-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
p.lac
tag
válasz
Cathfaern
#141302
üzenetére
Egy kis morfondírozás még a Mg : Ca arányról. Ca túlsúlyos vizet kedvelek én is a kifejezetten világos filter pörkölésű kávékhoz, 1:2.8-4 aránnyal, 20 mp alatti kontakt idővel, max. 2-3 bar nyomáson, robottal.
A napokban vettem elő a fagyasztóból omni roast kávét (good times gesha, szerintem igényesen pörkölnek), és nagyon sötét érzetet keltett az ital, kifejezetten kellemetlen volt. Lejjebb vettem a Ca arányt, ami nagyon sokat javított az élményen.
Azt tapasztalom, hogy kifejezetten világos pörkölésű kávéknak jól áll a Ca túlsúlyos víz, megtámasztja a testet. Sötétebb pörköléseknél el tudom képzelni, hogy a Mg túlsúlyos vizek a kedvezőbbek, de olyanokkal nagyon ritkán találkozok.
-
p.lac
tag
válasz
Alabástrom
#141281
üzenetére
Szia!
Legjobb tudásom szerint rendben van a leírásod.
"Tipikusan amúgy sokkal kevesebb kálciumot szokás beletenni, mint magnéziumot."
Ez a mondat szerintem véleményes, többen is vagyunk, akik jobban kedvelik a kálcium túlsúlyos vizeket, de valóban vannak teóriák a mg:ca 3:1 4:1 arányról is.
-
p.lac
tag
-
p.lac
tag
válasz
RetepNyaraB
#140091
üzenetére
+1
-
p.lac
tag
válasz
kmarci25
#139557
üzenetére
Szerintem: lassú tekerésnél több fine keletkezik, gyorsnál kevesebb, ott egyenletesebb az eloszlás (bár elsősorban az őrlőt tartó kezed körözési sebessége számít, hogy mennyire pörgeted fel az őrlő falára a babokat, és emiatt mennyire lassú az adagolás; de ez legtöbbször összefügg a tekerési sebességgel).
(Az elektromos őrlőkhöz képest a 60 rpm és a 120-150 rpm is lassú, ne tévesszen meg, amit a (ráadásul síktárcsás) elektromos őrlőkről olvasol a témában, az ottani fogalmak a gyorsról és a lassúról más dimenzió.)
-
p.lac
tag
-
p.lac
tag
válasz
norkov84
#132496
üzenetére
Abban teljesen igazad van, hogy egyéni preferencia kérdése pl. a vízforraló kancsó kérdése is, ezért is nehéz tanácsot adni az igények pontos ismerete nélkül.
(Te boldog vagy a közepes pörkölésekkel, a sima kancsóval és a 80/20-a szabállyal, és ez teljesen rendben is van. Nálam ma pl. [ez] a kv ment filter pörköléssel, teljes előmelegítés mellett mindössze 92 fokos kevert vízzel (15ppm Mg, 5ppm Ca), és nagyon ízlett. És nyilván ez is rendben van. Sok döntésre igaz, hogy akkor jó, ha az adott személy egyéni preferenciáit kielégíti.)
-
p.lac
tag
Ahogy írták már, az első kérdés, hogy 1 vagy 2 adag italra van-e szükséged alkalmanként.
Ha kettőre, akkor Robot vagy Flair58 szerintem, elsősorban azért, mert kézzel nagy a mozgástered előáztatás és profilozás tekintetében. Nyilván ez csak akkor érdekes, ha szeretnél játszani a kávéval. Ezekhez kelleni fog majd egy PID-es kancsó, szerintem érdemes rögtön egy jót venni, pl. Timemore Mini Fish, kb 45eFt.)
