-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gubabela
senior tag
válasz Rush77 #66978 üzenetére
Igazából nem annyira probléma, mert hagyhatsz mindent a megszokott beállításon, csak felrakod a dubla kifolyót és 2 csészébe engeded reggel. Aztán ha az asszony elment, akkor csinálsz magadnak egy duplát ha kevesled. A dupla kifolyó alá meg beraksz egy nagyobb csészét. Problem solved.
-
manio
újonc
válasz Rush77 #66978 üzenetére
Ne hagyd, hogy a számok elvigyenek az erdőbe!
Csak az számít, hogy mennyi kávét tettél a kosárba, az nem, hogy végül ez mennyi csészében landol.
Ha 16,5g -> 27mp -> 25-28g jó volt eddig, akkor ugyanez jó dupla kifolyós karral a két csészéhez is, csak mindegyikben kevesebb lesz, mint amennyit egyedül inni szoktál. De az "arány" az elkészült italban független attól, hogy végül hány felé osztod. -
Bazsee71
őstag
válasz Rush77 #66978 üzenetére
A ml-t és a csészék számát tényleg felejtsd el, mérleget használj, és az arányokat nézd. Nálam ami jó kiindulási alap (közepes/világos kávéknál): 35-40s kivonatolás, 1:2 arány. Azt javaslom, hogy az elején ne menj 1:2 arány fölé, nagyon el lehet tévedni, nem egyszerű értékelhető italt alkotni. Lehet így becsúszik egy kis keserűség, de cserébe testes, édes kávé landol a csészében.