-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Krilehor
tag
válasz gubabela #39587 üzenetére
Tudom, felismertem Amikor megvettem engem is zavart ez és kérdezősködtem is, hogy ez ilyen vagy hibás, de a többen azt mondták, nekik is ilyen és hogy tartsam nyomva 20-25mp-ig aztán jön úgy is a gőz. Ezután azt gondoltam, hogy ez ilyen és többet nem foglalkoztam vele. Meg akitől vettem, ő azt mondta, hogy új kora óta ilyen, sose akadt be neki sem.
-
And06
aktív tag
válasz gubabela #40417 üzenetére
4es brikkát egyedül
nekem van egy VST 15g perem nélkülim, meg egy LM strada 17g-s (ez peremes) ez egy az egyben ugyanaz mint a VST 18as állitólag. a 15ös VST a kedvencem (ebbe megy ~18g világos pörkölésből). a gyári dupla szürőt mind2 veri. amennyivel többe kerülnek annyival mondjuk nem ...
-
Sinisi
senior tag
válasz gubabela #41161 üzenetére
Így már tisztul a kép! Tehát a friss pörkölés kulcsfontosságú, azért így már más a képlet... mert ha azt vehetem alapul, hogy a 2 hetes (ezt az adatot olvastam) pörkölés után már nem az igazi, akkor az jelentősen befolyásolja a crema képződését.. ilyen gyorsan nem iszom a kv-t, akkor közelítem meg ezt az időtartamot ha ha 250gr-t veszek egyszerre és a szállítás napján a pörkölés 1-2 napos, de erre nem látok sok esélyt... szóval mennyire lehet a jó crema kapásához idős a pörkölés?
-
-
adp
őstag
válasz gubabela #41288 üzenetére
Te ittal mar lagos p-t is. Az azert komolyabb mint a. Sima nem? Es romet kostoltad? Nekem az atjott
Igazabol ugy vagyok vele hogy a lidls meg a regi poris kvknal ezek csak jobbak nem? Csak mondom azert megkerdem mi is jo automataba ha mae rendelek jot rendelejek nekik. En ugye magamna tudok szorakozni a piddel biztos ki tudok belole hozni jot. Csak az automatanak nem tudom melyik a jobb..
Soldier: egyik sem volt jo? Marmint total szarok lettek? Ok azert mint irtam a lidlissel meg vannak boven elegedve
-
jolti
senior tag
válasz gubabela #41379 üzenetére
Én azt vettem észre, hogy sokkal világosabbra van pörkölve.
La Piazzát vettem, mert azt régen ittam, de az sokkal finomabb lett, mint volt. A pin up viszont nekem sem ízlett ezzel a világos pörköléssel.
A Costa Rica-t is vettem, mert akciós volt, de azt még nem kóstoltam.radi8tor1
Ecm Casa 2
Badhuné[ Szerkesztve ]
-
mclord
aktív tag
válasz gubabela #41379 üzenetére
Én most hívtam fel a céget (most rendeltem egy adagot kostolásnak), és hozzájuk nem jutott panasz, de amennyiben panasz van értesítsétek őket és intézik akár a pénzvisszafizetés is játszik.
Maximálisan elfogadom amit mondott ahány ember annyi íz, és annyi beállítás. Mint azt hogy valamelyikből nehezebb jót készíteni valamelyikből meg könnyebb.
Nekem nagyon korrektnek, és segítőkésznek tűnt.
[ Szerkesztve ]
''A fényképész ragadja meg a pillanatot, nem csupán kameráját''
-
weinmaker
őstag
válasz gubabela #41415 üzenetére
So-t nem kóstoltam csak blendet, de azok nagyon rendben voltak, mint írtam szerintem jobbak mint régebben. Az so-ról nem tudok és látatlanban nem is akarok véleményt nyilvánítani. Finomabb őrlést kérnek, mint egy átlag olasz blend, és nem szeretik a magas hőfokot. Nálam a pid 89-en a Gaggián, és ott a pin up ( ezt kóstoltam legutóbb) teljesen jó volt. Csokis, sárgabarackos, de semmi citromlé. Érdemes a hőfokkal játszani, és kipróbálni pár beállítást, mert nagy különbségek lehetnek. Nagyon magas hőfokon eléggé kiüresedik, és akár égett ízek is bejöhetnek a képbe.
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
adp
őstag
válasz gubabela #41421 üzenetére
próbáld gyorsítani a lefolyást PY Sidámonál nekem bejött, mondjuk én vártam vele inkább 1-2 hetet, valahogy nekem meg pont akkor lett iható. Ittál már máshol amúgy SO-t? Lehet nem a te világod. Én is megfogadtam, hogy nem szórakozok velük mert nem jön be. Bár tejjel a py sidamo nálunk mindent vitt, de presszóként...... Hiába lehet te is inkább a jó kis csokis, mogyorós robis blendeket komázod mint én.
Bazsee71: Ez egy jó ötlet, már nézem is
[ Szerkesztve ]
-
Radukav
újonc
válasz gubabela #41366 üzenetére
Paljoc kávéin szocializálódtam, de utánuk is jónak tűnnek.
1 hónapja vettem tőlük, most a 3. fajtát kezdtem meg és mindegyiknél hamar megtaláltam a számomra ideális beállítást. Az tény, hogy csak 250 gr-os zacsikat vettem, így azért nem tud annyira megöregedni.
Mazzer SJ + Catler DBTimor:
daráló joker állástól 3 fokozattal finomabbra, 88c gyümis ( citrus) enyhén kesernyés, tejjel csak savanykás... 90c csökken a citrus, de még gyümis.. Érdekes, hogy 86c-on elveszik a gyümi, ahelyett, hogy erősödne. Szerintem ideális átmeneti kávé classic vonalról SOra.Costa Rica Tarazzu:
világos pörkölés, daráló joker állásban 88c folyékony étcsoki, tejjel is finom.Monsooned Malabar:
ismeretségünk elején vagyunk...
daráló 3 fokozattal finomabbra, 88c talán mogyorós, igazából nem ízlik.
86c megjött az étcsoki, de nem őszinte a mosolyom. Tejjel egész jó, de nem ő lesz a kedvenc.Azt gondolom, hogy ebből is látszik, hogy kár általánosítani, hogy " gond van a SO-kal" . Van akinek ízlik, van akinek nem. Próbálkozni kell, legfeljebb nem jön be az íze, ergo többet nem veszek. 2 éve még nem tudtam meginni egy XLR-t...
-
-
soldier2
őstag
válasz gubabela #41553 üzenetére
Köszönöm. Abban reménykedtem, hogy jó lesz nyaralásra a Brikka mellé, de inkább ledarálom előre. Az sem jobb, de legalább ingyen van
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
-
becsa96
csendes tag
válasz gubabela #41629 üzenetére
Főztem még vele 2-3 adagot, valami nem stimmel, nulla crema - jellegzetes puffanás még mindig elmarad, még "mezei olcsó kotyogókkal" is emlékszem sokkal jobbakat főztem, vagy túl finomra darált kávét nyomok bele, vagy még be kell járódnia - jó pár helyen olvastam hogy 6-7 csésze után majd bejáródik, hátha...
Ha volt valakinek hasonló tapasztalata "kezdő Brikkásként", annak örülnék ha megosztaná velem, az alapokon kívül - durvára darált kávé, közepes-kis láng, nem lenyomkodva - ez mind OK.
Idáig én kidobott pénznek érzem, de biztos csak én nem tudom még rendesen használni...
[ Szerkesztve ]
-
adp
őstag
válasz gubabela #41694 üzenetére
Bazsee: zart rendszernek nem szabadna szivarogni sehol sem
Pontosan, egy fogkefe teljesen jo celt szolgal. En hidegzsiroldoval kefeltem, meg cillit bang el es nagyon jol lehozta a fej kornyeki koszt.
Cillittel vigyazni kell mert elszinezheti a dolgokat de hat ott senki sem latja. Meg nem szet maratni kell hanem lekefelni.
A vizteritot es a felsoszurot beteheted a mosogatogepbe. Gyonyoruen letakaritja[ Szerkesztve ]
-
ronin s8
senior tag
válasz gubabela #41893 üzenetére
Én is erre gyanakszom, hogy nem nagyon van különbség a 2 ill. 4 személyes között. Ez az arány dolog igaz lehet, talán tényleg érzékenyebb rá a 4 személyes. Nekem a 2-es román, a 4-es olasz, és én személy szerint jobban szeretem (azt is használom) a 2 személyeset...
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
adp
őstag
válasz gubabela #42092 üzenetére
18g vel amugy fullon is van a kosar kb. 82-n sem volt jo de jobb kicsivel, darlon is allitottam 17mp lett, eleg keves igy a crema de meg mindig a nem jo kategoria.
Amugy kapuciner robis blendek nalam 93-95 on voltak jok. De azok nagyon adtak foleg a velencei.
Ez meg kapunak is szar -
looser
addikt
válasz gubabela #42168 üzenetére
Köszönöm a válaszod. Igazából egyszer túl sok, egyszer kevesebb, van, hogy száraz a pogi. Nem tudom, mit csinálok másképp.
(#42177) Gigi01: volt itt pár napja egy vidi a Budapest Baristas-ról, na az a srác pl. azt mondta egyszer, hogy ő napi 7-8-at betol és gondolom nem szimplákat :-)
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
angelside77
tag
válasz gubabela #42566 üzenetére
Gyári kartömítésnek mondjuk [Ez?] (Igaz húzós az ára) De egy helyről kellene rendelni a szállítás miatt.
A http://www.saecoalkatresz.hu/ "megbízható" bolt? Mármint van készlet, kiszállítják amit rendelek, nem kell hónapokat várni?
Mert itt elég egyértelműen meg tudom határozni mire lenne szükségem az ábra lapján. Valamint a [gőzcsap tartó] is sérült, akkor ezt is kicserélném.[ Szerkesztve ]
Rég feladtam, hogy embereket mentsek meg a világnak a fejükben levő szellemektől.
-
verti1
tag
válasz gubabela #42946 üzenetére
Dupla 16.5 grammból készült, szimpla 8.5 grammból. IMS mind a két szűrő. A vízterítő gyári alu, IMS felső szűrő. OPV 9.5 barra állítva órával. Ennél jobban nem tudom hogy lehetne jobban eloszlatni és tamperolni (persze lehet rosszul csinálok valamit) Kis habverővel körbe megyek, utána még hústűvel is WDT-ztem, majd elsimítottam a tetejét. Érzéssel tamperoltam, nem ütögetem se a tamperral, se géphez a kart, nehogy megrepedjen. Nem dagad fel a pogi, ott is kizárt a repedés/csatornásodás. Lefolyás rendben szerintem, mert 24-25 mp alatt dupla mennyiséget kapok. Ez a pöfögés, remegés van amit mondtak már itt. Megnéztem egy jó pár videót és mindegyiken így jött le. Hasonló kar és lefolyóval. Lehet a kar sajátossága vagy magas a 9.5 bar. Van egy röfi karom mindjárt lecsapom az alját... Kell egy naked, mert az mindent megmutatna...
-
jveres
csendes tag
válasz gubabela #42964 üzenetére
"Ha wdt-zel akkor az is szétkapja a nagyobb rögöket,.." ..."ha habverőzől, akkor az is segít a jobb eloszlásban..."
Egyetértek. De a két technika eltér, mert másra használjuk. A habverővel soha nem lesz tökéletes az eloszlás, a hústűvel nem tudod teljes mértékben megszüntetni a rögöket. DE végül is mindegy, mert a végeredmény a fontos[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz gubabela #43040 üzenetére
a régi a világos, egyébként. a mostaninál is világosabb. a közbülső állapot volt (remélem... ) a negró. most "csak" sötétbarna. és szó sincs arról, hogy a kávé fanyar lenne, így is csokis, csak van mellé sav is. na mindegy, a cm - ic párosból az egyik legyen sötét, a másik világos és mindenki örül. most épp így van
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
norkov84
tag
válasz gubabela #43423 üzenetére
Szia!
Az a problémám, hogy elég nagy holtjátéka van, konkrétan mozgatni tudom benne a tampert Szerintem ez így nem OK. Szerintem 58,5 még nem annyira gáz, még mindig marad olyan 0,1-0,2mm a fal és a tamper között (58,6x valamit mértem rajta), az nem szabadna, hogy visszahúzza...
-
Upo
addikt
válasz gubabela #44603 üzenetére
Video alatti kommentből:
"The CBM-18 conical grinder is great for making cold brew due to the very coarse grind it offers. It's so coarse in fact, that I set it at #15 when making it in my 12 cup French press pot."Ezek szerint alapból nem elég finomat őröl, és nem tudom hogy van-e hozzá hézagoló alátét, mint a graef dobozában. Én biztos nem cserélném le a 702-t erre, szerintem előrelépés nem lenne (sőt...).
Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
adpeter
tag
válasz gubabela #44737 üzenetére
A darálást hagyjuk ki...azért már nem ma kezdtem!
Plussz infó......asszonynak csináltam kapcsit. A kávé lejött f@szán
utána a gőzölés is megvolt rendben. Légtelenítésnél is oké volt minden....
legalábbis a gőzcsövön: gőz ki...utána szépen jött a víz rajta....gőzt elzártam és
átkapcsoltam akkor már feltűnt hogy a fejen alig jön a víz. Ilyenkor ugye
míg vissza nem hűlik a kazán szép nagy nyomással szokott spriccelni némi gőz
kíséretében. Most épp folydogált.... szóval így kezdődött.Jolti: jaja csak most nincs kedvem nekiugrani.......pár napja szedtem szét meg raktam össze
mert a PIDnél elmászott egy vezetékem. Mondom hátha megvuduzza valaki az éteren
keresztül![ Szerkesztve ]
"-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
-
bl4ze
veterán
válasz gubabela #45095 üzenetére
Igazából egy szelet sütire futottunk be, és megakadt a szemem a trendi, több milliós gépparkon.
Aztán rögtön lesokkolt a béna, szar csészék a gép tetején. A kávéról sehol semmi, még a kávé lapon sem.
Sem egy logo, sem csésze - zéró. Már ez fura volt. Amit meg kivittek produktumot... háááát42 helyében azért erre nagyon oda figyelnék. Értem én, hogy jó biznisz eladni a LM+Mazzer párost a kávéval, de ez 42-nek égés szerintem....
Ronin: a fentiek miatt lepett csak meg a dolog. Egy eldugott "szoci" cukrászdába nekem kicsit idegen volt a 42 "újhullámos" kávéja, főleg ilyen módon, ilyen körítéssel.....
.:. bl4ze .:.
-
adp
őstag
válasz gubabela #45655 üzenetére
Fragola meresei szerint egy rezcsoves gaggianak 16p kell, hogy a fej is hostabil legyen.
En ezt ugy gyorsitom, hogy benyomom a gozt igy alapbol fele annyi ido alatt eri ela beallitott hot es hagyom kb 110ig melegedni, aztan ezt a vizet ki is engedem, hogy melegedjen a fej. Igy 10p utan a pid stabil, a fej az meg kerdeses. De a kar marha forro szokott lenni[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.