-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
And06
aktív tag
Üdv!
Az index.hu fórumról ismerős lehet a nickem a hasonló nevü topicból. Mostantól ide is irok majd.
Nálam ma fogyott el az utsó zacskó "Paljoc A.I." (na jó, még van 1 szimplára való) kár érte, mert igen jó volt -
And06
aktív tag
ott a VST duplaszúrő, ha visszakaptad már. nekem a szimpla LM-mel nem elég testes az ital, és a dupla sokkal megbocsátóbb a tamperelésre. ha egyszer megvan a beállitás, akkor 99%os a reprodukálhatóság nálam. izre meg a VST szűrő nekem hibátlan. sőt, jobban tetszik mint a szimpla LM.
amúgy miért erőlteted a szimplát ennyire?más: paljoc spicy italy lett a következő áldozat, rég nem ittam már, de most úgy érzem ez a "legolaszabb" ízű paljoc blend, jó értelemben véve. nagyon finom csokis, magában is édes. Régebben sikerült kihoznom egy halovány gyümis vonalat is belőle, ami most még nincs meg, de próbálkozok.
-
And06
aktív tag
válasz vadászcsiga #1832 üzenetére
most a krupszról van szó, ugye?
-
And06
aktív tag
nem akarom itt is elkezdeni a flamet erről, de röviden: nem lenne egyedi eset ha keserü lenne a M. oro. hullámzó a pörkölés minősége. nekem van egy zacskó elfuserált pörkölésem belőle, májusi pörkölés. a másik fórumon többeknek volt "hibás" ez a májusi széria, szóval ha a tied is májusi, akkor ez ilyen. :/ állitólag az M. espresso és az 5* jó.
finomitás ahogy irod: kevesebb hő, kisebb dózis, gyorsabb lefolyás, akár ilyen 15-20 másodperces. próbálgatni kell! -
And06
aktív tag
a barátságos ár átmegy k.va drágába, amint elkezdesz kávét is inni rajta.
(lehet, hogy olcsó megvenni egy ilyen (kapszulás) gépet, de egy adag kávé ára 2-3szorosa a szemes kávéénak). napi 1-2 kávéval max 1 év alatt megtérül egy hagyományos szett ára. persze ha a kényelem a cél, akkor marad a kapszulás. -
And06
aktív tag
válasz d@minator #1968 üzenetére
a zindexen ki lett tárgyalva, de a nespresso kapszulákat izesitik mindenféle anyagokkal, ronin mester majd megmondja pontosan. a lényeg, hogy ez igen gáz, mert igy akármilyen fos kávét beletehetnek. (méregdrágán) másrészt egy kapszula 5gramm! kávét tartalmaz, ami lóf.sz tormával. 7g a minimum egy szimpla espressohoz, de nagyon sokan 9g-t használnak (vagy többet)
szóval a nespresso profitmaximalizálásban jó, a usereknek lehúzás.U.I.:
bocs, ha most valakinek a lelkébe gázoltam ezzel, de ez az igazság. -
And06
aktív tag
válasz d@minator #2024 üzenetére
vegyük sorra mit mondtam?
1) 5g kávé van benne, szemben a világszerte elfogadott 7gramm-mal
2) drága, 2-3 szorosába kerül bármi más kávénak
3) nincs olyan jó, mint egy hagyományos módon készült espresso
4) nem csak kávé van a kapszulában hanem adalékanyag iscáfold meg a tényeket. maximum a 4es ponttal tudsz vitatkozni, én nem látok bele, vagy elhiszem amit mondanak vagy nem. te viszont biztosan tudod, hogy csak kávé van benne? honnan?
a sértődéssel nem jut előrébb a topic, szóval kérlek érveket irj. -
And06
aktív tag
válasz d@minator #2031 üzenetére
valaki mondja meg pls, hogy mennyibe kerül most egy kapszula?
aki egy kicsit is érdeklődik az espresso téma iránt, nagyon hamar rá fog jönni, hogy a nespresso izre, minőségre a középkategória alja vagy inkább az alsó kategória teteje. az egyetlen problema vele, hogy az ár nincs összhangban a tudással.
javaslom látogass meg egy kávézót, ahol igazi jó espressot ihatsz. pár oldallal lejjebb volt emlitve több is.az összetételt nem tudom bizonyitani, mert nem én rakom össze a kapszulát. ahogy te sem tudod. mindenki azt hisz amit akar. azt viszont tudom, hogy amit magamnak őrlök kávét, abban csak kávé van.
