Új hozzászólás Aktív témák

  • paljoc

    tag

    válasz Deadzone41 #38765 üzenetére

    Nem baj. :)) Majd valaki csinál olyan tesztet is, hogy mindkét darálót az optimumon használja, én meg csinálok ilyet, amilyen én tudok/gondolok. :-)

    De továbbgondolván:

    --azt ki mondja meg melyiknél mi az optimum???
    --hogy pl. a Hg One-t 28, míg a Catlert akkor 32 mp-es csapolásokkal nézzük zsinórban. /ráadásul a kávékat is váltogatom, többel is megnézem/
    --azt ki garantálja, hogy a Catler két egymást követő csapolásnál halál pontosan ugyanolyan hőfokon tolja majd épp???
    --azt ki garantálja, hogy az én íz érzékelő képességem az etalon???
    --hogy két egymást követő csapolásnál minden hajszálra ugyanúgy történt???

    Hát senki! Úgyhogy tekintsünk el jelen esetben attól, hogy ez majd ilyen laboratóriumi körülmények közötti hiteles mérés vagy mi a bánat lesz, ahol garantáltan mindig és minden ugyanúgy történik, valamint minden paraméter egy valamilyen elismert szakértő által előirányozott mezsgyén halad, passzítván a két daráló tulajdonságaihoz.
    Ez inkább egy sima érdekesség: napi használatban mit tapasztal a két őrlőnél egy ember, aki nem az első kávéját főzi. Akit ez érdekel az elolvassa, aki máshogy szeretné vizsgálni, az megvizsgálja máshogy, ahogy jónak érzi. Egy tuti, itt részemről valamilyen eredmény nagyon sok csapolás után fog megszületni, pont a fentiek miatt. Még az is lehet, hogy egyik kávénál az egyik őrlemény a bejövősebb, a másiknál meg a másik.

Új hozzászólás Aktív témák