A Robot nagy előnye szerintem, hogy flexibilis az adagokkal. Én pl. 2-4 hetes korában fagyasztom a kávét 45 ml-es tubusokban, ami egyrészt nagy flexibilitást ad a vásárlásoknál, másrészt egyenletesen jó minőséget garantál. De ugye 45 ml az egyik kávéból 18,6 g, míg a másikból akár 21 g. És ezt a Robot konstrukciója szépen lekezeli.
A Flair58 legnagyobb előnye szerintem a szabvány 58 mm-es kosarakkal való játszadozási lehetőség. Hőben a Robot szerintem bőven elég, még a nagyon világos északi filter pörköléseknél se kell elmennem a falig.
Ha a Robotot választod, akkor a Thingiversen találsz hozzá 3D nyomtatható kiegészítőket, segítünk majd választani (tampernyél, esetleg WDT, ha még nincs, ezek néhány ezer forintos tételek; a nyomásmérőt majd át kell helyezni a karról, amire több megoldás is van, a legjobb a Kávékalmár féle nyomásmérő a "fejre").
-
p.lac
tag
Személyes preferencia kérdése, hogy kinek mi a favorit.
Őrlemény minőségben az általad írt célokra a C40+Red Clix egyértelműen jobb a K4-nél, de kényelmetlenebb, lassabb és drágább. Odafigyelve használva viszont tágra nyitja a határokat és szerintem nagyon jó őrleményminőséget ad, ezért nálam ez a fő őrlő.
Tényleg a preferenciáid döntenek, és azok teljesítésén múlik, hogy elégedett leszel-e tartósan azzal az őrlővel.
-
p.lac
tag
válasz
RetepNyaraB
#129526
üzenetére
Robotnál én előmelegítem a szűrőt és a szűrőtartót forrásban lévő vízben, és részben a dugattyút is (tudnám jobban, de azt tapasztalom, hogy jól áll még a filter pörkölésű kávéknak is az enyhén eső hőprofil), ugyanakkor a víz (15 ppm MgCl2, 7,5 ppm CaCl2) csak 90 fokos. (Járt nálam Roastopus squid presszó pörkölés, ami szerintem egy világos presszó pörkölés volt, de az már nagyon nem igényelte a dugattyú előmelegítést, kérte a hőesést.)
Casino Mocca Uraga, filter pörkölés, flow profil, a csúcsnyomás 4 bar körül volt:

-
p.lac
tag
Egyértelműen hibás termék, garancia.
-
p.lac
tag
válasz
billyjoe
#125692
üzenetére
Ezeket hallottam én is, és ezekkel, pontosabban ezek hátrányával nem értek egyet.
A százados pontosság vízkeveréshez nagyon jól jön, 2-3 hetente töltöm kb, pont nem zavar, bt gondom sosem volt, bár durva is lenne úgy, hogy 20 cm-en belül van a telefonom a shot húzásakor, és nagyon szépen passzol a robot lábai közé, nem kell elforgatnom.
Engem sikertelenül próbált anno finoman lebeszélni, és én se bántam meg ;-)
-
p.lac
tag
Szerintem inkább Pyxist vegyél ennyiért Robothoz.
-
p.lac
tag
Ha hosszabb előáztatás lesz, akkor akár finomíthatsz is az őrleményen (a hosszabb előáztatás degradálja a pogácsát), ez is az általad kívánt irányba hat.
-
p.lac
tag
válasz
Stauffenberg
#124983
üzenetére
Most, hogy ezeket leírtad, a Kingrinder K6 a belépő, pl. az amazon.com-ról.
(Ha nem jönne be, értéken el tudod adni, de be fog jönni. És ezzel már elkezdhetsz filterezni.)
-
p.lac
tag
Annyit tennék hozzá a (nem csak) mérleges témához, hogy érdemes belegondolni abba, hogy 2-3 év alatt mennyit költünk kávéra (a bátrabbak abba is belegondolhatnak, hogy mennyi élvezeti értéket nem vesznek ki belőle), és ehhez mérni az eszközök árát és a kávékészítésbe (és a szükséges tudás megszerzésébe) befektetett időt, energiát.
