-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
paljoc
tag
válasz Kávé Kálmán #37753 üzenetére
Én ha magammal diskurálnék, akkor jobban ügyelnék arra, hogy a korrektség kedvéért pontosan idézzek, nem csak egy kiragadott részletre tenném be Scott Rao "cáfolatát"!
"Tehát szerintem egy "porózusabb"szerkezetű sötétebb pörkölésnél, pláne ha még egy kis robuszta is van benne /maradván a példa Cagliarinál/, jó eséllyel később fogod az öregedés jelét tapasztalni ha kinyitsz egy kilós pakkot és fogyasztani kezded, mintha egy kilós HasBeannal vagy ilyesmivel tennéd meg ugyanezt. /annak ellenére hogy lehet "kémiai szempontból" az előbbi öregszik gyorsabban/"
Emellett többször hangsúlyoztam, hogy a téma sokkal több összetevős, mithogy értelmét érezném hosszabban itt taglalni, mert nem lesz általános igazság, minden szempontból egyszerre úgyse lehet vizsgálni a kérdést. Élvezeti és elkészíthetőséggel kapcsolatosan továbbra is az a tapasztalatom, az a véleményem, hogy a világos újhullámos pörik sok esetben qrva kényesek és hamar ledöglenek, míg klasszikoknál szintén sok esetben toleránsabbnak érzem a babot a feszegetett kérdéskörben. Aztán hogy a babok belsejáben mi történik kémiai szempontból egy sötéthez képest ugyanazon idő periódust figyelve, azt nem tudom, de ezt írtam is. Mint ahogy sok esetben a megfogalmazásra is ügyeltem, "öregedés" kijelentése helyett "öregedés jeleinek tapasztalását" írtam, teret engedve azon esetleges lehetőségnek, hogy a kémiai változás nem ott zajlik gyorsabban, ahol én tapasztalom íz meg lefolyás rángatózása terén, stb.stb.
A könyvet természetesen olvastam, ismerem az adott részt, sőt a zöld kávé hónapok, a pörkölt napok, a darált órák meg a kész ital percek strófát is milliószor hallottam.
Tovább nem is nagyon szeretném itt taglalni ezt a dolgot, úgyis esetenként szinte mindenkivel találkozok, beszélgetek, akit érdekel ott ejtünk pár szót és meghallgatjuk egymás véleményét, vagy elmondom az enyémet ha érdeklődés ban rá, bár szerintem e témában próbáltam elég érthetően leírni, hogy miért lehet amit sokan tapasztalunk a világos pörikkel.
[ Szerkesztve ]
-
paljoc
tag
válasz adriankoooo #37756 üzenetére
Ennek az lehet az oka, amit írtam. A fellazult szerkezet miatt a sötétebb előnyből indul kivonatolás terén, a porózusabb nagyobb felület kioldódási lehetősége sokkal nagyobb mint a zártabb szerkezetű világos bab darálmányának. Hiába öregszik gyorsabban, nem fogod észrevenni annyira, mint az esetleg lassabban öregedő, de már az elején is neccesebb világosnál.
Kalmárnak:
"Összehasonlításnál legalább maradjunk meg a frissen pörkölteknél."
Ja, akkor itt van a kutya elásva.:-) Pontosan hogy ne maradjunk meg, hisz az egész diskurzus onnan indult hogy a fogyasztó kinyitja a "valamikor pörkölt" majd megvásárolt zacskó kávéját, Ronin a Cagliarit, Parci a Casino Moccát vagy akármit és mit tapasztal. Az öregedés alatt a felhasználó a legtöbb esetben ezt érti. Vesz valamit, kinyitja és figyeli hogy a fogyasztás alatt hogy viselkedik. Természetesen ez is millió dologtól függhet, ezért nem is lehet korrektül vizsgálni. Itt lép be a dologba egy fórum és a tapasztalatok összessége, ami alapján már lehet mondani, hogy az esetek nagy részében a tapasztalatok alapján ez és ez történik. Valahol ez is az értelme az egész fórumozásnak, illetve ez kellene hogy legyen. Függetlenül attól h egyes esetekben valaki pont az ellenkezőjét tapasztalja, mert az is előfordulhat és azzal sincs baj. /ezt most általánosságban mondom, nem a konkrét témáról/
-
paljoc
tag
válasz Kávé Kálmán #37758 üzenetére
????
