-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dis236
csendes tag
válasz
kchris78
#137652
üzenetére
Nekem nagyon érdekes ez a tartózkodás a kémiai eljárásoktól (nem csak tőled), pedig nem tudjuk hogy milyen hatása van az ízre.
Vagyis amíg le nem kóstolom a Hoffmann féle Decaf projektes kávékat

Én nagyon reménykedem amúgy hogy ez a projekt megnyitja sok pörkölőnél a koffenmentes kávék felé a kapukat. Én is nagyon hiányolom a kínálatot.
-
dis236
csendes tag
válasz
gofry
#137613
üzenetére
Barn Ruanda Gitwe van most bontva előtte pedig szintén barn vulcan azul caturra ment.
A gitwe most 6.0-n (burr lock-tól) a vulcan azul pedig 7.1-en (nem teljesen .1 mert csak 4db pont van a számok között de talán így a legértelmesebb
) Én teljesen Cathfaern-nel értek egyet, discordra nagyon könnyű rohangálni panaszkodni de akinek jó az csak használja és nem jár vele fórumokra mert minek.
Csak úgy tudjuk meg az arányt ha az OO elmondja és mondtak is. Az hogy ez azóta nőtt-e az már egy másik kérdés, de kétlem hogy nagyon jelentős lenne.
-
dis236
csendes tag
válasz
hoffman_
#137492
üzenetére
Nálam péntek reggel jött meg, azóta napi 2 duplával etetem.
Hasonlóan nagyon pozitív élmény eddig, hihetetlen hogy van egy örlő ami nem igényel semmilyen RDT-t, ionizáló hülyeség nélkül.
Megnézted hogy milyen állásokban van a burr lock és chirp?
Nekem a lock az kb -0.1 az chirp pedig 1.2. Azt hittem azért közelebb lesz a kettő, de ízben meg állíthatóságban nincs panaszom, csak furcsálltam. -
dis236
csendes tag
válasz
kchris78
#137132
üzenetére
A gőzölős alapok nagyon hasznosak voltak, én nem tudom hogy meg tudtam volna tanulni tanfolyam nélkül.
Viszont ahhoz meg sok és nagyon drága is a BC, akkor már lehet jobban járnál egy kifejezetten latte artos tanfolyammal.Viszont én nagyon élveztem a gőzöléses részét a tanfolyamnak és imádok önteni is csak itthon senki sem iszik tejitalokat szóval nincs kinek

-
dis236
csendes tag
válasz
hoffman_
#137118
üzenetére
Én voltam tavaly februárban a madal 4 naposon.
Nekem a tanulás és a papír is fontos volt és így megérte.
Amennyire tudom abban más ez a képzés a többihez képest hogy még kávézós környezeten belül is mérlegezni tanítanak ami azért kicsit más workflow.A lényeg igazából ez: ha specialty kávézóban szeretnél dolgozni akkor nagyon szuper alap mert rengeteg gyakorlást biztosítanak tejezésre és beállításra is.
Viszont ha nem, akkor fölösleges a 4 nap mert az elmélet 95%-át amit elmondanak azt szerintem már tudod a JH könyvből. A gyakorlat meg annyira nem reprezentatív mert otthon nagyon más kávézni mint pult mögött
-
dis236
csendes tag
válasz
HardRic
#131617
üzenetére
Nem tartja meg, de ha változik az érték akkor nem kapcsol ki és az ikeással ellentétben azért érzékeli a változást.
Engem csak alapvetően zavar hogy ha ott hagyok egy mérleget mert kávét őrlök akkor siettetve érzem magam hogy vissza tudjam mérni a kiadott mennyiséget, de aeropressnél lehet nem számít annyit.
Viszont a mérlegek eléggé olyanok hogy nem gyakran cseréli őket az ember hacsak nincs valami specifikus hülyesége ami élhetetlen szóval lehet érdemesebb egy normálisabbat venni elsőre.
A KC215b-nek annyi hülyesége van ami eszembe jutott hogy iszonyat hangosan csipog, viszont ha jól emlékszem azt ki lehet kapcsolni.
-
-
dis236
csendes tag
válasz
qvik27
#131442
üzenetére
Ezen én is őrlődtem és még őrlődöm is mert nagyon sok félét hallottam erről.
Egyrészt, elvileg ami Sprometheus-nál volt az egy régebbi kontrol áramkörös verzió volt amit azóta lecseréltek.
Ez probléma kifejezetten az 110V-os verzióra volt jellemző, a 220V-osra nem.Viszont a legutóbbi cupping clubon beszéltem egy új DF64V tulajjal akinek talán 1300Rpm-en nem is annyira világos kávéval lefulladt.
Lehet hogy az egy hibás darab volt de mindenesetre nem túl bizalomgerjesztő.
-
dis236
csendes tag
válasz
hoffman_
#130066
üzenetére
Sajnálom hogy ilyen élményed volt ott.
Igen, az átlag kávé az nagyon szén robuszta+condensed milk de ott is van specialty és nagyon komolyan tolják.
Szerintem életem legjobb filter kávéját Hanoiban ittam és ott láttam először olyat hogy egy lattet azért nem adtak ki mert el volt rajta rontva a latte art. -
dis236
csendes tag
Sziasztok!
Jelenleg egy Robotot használok, viszont eléggé gondolkodtat a Flair58.
Jobban tetszik az egy karos kialakítás és örülnék ha lenne opcióm különböző kosarakat próbálgatni.
Viszont nagyon tetszik a Robot workflowja és kicsit aggódom hogy a Flair nem lenne annyira jó.
Esetleg van valaki Pesten akinél ki tudnék próbálni egy Flair58-at vagy esetleg kölcsön tudná adni pár napra (természetesen letét ellenében)?
-
dis236
csendes tag
-
dis236
csendes tag
válasz
Zen42
#129543
üzenetére
Nem vagyok a legtapasztaltabb de dolgoztam specialty kávézóban és még így is hasonlóak a tapasztalataim. Otthon sosem tudom elérni ugyan azt a gyönyörű balanszot amit a kávézóban tudtam.
Ennek szerintem annyi az oka hogy kávézóban jóval több alapanyag áll rendelkezésre és így sokkal több a lehetőség finomhangolni. Nem arról van szó hogy kilókat elszórtam de azért 3-4 shot volt mire egy reggel beállítottam aztán általában délután újra ránéztem. Ilyenkor azért bőven kísérletezgettem, ismerkedtem az adott kávéval. Volt idő és alkalom hogy megtaláljam az "ideális" receptet.
Ehhez persze az kellett hogy a géppark nagyon kozisztens legyen és szerencsére az volt.Itthon általában én is 250g-os csomagokat veszek és nem rohanok annyira a "tökéletesen" balanszos shot után. Elérem hogy jó legyen, utána már nem variálok annyit mert a napi presszóhoz bőven elég és hanyagolom a stresszelést.
-
dis236
csendes tag
válasz
Petyuska111
#129210
üzenetére
Nekem van DF64-em és az alap kés az abszolút olasz presszóra van kihegyezve szóval jó választás lehet ilyen szempontból.
Viszont közel sem tökéletes az őrlő (mondjuk megkérdőjelezhető hogy elfogadható áron van-e tökéletes), nekem v2-es verzió van amivel elég sokat szívtam mire eljutottam odáig hogy jó volt használni.Ki kellett szedni a gyári declumpert mert felhalmozta az őrleményt, sok volt a pangó. Miután kiszedtem egy statikus rémálom lett még spriccelve is. Raktam bele másik őrlemény kifolyató "csúszdát"([link]), viszont azzal is nagyon koszolt. Kis konzultálással a tervezőjével után elkezdtem használni a hozzá tartó hosszabbító elemeket és végül ezzel sikerült eljutni oda, hogy nem téptem a hajam minden egyes őrléssel.
Én ezek után kést is cseréltem benne (SSP Cast), de szerintem az neked már nem releváns.Ennek az útnak a bejárásával már elégedett vagyok de vannak dolgok amikre még oda kell figyelnem. A legfontosabb az az hogy a talp az nem az őrlő testéhez van rögzítve hanem a motorszerkezethez, ami azt jelenti hogy ha a két csavar ami a talpat rögzíti nem ugyan annyira van becsavarozva akkor nincs szinten az alsó késtartó. Erre is vannak modok, amik megoldják (tartó csavarok alátétezése), de én ezzel még nem foglalkoztam, ha megint ki kell nyissam az őrlőt akkor majd megcsinálom, de most jó

Elvileg a későbbi verziók azok jobbak már, de ezt az utolsó dolgot szerintem még a DF64 Gen2 sem javította meg, szóval minden képpen észben kell tartani.
Bocsi a regényért, azért remélem hasznos

-
dis236
csendes tag
válasz
rastacsz
#128156
üzenetére
Én anno mikor DF64-et akartam vásárolni tőlük akkor írtam nekik hogy ez melyik verzió.
Kb egy hét után válaszoltak ami nem gyors de legalább leírták szóval szerintem ilyesmi kérdést nekik is fel lehet tenni.De mivel náluk éppen előrendelés van szóval még nem kaptak fizikai darabot, ezért nagyon meglepne ha nem az újabb verziót kapnák.
-
dis236
csendes tag
válasz
RetepNyaraB
#127460
üzenetére
Én láttam már helyet ahol disztribútort használtak bár igaz hogy az egy nyugisabb hely volt, de szerintem attól már annyira nem áll messze.
-
dis236
csendes tag
válasz
RetepNyaraB
#127457
üzenetére
Szerintem ez inkább kávézókat megcélzó dolog ahol nincs idő rendesen WDT-zni.
Vagy türelmetlen embereknek sok pénzzel
-
dis236
csendes tag
válasz
sz.zs.
#127399
üzenetére
Köszi a választ!
Mondjuk ha egy 64mm-es kés tudott valamilyen szinten vetélkedni egy 83mm-essel az szerintem már nem rossz.
Azt én is olvastam hogy kevésbé testes, igazából emiatt is vonz egy kicsit mert egy balanszoltabb opciónak tűnik a HU és az MP között.Igen a 83mm-es SL az elég komolynak tűnik de konkrétan annyi mint egy alap Major...
-
dis236
csendes tag
válasz
sz.zs.
#125993
üzenetére
Tudom hogy nem telt el olyan sok idő mióta megvetted de eddig milyen tapasztalataid vannak ezekkel a késekkel?
Nagyon csorog a nyálam egy kés upgrade-re és mivel én is meg az asszony is gyakran iszunk tejitalokat, presszóban meg a világos pöriket szeretem ez egy elég jó opciónak tűnne
-
dis236
csendes tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni hogy akinek volt E61 fejegységű gépe az milyen szilikonzsírt használt az indítókar belsejének a síkosításához?
Igazábol azért kérdezem mert én eddig ezt használtam viszont feltűnt az hogy a kar viszonylag kevés használat után (kb 2 hét, napi 1-2 presszó) ismét nyikorogni kezd pedig nem nagyon csináltam tisztítószeres vakszűrőzést.Ez alapján gyanús hogy a szilikonzsír nem tartja magát olyan jól.
Van bárkinek hasonló tapasztalata? -
dis236
csendes tag
válasz
#98690560
#126583
üzenetére
Érdekes én azt hittem hogy ez csak az adott receptekre vonatkozik, nem pedig a kevert vízre általánosságban.
Mivel én fitert és presszót is rendszeresen iszom itthon én mostanában szoktam rá hogy két féle vizet keverek ki 20GH/40KH presszóhoz és 60GH/25KH filterhez.
Ez ezek szerint hasonlóan rossz és kerülendő?
Hozzáteszem hogy én nem DM-es vízzel dolgozom hanem itthon desztillált vízzel. -
dis236
csendes tag
válasz
asus1
#126190
üzenetére
Tadammnál az a menet hogy lehet venni talpat ami a te kosaradhoz jó (szerintem 58,5 vagy 58,6mm lesz neked jó, nem tudom most megmondani hogy pontosan melyik) és ahhoz választhatsz nyelet, amelyik neked tetszik külsőre: talp, nyél.
A kosármagasítót is használom és kosár függő hogy mennyire működik jól. Az IMS kosaramhoz egyáltalán nem tapad, viszont a pullman kosaramhoz meg igen és nagyon stabil is. Szerintem egyébként kicsit nehezebb mint kéne hogy legyen, nem ad hozzá túl sokat a súlya funkció szempontjából de ettől és a tapadástól függetlenül végzi a dolgát.
A zacckiütő az okésnak tűnik és személy szerint szeretem a sajátomat és kényelmetlen lenne nélküle viszont erről specikusan nem tudok semmit, a portafilterek esetén szintén.
-
dis236
csendes tag
válasz
asus1
#126188
üzenetére
Szerintem az avx mérleg amit linkeltél az túl nagy ahhoz hogy elférjen egy gc csepptálcáján. A másik jó lehet viszont akkor meg az idő mérését kell máshogy megoldanod.
Szerintem azt kéne elvinned amit retep árul.
Tamperből van ugyan olyanom mint amit linkeltél és nem rossz de nem is a legjobb. Az enyém inkább 58.4mm tehát az én kosaram oldalán (ims 16-22g) hagyott egy kevés kávét. Az áráért nem rossz, viszont akkor már lehet megérné egy kicsit többet költeni és beszerezni egy tadamm tampert.
-
dis236
csendes tag
válasz
rastacsz
#125905
üzenetére
A pullmannál honnan van a d0,3mm-es infó?
Én a honlapon csak annyit találtam hogy "kisebb lyukak" és mivel a standard az általában 0,3mm-es szokott lenni, amiatt gondoltam hogy közelebb lesz a 0,16-hoz. Persze én sem arra számítok hogy pontosan ugyan az lesz csak ez relatív közelinek tűnt hozzá és így kíváncsi voltam a véleményekre.
-
dis236
csendes tag
Véletlenül válaszba írtam de most már így marad
-
dis236
csendes tag
válasz
Bazsee71
#125901
üzenetére
Tudom hogy főbenjáró bűn ilyet kérdezni de van itt valakinek tapasztalata az AVX-Pro kosarakkal?

Igazából azért érdekel mert leírások és képek alapján nagyon hasonlít a pullman 876 kosarához, amiről elég jókat lehet mostanában hallani. Kíváncsi lennék hogy érdemes lenne-e lecserélni

-
-
dis236
csendes tag
válasz
Stauffenberg
#124983
üzenetére
Én egy kicsit másik irányból közelíteném meg a dolgot.
Egyik haverom most kezd el belemenni a kávés témába, mondjuk ő otthon inkább french pressel tolta de ő is egy késes motoros cuccal tolta pár hónapig kamersz bolti kávéval és viszonylag jó elvolt vele.
Azért néha eljött velem kávézóba ahol begivott velem egy jó presszót vagy filtert és abszolút tudta értékelni szóval úgy voltam vele hogy megajándékozom egy Hario mini mill plusszal meg egy csomag kávéval karácsony környékén.
Nagyon örült neki és azt mondta hogy csinál vele finom kávékat, abszolút upgrade az előző setuphoz képest ami nyilván nem volt egy magas léc de attól még érezte a javulást.
Ezzel annyit akarok mondani hogy itt mindenki hozzá van szokva a jobb cuccokhoz és mindenki a tökéletes ár/érték arányra megy de végérvényesen minden attól függ hogy kinek milyen igényei vannak.
Javulás lenne egy olcsó kerámia kúpos őrlő (pl hario skerton)? -> igen
Nagyabb javulás lenne egy acél késes őrlő (pl k0)? -> igen
Megéri-e az árkülönbséget? -> a topicban levő emberek 99.99%-nak igen, de azt hogy neked is, azt már neked kell eldöntened. -
dis236
csendes tag
válasz
DG790401
#124913
üzenetére
Én 3D nyomtatott megoldást láttam. Hardveraprón vannak is emberek akik nyomtatnak neked.
Én nála nyomtattam már többször is és mindig elégedett voltam az eredménnyel
-
dis236
csendes tag
válasz
RetepNyaraB
#124908
üzenetére
Szerintem van benne potenciál de rengeteg igazságot is látok abban amit mondasz.
Általában ezeknek az eszközöknek az a célja hogy követhető legyen a főzés és ezzel konzisztensen tudjuk reprodukálni a jó kávékat.
Persze akkor itt előjön az hogy szerintem a legtöbb módszerrel főzőtt kávé esetében teljesen elengedhető az appos logolás. Egy pourover esetében tényleg nincs nagy szerepe annak hogy most pontosan milyen sebességgel önt az ember, amíg bizonyos határértékeken belül van.
Presszónál más a kérdés, de szerintem ott is csak akkor van egyáltalán értelme ha az ember tud dinamikusan nyomásprofilozni, pl manuális géppel vagy egy Biancán.
Részemről nekem teljesen felesleges, ha egyszer lesz megint manuális gépem akkor talán beruházok egy SEP-re de addig tuti nem fogok ilyennel babrálni, így is eleget babrálok mikor kávét főzök, annak meg kifejezetten örülök hogy van egy processz amiben nincs benne a telefonom

-
dis236
csendes tag
válasz
RetepNyaraB
#124737
üzenetére
Nekem két mérlegem van, egy százados ékszermérleg és az avx-es amiről ma beszélgettünk és a kettő eredményeit összevetve az avx teljesen normálisan kerekítve mutatta a másik mérleg eredményeit.
Értem hogy nem kedvelt a forgalmazó (okkal) és azt is értem hogy kínai termék de ettől még nem lesz egyből rossz is.
-
dis236
csendes tag
válasz
Tomace91
#124704
üzenetére
Sajnos én sem használtam prémium kategóriás mérleget még szóval nincs annyira összehasonlítási alapom de nekem nem volt gondom a reszponzivitásával.
Amit láttam problémaként a régebbi timemore mérlegeknél az az egyes súlypontok átugrása (pl 5.1-ről azonnal 5.4-re ugrott ahelyett hogy tizedesével ment volna feljebb) de ennél ilyet sem tapasztaltam.
-
dis236
csendes tag
válasz
Tomace91
#124697
üzenetére
Én kb 3 hónapja használom.
Nem volt vele nagyobb problémám, talán annyi hogy gombok lenyomásakor beveszi a lenyomás súlyát, gondolom emiatt kicsit lassabban nullázódik (kb 1mp) de nekem ez nem okozott problémát.
Olvastam olyat a fórumon hogy valaki hibás darabot kapott és gond volt a cseréjével szóval arra érdemes lehet gondolni.
Én meg vagyok elégedve vele, mondjuk azt is érdemes megjegyezni hogy én nem számítottam arra hogy az automata programok bármennyire is hasznosak lesznek és nem is azok
-
-
dis236
csendes tag
Hasonlóan a homebarista.be-n le van árazva a G-Iota örlő (DF64) zöld variánsa.
Akit kicsit taszít a szín de szeretne ilyen örlőt, annak fontos infó hogy a zöld borítás az csak egy vinyl fólia amit könnyen el lehet távolítani

-
dis236
csendes tag
válasz
Serpenthelm
#124264
üzenetére
Én magam részéről nem próbáltam ki de nekem logikus az hogy a papír szűrés más ízt és textúrát eredményez mint a fém szűrés.
Ez filter kávé esetében elég egyértelmű és ránézésre meg lehet különböztetni a különböző filterekkel készült kávét.
Nyilván lehet hogy ez presszó esetében nincs így és jelenleg csak "snake-oil" az egész + ha van is különbség akkor sem biztos hogy tényleg segíti a kioldódást.
Majd talán lesz valaki aki ezt rendesen objektívan leteszteli és akkor kiderül az igazság

-
dis236
csendes tag
válasz
qvik27
#122861
üzenetére
Köszi a tanácsot!
WDT-nél azt próbálom imitálni amit ebben a videóban mondanak: https://youtu.be/xzrs7hj7Sto?t=843
de mindenképpen próbálkozom még különböző technikákkal.Az AVX-es témához pedig annyit fűznék hozzá hogy szerintem elvi szinten nincs gond azzal hogy kínából behozatnak egy csomó apró cuccot, mert így nekünk is valószínűleg olcsóbb, vagy hasonló árban van csak jóval kevesebbet kell rá várni.
Viszont az hogy ez egy elvileg szabad diskurzusú csoportban ennyire szarrá van nyomatva a kereskedő által az rengeteg kérdést felvet. Sőt igazából a promótálással sem lenne probléma ha ne lenne mindenki instant agyhalott hülye aki nem ezeket veszi. -
dis236
csendes tag
Igen, ez is szuper lenne.
Amiatt gondoltam hogy segítene mert azt olvastam hogy ha nem illeszkedik jól a tamper akkor a pogácsa széle kevésbé tömörödik mint a közepe, emiatt ott csatornásodni fog.
Ha a normcore jobban illeszkedik akkor ezt is megoldaná, de nem tudom hogy tényleg jobban illeszkedne-e. -
dis236
csendes tag
Sziasztok!
Nem rég kezdtem el itthon presszózni és azt vettem észre hogy a lefolyás az mindig a kosár széléről indul, ahogy olvasgattam a neten "donut"-nak hívták.
Azt írogatták hogy ez amiatt lehet hogy a tamperem nem illeszkedik jól a kosárba ami azért furcsa mert mikor rendeltem a kosaramat (IMS 16/22g) akkor direkt rendeltem egy AVX 58.5mm-es tampert hogy jól illeszkedjen bele.Belepróbálva valóban volt egy nagyon pici rés, lemérve pedig a tamper kb 58.45mm a kosár pedig 58.65mm.
Igazábol azt akartam kérdezni hogy szerintetek segítene-e ha vennék egy Normcore tampert amiről mostanában volt diskurzus? Amiatt habozok mert a normcore is 58.5mm-esnek írja a tamperét így lehet hogy az is picit kicsi lenne és nem lennék vele előrébb.Edit: azt elfelejtettem leírni hogy wdt-zek mindig tampelés előtt
-
dis236
csendes tag
válasz
Cathfaern
#122741
üzenetére
Köszi a tanácsokat, én is ékszermérleget használok, nekem ez egyszerűbb megoldásnak érződött mint flakonokkal babrálni.
Azért kérdeztem rá mert a barista hustle is a koncentrátumos megoldánt mondja és nekem mindig logikusabb volt csak simán az oldandó anyag kimérés.Én anno mikor elkezdtem saját vizet keverni csináltam cuppingot amivel két elvileg ugyan olyanra kikevert vizet hasonlítottam össze. Persze éreztem különbséget a kettő között ami azt jelenti hogy minimális inkonzisztencia van a módszerben de mindkettővel nagyon finom volt a kávé és nekem elsődlegesen ez számít.
-
dis236
csendes tag
válasz
qvik27
#122730
üzenetére
Ezt sosem értettem. Miért jobb az ha kimérek valamennyi oldott anyagot, belemérem valamennyi vízbe csak azért hogy aztán kimérjek valamennyi vizet amit belerakjak egy nagyobb vízbe?
Nem egyszerűbb csak kimérni az oldott anyagot és belerakni a nagy adag vízbe? Így csak 1 mérés van ezzel csökkenthető az emberi hiba. Vagy én értek félre valamit?
-
dis236
csendes tag
válasz
nate82
#122173
üzenetére
Igen, az eladó kedves volt és azt ki is cserélte nekem a következő nap, most egy jóval masszívabb pumpa van rajta:
Ezzel már jóval könnyebben jönnek ki a dolgok de azért még mindig nem az igazi, főleg a nyilás miatt.
Igazad van, a kék örlővel valszeg jobban jártam volna, még az extra ráfizetéssel is.
Csövet honnan lehet hozzá szerezni? Egyáltalán be lehet tenni ehhez a motortakaróhoz vagy másikat kéne nyomtatni hozzá?Amúgy egy extra kérdés aki esetleg tudna rá válaszolni:
Azt vettem észre hogy a 0 ponttól számítva elég kicsi az az intervallum amiben presszót lehet vele állítani. Mondjuk attól hogy a kések összeérnek onnantól a számlapon 1 számnyi táv van amiben normális idejű lefolyásokat kapok.
Ez normális? Vagy lehet hogy ki kéne takarítani az őrlőt, esetleg meg kell igazítani a késeket?Köszi!
-
dis236
csendes tag
#122142rastacsz
Köszönöm szépen a válaszokat és az ajánlásokat.
Sikerült egy kicsit megnyugodni, egy kicsit elkapott a "buyer's remorse".Mindenképpen be fogok szerezni egy 3D nyomtatott garatszűkítőt, egyenlőre marad a tamper az őrlő tetején

Ha már itt vagyunk esetleg vannak még tippjeitek arra hogyan lehet csökkenteni a beragadt őrleményt?
Arra van esetleg megoldás hogy a kipumpált őrlemény szóródjon annyira szét?
Jelenleg magasított portafilterbe őrlök, hozna javulást ha esetleg egy őrlemény tartóba őrölnék inkább? -
dis236
csendes tag
Sziasztok!
A napokban vásároltam egy Mazzer SJ-t ami single dose moddolva van abban reménykedve hogy hasonló eredményeket kapnék tőle mint egy DF64-től jóval olcsóbban.
Sajnos nem teljesen így alakult. A bab adagolóba viszonylag sok 1-2g kávé tud maradni és kézzel kell belesöprögetni a késekhez ami nekem egy olyan macera ami az alapvetően is frusztráló presszó belövéshez nem hiányzik.
Van-e itt esetleg olyan aki 80-90k környékén megvenné tőlem? Budapesten és környékén még szívesen házhoz is viszem.
-
dis236
csendes tag
válasz
CsiguszMaxim
#122079
üzenetére
Ami megoldást láttam különböző csoportokban az egy szilikon tölcsér (pl [link]) aminek a végét úgy vágod le hogy pont megtartsa a hengert és a tölcsért meg be lehet tenni kb bármilyen vízforraló tetejébe.
Én sosem próbálkoztam ilyennel de elég sok képet láttam ahol az embereknek jól bevált.
-
dis236
csendes tag
Én általában 350ml főzök le termoszba és mindig csak 1-1 csészét töltök magamnak, azt megvárom hogy lehűljön egy picit és úgy iszom.
Nekem ez eléggé bevált de ezzel is az a tapasztalatom hogy az utolsó csészének sajnos sokkal gyengébb az íze mint az elsőnek de ennél jobb megoldást még én sem találtam. -
dis236
csendes tag
válasz
hoffman_
#121947
üzenetére
Én voltam, viszont már elment.
Sajnos csak most volt időm ránézni a fórumra.Egyébként minden rendben volt vele, azért adtam el mert elkezdtem kicsit több presszót inni és több shot húzása már egy kicsit macerás volt.
Továbbá párom nagyon szereti a tejes italokat szóval végül elektromos gépre váltottam.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3206
- Apple iPhone 15 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3523
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)



