-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
lagoon79
tag
én is így kezdtem, aztán elmaradt a cukor, idővel kevesebb lett a tej és végül már az sem volt. persze ehhez az kellet, hogy jó minőségű kávékat próbálhassak ki. viszont most is azt mondom, hogy mindenki úgy igya, ahogy szereti!
Parci: nálunk is inkább az asszony issza így, sajnos Ő még ennyi idő sem vevő az eszpresszóra (mondjuk ez a mák, mert akkor hogyan gyakorolhatnék öntést
-
radi8tor
MODERÁTOR
Nem a te hibád, ha már lesz igényed minőségi kávéra, akkor elkerülöd az általad korábban említett helyeket.
Múltkor láttam egy infografikát arról mennyi cukor van a Starbucks-os "kávékban". Megdöbbentő.Tamp & Pull-ban pedig cukor nélkül isszuk a kávékat, nincs értelme elrontani vele.
⭐ Stella
-
bl4ze
veterán
-
weinmaker
őstag
Talán ez segít: Kávékorzós összefoglaló
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
emiki6
veterán
Ja igen. Az eladó kicsit meglepődött, hogy innen ajánlották a helyet.
Amúgy a futás után megittam eddig 1 liter vizet[ Szerkesztve ]
Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"
-
-
-
freaghill
őstag
-
Rush77
aktív tag
válasz emiki6 #64728 üzenetére
Nekem volt cremesso gépem és eleinte nem tudtam, hogy mi történik egyik napról a másikra mert csak belül szét robbant a kapszula és gyakorlatilag csak a zacc folyt ki.
Felhívtam a cremesso-t és először nem értették mi a gondom. Aztán kapcsoltak egy szervizest és ő mondta, hogy az egyetlen megoldás gyakorlatilag egy új gép vásárlása lenne mert on the go a cremesso változtatott a kapszulák méretén (a forma ugyanaz volt de talán 1-2 mm-el rövidebb lett az új)
Azért ilyen mondjuk (bármennyire szimpi vagy sem) a nespressonál nem fordul elő. -
senior tag
válasz emiki6 #64840 üzenetére
Lehet, hogy szerencséd lesz. A lényeg annyi, hogy alapból mindent közepesre pörkölnek és ebből szoktak előre is pörkölni raktárkészletre. Viszont világosan csak rendelésre pörkölnek, ezért ez biztosabb... legalábbis eddig ez a tapasztalat.
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
demars
addikt
válasz emiki6 #65024 üzenetére
Ahol dolgozok napi szinten használunk ipari citromsavat, oldatban 1000 l vízhez kb 10-12 kg ot adunk. 95-98 fokra melegítjük, úgy keringetjük.
Tömítéseket rendszeresen cserélünk, de nem a citrom miatt. Inkább a csőkötéseknél sérül, hollanderek miatt.
A gépeket kívülről, citromsavval mossuk, leviszi a vízkövet , nem ártalmas cucc. (Élelmiszeripari cégnél vagyok)Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
Frogz
csendes tag
válasz emiki6 #65140 üzenetére
Az általad készített kávéhoz legközelebb eső Cold Brew "receptje" emlékeim szerint 1:4-10 arányt ír a kávé-víz esetében. Azt 10-20 órára hagyják ázni hűtőben (esetleg szobahőmérsékleten). Mindezt persze elég durva szemcseméret mellett. Ha neked 1:12,5 az ízletes, persze az is lehetséges. Espresso-hoz hasonlítani szerintem felesleges, inkább a FP, amit én hasonló arányokkal készítek.
Persze ott csak ~4 perc az áztatási idő... -
MODERÁTOR
válasz emiki6 #79654 üzenetére
A booklinet tudom ajanlani a Moricznal, simonelli gep, 2 orlo az egyikben has bean van a masikat nem tudom, de vmi sotetebb porkolesu klasszik. 590 a flat white, ennel olcsobbat sajnos nem ismerek. Nem profi baristak, de ugye nem is ez a fo profiljuk. Latte art dijnyertes kavet nem itt kapod, de egyebkent finom.
[ Szerkesztve ]
-
Szabász
csendes tag
válasz emiki6 #81925 üzenetére
Ha valaki ki szeretné próbálni!
A kávészenvedély című könyvben lévő receptek közül.
BREVE2 adag
16-20g kávé / 2X25mm eszpresszó
60mm tej
60mm tejszín én a Meggle cukrásztejszínét szoktam használni.Tejet, tejszínt együtt kell felgőzölni, majd az eszpresszóra önteni. Ennél a receptnél a kávé íze is jól kiérezhető.