-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
RetepNyaraB
veterán
válasz lszlfrng #108983 üzenetére
Itt példálózott Warlock a Sage Dual Boiler (BES920)-rel. Kicsit felette van árban a maxodnak, de hátha használt, akcijó, ilyesmi.
A nyomást hirtelen nem tudom állíthatod-e manuálice
Vegyél egy full GC-t, meg egy habosítót és marad sok pénzed[ Szerkesztve ]
"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
looser
addikt
válasz lszlfrng #108996 üzenetére
A Dacia-ról eszembe jut mindig Pallyotz sztorija
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
bencefica13
csendes tag
válasz lszlfrng #108990 üzenetére
Szia!
Végül tovább kutattam és egy Sage Dual Boiler (920) mellett döntöttem, mellé pedig egy Fiorenzato AllGround daráló, ami remélhetőleg a héten, vagy jövőhéten érkezik.
A géppel tökéletesen meg vagyok elégedve eddig, még nem csináltam meg a korábban belinkelt Slayer mod-ot, amivel lehet állítani a flow-t, viszont a pre-infusion állításokkal is már elég sok mindent lehet csinálni.
Amit olvastam, hogy még a többi gépnél is fontosabb, hogy lágy vízzel legyen használva, mert a legtöbb Sage akkor hal be, hogyha vízkőmentesítést kell csinálni rajta.
Nem is érzem, hogy ennél nekem kéne valamikor több egy gépben, esetleg majd akkor, ha lesz pénzem egy Decent-re és az asszony elhiszi, hogy az nem is olyan drága -
konzumpro
senior tag
válasz lszlfrng #109002 üzenetére
Egyelőre a dual bojleres Catlerrel meg vagyok elégedve 145e-ért, forróvízcsappal a lefolyás nyomása is változtatható a főzővíz eldobása árán, vannak ismert hibái, de 15 éve írnak róla tapasztalatokat az ausztrálok, ami nagyon hasznos volt.
Hangos, ronda, nagykonyhai rozsdamentes gép kinézete van, gyerekjáték minőségű műanyag fedél van a vízbeöntő felett, nincs benne OPV és a tálca alá folyik a maradék víz, de ezt már Sunbeam szerviz bulletin alapján javítottam. Kellett hozzá egy négyszínű toll...
Belül réz csapok, csövek, a termoblokk rá van épülve a fejre, tartja az 55 fokos alap hőmérsékletet ha be van kapcsolva, állíthatóak a hőfokok és gőz-víz arány, mechanikailag masszív, jó vele dolgozni. Csak túlhúzni nem szabad a kart, de az minden ilyen rendszerű Graef/Sunbeam gépnél alap. A Graef Baronessával megegyező a váza meg a bele, csak egyszerűbb a vezérlése.
Egy csak a baj, nem bírunk meginni ennyi kávét, nincs kihasználva, többre hivatott, talán egy kis kantinban jobb helye volna. -
konzumpro
senior tag
válasz lszlfrng #109016 üzenetére
Barista Pronál se ment (volna) módosítás nélkül a forróvíz trükk, de a fedél leemelése után (egy csavar a tampernél van elbújva), átkötött kapcsolóval ment volna. De még garis volt, inkább nem bántottam, csak terveztem. Szerintem nem kell hozzá dual bojler.
A Catler csak a bárónő testvére "balkézről", avagy a vasálarcos. És noha ugyanúgy Kínában gyártják, kicsit azért csehszlovák az a kályhaezüsttel szórt műanyag fedélke fent hátul.
A szimpla kosara egész jól működik, 13,5 gramm kell az updosinghoz, szóval egy szűk olasz "régihullámos" duplának megfelelő adagot lehet főzni vele, így talán pont jó risztrettóra, abból készült cappuccinora, lattére ez a gép.Itt a második posztban van egy link egy pdf-re, a kis réz csövecske beragasztásáról, nálam ehelyett a tálca kifolyó kapott egy toldatot egy rossz négyszínű tollból kitermelt betét tartó réz csőből. Ez a víz felületi feszültségéből adódó hibát kiküszöböli, nem kellett hozzá ragasztani sem.
