-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
paljoc
tag
válasz
Parci
#136780
üzenetére
“az utolsó mondatodat egyáltalán nem értem, azt meg végképp nem tudom, hogy milyen a "Parcinak kedvezni akaró fórumos", és az mit kap érte és kitől.
“
Hat pedig egyértelmű: irónia, hisz egy Parcinak kedvezni akaró fórumos nem ír angol “terminusz teknikusz”-okat, gondolom ez volt a mögöttes tartalom. 🤓 /vagy nem😵💫🤣/ -
-
paljoc
tag
válasz
Cathfaern
#130886
üzenetére
Ez így igaz, épp tegnap vettem egy moccamaster select-et és amit adott a hölgy hozzá DM-es barna papír olyan “kellemes” mosogatószer illattal toldja meg a kávé ízét, hogy borzalom. Most szintén /bár kevésbé/ barna Melitta papírral, jól átöblítve előtte már sokkal jobb a helyzet, de én is veszek majd hozzá fehéret. Amúgy tök frankó kis gép ez, a Markeplace-en csíptem meg 45-ért.🫣🙃
-
paljoc
tag
Ha valakit nem izgatott fel kellőképp a dolog, tesztel is a hölgy, ízeket analizál és 1-10-ig pontozza a tételeket:
https://www.instagram.com/reel/CyqmAmWohE-/?igshid=NTc4MTIwNjQ2YQ==
🙈 -
paljoc
tag
válasz
Parci
#130325
üzenetére
És ezzel egyetértesz?!
https://www.instagram.com/reel/Cx3c8MTrP7b/?igshid=NTc4MTIwNjQ2YQ==
Ennek megtekintése után az ember a napokban itt elhangzottakon olyan rezzenéstelen nyugalommal siklik át, mint én például.🫣😵💫🤣🤣🤣 /ha már voltál oly kedves megemlíteni a téma kapcsán az imént…🙈/ -
paljoc
tag
válasz
RetepNyaraB
#130083
üzenetére
Mivel kb. fix szortimenttel üzemelek plusz nagyon pici a gép kapacitása /2kg/, itt nem keletkezik jelentős mennyiségű beállító vagy félrement pöri /sőt rendes se🤦♀️🤣/, az meg simán elfogy családon belül automatába, kotyeszba. Értékesíthető mennyiségű tesztpörkölés inkàbb azon szezonális pörkölőknél van, ahol havonta új tételek kerülnek bemutatásra, és mondjuk egy 20-30kg-os kapacitású gép üzemel. Gondolom legalábbis, mert sosem volt ilyen nagy gépem és sajnos nem is lesz.
-
paljoc
tag
Van Casmo tesztpöri!!!💪🏻👍 /én is beírom egyszer, na 🫣🤣/
-
paljoc
tag
válasz
SoundON
#127522
üzenetére
“…pedig egy 85 pontos kávé azért az nagyon az alja.”
Független attól h az adott tétel amiről szó volt épp, az jó volt e avagy sem, ill. a pontérték témában való elmélyülést határozottan mellőzve, azért ezt idemásolom. 😊
“The widely accepted definition of specialty coffee is coffee scoring 80 points or above on the 100-point scale used on the Specialty Coffee Association Cupping form. Coffee scoring from 90–100 is graded Outstanding, coffee that scores 85–89.99 is graded Excellent, while coffee scoring 80–84.99 is graded Very Good.”
-
paljoc
tag
válasz
kk831228
#125802
üzenetére
Azt azért ne kezeljük követendő példaként, csak az épp úgy jött össze, nyilván nem volt beállítva a rendszer a kofihoz és/vagy lusta voltam újat csinálni mert épp iható volt, vagy már nem is emlékszem pontosan mi volt…🙈😵💫
Ami még talán említésre méltó, h az a gép ott az üzemben “rossz”, az 6-6,5 báron főz mert elromlott az OPV-je, csak nem csináltatom meg mert olvastam valahol - talán vmi PH-nevű fórumon🤣 - hogy most “módi lett” alacsonyabb nyomáson főzőcskézni, én meg nagy “trend követő” vagyok. /ja, nem amúgy/😆 -
paljoc
tag
válasz
Parci
#125465
üzenetére
Ki kell várni egy ilyen hirdetést, mint ahogy én is tettem anno!🙈😆 /már elolvasni is jó volt, megvenni meg még jobb, azóta is hálásan gondolok az eladóra, mikor tekergetem és tökéletesen egyetértek a leírással, bár az előzetes eszközparkkal én sajnos sosem rendelkeztem, de elhiszem h a felsorolt nagyágyúk mellett sem kell szégyenkeznie/
“Eladó 1Z Presso K-Plus titán késes verzió. 2020.06.20-i vásárlás, tökéletes állapot. HG One, Malwani Livi és 2 Comandante után vásároltam. Szerintem fantasztikusan jó konstrukció. 1 cm vastag acél tengely 3 helyen csapágyazva, könnyen állítható, tisztítható, kalibrálható. Rendkívül konzisztens őrlemény, tiszta és ízletes kávék, presszóképes. Minden tartozékával, amik újak, dobozában. Személyes átvétellel, az ára 68.000 Ft csomag. Pest megyében Tökölön található.”
-
paljoc
tag
válasz
jolti
#125450
üzenetére
A Catler gépekben pl. a mágnesszelep akkor berreg így, kb.
mint egy rossz csengő, ha kezd elvízkövesedni de még nem dugult teljesen el, ott vmi gumi pogácsa ütközik neki ilyen vékony liknak mikor meghúz, és ha az nem zár 100%-osan, akkor ilyen rezonálásszerű berregést produkál, ezzel egyidőben nem is jön a víz a fejből. Tudom h más típusú a Te géped, csak azért leírtam h ilyesmi is lehetséges. -
paljoc
tag
válasz
Parci
#123848
üzenetére
Eredetileg én C40-et szerettem volna venni /hogy miért azt ne kérdezd, mert már meg nem mondom/, de aztán egy ilyen K Plus lett itt a fórumon eladó, amit gondolkodás nélkül meg is vettem. A táblázatod alapján, meg a tapasztalataim alapján is /bár a táblázat a mérvadóbb💪🏻😬😆/, ez egy jó döntés volt. Engem ez a viszonylag durva léptékű állíthatósága se zavar a presszózásnál, de ugye én “olaszosba hajló lazasággal” főzőcskézek...🙈 Zseni az a kis prezízen kattogó külső állítógyűrű, meg az egész kütyü is.
-
paljoc
tag
válasz
RetepNyaraB
#122244
üzenetére
Nekem Casmo 13e/kg jött ki, 48 hétig 4 hetente 800g kofit állítottam be. Az 12 alkalom. 12x0,8kg=9,6 kg Erre adott 124800ft árat. Márpedig 124800:9,6=13000, tehát annyi a kilós ár. Plusz posta. Azt értem hogy számodra nem elég havi 800g mint mennyiség, de a kilós ár attól még 13e.😊
-
paljoc
tag
Jujjj, olasz autó téma, végre valamihez hozzá tudok szólni, mint 4-20 éves koráig egy 2.0 öthengeres lancia lybra-t hasznaló tulaj.😬💪🏻 Mikor 2004-ben megvettem azt mondta a szerelőm hogy térdre imához, nem vagyok normális. Aztán használtam 16 évig, a végén már nem a gyári Selenia olajjal, meg is makkant a motor, bár amúgy az ahogy olvastam kicsit alul volt méretezve főtengely meg kenés szempontjából. Engem mindenesetre kiszolgált, qrva jó kis autó volt, minden különösebb gebasz nélkül. Azóta viszont csak Prius, P2 majd P3 Plugin, végül P4. Hát aki full probléma /és élménymentes😆/ autózást keres, filléres üzemeltetéssel, annak ez telitalálat. Bár az élménymentes is hozzáállás kérdése, nekem bejön pl.
-
paljoc
tag
Nekem ez a K-Plus nagyon bejött amit itt a fórumon vettem a filter próbàlgatásához…amiből végülis az lett h főleg presszóhoz használom.🙃 Egyáltalán nem zavar a 22u-os állítási lépték, fél grammal simán korrigálom ha szükséges a “közöket”. Nagyon patent kis őrlő.
-
paljoc
tag
válasz
Melorin
#116989
üzenetére
Nem figyeltem az előzményeket végig, de még mielőtt mindent megtuningolsz meg kicserélsz, stb., nem kéne vmi más kávéval is kipróbàlni?! Mert lehet h ez a Getup egyszerűen csak nem ízlik. Vagy többfélével is próbáltad?! Mert ha nem, sztem meg kéne nézni más pörkölők kofijával is esetleg…?!