A mondókámat bekezdésekre tagoltam, amit írtam imént arra értettem, hogy az idézett bekezdésnek lehagytad az utolsó mondatát, ami ugyan zárójelben volt viszont erősen oda tartozott, de ugye ha azt is bennehagyod, akkor már nem az igazi a reagálásod a Rao-s fényképpel, legalábbis szerintem. Ezért bátorkodtam jelezni, hogy legalább egy összetartozó bekezdést hagyjál meg eredeti formájában, ha már arra hivatkozol, válaszolsz.
Ha tévedtem volna, akkor ezúton kérem elnézésedet, mondhatnám azt is hogy mindenben Neked és Scottnak van igaza, magamban elmélkedek akkor tovább, hogy én mikor, mit és vajon miért tapasztalok másképp esetleg!
/mindenesetre most veszek egy adag világos Casmot és pörkölök egy klasszik valamit úgy hogy a pörkölések között ne legyen pár napnál több időbeli eltérés. ezeket kibontom egy hónap után és ugyanúgy tárolva eliszogatom őket. figyelem mi fog történni egy hét alatt, a tapasztalatokat leírom. mikor végeztem a papírt kis fecnikre tépem és megeszem. /
[ Szerkesztve ]
-
paljoc
tag
válasz Kávé Kálmán #37761 üzenetére
Nem adnak el zöldet.
/de amúgy sem azt akarom vizsgálni analitikusan, hogyha ugyanazt az újhullámosnak való alapanyagot különfélére pörkölöm akkor mi van!! hanem azt, hogy amire főképp való az alapanyag, azt úgy pörkölve, jelen esetben egy enyhén robis blendet sötétebbre, meg egy gyümis SO-t újhullámosra, mint ahogy azokat a vevő majd nagy valószínűséggel megveszi, na akkor mi van?/
Ja, hogy az úgy semmire se jó vizsgálat? Nem baj, attól az eredeti kérdés még erről szólt, úgyhogy részemről most ez lesz, mert ez az életszerű probléma. Akit más érdekel, az meg mással kísérletezik.:-)Nem akarom már újra megismételni, hogy az egész diskurzus onnan eredeztethető, hogy ronin s8 topictárs kinyitott egy zacskó 80/20-as klasszik blendet és az semmit nem változott/romlott a fogyasztás végéig.
Mivel erre senki sem reagált eképp: "hogy na és akkor mi van, én meg egy kg full világos Hasbeant vagy Casmot ittam 3 héten át, és semmit sem változott", így elkezdtük firtatni a miérteket. -
paljoc
tag
válasz Kávé Kálmán #37761 üzenetére
Fogadd el, hogy más ember más fejjel gondolkozik, akár ugyanarról, máshogy közelíti meg. Általános igazságok úgyse nagyon vannak egy ilyen összetett témában. Míg van akit felhasználás szempontjából életszerű dolgok izgatnak, addig más analitikusan atomjaira szedve vizsgálná ugyanazt a dolgot akár.
A harmadik fél millióért darálót vesz meg épít, a negyedik egy nyitott rendszerű "vízforralóra" költ több százezret, az ötödiket megmérgezi az alu gaggia, a hatodik színes ceruzákból tampert gyárt, a hetedik meg most szépen elmegy kávét kihordani! -
paljoc
tag
"Egy jó kávéfőző egy rossz minőségű kávéból is kiváló kávét főz, míg egy rossz gép a legkiválóbb arabica-robusta keveréket is ihatatlanná teszi."
Ezmiez??? :-)
-
paljoc
tag
válasz Surda- #37864 üzenetére
Mondom feleségemnek hogy nézze már meg mit találtam a kotty.hu-n, aszondja az valami tyúkos fórum, vagy mit nézegetek? :-)))
Az mindenesetre érdekes dolog, hogy az olasz végül a beavatott kotyeszt találta a legjobbnak, ami ugye a legnépszerűbb a hazájában otthoni készítés terén.
[ Szerkesztve ]
-
paljoc
tag
-
paljoc
tag
Persze hogy nem. Ez természetes. De nem is varom el tőle. Azert bizom benne hogy sokáig fog szolgálni, és természetesen arra is, hogy lesz-e és ha igen, akkor miféle baja, ill. hogy költséghatékonyan orvosolható-e majd. De ez úgyis kiderül, van már jópár ilyen gép itt a topicon belül is.