-
kisati748
csendes tag
válasz lszlfrng #109040 üzenetére
Az elektromosból Mazzer vagy Fiorenzato vagy Niche.
Ha pedig napi 1-2 kávéra kell akkor a Kinuból a Siplisity vagy a Classic, vagy az 1Z presszó.
Ezeket beütöd itt a keresőbe és lesz mindről infó."Valójában minden semmilyen. Mindig attól lesz valamilyen, amiért te azt hiszed, hogy olyan amilyen."
-
senior tag
válasz lszlfrng #109149 üzenetére
Loxeal 85-86
Erős kötés magas nyomásokra
erős rögzítés, magas vegyi ellenállóképesség
bevizsgálva földgázra DIN-DVGW nr. 8601 és 632
bevizsgálva ivóvízre
nem bontható kötés
működési hőmérséklet tartomány -55°C +200°CMini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
SoundON
tag
válasz lszlfrng #109153 üzenetére
Én például a LIDO ET [link] miatt adtam el anno a Mazzer Super Jolly E-met Nekem jobban ízlett ezzel a presszó. Hibátlan, tökéletes szerkezet, brutál finom a menetemelkedése, így tökéletesen be lehet állítani presszótól filterig mindenre. A tartálya sem korlátos, bőven belefér akár 50g is. Konyhapulton elfér, autós utazáshoz is tökéletes a maga 1,3 kilójával
[ Módosította: Parci ]
-
WarLock07222
tag
válasz lszlfrng #109153 üzenetére
Presszóhoz (szerintem) a Kinu M47 továbbra is a best buy. Én imádom, jó érzés a kézben fogni, jó érzés tekerni, jó érzés állítani a finomságot, jó az örlemény is. Presszóra kiváló, filterre közepes az alap késekkel.
Mindig nehéz helyzet ez az ár kérdés, de igazából azért kerül ennyibe, mert ennyiért megveszik az emberek. Nyilván rásüthetjük sok mindenre, hogy drága és bizonyos esetekben talán egyedi gyártásban ki lehetne hozni olcsóbban dolgokat, de aztán mégsem ugrik neki senki, mert hiába nem rocket science azért bőven el lehet vérezni vele
[ Szerkesztve ]
-
PeterAgos
csendes tag
válasz lszlfrng #109397 üzenetére
Persze, Béla nemrégen vette és az a márkája, hogy Niche Zero.
@iatti
erről egy régi hifis történet jut eszembe: az angol Linn cég készített egy új konstrukciójú lemezjátszót a 70-es években LP12 néven, amely szembe ment az addigi fősodorral - merev felfüggesztés, súlyos tányér, stb. helyett rugalmas felfüggesztés, könnyű tányér...
Nagyon szépen szólt!
Utána évekig úgy konferálták fel a konkurrensek a termékeiket, hogy ez meg az ennyivel meg annyival jobb a Linn gyártmányánál. Egyszer azért megszólalt a Linn képviselője: Hogy van az, hogy még mindig a Linn-hez hasonlítotok mindent? Ilyesmi az Nz-sztori is számomra.@koxx
Mire gondolsz a belső alkatrészek minőségét illetően? Például a Kony késre? - ja, műanyag, hetente cserélem :-)
Neked nincs NZ-d, nincs valós tapasztalatod. Ismeretlenül utálod. Ez jogodban áll, de légy szíves, ne vezesd félre azokat, akik most keresnek egy adagos őrlésre megfelelő masinát. Mondhassuk el mi a tapasztalatainkat, azok, akik használják. Jót és rosszat egyaránt.
Nemrégen járt nálam @zolnagy kolléga. Ajánlottam Neki, hogy vigye el egyszer az NZ-t. Most Neked is felajánlom. Odaadom egy hétre (bocs, csak személyesen, Pannonhalmán). Elleszek addig a C40-el. Utána elfogadom a tapasztalataidat.
Én két éve használom és én sem cserélném le, ahogyan azt @bl4ze is írta.[ Szerkesztve ]
-
Zen42
tag
válasz lszlfrng #109437 üzenetére
Mindenki próbálkozik, de nem sikerül. Pár hónapja láttam valahol - lehet, hogy épp itt - szétszedve. A műanyag fogaskerekek nem voltak túl bizalomgerjesztőek benne, de akárhogy is kerestem, egyelőre sehol nem találtam erre vonatkozó panaszt.
Viszont életemben először volt alkalmam megkóstolni a különbséget egy Major és egy Robur között, ugyanazzal az etióppal és ha amit éreztem a kúpos javára általánosnak mondható (nem tudom) akkor már kezdem kapisgálni, hogy miért szeretik annyira a Niche-t vagy hogy miért akkora durranás a HG-1 a világosabb, gyümis kávés esetében legalábbis.
.
Írtad, hogy szerinted nem nagy mérnöki kihívás kávédarálót készíteni. Hát úgy nem is ha van a piacon tengernyi másik őrlő melyekből ötleteket lehet meríteni. De még így sem sikerül mindenkinek. Az Eureka Oro pl. olyan mint anno egy szocialista nagyvállalatnál született újítás. Még annyit sem dolgoztak rajta mint a srác ebben a régi indiai Peugeot reklámban. -
Zen42
tag
válasz lszlfrng #109454 üzenetére
Ne tévesszenek meg a fantasztikus és egyéb "tudományos" filmekben bemutatott forgó űrállomások és hasonlók. A centrifuga nem működik csak gravitációs térben.
A kézi őrlőknél a kúpos kések miatt működik a no retention. A sikkéses őrlőknél mivel oldalra csapódik ki az őrlemény, onnan azt el kell szállítani valahogy. Ezt nem egyszerű maradék nélkül megoldani. A vízszintes kialakítás ilyen szempontból a legrosszabb. Ha megdöntöd a késeket kevesebb pangó ragad be, de még mindig több mint nulla. -
Zen42
tag
válasz lszlfrng #109475 üzenetére
Úgy van ahogy Alvarez81 leírta. A lényeg, ha egy centrifugát bekapcsolsz a súlytalanság állapotában, a benne lévő bármi csak összevissza pattog. Gravitációhoz hasonlót csak a centrifuga falához közvetlenül rögzített tárgyon lehet érzékelni. De a tőle független rendszereken már nem. Azaz pl. ha abban a tárgyban van valami - Kinuban a kávé - akkor arra már nem hatnak az erők, a kávészemek úgyanúgy pattognak benne összevissza.
Egy egyre gyorsuló forgású, vagy spirális centrifugában tudnál csak kávét darálni így csak mire végeznél az adaggal félek kilapulnál magad is.
Summa summárum, nem véletlen, hogy a mesterséges gravitációt nem ezen a módon hanem az űrhajó folyamatos gyorsításával majd fékezésével képzelik megoldani. -
Cathfaern
nagyúr
válasz lszlfrng #109484 üzenetére
Igazából a megfőzés nagyobb probléma lenne, mint az őrlés Filter érthető okokból alapból felejtős, espresso elvileg ok ha eljutsz odáig, hogy tampereltél... na de odáig eljutni szerintem kb. felejtős (alapból az őrlemény bármilyen szintű kezelése problémás) Marad a kapszulás kávé (értelemszerűen földön legyártva a kapszulát), instant kávé (gyanítom jelenleg ezt használják). Esetleg valamilyen áztatás módszer (lásd french press / clever / aeropress: zárható edényben vagy zacskóban összekeverni az őrleményt meg a vizet, megfelelő ázási idő után valahogy leszűrni. Valószínűleg valami aeropress-szerű megoldás szükséges lenne hozzá, mert a gravitáció nem fogja se lent tartani az őrleményt, se nem tudod "kiönteni" a kávét. De aeropress-el ki tudod nyomni.
Egyébként érdekes kísérlet lenne, hogy vajon hogy hat a kivonatolásra, hogy az őrlemény nem süllyed le a folyadék aljára -
WarLock07222
tag
válasz lszlfrng #109810 üzenetére
Már alig vártam, hogy mikor lyukadunk ki megint oda, hogy valaki majd beírja, hogy mennyire túlárazott az NZ. Mostanában érkeztünk el oda, hogy vannak olyan pillanatok a hónapban, amikor ha megnyitod a nichecoffee oldalát, akkor csak simán be tudod dobni a kosaradba a terméket (még így is 2 hónap várakozás mire szállítják), anélkül hogy szkanderozni kellene másokkal a készlet miatt. Annyi mindennek az ára, amennyiért megveszik (piacgazdaság?), ezt bizony még mindig bőven megveszik, pedig nem túl széles a befogadó piac.
Amúgy egy kis
találékonysággal azért találsz
olcsóbban isMár ha tegnapra akarsz örlőt szerezni.
[ Szerkesztve ]
-
hogyaza
csendes tag
válasz lszlfrng #109810 üzenetére
Csinálni kellene egy videót.Úgy nézne ki,feldobnék néhány fém és műanyag darabot egy dobozból,majd a következő pillanatban leesik a kezembe egy kész daráló.Végül is csak ennyi az egész.
Én az ilyen hsz.-eken olyan jókat szoktam mosolyogni.Mint a múltkor a "mi kerül egy kézi darálóban 100 ezerbe?Hiszen csak tíz alkatrész, pár deka vas..."Olyan jókat tudnék mesélni milyen egyszerű is az ilyesmi. -
Bazsee71
őstag
-
hogyaza
csendes tag
válasz lszlfrng #109834 üzenetére
El sem tudod képzelni,hogy én mennyire támogatlak ebben!Rögtön az elsőként vázolt feltételednek a terhét leveszem a válladról!
"ha találok egy f@sz@ kést (mondjuk olyat ami az NZ-ben is van)"
Most csak egy 83mm-es Mazzer késem van itthon,a 63mm-est pont tegnap vittem ki a műhelybe.De adok azt is,ha az kell.Meg sem kell venned.Sőt,adok egy 180 voltos DC motort is,szabályzó elektronikával együtt.Csak rittyents össze egyet!Van esztergám is,bár nagyon korlátos.Éppen vadászok egy jól használható darabot,de hát ami megfelelne az egy autó ára.
Időt meg eszet sajna nem tudok.Az egyik sincs nekem. -
stereofan
tag
válasz lszlfrng #109859 üzenetére
disztribútor: Pal's Coffee Tech vagy Tadamm
tamper: fragola palmtalp vagy Tadamm, vagy esetleg más 58,5 vagy 58,6mm-es méretű tamper.a szimpla kosárhoz a központosító szűkítő az a tampersegéd, ehhez 41mm-es tamper szükséges meg persze egy szimpla kosár is.
fragolánál nem lesz mostanában ilyen segéd.
már forrás engem is érdekelne ilyen segédre.minőségi kavéscsészék: https://bit.ly/2zlhnDo
-
senior tag
-
lszlfrng
csendes tag
válasz lszlfrng #109972 üzenetére
Nem a tuti daráló, de az alapverzióban italmill 64mm kések vannak benne.
Ezen az oldalon találtam EU webshopot:
- G-IOTA EARTH, Belgium €430
- ProBarista G-iota Hollandia €479Verziótól függően €400-€480 között mozog az ár. SSP késsel meg csillió dollár
- Kínából rendelve kb $450 *1,3 (vám, áfa)
Van róla vélemény, vagy rendeljek egyet és mondjam el :-)
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Androidos tablet topic
- Renault, Dacia topik
- Formula-1
- OLED TV topic
- Napelem
- Amazfit GTS 4 - divatos megjelenés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kihívás a középkategóriában: teszten a Radeon RX 7600 XT
- További aktív témák...
- DJI Mini 4 pro FMC drón - 3 akku, RC2 táv, 2 táska, Filterek, 2025. decemberig garancia, DJI Care
- Tidradio td-h3 rádiót keresek!
- FREEWELL 8/16/32/64 ND/PL szűrőkészlet - DJI Mavic 3 drónhoz
- Eladó Garmin Venu 3 okosóra Árcsökkenés
- DJI Mavic 3 FMC drón szett - 2 kamera, 4/3" CMOS - 3 akku, 2 táv, koffer