-
paljoc
tag
válasz
rastacsz
#115946
üzenetére
Gyorsabban öregszik a sötét pöri, csak nehezebb észrevenni, mert kioldódás szempontjából a porózusasbb szerkezet miatt "előnnyel indul" ilyen téren a világos verzióval szemben. Tehát lefőzés, csapolás tekintetében a világosnál kisebb változást megérez az ember, mint egy klasszikabb olasz verziónál, olyannyira, hogy van amikor már frissen, pár naposan is "küzdős" elkészíteni egy-egy világosabb tételt, 3-4 nap után meg tapasztalható amit itt is sokan írnak, hogy a friss aromabomba jelentősen halványul. Ugyanez sötét pörinél, hasonló mértékű öregedést feltételezve meg észre se nagyon vehető. Aztán lehet h ez hülyeség és mástól is függ, illetve biztos hogy függ mástól is, de sztem alapesetben, nagyjából vami ilyesmi lehet az ok. /plusz a világos pörik esetenként olyan extra különleges komplex ízű italt adnak elkészítve, hogy nagyon szembetűnő lehet kis változás is, míg mondjuk egy sötét pöri hasonló változás után majdnem ugyanolyan marad ízspektrum tekintetében, "nincs miből annyit buknia"./
-
paljoc
tag
válasz
hoffman_
#115386
üzenetére
Ok, persze, el kell bíbelődni a dolgokkal, csak mivel írtad h egyik SO-m se nagyon működik, meg kérdezted h akkor más “újhullámosabb” kofival még több nehézség lesz-e, azért írtam h egyáltalán nem biztos, érdemes próbálgatni mindenfélét. /persze legjobban annak örülök hogyha az enyémnél is megtalálod majd a nyitját, ez természetes 🙂/
-
paljoc
tag
válasz
hoffman_
#115380
üzenetére
“korrekciója nyomán merült fel bennem a kérdés, hogy alapvetőenn inkáb közepes pörik járnak nálam, 90%-ban PY, így egy igazi világossal akkor még nagyobb kudarc várna rám?”
Én mindenképp azt javaslom, hogyha nem boldogulsz ezekkel a pörikkel, bártan próbálj ki másoktól is, van vàlaszték már bőven, egyáltalán nem biztos h egy másik pörkölő világosabb tételeivel még nagyobb kudarcod lenne, sőt, lehet ott találod meg a kedvedre való stílust. Szóval egyàltalán nem biztos hogy a “Te készülékedben van a hiba”, lehet hogy csak simán nem felel meg az igényeidnek, ízlésednek ez a kofi. Szerencsére egy kg kávé ára nem a világ, lehet bátran próbálgatni, max azt a tételt nem iszod meg olyan nagy elégedettséggel, de legalább nagyobb az esély megtalálni, ki az aki téged igazán eltalál a termèkével!😉
-
paljoc
tag
válasz
adriankoooo
#114785
üzenetére
"A kérdés mindenkihez intéződött."
Ok, ezzel semmi baj, csak így lesz majd szó pöttyös zacskóról évekkel ezelőttről meg csodálkozó fejről is, ami nem biztos hogy közelebb visz a megoldáshoz.
Ami pedig amúgy engem is érdekelne. Amit így javasolnék, hogy egy picit csökkents majd holnap mind a hőfokon, mind pedig a dózison. Ha az utóbbi időben világos pöriket toltál, nem tudom ugyan mennyiből húztad a duplákat, de egy-két grammal próbáld meg majd ezt kevesebből. Ha nagyon nem jön össze, akkor sajna nem tudok mit mondani így távolról, ezért "szoktam" ilyenkor vagy másikat küldeni vagy visszafizetni az árat.
A Spicy a klasszik paletta legvilágosabb és egyben leggyümisebb tétele is, lehet a Choco hirtelen már nagyon "meredek" váltás volt, de ez csak ízben kellene max. hogy probléma legyen, a rossz lefolyás más kérdés, azt valahogy be kellene tudnod lőni hogy ne csatornásodjon reményeim szerint. -
paljoc
tag
válasz
adriankoooo
#114778
üzenetére
Ugyan a kérdés nem közvetlen hozzám intéződött, de azért szeretnék pár szóban reagálni. Jó pár éve tényleg volt ilyen próbálkozás, hogy kétféle módon készült ez a blend, mert volt aki a savakat kereste benne, volt aki meg száműzte volna, de ez értelemszerűen tarthatatlan volt, mivel 8 zacsi készül egy körben, míg az adott igény 1-2 adagra szólt. Így egy "köztes állapotra" lett belőve és évek óta így pörkölődik. Közvetlen a pörkölés után nincs vagy minimális az olaj kiválás, de a folyamat a bezacskózásnál nem áll meg, ha mondjuk a pörkölés után 2-3 héttel nyílik a zacsi, egy vékony olajfilm már megmutatkozhat a klasszik blendeken. Én a kép alapján magát a pörit nem látom extra sötétnek /bár csalóka is lehet, mert én pl. még életemben nem tudtam teljesen színhelyesen lefotózni kávébabot, így lehet a valóságban sötétebb/. Ilyen jelenséget amúgy a malabárnál tapasztaltam már, abból félre szoktam tenni néha egy zacsit 1 hónapra és kiválik rajta szintén.
Remélem sikerülni fog értékelhetőt húzni belőle, de ha nem, javaslom hogy bátran vedd fel a kapcsolatot az emberrel aki küldte a kávét, és bizton mondom, vagy küldeni fog másikat, vagy visszautalja az árát, mint ahogy ez a kezdetek óta megteszi abban az évi 0-1-2 alkalomban, mikor ilyet jeleznek neki. Ha nem jelzik, akkor nem fog semmit csinálni, amennyire én ismerem.
-
paljoc
tag
válasz
home.barista
#112360
üzenetére
👍 /rosszat nyomtam, ezt Kulbi-nak akartam küldeni, hogy ok/
-
paljoc
tag
válasz
RetepNyaraB
#111586
üzenetére
Nekem az az ideális, melóban 100% város fix 3 liter alatt, pályán meg 5-6l között. Ha lenne rajta egy plusz gomb amit ha leértem a rancsra megnyomnèk és felemelkedne 10 cm-t, adnàm is el menten a Dustert. 🤣
De amúgy én nem száguldozásra értettem a Tesla-s dolgot, hanem furi volt egy 30 millás 90-el kamion mögött totojázó űrhajót látni. Azért ez, meg a 200-al száguldozás között én érzek egy “egészségesen belakható űrt”, pl. 140-nel haladva. Ami a prius-al vígan megvalósítható 5 literes fogyival, akár 800-900km-t megtéve a 45 literes tankkal. -
paljoc
tag
válasz
bayarena
#111563
üzenetére
“Eddig itt Ausztraliaban az osszes elektromos autost onnan lehet felismerni, hogy vanszorognak az uton, hogy ne fogyjon ki a nafta.”
Én ilyet az M7-en láttam a minap, kamion mögött ment az a SUV-szerű nem tudom milyen de biztos nagyon drága Tesla 90-nel kitartóan a szélárnyékban. Őszintén irigyeltem az embert. Illetve nem is magát az embert hanem az idegrendszerét hogy ezt bírja cérnával.💪🏻🙃
-
paljoc
tag
[kép]
Ez a Clearwater elég alacsony ásványi anyag tartalmú, 19 literes ballonos, az a ketyere amibe bele kell tenni nem tudom milyen költség, de a kávéfőző nem vízkövesedik ezzel a vízzel szinte semmit. -
paljoc
tag
válasz
sz.zs.
#109404
üzenetére
Én szeretnék “kikerülni” ebből a “blazenek meg paljocnak is tartósan jól működő Varioja van” körből ha lehet, ugyanis alig használom, egyszer világos pörinél ledaràlta a szíjat, szerencsére volt a géphez egy tartalék és kicseréltem, de mintha kicsit hangosabb lenne azóta…bár lehet hogy csak képzelődök, mert tényleg nem használom, decaf-ot őrlök vele néha a telken. Egyik állítógombja el is kallódott már, az agyrém h àllandóan lejön, amúgy presszóra elfogadható őrleményt ad és csendes is. Ettől független az h paljocnak ilyen van és megelégedéssel használja, az nem fedi a valóságot, mert nemigen használom és nincs vele tartós tapasztalatom sem. Mindenesetre ez első generációs, a régebbi fajta de azt nem tudom mikortól volt az újabb, én azt évjáratból nem, de a kezelő felületről meg tudnám mondani.
-
paljoc
tag
válasz
norkov84
#109020
üzenetére
Sokat járok vidékre, 5-600km oda-vissza, azt a RAV4 nem csinálná meg ilyen költséghatékonyan /arról nem beszélve h meg is kéne venni valamiből, s ez a valami egyelőre még nem tudom hol van🤣/, így inkább húzogatom a prius alját, vagy megyek a dusterrel ha árkon-bokron kedvem van. 🙃 /elmúlt pár hét 2500km átlag fogyasztása 3,2l/100km, ez kb fele-fele arányú vidékre járás meg bp-i kávékiszállítás/
-
paljoc
tag
válasz
looser
#108998
üzenetére
🤣🤣🤣 /amúgy azóta sincs semmi baja, sőt, az is bejött ami miatt anno megvettem, hogy ez annyira olcsó, hogy nem lesz nagy értékvesztése. Közel a 2016-os újkori árában látok hasonlókat most a hahu-n, más kérdés h el tudják-e adni. Az mindenesetre bejött, hogy 5 év alatt minimálisat esett az ára, az üzemeltetése/szerviz meg egy vicc. Májerkodásra cserébe alkalmatlan, de a-ból b-be bármilyen útviszonyok közt elvisz….csakúgy mint a prius, csak annak mindene leér meg leszakad, mindenhol is. 🙈😎😆/
-
paljoc
tag
Műszerész koromban egy elektronikai cég márkaszervízében a szórakoztató elektronikai berendezéseket javítottam, míg a mellettem levő asztalnál dolgozó kollega meg ilyen háztartási gépeket meg szépségápolási termékeket. Ott láttam, hogy az epilátoroknál ezt a fém tengelyen műanyag fogaskerék meghajtást alkalmazták. Az összes javításra behozott ilyen terméknek ugyanaz volt a hibája, a műanyag fogaskerék hosszában végigrepedt hosszabb-rövidebb idő után és megforgott benne a fém tengely. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy ezek a darálók erre a sorsra jutnak, csak ez jutott eszembe a kép alapján.
Anno az volt ezzel kapcsolatban a belső info, hogy szándékosan van ez a rész "gyengére gyártva", ha esetleg a szőr helyett a bőrt csípné össze valami oknél fogva a ketyere, akkor se okozzon sérülést, de lehet hogy ezt csak a főnök találta ki, ez végül sosem derült ki.
Némileg ellent mond ennek, hogy egy bizonyos típusú videómagnóban is volt ilyen fém tengelyre sajtolt műanyag fogaskerék meghajtás, a vezérlő mechanika kerekét forgatta, és ott is leggyakrabban ez tört el.
Reméljük a darálónál nem lesz ilyen gond és a terheléshez mérten ráhagyással méretezték ezt a részt, megfelelően erősre. -
paljoc
tag
válasz
Parci
#105953
üzenetére
Igen, amikor azt megláttam akkor tisztán emlékszem h kimondtam: ezt ennyiért azonnal meg kellene venni. Aztán mégsem vettem meg, mert egyrészt nekem sem tetszik, másrészt eszembe jutott mikor először láttam ilyet hifisnél és próbálgattuk, hogy milyen mütyür az a szűrő, meg picurka kis tamper, nekem nem tűnt kènyelmesnek a használata, bár tuti megszokható amúgy...végül pedig itt van a PID-es 58-as Catler 😅🤭🤣🤣🤣
Az 1Z Presso-nál már nem követtem el ezt a hibát, azt megvettem gyorsan, jó is nagyon!👍 -
paljoc
tag
válasz
flash-
#105551
üzenetére
Én viszont semmiképp sem ajánlanám a megfogalmazott igények és információk alapján a P&Y kávékat, amit a topictárs ajánlott. Egyrészt egyik sem fér bele a 4-6 ezer forintos ársávba, ill. az ajánlottak közül kettőben robuszta is van, a másik kettőre meg az nem igaz h teljesen gyümölcs/savmentes ízvilág.
-
paljoc
tag
-
paljoc
tag
válasz
sz.zs.
#98211
üzenetére
Ez nem jó, mert nincs fent a kar!😆
Csináltam még egy próbát, kivágtam egy hártyavékony fallal rendelkező műanyag poharat az aljától egy cm-re, egy meghajlított drótkerettel az 58-as felsőszűrőhöz passzentosan pont oda lehet tartani. A pohár oldalfalán levő likon dugtam most be a szondát. 2x90 mp-et csapoltam előáztatás módban, a kifolyó vizet direkben mèrve a pohárban. Az eredmény ugyanaz, csak 2 fokkal alacsonyabban, 87 fok körül mozog az a pár tized +/-. Ezt amúgy a másik géppel csináltam, nem a tegnapival, a pid ugyannúgy 90 fokon állt.
Itt van maga a mérés összeállítás 🤭😱:
-
paljoc
tag
-
paljoc
tag
válasz
zolnagy
#98192
üzenetére
Valószínüleg nem csak a fejfűtés, hanem az is h meg van gyárilag “rézcsövezve“🤭, azaz a fejbojler már előfűtött vizet kap a gőzbojleren átvezetve, szerintem ezért bírja ilyen extrém hosszan tartani a szintet. És abból kiindulva h nagyobb vízhozam esetén is ugyanez van, vélelmezem h kávéfőzés közben sincs ez másképp, ezt is próbáltam amúgy egy nyomifoki szűrővel lemodellezni, csak abból úgy spriccel a víz h nem áll össze és vonja körül a mérőcsúcsot, ott is fröcsög még a csőr nyakánál sajna.
-
paljoc
tag
Na megmértem a catlert, 90 mp-ig csapoltam úgy h folyamatosan nyomtam a gombot, azaz végig előáztatás módban, bár így is kicsit gyorsabban jön a víz mint normál kofi főzés esetén /picit lassabban is melegítette át a mérőcsúcsot az elején, mint mikor zubogva mértem/. A PID 90 fokra volt állítva, a mérőcsúcs ha csak minimàlisan is de hozzáér a csőr belsejéhez, de ez úgy gondolom elnézhető neki, hisz amit mérek, azaz a víz meg teljes terjedelmében érintkezik a komplett kar teljes belső felületével mielőtt kibújik a lukon. 😎
Nem ez alatt az idő alatt telt meg az ibrik, csak előtte szarakodtam már és elfelejtettem kiborítani. Jól lehet látni ahogy az aktív fejfűtés kapcsolgat és a hőmérséklet 88,5-89 fok között balanszírozza. A gépet a mérés előtt kb 10 perccel kapcsoltam be.
[link] -
paljoc
tag
válasz
zolnagy
#98099
üzenetére
A kávéfőzés folyamán a víz igencsak érintkezik a karral, kifolyó csőrrel. Engem ezért nem zavar, mert az a valós körülmény. A vizet a felsőszűrőből történő kilépéskor kellene mérni vhogy, ha csak annak a hőfokát szeretnéd tudni. Nekem lali.hu videója volt meglepő, h abból a drága masinából 89 fokra állítva fortyogó víz jött. Mástól is hallottam h ez valós probléma, aki ilyen gépet használ. Mi meg itt tizedfokokon dilemmázunk meg az ikea hőmérő lassúságán, meg h hozzáér-e a szonda hegye a tűpontnyi területen a csőrhöz...hmmm....🤨 /pedig ebből a gépből 90 fokra allítva még az életben nem jött fortyogó víz, akármit is csinálok vele, de 96-n sem, annál feljebb meg nem lehet állítani😆/ Engem egyedül az ikea hőmérő lomhasága motivál, hogy megnézzem egy komolyabb cuccal is, a kifolyó kávék rendben vannak, úgyhogy ez is csak affèle szinte felesleges kíváncsiság, mélyebben nem akarok belemerülni a dologba mert feleslegesnek tartom. Ha mondjuk 89 fokra állítva rendre égetné a kofit vagy ízben problémát éreznék, jobban izgatna a dolog.
Holnap próba, ha eljutok a Conradhoz. -
paljoc
tag
válasz
zolnagy
#98097
üzenetére
Semmi gond azzal h a fémhez egy picit hozzàér, mint már írtam ahogy leáll a vízhozam pár mp-en belül azonnal és radikálisan esik a kijelzett hőfok, tehát elsősorban a vízhőfok “mérődik”. Engem főleg az izgat, h a szokásos 30mp egy bögrényi víz távozása alatt /ami egy sima kávéfőzéshez képest qrvasok/ vàltozik-e radikálisan a kijelzett érték. De akinek ez a karhoz érés gond, az majd megméri máshogy.
Nekem nem gond, mert a víz/kofi is hozzáér, ráadásul jobban mint a tű hegye.
/plusz a fent írtak miatt/ -
paljoc
tag
válasz
zolnagy
#98093
üzenetére
Egy ilyet veszek holnap, ez 1mp-es frissítéssel működik elvileg, 0,1 fok pontossággal, megméricskélem vele újra az itthoni gépet, kíváncsi leszek mennyire mér mást az ikea gagyi hőmérőhöz képest.
Persze a sima gyári kalibráltat csak, mert az ISO meg a DAkkS változat horror drága belőle catlert méricskélni!

-
paljoc
tag
válasz
neducsinm
#97994
üzenetére
A kijelzője kizárólag arra szolgál h be tudd állítani amit szeretnél. Nem is mutat mást semmikor, az nem egy hőfok visszajelző ilyen értelemben. Ha lezuhan a hőmérséklet, akkor simán villogni kezd csak, jelezvén h vmi nem kóser, de akkor is azt a számot látod amit beállítottál.
-
paljoc
tag
válasz
SoundON
#97991
üzenetére
Nem hinném h a kar hőmérsékletét mérte volna, hisz ahogy a víz megàllt, egyből zuhanórepülésbe ment át a kijelző. Magával a fém csőrrel egy icipici ponton érintkezett a fém tüske, míg a kifolyó víz kb. a teljes utolsó egy cm-t vette körbe. De nyilván belejátszik az is a mérésbe h hozzáért a fémhez, plusz az ikea hőmérő valóban nem egy villám, de nem is laboratóriumi mérésként kezelendő ez a 4 évvel ezelőtti tevékenység, főleg pedig nem azt szándékozik jelenteni/mutatni h a catler jobb lenne akár egy LM-nál vagy egy tuning GC-nál, azt viszont mondom/tapasztalom h igen jól kitalált kis masina ilyen téren, de természetesen ez sem tökéletes. Nekem mindenesetre megfelel.
-
paljoc
tag
válasz
SoundON
#97974
üzenetére
Majd megmérem egyszer nem lomha hőmérővel is, a következő ötéves tervben benne van.
/amúgy mikor leállítottam a csapolást egy mp-en belül elindult lefele a hőfok a kijelzőn, ebből arra következtetek, hogy ha jelentős esés állt volna be a fél perces csapolás alatt míg kifolyt az a bögre víz, valamit csak mutatott volna.../ -
paljoc
tag
válasz
fragola.6035
#97962
üzenetére
Mennyivel egyszerűbb pall yotzmann élete, 4 éve beállította a catler db PID-et 88 fokra, índított egy csapolást, az ikeás gagyi hőmérőt vízforralóból kivéve gyorsan beszúrta a kifolyó víz útjába és kiengedett fél perc alatt egy bő fél tehabosító kancsónyi vizet 87 fokon, majd elégedetten hátradőlt...és azóta is "úgy van maradva"...
-
paljoc
tag
Elég csak megint az olaszokhoz fordulni a megoldásésrt, MINDIG kevernek!!!👍/sőt, hogy biztos ne feledjék el a mozdulatot, előtte tesznek bele egy csomó cukrot is, így 100% nem marad ki a mozdulat!😂😂
/komolyra fordítva a szót, a piros szemcsós ember elég jól elmondja a dolgot a linkelt videóban, bár beszélhetne egy kicsit lassabban is...🤨😆/
//ja, nem tudom miert CB-nek valaszoltam, pedig tuti megkevertem előbb a kofit, emlékszem 😎// -
-
paljoc
tag
válasz
#85578752
#92361
üzenetére
Ez a két videó tök jó: kb. ennyi bajuk van forszírozott üzemben is /irodai felhasználás/, az esetenként elszakadó szilikongumi fejtömítés és az a berregő solenoid, cseréltem már mindkettőt nem egyszer. Ezen kívül azonban meglepő módon, bár a belső látványa nem ezt sugallaná, nem nagyon van baj velük. Ez a műanyag csövezés is amilyen horror gyenge megoldásnak tűnik, annyira pofon egyszerű a bontás ezzel a fogóval kihúzható zégeres figurával. Ilyen egy darab volt, aminél a kis gumi karikát ki kellett cserélni, mert megkeményedett és spriccelt mellette a víz. A thermoblockos kazánmegoldás miatt vízkövesedés nem jellemző ezekre a gépekre, amiben az kárt tesz az a solenoid, akkor brekeg-zörög így mint a videón. Az én itthoni dual bojleresem is ezt csinálja épp, csak lusta vagyok kicserélni mert attól még működik!

/az áruk azonban szerintem magas, főleg annak ismeretében hogy szétbontás után milyen "kínai bolhacirkusz" tárul az ember szeme elé, de ettől függetlenül tapasztalataim szerint, egész jól bírják a kiképzést, noha olyan kofit ez a darálós cucc pl. nem ad, mint egy jól összelőtt gaggia classic meg egy valamirevaló daráló páros/ -
paljoc
tag
válasz
RetepNyaraB
#92269
üzenetére
Bajnak nem baj, csak míg az első képet megnyitottam a dobozon kívül a prosztatareklámtól, a sose kell többet dolgoznin át az iphone rendszere súlyosan megsérültig mindenféle ablak megjelent mellé!😬😂🤣
/a többire már nem kattintok rá, biztos ami ziher.../ -
paljoc
tag
válasz
soldier2
#91612
üzenetére
Nekem az az üzenet jött át belőle, hogy van a kávé, mmint maga az ital, meg van a kávézás, mint program, s ez a kettő szorosan összefügg, zseniális ahogy kimegy az ajtón, majd benéz az ablakon és kéri a kofoláját, otthon is igényli hacsak az illúzióját is, hogy ő most elment kávézni!
-
paljoc
tag
Az öreg nem ismer tréfát ha kávéról van szó, ő megy és kész...🤣
[link] -
paljoc
tag
[link]
Egy forradalmian új pörkölési eljárás!🤭😆 /kipróbálnám, mert só, vaj meg pia van itthon, csak a csapkodó szablyámat nem lelem/ -
paljoc
tag
válasz
paljoc
#90907
üzenetére
Ja, és félreértések elkerülése végett, meg van becsülve, tök jó munkahely, de egyszerűen egy lokálisan üzemelő hely, amelyik nem szállít be készterméket máshova, hanem ott és abból kell megélnie, ahol van és aki oda bemegy, hát nem egyszerű. Főleg ha egy magas minőségű "réteg terméket" kínál. /nyilván más lenne a helyzet, ha ugyanezen üzlet vagy akár egy kávézó a Vörösmarty téren, a várnegyed egy elit pontján üzemelne, vagy ne adj ég az Arany János utcában
/. Tehát nem olyan egyszerű kérdés ezt a fizetés alapján eldönteni, hogy meg van-e becsülve vagy sem, lehet hogy megbecsülés van, de a matek ennyit enged meg fizetésnek, és nem azért mert a "gaz tulaj" akar minden hasznot lefölözni!
Én ott látom inkább a problémát, ha egy iszonyat forgalmú, ezerrel pörgő hely nem akar rendesen fizetni az alkalmazottnak, mert amelyik épphogy elvan, ott sajna ez a 200-250 reális is lehet kb. Azt természetesen aláírom, hogy ez nem valami sok sajnos. -
paljoc
tag
válasz
Csápájev
#90906
üzenetére
No, én például ismerek olyan személyt, ráadásul egész közelről, aki ennyit keres kb., és nem csak kávét kell készítenie, hanem ilyeneket főleg, napi tíz órában. Egy jó barista érdemeinek elismerése mellett is azért azt kell mondjam, kissé bonyolultabb procedúra a művelet!😱🙃/ès mindemellett nem is kivitelezhető félvállról véve, érdeklődés mentes hozzàállással/
-
paljoc
tag
válasz
djboris
#89907
üzenetére
Presszóhoz is jó a commandante, tobee megtekerte vele az uccsó adag datee féle gesha-t /mondjuk kérdeztem is hogy meddig tekeri még..
/, de tény, hogy utàna a lelittel parádésat húzott belőle, a fio f64-el itthon közelében nem vagyok a catler db-en főzve, és gyanítom hogy nem az utóbbi a szűk keresztmetszet.../na közben látom épp egyszerre írtunk tobee-val, tényleg így volt👍/
-
paljoc
tag
Igen, nekünk tán azért nem érdekes annyira, mert ez tulképp kávézókra lett kitalálva, otthon simán eltökörésznek legtöbben az extra alapos előkészületekkel, amire nagyobb forgalmú helyeken nem igazán van idő.
De azért érdekességképp pár próbát megér, bár ha elterjed a metódus az a hústűgyártó meg őrleményegyengető/homogenizáló kütyübiznisz végét jelentheti majd!🤣
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Általános igazgatóhelyettes tábla üvegből eladó
- BESZÁMÍTÁS! MSI B760 i5 13400 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB ÚJ Zalman T4 Plus FSP 650W
- Apple iPad air 4 64GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3457, 94% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3536,100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
“
Remek!👍😎 /a fagyasztásos módszer is/
Ami pedig amúgy engem is érdekelne. Amit így javasolnék, hogy egy picit csökkents majd holnap mind a hőfokon, mind pedig a dózison. Ha az utóbbi időben világos pöriket toltál, nem tudom ugyan mennyiből húztad a duplákat, de egy-két grammal próbáld meg majd ezt kevesebből. Ha nagyon nem jön össze, akkor sajna nem tudok mit mondani így távolról, ezért "szoktam" ilyenkor vagy másikat küldeni vagy visszafizetni az árat.
Nekem nem gond, mert a víz/kofi is hozzáér, ráadásul jobban mint a tű hegye.
/plusz a fent írtak miatt/