-
And06
aktív tag
válasz Smith Ügynök #2087 üzenetére
szerintem gaggia evo (nem pure) /*vagy hasonló tudású*/, +hozzá az épp aktuális "olcsó" őrlő alatt (most épp graef, régebben iberital) nem érdemes beszállni, mivel igen hamar csere lesz belőle...
a brikka egy jó alternativa, csak előtte meg kell kostolni, hogy izlik-e a főztje
[ Szerkesztve ]
-
And06
aktív tag
POD:
Moak Espresso Bar: jó lefolyás minden beavatkozás nélkül. Ize a klasszikus vonalon mozog, mogyoró + csoki, kellemetlen felhangok nélkül. Mindennapi kávénak hibátlan.szerk:
most látom, hogy a korzón volt már tesztelve, ugyanezt irják:
http://www.kavekorzo.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=1058:moak-espresso-bar-pod-kersz-egy-csokit&catid=55&Itemid=111[ Szerkesztve ]
-
And06
aktív tag
válasz Smith Ügynök #2106 üzenetére
PODot PODos géppel érdemes használni. előnye, hogy viszonylag olcsón be lehet szállni, kényelmes, hátránya, hogy kicsit drágább a kávé, és nincs akkora választék mint szemesből.
minőségre a gaggia-val jóval jobb kávét készitek. a PODos is az espresso alsó kategóriája inkább, de legalább espresso.
ha később egy hosszú távon használható szettet akarsz, akkor a podos gép nem jó, mivel el kell adjad majd.nekem az irodában van a podos, jobban jövök ki vele mintha a kantinban innék mosogatólé minőségü kávét jó drágán.
-
And06
aktív tag
válasz silentkiller #2124 üzenetére
azt irja, vizhálózatról üzemelő rezgőpumpás. azt meg hogy?
[ Szerkesztve ]
-
And06
aktív tag
válasz -HajTömeg- #2123 üzenetére
mi a baj ezzel a videóval? a bal oldali csésze hány ml-es?
meg kellett volna állitani 25-30 másodpercnél, és akkor teljesen jó. 30mp-n túl már nagyon szőke! -
And06
aktív tag
válasz -HajTömeg- #2128 üzenetére
mérd le, a viz sürüsége 1g/ml, igy mérlegen jól mérhető
én a 25ml/25-30 sec-et célzom meg mindig, aztán onnan alakitok a kávé függvényében. ha a pumpa bekapcsolása után kb 5-8 másodperccel indul meg a kávé, az a jó (nálam). -
And06
aktív tag
-
And06
aktív tag
leirom én hogy szoktam, aztán javitsátok, ha valami nem jó.
Gaggia baby/classic zsirtalanitása:
Hetente/kéthetente érdemes megtenni, a müvelet nem tart tovább 5-10 percnél.
Vakszűrő és tersonet zsiroldó használatával tisztitjuk meg a háromjáratú szelepet és a kifolyó ágat.Lépések:
Bemelegitett gépen csináljuk a zsirtalanitást. Vegyük le a felső szűrőt: a közepén található csavar kitekerése után magától kiesik. (óvatosan, a fej forró, ha meleg géppel kezdtünk) A felsőszűrőt tegyük a csepptálcába, hogy az oda folyó tisztitószeres vizben ázzon. (opcionális, nem muszáj levenni a felsőszűrőt). Ezután tegyünk 1 kiskanálnyi tersonetet a vakszűrőbe, és húzzuk fel a gépre a kart, mintha kávét főznénk. Inditsuk be a pumpát, és járassuk addig, amig fel nem épül a nyomás. (ilyenkor megváltozik a pumpa hangja és a viztartályba kezdi nyomni a vizet az OPVn keresztül). A nyomás felépülése kb 3-5 másodpercig tart. Kapcsoljuk le a pumpát. Ekkor a viz a 3járatún keresztül a csepptálcába távozik (köp egyet a gép). A müveletet ismételjük meg még párszor, majd vegyük le a kart, és hagyjuk állni a gépet kikapcsolt állapotban pár percig. Ezután öblitsük el a vakszűrőt, és öntsük ki a csepptálcából a koszos vizet, a felső szűrőt vegyük ki, és egy kefével tisztitsuk meg, amenyibben levettük. Most újból tegyük fel az üres vakszűrőt, és párszor mossuk át a 3járatút tiszta vizzel, amig tiszta viz nem jön a csepptálcába. Eztán folyassunk ki 1-2 cappuccinos csészényi vizet kar nélkül. Mossuk el a csepptálcát, majd miután kihült a gép tegyük vissza a felsőszűrőt. -
And06
aktív tag
válasz Smith Ügynök #2175 üzenetére
nem eszik ilyen forrón a kását. ki kell ülni. van, hogy pang az apró, aztán meg 5ösével jönnek a jobbnál jobb gépek!
-
And06
aktív tag
válasz Smith Ügynök #2178 üzenetére
én tavaly vettem, nem tudom mi nem a régi, egy darab fém az egész(na jó, pár darab) a tömitést kell cserélni időnként, az 300huf kb
[ Szerkesztve ]
-
And06
aktív tag
válasz Smith Ügynök #2183 üzenetére
mint irtam, legjobb lenne, ha megkostolnád valahol. be kell kéreckedni valakihez
parci már megirta milyen kávét főz: valahol az espresso és a kotyogó között, ha jól csinálod crema*-val a tetején. képes kihozni a kávé igazi karakterét, tehát hasonló izeket produkál, mint egy espressogép. vannak kávék amik jók vele, és vannak amik kevésbé. némi odafigyelést igényel, de amint megvan a rutin, igen könnyen használható. a kétszemélyes bőven elég, ez kb 50-60ml kávét ad, azaz 2 szimpa espressonyit. Ha ennél több kell, be kell tenni a csap alá és folyatni rá a hideg vizet, és úgy szétszedni. igy akár azonnal lehet csinálni az új adagot.*ez nem igazi crema, de ne legyünk telhetetlenek
-
And06
aktív tag
válasz -HajTömeg- #2211 üzenetére
igazából ~10-20 között bármi jó, ki kell tapasztalni, melyik a jobb neked.
-
And06
aktív tag
a másik fórumon TóthSándor irta régebben, hogy nem kocogtat. Külföldi fórumokon is inkább ellene vannak, mert csatornásodást okozhat. Azt szintén külföldi fórumokon olvasatam, hogy VST szűrőhöz a legjobb technika a faék egyszerü: lenyom-emel-megint lenyom. viszont előtte WDT és fontos, hogy teljesen sima legyen a felület tamperelés előtt. próbálgatás után én most igy csinálom. előtte mindent kipróbáltam kb, még a szitálást is
[ Szerkesztve ]
-
And06
aktív tag
elfogyott a choco madness. a végére kicsit le is döglött szerintem. a legjobbat LM szimplával húztam belőle 12,5 gramm 58as tamperrel. de utána ahogy öregedett, nem sikerült ugyanazt előhozni, igy visszatértem a duplához. most egy darabig felváltva fogom használni a VSTvel, kiváncsi leszek mit hoz igy újra, egy jóideje pihentettem ezt a szűrőt.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- E-roller topik
- Motoros topic
- Milyen autót vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gaming notebook topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Házimozi haladó szinten
- További aktív témák...
- Eladó 0km-es új elektromos roller (iScooter i9)
- DJI Mini 4 pro FMC drón - 3 akku, RC2 táv, 2 táska, Filterek, 2025. decemberig garancia, DJI Care
- Insportline Airbike Pro 2022 otthoni / edzőtermi szobakerékpár (air bike)
- DJI Air 2s FMC drón 7 akkumulátorral!!! - 5,4k video, 1" SONY CMOS
- DJI Mavic 3 FMC drón szett - 2 kamera, 4/3" CMOS - 3 akku, koffer