(Az acaia pyxis és a felleow corvo nálam is bevált, én is újravenném mindkettőt.)
-
p.lac
tag
Nekem van, de hónapok óta nem használtam.
Ettől még kérdezhetsz.
-
p.lac
tag
válasz
#98690560
#124050
üzenetére
Én még ennél is enyhébb vizet használok, amit szerintem a robotos hosszú előáztatás miatt tehetek meg, amivel azt akarom mondani, hogy a kivonatolás mikéntje is meghatározza az adott kávéhoz az ideális vizet.
Nálam alapból ez a víz fut: MgCl2 10ppm, CaCl2 10ppm, buffer(NaHCO3) 30ppm.
-
p.lac
tag
válasz
bbuffy
#123990
üzenetére
Pontosan
Valóban célozhattak volna a pultra, mint pl. az [Apex] (Mielőtt valaki belelkesedik, sajnos az Apex nem alkalmas presszóra, viszont állítólag nagyon jó filterre.)
Nagyon örülnék, ha rendben lenne a termék, de amit eddig tudok róla, az alapján nálam bukó mindennapi használatra.
-
p.lac
tag
válasz
home.barista
#123981
üzenetére
Köszönöm, hogy megosztottad, ez előtt nem volt tudomásom erről.
De ez a "bemutató" videó nagyon vicces. Ahogy önti mérés nélkül a ki tudja mióta felbontott kilós, sötétre pörkölt kávét az őrlőbe, majd ráteszi a daráló tetejét, amikor szól a haver, hogy elég lesz-e, majd kiönti, kevés, kell még kávé, de fel se merül az igénye annak, hogy megmérjék és prezentálják a betöltött mennyiséget, majd, hogy ebből mennyi őrlemény keletkezik a nagyon alacsony visszatartásúnak prezentált vertikális késeken való áthaladás után... ahogy láthatóan akadozik az őrlés még ezzel a sötétre pörkölt kávéval is, ahogy mozog a pulton, pedig meghallgattuk, hogy az őrlő mennyire much more ergonómikus... Még szerencse, hogy az ital cool, sőt, really good lett.
-
p.lac
tag
válasz
Serpenthelm
#123960
üzenetére
Igen, de sok értelme nincs, mert tampernyél nélkül messze nem az igazi a tamper, nyéllel pedig nem tudod a kezébe adni.
-
p.lac
tag
válasz
Parci
#123830
üzenetére
A C40 Red Clixxel presszóképes, nagyon jó őrlemény minőséggel, de a többihez képest kényelmetlen a használata. (Van, nem cserélném, de nem való mindenkinek.)
A K-Plus a C40-hez hasonló őrleményminőségben (tesztek szerint kicsit alatta, de egyáltalán nem biztos, hogy kiérzed), e mellett kényelmes, praktikus, szerethető. Olvasva a hozzászólásaidat, valószínűleg ez való neked.
A K6 pedig a legjobb ár/értékű alternatíva.
-
p.lac
tag
válasz
RetepNyaraB
#123742
üzenetére
Nyilván a Robot se való mindenkinek, figyelembe kell venni az egyéni preferenciákat. Ugyanakkor az is igaz, hogy abszolút értelemben és ár/érték arányban is nagyon jó ital készíthető vele.
Ha van rá lehetőséged, próbáld ki a Flairt, Robotot, már csak a móka kedvéért és a plusz tudásért is érdemes. Flairre már kaptál felajánlást, most kapsz Robotra is.
-
p.lac
tag
válasz
zolnagy
#123736
üzenetére
A szűrőtartó kart gyors szárazra törlés után gumipadra teszem, benne a szűrővel, így a szűrő alulról/oldalról "szigetelve" van, továbbá minden arra van felépítve, hogy minél gyorsabb legyen a folyamat azon része, ahol a szűrőtartó/szűrő/dugattyú hűlhet.
[Robot előmelegítés opciók] - nem is a konkrét érték a lényeg, mert nem ismerünk minden részletet, hanem az arányok.
-
p.lac
tag
válasz
zolnagy
#123733
üzenetére
100 fokos vízzel megpróbálhatod kosártartó és kosár előmelegítés mellett, én is használtam úgy régebben, valószínűleg rendben lesz.
Azért írtam le a módszert és tettem be képet a pohárról, hogy ha akarat/elszántság van, akkor robottal a világosabb pörkölés is biztonsággal megoldható. Én ezt a folyamatot élvezem, hasonlóan, mint nyaraláskor az odavezető utat; szeretek a kávéval szöszmötölni és kézzel készíteni az elejétől a végéig. De nem vagyunk egyformák, mások a preferenciáink/becsípődéseink, és jól van ez így. Nyilván én meg másba nem tennék annyi energiát, mint itt sokan mások.
-
p.lac
tag
válasz
bbuffy
#123724
üzenetére
Használd egészséggel.
Ugyanakkor szeretném megjegyezni, hogy a K4 elég sok fine-t termel, ami persze gyakori a kézi őrlőknél, és nem is feltétlenül probléma, van olyan kv/ízlés, amihez ez kell. Csak tény, amit jó észben tartani (a világosabb pörkölésű kávékból a gyümölcsös ízek előcsalogatását nem ezzel az őrlővel érdemes kezdeni).
-
p.lac
tag
válasz
Serpenthelm
#123723
üzenetére
Hideg vizet teszek bele és mikrózom, egyszer 2:30 percig, amíg a kávét készítem elő/félig leőrlöm, majd várok kb. 30 másodpercet, hogy a hő valamelyest kiegyenlítődjön, majd adok neki még 40 mp-et. Így a végén forr, de mivel thermo pohár, meg tudom fogni szabad kézzel és a képen látható módon megy a dugattyú alá kb. 40 másodpercre (addig elő wdt-zem a C40 őrleményét, beteszem a mikróba a 2. espresso poharat 2 ujjnyi vízzel, aminek beállítok 25 másodpercet, de még nem indítom el). Folyamatos a workflow, nem érzem tehernek, leírva/olvasva nyilván bonyolultnak érződhet.
Szabad kézzel kivehető a robot alól a pohár, szárazra törlöm a dugattyút, a jobb karon látsz mágnest, az megtartja felső állásban a karokat, ez egyrészt gyorsítja majd a kosár felhelyezését, másrészt elvileg egy kicsit lassítja a dugattyú visszahűlését a "hősapka" miatt.
-
p.lac
tag
válasz
ribarszki
#123718
üzenetére
A Flair classic feje 40 mm-es átmérőjű, a Flair 58 nyilván 58 mm-es. Ez nagyon nagy különbség, érdemes utánaszámolni (felület=r2*pi; Classic 1.257mm2 vs Flair 58 2.642mm2)
Adott adag kávé esetén az 58 mm-eshez képest azonos pogácsamagasság mellett a standard fej 47.6% őrleményt kér (standard fejet használ a neo, classic, signature; a pro 2 46 mm-es, ott ez az arány 62.9%). Azaz pl. 18 gramm helyett a standard fej 8.6 grammot, a pro 2 fej 11.3 grammot kér azonos pogácsamagasság/kb. azonos őrlőállás esetén. De nyilván nem így használod, hanem a szemcsemérettel/őrlőállással befolyásolod a korong ellenállását.
Ez okozza azt, hogy a Flair 58 sokkal finomabb őrleményt kér. Azt, hogy miért ízlik neked jobban a classiccal készült kávé, arra az alábbi tippjeim vannak:
- az őrlőd más részecske-eloszlást produkál a lényegesen eltérő őrlőállásokon,
- az adott hőmérsékletű víz a jelentősen eltérő szemcseméret (és az ebből következő durván eltérő kávé-felület) miatt máshogyan oldja ki a kávét,
- a classiccal valószínűleg a [vulkán jobb oldalán] vagy (3-as ábra).Azért is szeretem a robotot, mert ott a screen/felsőszűrő miatt kb. 13 g-tól felfelé szabadon játszhatok az adaggal, ha úgy gondolom, hogy az adott kávénak a durvább őrlemény állna jobban magasabb pogácsamagasság mellett.
-
p.lac
tag
válasz
RetepNyaraB
#123713
üzenetére
A robot nagyon világosra is igazi, ha hajlandó vagy előmelegíteni a kosártartót, a kosarat és a dugattyút. Egy ilyen fullos workflow a pulthoz lépéstől a két adag szervírozásáig nálam 11:30 perc. (Így pl. egy casmo filter pörkölésű kávé "csak" 94 fokos vízzel készül, ebből láthatod, hogy van még hőtartalék.)
-
p.lac
tag
válasz
hoffman_
#123333
üzenetére
Nekem is van NanoFoamer v1, ha a vendégeknek néha tejhab kell, akkor ezzel készítem. Szerintem tök jó eszköz. A tejet érdemes 2 lépésben melegíteni, először szobahőmérséklet főlé, majd egy kis keverés után 50-80%-os mikró teljesítményen tovább (kb. 60 fokig). Új elem ajánlott.
[Ez] egy egész jó kezdő útmutató.
-
p.lac
tag
válasz
Serpenthelm
#123199
üzenetére
Amennyiben Baranya megye megfelel január 10 után, akkor igen.
-
p.lac
tag
válasz
Serpenthelm
#123196
üzenetére
Rossz hírem van, mindkettő viszi a világos pörkölésű kávékat is.
(A robothoz mostanában csak filter pörkölésű kávékat veszek, megfelelően előmelegítve még bőven van benne hőtartalék.)Itt a döntő a játék/workflow lesz, javaslom, hogy próbáld ki mindkettőt, valószínűleg itt a fórumon belül is lesz erre lehetőséged, ha szeretnéd.
-
p.lac
tag
válasz
#98690560
#123190
üzenetére
Keserűsó (magnézium-szulfát, MgSO4) helyett/mellett érdemes kipróbálni a magnézium-kloridot, én [itt] vettem.
Nem kazános gép esetén a GH felépíthető kalcium-kloridból is (nálam most fele-fele arányban van a Mg és a Ca, 8-8 ppm; kalcium-klorid is kapható a fent linkelt webáruházban).
-
p.lac
tag
Felhasználói igény függő szerintem.
A 9b egy szép és innovatív termék, ami készít neked egy finom kávét, azonban az elkészítés mikéntjébe alig van beleszólásod.
A robot készíthet neked egy kiváló kávét, de persze vacakot is, ez rajtad áll. Melós (is lehet), de ha élvezed a kávékészítést, akkor nagyon sok lehetőséget ad (előáztatás (még ezt is profilozhatod, hogy mennyire legyen agresszív, meddig tartson), majd a nyomásemelés gradiense a kezedben van, ahogy a csúcsnyomás, a flow rate és a nyomásesés stb stb. Érzed a kávét már az előáztatásnál, hogy pl. ezt túl durvára őrölted, és részben korrigálhatsz, csinálhatsz belőle pl. egy turbo shotot; olyan vizet használsz, amilyet akarsz; az előmelegítéssel a hőmérséklet profilra is van ráhatásod). A robot melós tud lenni, bár sokan "egyszerűen" használják, megelégedéssel.
-
p.lac
tag
válasz
zolnagy
#123174
üzenetére
Használd egészséggel. (Én kisebb lyukat fúrtam és a pöcök alját levágtam, így a screen alja gyakorlatilag sík. Valószínűleg ez érdemben nem sokat számít, a gyári screen alján is épp ekkora a dudor.)
Ha már tippek: dugattyú előmelegítéshez mikrózható [thermo pohár]
-
p.lac
tag
válasz
hoffman_
#123121
üzenetére
Robotos puck screenhez tudok hozzászólni, remélem hamarosan ez nálad is aktuális lesz: jó és kell, hiszen ez robotnál gyakorlatilag a felsőszűrő.
Érdemes a vízforralón előmelegíteni és robotnál ellátni a szilikon pöcökkel, mert e nélkül én pl. nem tudtam konzisztensen, szépen a pogácsa tetejére helyezni, ami miatt néha csatornásodott (ejtettem, az egyik oldalt sajnos néha felsértette).
-
p.lac
tag
válasz
RetepNyaraB
#122829
üzenetére
Hogy a hülyeség ne maradjon válasz nélkül: egy prius nagyságrendileg 5x annyi co2-t bocsát ki, mint egy kerékpáros. (A prius mást is kibocsát (nox, co), az előállítása során is sokkal több co2 keletkezik, gumit is többet koptat stb stb.)
-
p.lac
tag
A fordulatszám is játszik a képletben. (Próbáld ki lassan tekerve, az őrlőt lehetőleg minél függőlegesebben tartva, ez lesz a lassabb lefolyás, több fine, testesebb ital, majd kifejezetten gyorsan, akár pihenőt is tartva, 2 részletben, úgy, hogy az őrlőt tartó kezed is körtáncot jár.)
-
p.lac
tag
válasz
sz.zs.
#122442
üzenetére
Nálam volt Chelbesa "rendes" filter pörkölés, robotban, rendeltem most bf-en is.
Minden előmelegítve (kosár, dugattyú), 92 fokos víz (KH 40, GH 10), kb 19g, 15-20s előáztatás, majd 4 baros csúcsnyomás és 2g/s lefolyás 1:2.2 arányig. Hozta a fekete citromos teás ízjegyeket, nekem ízlett.
-
p.lac
tag
Robotnál nekem elégnek tűnik hetente egyszer szájzuhannyal max fokozaton átmosni.
-
p.lac
tag
válasz
Uyuarasy
#121691
üzenetére
Igen, csak a kattanásokat kell számolni (a Red Clix felezi a lépést).
A melós azt jelenti, hogy 18-19g világos (CM filter) kávé őrlése presszóra kb 1:10 perc, kb 200-220 fordulat (Red Clix 10-11-es álláson).
Ez az általam ismert legtekerősebb őrlő, és akkor is tekerni kell, ha reggel sietsz, vagy ha beteg vagy.
Nálam Robot mellett szolgál, szeretem, a kézműves feeling igényli is a kézi hajtányt, de tény, hogy igényel egyfajta hozzáállást.
(JE-Plust váltott, ami egy jó presszó őrlő, sokkal kényelmesebb a C40-nél, de elvérzik a relatíve sok fine miatt egy világos pörkölésű kávénál, ha szeretném érezni a tiszta ízeket.)
-
p.lac
tag
válasz
Uyuarasy
#121674
üzenetére
Kéziből szerintem a C40+red clix a legalkalmasabb a célodra, én használom, szeretem, de melós, ha ezt választod, akkor ezt kalkuláld bele.
Elektromosak közül szerintem a DF 64 (célszerű moddolni, és itt azért nézd meg a késeket), vagy egy 151C késes Mazzer lehet megfelelő presszóra és filterre.
-
p.lac
tag
A 9B és a Robot, Falir 58 szerintem 2 eltérő filozófia, a 9B a "megnyomom a gombot és gusztusosan lejön egy jó kv" kvázi automata kategória az én szememben, a Robot/Falir a melósabb, cserébe érdemi mozgásteret (előáztatás, hő- és nyomás/flow profil) adó gépek.
Egyéni preferencia kérdése, hogy hosszabb távon ki melyikkel lesz boldogabb.
-
p.lac
tag
válasz
RetepNyaraB
#120802
üzenetére
Ha már kérdezted, szerintem valamilyen karos, manuális gép erre is jó megoldás.
-
p.lac
tag
-
p.lac
tag
válasz
Serpenthelm
#120743
üzenetére
Nincs tapasztalatom a JX-Pro-val, de egy jó ár-érték arányú, kényelmes, praktikus és gyors őrlőnek tartják, elsősorban filterre, másodsorban presszóra, de őrleményminőségben elmarad egy C40-től.
-
p.lac
tag
válasz
Flashback
#120735
üzenetére
Sarkítva: a C40-nek én csak az őrleményét szeretem, de azt nagyon. Használhatóságban valóban veri a K-Plus, gyorsabb, jobban áttekinthető az állása, kényelmesebb a fogása stb stb.
A sok fine filterben biztosan nem előny, presszóban adott stílushoz (sötét/közepes pörkölés, 1:2 körüli arány) akár passzolhat is, de a kézik között a C40 és K-Plus az alacsony fine arányú őrlők közé tartozik.
Mindkét fenti őrlő jó presszóra is, én C40-et használok robottal, jó páros. Nem alaposan kitárgyalt téma, de kézinél tudsz játszani a fordulatszámmal és ezzel jelentősen tudod befolyásolni az őrlemény eloszlását.
-
p.lac
tag
Tejet még nem habosítottam vele, és inkább cascara/tea készül vele, de szerintem jó cucc.
-
p.lac
tag
-
p.lac
tag
válasz
WarLock07222
#120515
üzenetére
Köszönöm a tippet!
(Kipróbáltam és nekem az ejtés kényelmesebb a melegített kosárba, de ettől másnak még jól jöhet az ötlet.)
-
p.lac
tag
Dehogynem...
-
p.lac
tag
válasz
zolnagy
#120506
üzenetére
Jól működik, de a gyári screen is jó volt (többször felhasznált) papírral. Annyi, hogy ez alá nem teszek papírt, és jó érzés, hogy a teljes keresztmetszetén átengedi a vizet. A tömege se túl nagy a gyárihoz képest, a vízforraló tetején valamennyire előmelegszik, nem érzem problémásnak a hőelvonását.
Behelyezés: ha két kézzel, 4 ujjal tartom és engedem el, akkor eddig 5/5, ez így kezelhetőnek tűnik.
-
p.lac
tag
válasz
sz.zs.
#120476
üzenetére
Még az is lehet :-D
De számomra ez sem a webshopos ["termékleírásból"] , sem a termékhez kapott egyetlen címkéből nem derült ki, ahogyan a súlya sem.
-
p.lac
tag
válasz
sz.zs.
#120474
üzenetére
Én is rendeltem a Robothoz puck screent, de a mély kosár miatt a behelyezéssel nagyon küzdök, néha felsérti a kávépogácsát (2 ujjal átlósan átfogom, "vízszintezem", majd egyszerűen beejtem). A mágnes sajnos nem fogja az avx verzióját, ha mást "gyártóét" igen, akkor kérlek írjátok meg.
Robotosok, ti a puck screen behelyezését hogyan odjátok meg?
-
p.lac
tag
Nálunk is egy AEG (FSB52637P) dolgozik, egyelőre tökéletesen.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- BESZÁMÍTÁS! HUAWEI MateBook 14 üzleti notebook - i5 1135G7 16GB DDR4 512GB SSD Intel Iris Xe IGP W11
- HP 13 Elitebook 830 G7 FHD IPS 600nit i5-10210U 16GB 256GB SSD Intel UHD Win11 Pro 4G LTE Garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 12700E / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1 TB SSD
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alpine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2978
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest


(A robothoz mostanában csak filter pörkölésű kávékat veszek, megfelelően előmelegítve még bőven van benne hőtartalék.)

