Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • PeterAgos

    csendes tag

    válasz Szabász #112035 üzenetére

    Hát, bevált-bevált, még meg volt a Gene-m, amikor megérkezett a Behmor. Két hétig együtt próbálgattam őket. A Behmort nehezebb takarítani, agresszívebb (jobban kell figyelni az utolsó másodpercekben, mert igen könnyen olajossá pörköli a szemeket), többet sem teszek bele, mint a Gene-be, de valahogy mégis ez mellett döntöttem.
    Zöldet a győri Kapucínerben veszek (most El Salvador a kedvenc, előtte Jamaica Blue Mountain és Kenya AA volt a napi betevő), de nyerset csak helyben adnak el, nem küldenek. Próbálkoztam az AVX-el, de egy-egy csomag nem igazán jött be, Kapucíner stabil minőség, közel van.
    Igazából - túl a pörkölés örömén - a logisztikát segíti nekem a házi pörkölés. Veszek egyszerre 3-4 kg zöldet, mindig annyit pörkölök, amennyi elfogy. (Egy szubjektív tapasztalat: próbáltam előre pörkölni úgy, hogy 3 hetet pihenjenek a babok, de ez nem jött be. El Salvadorból nekünk a 7-10 napos pörkölés ízlik a leginkább.)

    #111999 Parci - Igazad van, de van egy lüke pultmegvilágító lámpám, ami nagyon visszacsillogott a Gene üveghengerén, a Behmor most nem csillog, de alig látom a babokat :) . A reccsek viszont sokkal jobban hallhatóak, így hangra, illatra és első reccstől számított időre pörkölök. Már belejöttem...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák