesztve ]
A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
-
Deer76
aktív tag
A Pacificcaffénak Esztergomban van kávézója?
A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
-
Deer76
aktív tag
válasz Deer76 #58764 üzenetére
Ezt tudja valaki?
Más. Szegeden ittam egy eszpresszót a Kék Elefántban az ajánlásotok miatt. Egy azt hiszem brazil-etióp blendből készült kávét ittam.. Nekem nagyon szokatlan a gyümölcsös, savanykás íz, de kellemes szájízt hagyott maga után. Szimpatikus a barista, elbeszélgettünk vele. Elmondtam, hogy én otthon kotyogósból főzöm a kávét, de szeretnék venni egy brikkát. Ami érdekes, hogy ő már a második hozzáértő (paljoc pörkölőmester ugyanezt mondta nekem), aki jobban preferálja a sima Moka expresst. Az 1000Ft-os 1 személyes kotyogómat mindenképp le akarom cserélni. Erről azt tudni, hogy ami adagot főz az tökéletesen elég, de nem tudom, hogy a Moka Express esetén 1 v. 2 személyes lenne jobb.
A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
-
Deer76
aktív tag
Ennek az 1000Ft-osnak szörnyű a kivitelezése és tömítőgyűrűje is. A 4000Ft-os alu kínaival (Butler's) nincs ilyen bajom.
A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
-
Deer76
aktív tag
válasz #93794560 #58782 üzenetére
Enyém is hasonló kivitel, viszont ha a helyére tuszkolom a tömítőgyűrűt, akkor a kávé mennyisége és minősége mindig ugyanolyan. Egyszer nem volt rendesen a helyére téve és alig jött a kávé emiatt belőle, viszont mintha csokisabb ízű lett volna.
Már csak azt nem tudom, hogy 1 v. 2 személyest vegyek. Gondolom a kávé mennyisége a Bialettiben is ugyanaz, mert akkor elég lenne az 1 személyes is, de fene tudja. (Azért a kotyogósok eszik a kávét.)
[ Szerkesztve ]
A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
-
Deer76
aktív tag
válasz #93794560 #58785 üzenetére
Igen a nagyobb kotyogó az 3 személyes, amiből 2 adag szokott kijönni.
De akkor veszek majd 2 személyest, az a biztos.A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
-
Deer76
aktív tag
Jó reggelt! Ma különösen finom lett a Get up!. Létezik, hogy kell a frissen őrölt kávéknak 1 hét, hogy jobban kijöjjenek az ízek? De lehet, hogy csak annyi az egész, hogy most a szűrőt nem kocogtattam, csak simán késsel elsimítottam az őrleményt a peremig. Bár a kotyogós talán nem ennyire érzékeny.
***
Esztergomban melyik kávézó ajánlott?
A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
-
Deer76
aktív tag
válasz meander #58841 üzenetére
Bocsánat én írtam rosszul. Frissen pörkölt akart lenni.
Ja és aromazáras tasakot lezárva hagytam. Esetleg ilyenkor 1 hétig nyitva kell tartani?
[ Szerkesztve ]
A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
-
Deer76
aktív tag
-
Deer76
aktív tag
válasz radi8tor #58921 üzenetére
Tényleg, miért ragadtak le az emberek az Omniánál? Nálunk is csak az volt kávé, amit mindenki inni akart, bár csak savanyú lé lett kotyeszban. Utána vettem darálót, azóta elismerték, hogy finom kávét főzök a frissen pörkölt szemes kávéból. Én csak napi egyet iszom, de igényem volt jó ízű kávéra.
[ Szerkesztve ]
A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
-
Deer76
aktív tag
válasz #93794560 #58923 üzenetére
Erre még emlékszem gyerekkoromból. Igen, ez hozzátartozott az ABC-khez. De nem feltétlenül idősekre gondoltam, sógorom, aki nálam majd egy tízessel fiatalabb, is az Omniát preferálta.
ronin s8: a nyugdíjas állással semmi gond nem lenne, ha valaki jól dolgozik, csak manapság már ciki egy helyen sokáig dolgozni. De őszintén szólva én sem vagyok az 5-évente-munkahelyet-váltok típus.
[ Szerkesztve ]
A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest