-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szabász
csendes tag
válasz pataslogeza #78226 üzenetére
Szia!
Én ezt használtam Bialetti Mokka boci (szelepes) nekem nagyon bevált, finom eszpresszót, tejeskávét és cappuccinót lehet vele készíteni! Egy kézi őrlővel lehet fokozni! Én hairo skertonnal használtam!
https://kookta.hu/webshop/hu/kavezas-teazas/4344-mukka-express-boci-cappuccino-keszito-2-szemelyes.html
http://expolygon.hu/webshop/otthoni-kez-orlok/1235063-hario-skerton -
Szabász
csendes tag
Szia!
A vízlágyító egy új háznál már alapfelszereltség szerintem, ha jól olvasom a tiéd egy készülőben lévő ház!
Ha a vízrendszer még kiépítés alatt van érdemes egy elkerülő ágat vinni a konyhába főzésre, ivásra nem a legjobb a lágyított víz a magas Na ion tartalma miatt! A lágyító feladata a vízben lévő Ca, Mg ionokat Na-ra cserélni! Az Nátrium só egy puha ruhával letörölhető a felületekről. A vízkő nem tapad meg a mosógép belsejében, zuhany kabinon, csaptelepeken, fűtésrendszerben stb! Minden háztartási berendezés újszerű marad növelve az élettartamát! Ha a külön ág nem megoldható, érdemes a mosogató alá beszerelni egy Ro rendszert ívásra, főzésre, kávéra, teára stb!
A lágyító sóhasználata havonta kb: 500-1000Ft/hó!
A lágyító kb 150-250eFt !
RO rendszer egy jobb: kb 100eFt
RO éves karbantartás kb 10FtÜdv: Szabász
-
Szabász
csendes tag
válasz dethroner #78680 üzenetére
Szia!
Én Gaggia viva prestiget és Iberital darálót használok! Kávé frissen pörkölt általában kávékalmár, kapuczinertől veszem de boltival kezdtem! Robusta kávét szereted ez tökéletes szett, annyira nem érzékeny a hőingadozásra mint az arabika! Én a hő stabilitását úgy tartom kb 25-30 perc bemelegítés és a fej többszöri öblítése csapolás, pogácsa behelyezése előtt! Majd csapolás 16g, kb 25mp, 50ml kávé!
Így arabikával is jó eredményeket lehet elérni sok kisérletezés után nekem 3hónap volt! Most már elfogatható eszpresszót csapolok!Alapszett kezdőknek!
Kávéfőző: 55.000Ft
Tamper: 6.000Ft
Daráló használt 23.000Ft
Normál főzőfej 7000Ft
_______________________
91.000Ft -
Szabász
csendes tag
válasz dethroner #78759 üzenetére
Szia!
A hőmérséklet beállítására filléres megoldás 2000Ft ! Nálam működik 80-100C között tudok csapolást indítani igaz ott kell állni figyelni! A hőmérséklet emelésére forró vizet engedek át a főzőfejen és nézem a hőfok emelkedést a szalagon ! Tökéletesen működik, és a kávé ízén érezni a különbséget, lehet tesztelgetni!
https://frissen-porkolt-kave.hu/valasztekunk/kaves%20kiegeszitok/homero-szalag/Pl: Gépnek!
https://www.arukereso.hu/kavefozo-c3174/gaggia/ri8433-11-viva-style-p396577693/A nyomásfokozós kar tökéletes választás előre darált kávénál! Említetted, hogy nem lesz daráló egyenlőre!
A nyomásfokozós kar használatára nekem ez vált be:A kart jobbra elhúzás után egy rugó visszahúzza középre, és indítás után a leírás szerint 9 bár nyomásnál nyit ki! így a lefolyási idő kb 8-10 másodperc a klasszikus 25-28 másodperc helyett!
Amivel tudjuk javítani a lefolyást, hogy indítás előtt a kart ütközésig jobbra húzom és ott tartom a lefolyás elindulásáig, ez késlelteti a szelep nyitását, így több aroma és olaj tud kioldódni. Ezt 5-6 másodperc után meg lehet ismételni, és a lefolyási idő 17-22 másodperc lesz dupla esetén, egyszemélyes 10-12 másodperc körül!Mennyiség 7-8g dupla esetén 14-16g
Mennyiség 55-60 ml
Tömörítés kb 12-15kg (szobamérlegen begyakorolható) tömörítéssel a lefolyás finomítható!
-
Szabász
csendes tag
válasz Nibiru #78772 üzenetére
Szia!
A gépem egy Gaggia Viva Prestige 2018 a Poemia Saeco tovább fejlesztett változata! A nyomásfokozó karját is tovább fejlesztették, manuálisan visszatartható egy darabig a szelepnyitás a leírtak szerint! Ez a gép már acélkazánt, rozsdamentes vázat kapott. Lehet kapni hozzá normál főzőkart én azzal használom! Játszani kell vele de finomabb kávé készíthető, mint a nyomásfokozós karral! Persze kell pluszba a daráló, tamper stb.
-
Szabász
csendes tag
válasz fragola.6035 #78768 üzenetére
Sziasztok!
Új Gaggia Classic 2018 124.495Ft ha valakit érdekel!
https://cady.hu/gaggia-classic-2018-kavefozo-gep-p-27593.html
Rancilio silvia 135.000Ft külföldi oldal! Ez lenne a normális ár érte szerintem, nálunk igen csak túl van árazva, használtakért 3-4 évesekért kérnek ennyit a jófogáson!
https://www.coffeeitalia.co.uk/rancilio-silvia.html
-
Szabász
csendes tag
válasz farsang #78999 üzenetére
Szia!
Szerintem a lefőzőt kávé minősége 80%-ban a darálón múlik! Pl: Baratza nagyon jól működik. Nincs rög és nem marad benne semennyi .
https://www.avxcafe.hu/avxcafe/eshop/0/3/5/1967-Baratza-Sette-30-AP-daraloA gépnek pedig 58mm fejegysége legyen! Nekem nem az és nagyon megbántam!! Ezért jó választás az ajánlott Lelit glenda csak a kettő már bőven a kereten felül van! De használtan pl: Rancilio Silvia van a jófogáson 125e lehet megy 100e-is meg kell próbálni! A kettő együtt szerintem nagyon ütős lenne!
https://www.jofogas.hu/gyor_moson_sopron/Rancilio_Silvia_86857711.htm -
Szabász
csendes tag
válasz fragola.6035 #79006 üzenetére
Szia!
Mi a gond vele? És mit ajánlanál helyette ebben az árkategóriában? -
Szabász
csendes tag
válasz thomasrc #79235 üzenetére
Igen a pidelt silvia az már egy más kategória!!
Én Gaggia viva prestigét használok, ugyan az mint a Poemia! Normál karrt vettem hozzá és a fejnél szalaghőmérőt használok 60-100C között látható a hőfok. A csapolást kb 88-95C között végzem, így nagyon finom profi gépeket meghazudtoló eszpresszót lehet készíteni! De a pid és a hőstabilitás hiánya sajnos érezhető mert ötből kétszer sikerül eltalálnom az elvárt minőséget!
-
Szabász
csendes tag
válasz Xabi78 #79337 üzenetére
Szia! Sziasztok!
Gondolom már tesztelted, teszteltétek a karos és automatában lefőzött kávék ízbeli különbségét?! Bizonyos automata kávéfőzőknél is már lehet állítani a hőfokot, vízmennyiséget! Kérdésem egy jól beállított automata és karos pl: (Gaggia Classic normálisabb darálóval) között nagyon kiérezhető lenne a különbség? Gondolkozom egy automata vásárlásán (Saceo Pico Baristo) https://www.philips.hu/c-p/HD8927_09/picobaristo-automata-eszpresszo-kavefoezoeKöszi!
-
Szabász
csendes tag
Köszi a válaszokat!
BUÉK!
-
Szabász
csendes tag
válasz tony70 #79682 üzenetére
Szia!
A youtube videókban szereplő nyitott szűrőtartók az eredeti gyári karból vannak készítve, valamelyikben házilag látszik a hullámos vágás! Egy esztergályossal igényesen meg lehet csináltatni! Tamper-ből 51mm kell hozzá!
Én végül a GAGGIA VIVA PRESTIGE választottam! Normál főzőkar is kapható hozzá, én azzal használom . A forgalmazónál CADY.HU ki lehet próbálni! -
Szabász
csendes tag
válasz tony70 #79689 üzenetére
A szűrőkar 53mm, az eladó szerint a belső felépítésében több alkatrészt használnak a Gaggia Classic-ban is!
Gyakorlással sok tököléssel jó kávét lehet vele készíteni! A hőstabilitása nem a legjobb így a világosabb pörkölésű kávéknál nagyon kell játszani a jó végeredmény elérése érdekében! Robustát tartalmazó kávéknál
nincs vele gond! Szerintem próbáld ki mind a kettőt!
Itt tudod őket kipróbálni, meg tudod kóstolni a végeredményt!Gaggia cady-trade Kft
1046 Budapest, Kiss Ernő utca 3/a. (P+P irodaház - OBI udvar)DELONGHI Kávétársaság
1051 Budapest, Nádor u. 14. -
Szabász
csendes tag
Szia!
Én ozmózis rendszert használok visszasózó patronnal, és kétnaponta cserélem a tartályban a vizet! Az ozmózis vízhez szoktak még adagolni Mg sulfáttot így finomítva az ízeket! De már egy kancsós szűrő is tökéletes megoldás lehet Brita, Bwt, Laica kb 5e Ft. Egy TDS mérővel Mg sulfáttal lehet kísérletezni a tökéletes eszpresszóért! Szerintem hosszú távon jobban megéri mint az ásvány víz, Norda stb nem is beszélve!
-
Szabász
csendes tag
válasz jana86 #79730 üzenetére
Mennyit adagolsz 1L RO vízhez ? A sózót ki tudom iktatni, kíváncsi lennék a különbségre!
Nem tudtam a Brittás víz káros hatásáról! Meg kell nézni az említett Mg sulfát, szóda-bikarbóna mennyire emeli a PH-t. A Brita a víz TDS értéket elégé lecsökkenti, alap víznek jó lehet!
-
Szabász
csendes tag
Sziasztok!
Daráló cserén gondolkodok most IberItal-t használók szerintetek ez előrelépés lenne? Látom többen használtok Graef darálót!
https://www.mastero.hu/spd/CM900EU/GRAEF-CM-900-kavedaralo
vagy
https://www.jofogas.hu/pest/Baratza_Vario_kave_daralo___alig_hasznalt_86744556.htmVagy van javaslatotok akár használt is szóba jöhet kb 100-ig, kis helyet foglaljon!
Köszi!
-
Szabász
csendes tag
válasz fragola.6035 #79927 üzenetére
Szia!
Egy kéthetes garanciális Glendat miért kellett szétszedni? Milyen hiba merült fel a géppel? Gondolom ezzel van szerelve Lelit 41 Plus is? Az ozmózis víz akkor hasonlóan megmarja a nikkelezést! Ha Veraval van használva a vízkövet mivel érdemes eltávolítani, ami nem marja meg a nikkelezést? Ez brutálisan néz ki két hét után! ):
Köszi!
-
Szabász
csendes tag
válasz AXisBOLD #79990 üzenetére
Szia!
Ebben az árkategóriában ez a gép szerintem tökéletes választás:
https://cady.hu/gaggia-viva-style-karos-kavefozo-gep-fekete-szinben-p-27326.htmlDarált kávéval tudod használni és a többit a nyomásfokozós kar elvégzi helyetted! Kávéból 30% Robusta 70% Arabika tartalmú kávékeverékeket érdemes használni! Nekem legalábbis ez vált be!
-
Szabász
csendes tag
válasz nemethsza #80244 üzenetére
Szia!
A víz és a tej szintje is be van jelölve! Ha tejjel használod a szelepet jól elkel takarítani, én egy kis réz kefével szoktam tisztítani.
Víz 200g
Tej 180gLeírás:
https://data.e-manual.eu/hu/elonezet-hasznalati-utmutato-ingyenes-251297/kavefozo-bialetti-bialetti-moka-express/oldal-1.html
-
Szabász
csendes tag
Sziasztok!
Ebből a szállítmányból sikerült valakinek vásárolnia?
https://www.jofogas.hu/zala/Mazzer_Super_Jolly_kave_daralo_elado_87831574.htm
-
Szabász
csendes tag
válasz SteelCowboy #80330 üzenetére
Én beszéltem vele, használt gépek és jövő héten jön a következő szállítmány. A kérdés, hogy milyen állapotúak
mert ha teljes felújítás kell neki az gondolom nem olcsó! Hiába a kedvező ár. Elmondása szerint a legtöbben kést kell cserélni max. Nekem most ment tönkre az Iberital-im késsel a motor is tönkre ment. Ha van esetleg hozzáértő itt a motor mennyit bír és mibe kerül ? -
Szabász
csendes tag
válasz sz.zs. #80443 üzenetére
Akciós áron a Rancilio Silvia a kávégépklinikán kamu! Kár próbálkozni, engem December közepe óta hitegettek 110-120eFt árral! Ma reggel a szállítmány még Németországban volt most felhívott, hogy már csak egy maradt amit csak bruttó 166.800F-ért tud odaadni. SZ.ZS-nek még múlt héten 138.000Ft bruttót mondtak.
Nem tudom mire jó ez az egész, de visszaolvasva egy pár hónapja eljátszották ugyan ezt! -
Szabász
csendes tag
válasz sz.zs. #80722 üzenetére
Köszi!
Jó ötlet, ez nem jutott eszembe a beszerzésnél!
_________________________________________A Rancilio Silviat V5 reggel bemelegedve szeretném használni, rácsatlakoztattam egy időkapcsolóra de ezek szerint nem marad bekapcsolva, mert hidegen fogadott! (: Van valakinek ötlete, azon kívül, hogy keljek 40 perccel előbb.
Köszi![ Szerkesztve ]
-
Szabász
csendes tag
válasz mdav88 #80771 üzenetére
Azt gondolom ebben az árkategóriában, bármilyen gép is legyen G.C, R Silvia, Lelit olvasgatva a fórumot megéri egy, két változtatást elvégezni. Én pár napja vettem egy R Silviat V5 remélem annyira rossz vétel nem volt. Egyenlőre az ízek tekintetében jó tapasztalataim vannak, és még tuning mentes! A kapcsoló tényleg gond mert eddig időzítőt használtam, és a csavart is furcsállom de majd pidelésnél ezt is orvosoltatom.
-
Szabász
csendes tag
Sziasztok!
Szimplát hány (g)-ból célszerű főzni, szűrő Spaziale 7g? Duplának főzve sokkal finomabb Kapucziner Blend 2018. Eddig csak duplával próbálkoztam.
Köszi! -
Szabász
csendes tag
Ha már a tejről van szó.
Jó tejhabot melyik fajta tejből lehet készíteni cappuccino-hoz? -
Szabász
csendes tag
A technikával lesz a gond , vettem az ajánlott fekete dobozos 3,5% mizo-t. De egy híg vizes állagú tejhabot kaptam, ami a végén már a tejeskancsó-ból majdnem kifolyt. Mennyiségre kb mennyit érdemes felgőzölni, mi a technika? Bemelegedés után megvártam még a tiszta gőz nem jön, gép R Silvia.
Köszi!
-
Szabász
csendes tag
Köszi a hozzászólásokat, infókat!
-
Szabász
csendes tag
válasz sz.zs. #80906 üzenetére
Biztos szívatja az olasz! Amikor rákérdeztem mitől változott az ár egy héten belül 120e-138e-166.800 -ra nekem ezt mondta. Szerintem mikor már vannak jelentkezők, jön az akciós 120e duma és a végén hozz a Expolygon-tól, vagy valamelyik nagykerből két gépet, és 10-15 jelentkezőből egy vagy kettő megveszi az aktuális áron. A 120e ár miatt én is másfél hónapot vártam, december közepén a 21-ik megrendelő voltam, mert ő nagy tételben 30db tud csak rendelni.
-
Szabász
csendes tag
Nálam a 100% arabika, világos pörkölés volt savanykás, főleg ha alacsony volt a hőmérséklet. A bemelegedési időnek a 20 perc vált be, és ami sokat segített a jobb végeredmény elérésében egy normál főzőkar.
A normál főzőkar itt beszerezhető 7.000FtCím: 1046 Budapest, Kiss Ernő utca 3/a. (P+P irodaház - OBI udvar)
Raktár és szerviz: II/218.
Nyitva tartás: Hétfő-Péntek 08.00-15.30Ezzel a szettel nagyon jó kávé készíthető. Ha belefér anyagilag, vegyél egy normál kart és egy jó tampert (53mm) kell.
Ajánlom ezt az oldalt, nagyon hasznos írásokat találsz.
http://olaszpresszo.hu/espresso/
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- OLED TV topic
- OnePlus 7 - magabiztos folytatás
- Eredeti játékok OFF topik
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Autós topik
- Crypto Trade
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...