Illetve a darálóval egybeépített kicsivel viszonylag hamar lesz tartós teszt info, tudok egyről, amin havi 8-10kg megy át december óta, az mondjuk egy négyszeresére pörgetett otthoni fogyasztásnak felel meg.
[ Szerkesztve ]
-
paljoc
tag
Kaptam egy zacsi kávét amerikai rokonoktól /minő kreatív ajándék.../
Hááát.....mit is mondjak?! Érdekességképp szórtam elé egy kis sötét /nálam/ pörkölésű Lady Paljocot.
Egyébként tudtam neki egész jó lefolyást adni, de nem csodálkozok ha ezt fél liter tejjel meg édes szirupokkal húzzák fel, úgy lehet én is meg tudnám inni némi dalvíz fogyasztása után. Na de ajándék lónagy ugye...úgyhogy iszom mégis egyet belőle! -
paljoc
tag
Anélkül hogy vitát szeretnék gerjeszteni, vagy bárkinek a lelki világába tiporni, szigorúan tényközlésre szorítkozva, darálóhoz kötődő érzelmi szálaktól mentesen ezúton teszem közkinccsé hogy mi a helyzet a Mahlkonig Vario bentmaradó őrleménnyel kapcsolatban, legalábbis az általam az imént vásárolt példánynál:
Tehát a bentmaradó őrlemény 3.6 gramm ha kitakarított géppel adagonkénti őrlést próbálok.
Pall Mítoszromboló Yotz
[ Szerkesztve ]
-
paljoc
tag
Rainditas es kozben a gep asztalhoz utegetese soran sem jon ki, ez ott van, egy resze gondolom cserelodik, mas resze meg csak üdül ott mig ki nincs porszivattyuzva.
Adok papirpoharat Adriankoo, de akkor csak jot mondhatsz a kavekrol, ha nem izlik akkor is!!! /:-)/
Vagy esetleg....feltéve, de meg nem engedve...csak a pohárka kell....?!?!
[ Szerkesztve ]
-
paljoc
tag
Casmo-s reggelre ébredtem, de jól is esett a fejfájás mellé! Nem jól emlékeztem, mert amit Parcinak adtam az volt a két duplányi mennyiség, nekem csak 23 gramm maradt, így 2 db 11,5 grammos szimplára redukálódott a kísérleteim száma, de szerencsére mindkettő fasza lett!!!
Az első kicsit szaggatósabb, 18g ital bő 30 mp alatt, a másodiknál egyet finomhangoltam a vario-n a durvább irányba így meglett az 1:2 arány. Mindkettő jó volt, de az első nyerőbb volt. A tegnapi 87 fokos csapoláshoz köze nem volt, most 92 fokon szépet szólt a kofi. Zacsi már nincs nálam de a nem tolakodó citruson kívül málnás jegy volt meg, vége érdekes ilyen száraz érzést hagyott, egy nagyon halvány, tényleg minimális keserűség, ami még jól is esik utóízben. Tegnapi shotnál ez jóval markánsabb volt és sokkal hamarabb eltáncolt a vége mint a mai. Catlerrel ezek szerint lehet Casmo-t FŐZNI! :-) -
paljoc
tag
válasz Deadzone41 #38405 üzenetére
Kipróbáltam a Variót a fekete pörkölésű amcsi kávé meg egy világos Apricot Illusion csereberélésével, lali.hu is így nézte, a szín változás gyönyörűen mutatja mennyi kávét kapok az előző darálásból úgy, hogy közben mindig 11 megy be meg annyi is jön ki. 2 gramm ami az előzőből származik.
-
paljoc
tag
Bentmaradő őrlemény a Catler 8030 esetén /természetesen papírpohár reklámmal egybekötve!!!/
Itt csak kb. 2,5 grammot "tüntet el" a gép.A következő a "fekete" próba a cserélődő őrleménnyel kapcsolatosan: kb. 1 gramm jön az előzőből ha már nem üresre porszívózott géppel megyünk hanem a napi használat folyamán. A be-ki teszt ugyanaz mint a Variónál, ami bemegy 10 gramm, az ki is jön minimális kocogtatás és ráindítás után, de mint írtam bő egy grammot az előző darálásból kapunk, míg a Varionál ez inkább szűk két gramm volt.
Következő delikvens a Magister 12I ipari karba őrlős gép lesz.
[ Szerkesztve ]
-
paljoc
tag
válasz soldier2 #38456 üzenetére
Katoci, közben történtek érdekes dolgok, úgyhogy ha lehetséges akkor élnék a HG One tesztelési lehetőségével míg azbeszt mentesítesz. Cserébe ha kell akkor a lali.hu képen középtájon található piros PID-es Gaggia babym és egy daráló kölcsönadásával /mondjuk a vario/ tudok hozzájárulni a nevezett időtartam alatti zökkenőmentes kávézásodhoz! :-)
-
-
paljoc
tag
válasz jveres #38664 üzenetére
Ha Catler/HG One "csörte" érdekel szólok mikor aktuális. /azért előbb rácsekkolok, de ez az egész kérdés azért foglalkoztat főleg, mert a Pázsit Laci kitúrt a netről valami szitás daráló összehasonlítást, ahol 10 féle lyukméretű szűrővel szitálgatta különböző darálók produktumát valaki, és a Breville /cg8030-asnak megfelelő/
igen jól szerepelt a nagyágyúnak számító őrlők között is, amit egyelőre "nem tudok hova tenni", de most lesz két hetem hogy megfejtsem/sük./ -
paljoc
tag
Azt mondják az okosok hogy a daráló fontosabb, mint az őrlő!:-)
Kis Catler hamarosan kiderül h megszorongatja-e az nagy tekerőst, pontosabban az derül ki hogy én érzek-e vmit, ami term. csak egy dolog, mert simán lehet h más meg mást érez.
Mindenesetre klassz forma és parádés hogy nem kell a villanyba dugni!![ Szerkesztve ]
-
paljoc
tag
válasz soldier2 #38696 üzenetére
Hát ugye mondtad hogy ne kocogtassak és így megemeltem azt a pöcköt, hogy ujjaim közt megperdítve a centifugális erő által rázzam le az őrleményt, ami értelemszerűen a lábam előtt landolt elsőre, aztán jött az állítgatás, tekerésnél /világos Sidamo/ majd felborul a komód, tehát ezen sokk sorozat hatására ezt találtam mondani/finomított változat/:
-Hú vazze, kell egy idegrendszer ennek a rendszeres használatához, minnyá nem lesz teszt és viszem vissza a dokinak!
-Igen, ez ilyen hülyéknek készült, már a formáján is látszik - mondta a szerencsétlenkedésemet szemlélő személy./aztán letisztáztuk, hogy "hülye'" alatt ilyen full megszállott kávést ért, akinek már annyi ideje meg felesleges energiája van erre az egész hobbyra, hogy keresi mit hogyan lehet minél drágábban és bonyolultabban elvégezni :-)))/
De persze ez nyilván csak az első sokk, mivel drága és nem az enyém, így mindenhez ilyen túlzott óvatossággal nyúlok, minden szokatlan, kényelmetlen elsőre és hazudnék ha nem jutott volna eszembe, amit egyszer Parci mondott, hogy a sok pepecselés egyszer át ne csapjon az ellenoldalra és be ne sokalljon a user, megutálván ezt az egész b@szkolódást.
De mondom, ez csak az első sokk, ma amúgy is idegtépő horror nap volt, majd holnap kipihenten reggel eltekergetem!
[ Szerkesztve ]
-
paljoc
tag
válasz Gravity1234 #38746 üzenetére
Meg is tetszikeltem du., nagyon jo!!! :-))
-
paljoc
tag
válasz jveres #38756 üzenetére
Arról majd még kicsit később, már vannak benyomások, de semmilyen kijelentést nem szeretnék elhamarkodottan tenni. Az előző két napban egy 250 grammos három hetes Sidamoval játszottam, ma tértem át a friss Yirgára, megvan a beállítás mindkét darálón, ugyanúgy folynak, csak a kávé fogyasztási kapacitásom nem vég nélküli. Ráadásul most pl. 2x2 szimpla csapolás ment egyiken másikon, a gép 90 fokon, az őrlemény 11,5g, a lefolyások 32 mp-ek és első körben tök mást éreztem mint a másodikban. Ha a mostani kör első csapolásából kellene véleményt mondanom, akkor valami olyat fogalmaznék meg, amit hifis meg talán Te is a Strietman géppel kapcsolatban, hogy sokkal kerekebb, lágyabb, kifinomultabb volt a HG One őrleményéből az ital, míg a Catleré virgoncabb de egyben picit karcosabb, egyes jegyek hangsúlyosabbak, ilyesmi. De nem mondanám egyikre se hogy na ez aztán annyival jobb a másiknál, hogy ihaj. Pláne hogy volt egy második kör is, amikor meg nem éreztem ilyen markáns különbséget. A hétvégén még nyomom különböző babokkal, aztán ha időm és Katoczi engedi, a Jollyval is összeeresztem.
A mai tapasztalatból azt summáznám, hogy mondjuk az őrleményekből készült kávét lányokra átkonvertálva: a HG One egy szőke finom kis úri kisasszony, hamvas, szelíd, hibátlan, szende, a másik meg telivér, barna, néha káromkodik egyet, de szép az is és maga az ördög néha. Na aztán hogy kinek melyik tetszik, az nyomja rá az áment az érdemes volt-e megvenni 400 ezerért kérdésre. De nincs még vége, hétvégén talán jobban sikerül kibogozni a dolgokat, még az is lehet végül hogy a tekerős az ördög.
-
paljoc
tag
válasz levytee #38763 üzenetére
Mivel nem vásároltam meg ezt a drága őrlőt, nem áll fenn a veszélye hogy nagyon akarnám hogy az üssön amit abból iszom. Egyszerűen csak "közömbösen" figyelem melyik milyen, nincs semmilyen plusz löket ami eltántoríthatna a tényszerűségtől. De ha már kialakul valami végleges közeli vélemény, akkor csinàlok ilyen megkavargatósat is párat!
-
paljoc
tag
válasz Deadzone41 #38765 üzenetére
Nem baj. Majd valaki csinál olyan tesztet is, hogy mindkét darálót az optimumon használja, én meg csinálok ilyet, amilyen én tudok/gondolok. :-)
De továbbgondolván:
--azt ki mondja meg melyiknél mi az optimum???
--hogy pl. a Hg One-t 28, míg a Catlert akkor 32 mp-es csapolásokkal nézzük zsinórban. /ráadásul a kávékat is váltogatom, többel is megnézem/
--azt ki garantálja, hogy a Catler két egymást követő csapolásnál halál pontosan ugyanolyan hőfokon tolja majd épp???
--azt ki garantálja, hogy az én íz érzékelő képességem az etalon???
--hogy két egymást követő csapolásnál minden hajszálra ugyanúgy történt???Hát senki! Úgyhogy tekintsünk el jelen esetben attól, hogy ez majd ilyen laboratóriumi körülmények közötti hiteles mérés vagy mi a bánat lesz, ahol garantáltan mindig és minden ugyanúgy történik, valamint minden paraméter egy valamilyen elismert szakértő által előirányozott mezsgyén halad, passzítván a két daráló tulajdonságaihoz.
Ez inkább egy sima érdekesség: napi használatban mit tapasztal a két őrlőnél egy ember, aki nem az első kávéját főzi. Akit ez érdekel az elolvassa, aki máshogy szeretné vizsgálni, az megvizsgálja máshogy, ahogy jónak érzi. Egy tuti, itt részemről valamilyen eredmény nagyon sok csapolás után fog megszületni, pont a fentiek miatt. Még az is lehet, hogy egyik kávénál az egyik őrlemény a bejövősebb, a másiknál meg a másik. -
paljoc
tag
válasz levytee #38769 üzenetére
Teljesen nyugodt vagyok, csak sajnalnam ha ilyen iranyba terelodne a dolog, nem pedig h mit tapasztalok. Amugy meg tenyleg barki probalgathatja barhogy, en spec kivancsisagbol tuti nem vettem volna se hg one-t se Catlert, de ha mar igy hozta az elet, orulok es kivancsian eljatszadozom veluk. Ennyi lenne a tortenet lenyege.
/amugy meg altalaban a variot hasznalom miota megvan, a tobbiek itthon meg a karba orlos magistert, ez utobbi amugy az egyetlen daralo itthon, amit ujonnan, boltban vettem/[ Szerkesztve ]
-
paljoc
tag
válasz levytee #38782 üzenetére
Kizárólag a Pázsit Laci a "hibás". Ő találta valahol hogy a Breville marha jól szerepelt valami külhoni teszten nagy gépek között is és ő hívott fel, hogy érdekelné és nézzem meg. Ennek semmi köze hogy ilyen gépet /is/ használok meg hogy bármire esküdnék, hacsak az nem, hogy így épp meg tudom nézni milyen a véletlenül pont most hozzám került Hg One mellett.
[ Szerkesztve ]
-
paljoc
tag
Parci, van ott egy tó Piliscsaba meg Tinnye között, csak átgurultam arra múltkor, de úgy láttam érdemes oda visszamenni és elidőzni kicsit. Jól láttam??
HG One:
Kíváncsi lennék ha előre tudnám tekerni az idő kerekét pár évvel, hogy mi lesz ezekkel a Hg One gépekkel, de mivel nem tudom, így meg kell várnom míg kiderül. A Hg One-t azt tudom tekerni, de mára megmondom őszintén némiképp meguntam. Nyilván van létjogosultsága, hisz veszik/használják az emberek, de nekem spec. valahogy macerás, van elég gondom/bajom/feladatom, ilyen kétkezi jellegű is a házban és a ház körül, nekem úgy érzem nem hiányzik a kávézás mellé/elé ez a küzdelmes, billegő és meg-meg akadó darálgatás.
Egy kávézás inkább a nyugalomról, élvezetről, relaxról szólna inkább részemről, mint egy fogösszeszorított küzdelemről egy darálóval. Persze, nem sok ez, fél perc, de akkor sem.
Ízben tényleg tolja előtérbe a gyümis jegyeket a nagy kúpos, de a mai szórakozás a yirgacheffe-vel nem mutatott olyan jellegű különbséget a Cater mellett, hogy számomra különösebben említésre méltó lenne és ellenállhatatlan kényszert kezdjek érezni a birtoklására. /titkon amúgy ezt vártam volna előre!!!/
Holnap a Burundival próbálgatom, de egyre kevesebb lelkesedéssel, valószínűleg nem én leszek az aki ezt úgy teszteli/véleményzi, hogy abból aki esetleg ilyen tekerős vásárlásán gondolkozik érdemi információt tud majd nyerni.Ami tetszik, hogy tényleg szép mint tárgy, illetve nagyon klassz, szinte teljesen rögmentes őrleményt ad.
Kicsit még túráztathatták volna a tervezői az agytekervényeiket egy olyan áttételrendszer alkalmazásával, amivel könnyedébben lehetne forgatni ezeket a bitang nagy késeket.Nem vitaindítónak szántam a meglátásaimat, tudom, meg lehet szokni, meg kifejlődnek majd a HG One izmok, stb., azt is maximálisan elfogadom, hogy van aki vígan használja és szereti tekerni, de ez nem én vagyok, nálam ráadásul súlyosbító tényező hogy a pulton ahol használom zsúfoltság van, ugyan bele tudok kapaszkodni, de nem kényelmes ott használni, tehát hely is kell neki jobban, mint egy villanyosnak.
Ha valami extra érdekesség bekövetkezik vele a következő napokban ÍZ téren, akkor azért megírom, de amúgy úgy érzem /pillanatnyilag/ hogy ezt az őrlőt nem nekem találták ki.
Sőt azt is megkockáztatom, ha mondjuk ezt én veszem meg és még ráaadásul 10 kg babot át kellett volna tekernem rajta az elején hogy használható legyen, lehet hogy már nem írogatnék itt, minden tiszteletem azoké akik nyugalommal ugrották meg az elején ezt az akadályt! -
paljoc
tag
válasz soldier2 #38809 üzenetére
Értem én, nem az a bajom hogy nem tudom tekerni, hanem hogy szembe megy azzal, ami nekem a kávézás lenne, tehát a baj nálam a fejben van, idegesítő a használata, nincs öröm faktor benne, de persze, nem arról van szó hogy nem tudom fizikálisan körbeforgatni 15x a tekerőt. Teljesen más lenne a felállás meg hozzáállás, ha olyanokat húznék a produktumából, hogy leülök tőle. Lehet talán épp ennek a hiánya a bajom, de ez még változhat!:-)
Te mit tapasztalsz ízben a varionál az eddigi tekerős verzióhoz képest? Mert lehet velem van a baj. Illetve érdekes lesz majd a jollyval szemben, lehet ott majd jobban jön különbség!?
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs