-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
SoundON
#136004
üzenetére
fogalmam sincs, hogy mikor ki és mit "intézett", ha a felhördülés ennek a múltbéli valaminek szól, akkor mondjuk nem csodálom, hogy hiába keresem a mostani kommentek között a nagy bűnt.
a hc fórumban sem volt mindenki hc x éve, te sem, és ugyan most már sokkal nagyobb tudással és tapasztalattal bírsz, vannak, akik csak most kezdik. nem hiszem, hogy oké őket kapásból kizárni.
-
válasz
SoundON
#136002
üzenetére
kell ez a hangulatkeltés egyébként? az ihatatlan jelzőt is icm dobta be, pont, hogy senki sem mondta

ezen kívül vicces1 fogalmazott picit karcosabban, de az is csak arra vonatkozott, hogy egyelőre nem az igazi és szerintem ő sem azt írta, hogy el lett bacarintva bármi. illetve én jeleztem, hogy ez most sötétebb, mint legutóbb, és egyelőre van kesernye az ízben, úgyhogy félreteszem egy hétre kezdésnek (szerencsére van vele kb. egyidős, de világos saját, ami nagyon adja már most is, addig meg a casmo kipiheni magát).
már azt is nehezen vettem, hogy itt páran elkezdtek észt osztani, hogy ki az a hülye, aki 2-3 hét előtt kibont egy kávét (akinek elfogyott minden más és valamit muszáj, bakkikáim), miközben évek óta itthon pörkölök és ha valamit, akkor a kávé "érését" elég sokszor végig tudtam már kísérni a 0. naptól...
...de most már ez a globális szaratopik világfájdalom van. szerintem lehetnétek sokkal megengedőbbek.
-
válasz
SoundON
#131615
üzenetére
A pumpáknak van pressure -- flow rate karakterisztikájuk, azt megnézném, mielőtt kosárfutásba kezdenék.
A high rate vs flow rate kosár kérdésben kicsit olvastam, hogy mi is volna a leglényegesebb különbség. Háát, olyan nagy tudományt azé' nem találtam, bevallom. ...szóval a VST-k mellé én biztos nem vennék ilyen hype flow izéket arcátlan összegért. -
válasz
SoundON
#131611
üzenetére
fair enough, nyilván érdekes játék ez a high-flow meg "low-flow" kosár, mert más lefolyást ad. megint csak tipp, de úgy sejtem, hogy ha reprodukálni akarnám ezt a viselkedést, lenne rá mozgástér, filterpapír, vékonyabb pogácsa (ahogy írod is) stb. és akkor még mindig kérdés lenne, hogy feltétlenül akarom-e vagy végül máshogy készítem el az adott kofit, no meg, hogy eleve a kávék milyen részhalmazát akarnám így készíteni.
már a fix kosár melletti különböző készítési módok is igazából akkora különbségeket tudnak adni, hogy szerintem a kosár egyszerűen nem elég pótolhatatlan paraméter az egészben ahhoz, hogy ennyit költsek rá.
ahogy van a moonrakernek is olcsó alternatívája, úgy majd ezeknek is lesz. addig meg én személy szerint nem adózok a gyártónak, inkább használom a meglévő eszköztárat és legfeljebb pár kávéból nem azt hozom ki (vagy nem úgy), mint amit ezzel tettem volna.
-
bbuffy
senior tag
válasz
SoundON
#131588
üzenetére
Értem. Efelett átsiklottam.
Amúgy tudhatnak olyat ezek a kosarak amik indokolják a 100k+ árcimkét? tudom hogy hülye kérdés, de valamiért csak feltekerték ide az árát. (Hacsak nem Coconut Audio szindróma).
Én teljesen beragadtam a Reneka szintjén, pedig csak egy évet nem foglalkoztam ilyenekkel és mik készülnek.
-
bbuffy
senior tag
válasz
SoundON
#131582
üzenetére
Egy másik univerzumban szóbeszéd járja egy Alis WAFO klón/killerről ami olyan 16k környéke. Nem tudom hallottál e róla. Néztem ezt a WAFO kosarat és nagyon erősen meg kell indokolni sztem ezt az árképzést. 200 dollár plusz minden igen durva szint. Pedig én is el tudok borulni, de hát basszus ez erős nekem is. Alist megpróbálom én sztem.
-
icm
tag
-
Tomace91
senior tag
válasz
SoundON
#128834
üzenetére
Jelen esetben nem PID-hez van kötve, hanem egy MAX6675-höz ami villás sarura van tervezve (ŰrGaggiuino) sőt, a saját K hőeleme is úgy jött, hogy van rajta villás saru, ezért én az eredeti K hőelemre, tettem érvéghüvelyt és úgy kötöttem be, nem vettem észre, hogy szénné lenne égve bármilyen kávém is sőt amióta megcsináltam ilyenné a gépet elképesztően jó kávékat iszok, de ha kell akkor leveszem az érvéghüvelyt.
Ha nem tudom levenni, levágni leszabad vagy inkább szenvedjem le róla? -
thomasrc
tag
válasz
SoundON
#127748
üzenetére
Valamit félreértesz, mert nem én akarom eldönteni a fotelből, hogy milyenre legyen pörkölve az a kávébab.

Arról van szó, hogy eddig többnyire sötét pörköléseket ittam. Kalmártól is sötétet fogok rendelni, de látom, hogy 12 ezer felett ingyenes a kiszállítás, ezért gondoltam hozzádobok egy 250 grammosat az Etiópból. Mivel ennél ki lehet választani, hogy közepeset vagy világosat akarok rendelni, ezért gondoltam megpróbálnám a világosat, hogy a tartománynak az az oldala milyen (lehet, hogy csalódás lesz, nem tudom...).
Ehhez kértem pár tanácsot, hogy mint világos pörkölés, van-e valami speciális dolog, amire figyelni kell, mert azért lássuk be 250g nem túl sok a kísérletezéshez. Én ilyen alapirányzatról tudok a világos pörköléseknél, hogy magasabb hőmérséklet, kevesebb dózis és érdemes előáztatni.
Amivel nagyon nem vagyok képben az a csapolási idő (hosszabbra vagy rövidebbel érdemes próbálkozni sötéthez képest?), az arány és az előáztatás módja/hossza.
Hőmérsékletnek én 94°C-ot gondoltam első körben és 16 gramm dózist IMS 12/18 kosárban, illetve 1:2-1:2.5 közötti lefolyást (sötétnél 1:75-2:00 között szoktam maradni).
Egyébként a melyiket rendeljem dillemára valószínűleg az lesz a megoldás, hogy most rendelek világosat és ha nem válik be, akkor következő alkalommal egy közepeset. Abban igazatok van, hogy a legjobb lenne egyszerre mindkettőből és akkor könnyen össze tudnám hasonlítaní, de én most így döntöttem, hogy extraként csak 1x250g fér bele a havi büdzsémbe.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
SoundON
#127632
üzenetére
+1
Gyakran koncertezünk Veszprémben, főpróba után stabil pont vót a 11. A Beaver meg mikor elegem van a gyerekekből, csak lemászom a hegyről. De déli parton a földvári kikötőben is lett egy szpesölti cukrászda. Egy szezont ért meg, a guglira fel se került a neve. Persze az egység megmaradt a helyén, betagozódott szépen az erőfeszítés-mentes vendéglátóiparba. Evvan. Jobban teljesítünk ebben is. -
SoundON
tag
válasz
SoundON
#127537
üzenetére
Mondjuk a számrendszerben elmélyedve szívesen kóstolnék akár egy 70pontosat ( hogy a 30pontosról ne is beszéljek ) hogy azok mik lehetnek???
Ha a 85 és 90között is óriási a difi akkor azok mik lehetnek? Vagy ez olyan mint az Xfaktor ahol a legszarabb pontszám a 8as mert mégis csak cuki aki énekli? 
-
paljoc
tag
válasz
SoundON
#127522
üzenetére
“…pedig egy 85 pontos kávé azért az nagyon az alja.”
Független attól h az adott tétel amiről szó volt épp, az jó volt e avagy sem, ill. a pontérték témában való elmélyülést határozottan mellőzve, azért ezt idemásolom. 😊
“The widely accepted definition of specialty coffee is coffee scoring 80 points or above on the 100-point scale used on the Specialty Coffee Association Cupping form. Coffee scoring from 90–100 is graded Outstanding, coffee that scores 85–89.99 is graded Excellent, while coffee scoring 80–84.99 is graded Very Good.”
-
Zen42
tag
válasz
SoundON
#127522
üzenetére
Valószínűleg, pedig nem szoktam az ilyesminek felülni.
SO-knál nincs standard recept, teljesen igaz, de a blendeknél azért törekedni szoktak rá, hogy 92 fokon, 25-30 sec között muzsikáljon egy kávé. Ennél is csak egy fokkal tér el fölfelé az ajánlott hőmérséklet espressohoz, igaz 18 g-os kosarat ajánl.
Ok, én 15g-os kosarat használok, nem 18-ast, de megszoktam. Némi eltérést okozhat talán ízben, de akkorát azért biztosan nem amit tapasztaltam. Meg picit eltérésekkel ki lehet igazítani, hogy jó legyen de itt nem sikerült. -
Zen42
tag
válasz
SoundON
#127485
üzenetére
Igazad van valahol, de szerintem egy kávénak (ha nem adnak meg hozzá extra infót mint teszik azt egyes pörkölők) hoznia kell egy színvonalat a standard beállításokkal. Lehet jobbat húzni belőle ha ügyeskedik az ember de hogy alapból sem és máshogyan sem mutat semmi többet mint amit egy sötét pöriből egy betanított pultos képes kihozni az azért bosszantó.
-
icm
tag
válasz
SoundON
#127447
üzenetére
Ez az igazi zsákbabkamacska nem? Viccet félretéve lehet lemaradt a címke? Előfordult azt hiszem, hogy egyszer nem volt rajta címke. Szerintem ez így izgalmasabb.
Nagyjából figyelve a kínálatot azért tippelhető mikor melyik lesz.Kicsit olyan érzésem van mint nyuszika meg a sapka esete…
-
Jhonny06
veterán
válasz
SoundON
#127447
üzenetére
Ez egyelőre csak találgatás. Ezek a tesztpörkölések egyébként is csak komolyabb kávés körökben terjednek. Ha valaki ír róla, azt tudod, hogy az tesztpöri volt és nem a normál választékból fikázott valamit, szóval kétlem, hogy ez negatív reklám lenne nekik.
Egyébként meg a legtöbb pörkölő egyáltalán nem értékesíti ezeket, hanem megisszák vagy megy a kukába, szóval most akkor ki is jár rosszul?
-
vendingo
veterán
válasz
SoundON
#127447
üzenetére
A legnagyobb károgó, aki aztán többet nem vesz tesztpörit, meg megint rendelt, most meg nem érti, hogy miért nincs a zacsin infó...
Más: megbontottam a Dániából kapott drága kávét.
Nem akarom fényezni, de messze köröket ver az eddig próbált classic kávékra. Tömény marcipán és csoki, amit a második örlőállítás után stabilan hoz. Full Mozart golyó ízvilág, abszolút top1 nálam. -
Cathfaern
nagyúr
válasz
SoundON
#127275
üzenetére
"A "Bullshit uthengerbol" viszont annyi igaz lehet, hogy ezt a refluxosok is ihatjak mert tenyleg nincsenek benne azok a franya banto savak
"
Még ez se igaz, ugyanis egy világos kávé nem azért érződik savasabbnak, mert abszolút értékben több benne a sav és/vagy alacsonyabb a PH-ja, hanem mert nincsenek benne azok az ízek amik elnyomják a savasságot. Konkrét méréseket csináltak különböző kávék savmennyiségéről:
És egyértelműen kijött, hogy egy "klasszik" "savmentes" brazil több savat tartalmaz, mint egy "full sav" Kenya. Forrás: [link]. -
sz.zs.
senior tag
válasz
SoundON
#93767
üzenetére
Ha már előkerültek a régi Frasi-s hsz.-ok, erre reagálva a Wesselényi u.-i Solinfoban kóstolható és vásárolható a Guatemala.
-
SoundON
tag
válasz
SoundON
#126576
üzenetére
A felcsiszolást az ezüstöző ember tanácsolta miután 3x is elvittem hozzá a teljes szettet. Mindig felpattogzott belülről 1-2 helyen, mert ahogy a szaki mondta a réz, bronz mittudomén pórusaiból kappilárisaiból jön ki az anyagban lévő kosz ami meg ledobja bármi is van rajta. Amint tükörre csiszoltam és políroztam (tehát lezártam a kapillárisokat) minden ilyen belső szutykolódási gond megszűnt és az ezüstöt sem dobja már le. Persze mindez BWT Bestprotectel. Hosszan ennyi a sztori

-
Tomace91
senior tag
válasz
SoundON
#125003
üzenetére
Félreértés van. A gyári felsőszűrővel van ez a probléma (ezzel ami a te képeden is van) és van egy plusz felsőszűrőm ami az ipari és erről tettem fel képet én. Papírt használok így nem nagyon van semmi a felsőszűrőn szerencsére.
Most felraktam az iparit hátha azzal más a helyzet. Holnap kiderül.
-
SteelCowboy
csendes tag
válasz
SoundON
#122627
üzenetére
A márkája ZRG CRM.
Jól emlékszel, magyar. Olyannyira, hogy a tulajdonos srác felesége készíti őket.
Novemberben jártam náluk, az egyik alkalmazott lány nagyon közvetlen és kedves volt, beszélgettünk a csészéikről annak apropóján, hogy én is szeretnék valami magyar kézművest beszerezni. Azt mondta, rendelésre is készülnek, csak mostanában hosszabb az átfutás, mert babáznak a tulajék. Instán fent van néhány kép a munkáiról, de a Zergében lehet inni is belőle, annál jobb teszt nem kell. 
Van pár színminta is a polcon a mázakból, amiket lehet kérni. Nagyon szépek.
[kép] [kép] [kép] [kép] [kép] -
Gery0505
aktív tag
válasz
SoundON
#121181
üzenetére
Köszi, hogy kipróbáltad, akkor ha nem mechanikai a probléma, akkor azt esetleg megpróbálhatod, hogy a pumpát egy egyfázisú frekiváltóval hajtod meg, aminek szintén szűrt a kimenete, és tiszta szinuszos. Ezzel 0-50Hz-ig tudod szabályozni a pulzálást. Azért fontos ehhez is a szűrés, mert normál esetben a motor nem nagyon érzékeny rá, és valamelyest megcsinálja magának a szűrést, de azon is hallani, hogy visít vagy fütyül a motor. Ez amiatt van, hogy a frekiváltó a szinuszjelet PWM négyszögjelekből rakja össze, de ha van egy szűrő a végén, akkor ezt kisimítja, és tiszta szinusz lesz. És amire ki akartam lyukadni az az, hogy az Ulkában nem biztos, hogy van akkora tekercs, ami valamennyire megszűrné, és lehet ezzel is rossz lenne a működése. De ha tiszta szinuszt kap, akkor szerintem jó lesz. A másik amit meg kéne még nézni, hogy nem kötötted-e véletlenül sorba a pumpát és a fűtőszálat? Ha igen, akkor ezen a két alkatrészen megoszlik a hálózati 230V-os feszültség, és az is csinálhat ilyen hülyeséget. Azt is megpróbálhatod, hogy a dimmer után legyen egy szűrő, ami viszonylag alacsony frekin üzemel, hogy simítsa a Dimmer fázishasogatását.
-
lszlfrng
csendes tag
válasz
SoundON
#121176
üzenetére
Nekem is ugyan ez volt a bajom, de egy idő után elengedtem, mert pumpálni pumpál, csak nem szabad nagyon kicsire letekerni. Egyébként én minden kávét a dimerrel indítok, előáztatok, visszaveszem, majd addig tekerem, hogy kijöjjön a kívánt nyomás. Át kellene térni a PSM-féle módszerre, talán a decent is azt használja csak két pumpával. Késztettem egy modult hozzá (tudja mindkét módszert), de még nem meggyőző a szoftver és a teszt.
-
rastacsz
tag
válasz
SoundON
#121174
üzenetére
Vigyázat! Nem szakvélemény! csak anno gyakorlaton, laborban elég sokat nézegettünk mindenfélét szkópon. De pides fűtőelem ki-bekapcsolást, meg ulka? pumpát pont nem.
Illetve te tudod, hogy mi hogyan van kötve a gépedben.+ itt is megy a küzdelem a dimmer pumpa vonalon
-
Gery0505
aktív tag
válasz
SoundON
#121174
üzenetére
Szerintem ez a hullámzás nem a zavarótüskéktől van, bár lehet, látatlanban nem zárható ki, próbáld ki mindenképp a zavarszűrést amit Rastacsz javasolt. Én inkább mechanikai problémára gyanakodnék, mégpedig arra, hogy a pumpa lassan megy a dimmer miatt. A pumpa ugyanannyit nyom, csak lassabban, pulzálva. Nyomáskiegyenlítő tartályt tettél az Űr Gaggiába? Lehet nem jó megközelítés egyébként a dimmer használata pont emiatt a pulzálás miatt, szerintem kifizetődőbb lenne full gázon használni a pumpát, és valami nyomásszabályzó szelepet kellene használni a dimmer helyett, hasonló megoldással mint az E61 fejes gépeken van, csak szoftveresen szabályozható legyen, hogy a nyomásprofilt be lehessen állítani.
-
rastacsz
tag
válasz
SoundON
#121168
üzenetére
A kapcsolgatás egy szkópon nézve szép tüskéket tud csinálni. Ha le van tekerve a pumpa, akkor simán összemérhető tartományba eshet ezzel a zajjal, míg maxon ugye nincs fázishasítás, így a teljesítménybe nem szól bele az egyéb zaj.
Illetve ha triacos a dimmer, akkor a kapcsolási tüske a triacnak is bezavarhat, azaz nem szép, periodikus színuszos bemenetet kap, hanem vmi random változó frekis jel, amit a triac megpróbál lekövetni a kapcsolgatással.
A pumpa előtt mérnék egyet, meg a dimmer előtt, hogy milyen jeleket kap alapból, meg amikor a pid kapcsol. De lehet, hogy egy zavarszűrés is elé.
Egyébként sok gyártó ezt úgy oldja meg, hogy ez így teljesen jó, minek nézegeted
-
Neked Az
csendes újonc
válasz
SoundON
#121058
üzenetére
Húúú ez nagyon érdekes amit mondasz. Tehát ha jól értem és ez pl igy igaz akkor kvázi az első kávé amit készítek az nem is jó kávé?
Mert akkor ha (és kipróbálom természetesen) ha az elején is vakszűrőzök egyet és az első is már "rossz lesz" akkor totál más őrlemény fog kelleni. most akkor adja magát a kérdés a fejemben hogy akkor éveken át rossz kávét készítettem, vagy az általad irt első adagnál a gép által biztosított viz jó kávét ad, de utána nem?"ugyanazt a jó kávét" fogom kapni ha az elsőnél is "légtelenítek" de lehet hogy drasztikusan el kell állitani az őrleményt, és majd az új őrlemény a teljes vizhozammal fogja ugyanazt adni mint előtte az első?
Még régebben egyszer valahol azt olvastam hogy ezeken a házi presszó gépeken fej öblítést nem érdemes csinálni a shot előtt, mert csak "elrontja a hőegyensúlyt".
Az első után meg ugye mindig csinálom, mert picit kiengedek belőle a felsőszűrőn, aztán vakszűrőzök, és utána készitem elő a másodikat.
-
Bazsee71
őstag
válasz
SoundON
#120227
üzenetére
Milánóban talán 7-8-at húztam UF-rel, még az őrlőt sem tekergethettem el miatta (folyamatosan jöttek), az elején papír nélkül, aztán Gábor kért nekem a Webertől. Nekem pont az tetszett benne, hogy belepakolt még egy kis extrát az italba, nem éreztem úgy, hogy a papír leredukálta volna a testességét.
-
Toobee
veterán
válasz
SoundON
#120220
üzenetére
Tiszta italokat ittam vele, jó párosítás lesz szerintem brew késekkel készülő hosszú kávékhoz, filter2.1 meg a többi, természetesen filter porkolesekkel. Klasszik vonalra szerintem kevésbé alkalmas én legalábbis nem használnám papír nélkül, az biztos. Ne vegyen senki, pénzkidobás. Mondjuk rohadt jó érzés használni, igazi minőségi cucc. EG1 is gondolom ez a minőségi szint, az is nagyon kéne.
-
-
#75655680
törölt tag
válasz
SoundON
#117596
üzenetére
Na én is rendeltem próbára egyet. Úgy gondolom legrosszabb esetben lefagyasztom, és nyáron úgyis sok cold brew fogy, annak biztosan kiváló lesz. Kicsit sajnáltam is rá a 3700/200g-os kávét. Illetve amit még megfigyeltem hogy a jeges latténál kb eltűnnek nálam az ízjegyek ( míg egy meleg flat white, cortado eseten abszolút érezhető), kb leredukálódik finom/nem finomra. Úgyhogy reményeim szerint arra is jó lesz.
-
válasz
SoundON
#117596
üzenetére
ittam mostanában sárga csíbót automata főzőből, aki veszi, az arra számít amit kap, ez kétségtelen

erre gondoltam alapvetően én is - egy akár csak 80%-osra sikerült CM nagyjából bolti felsőpolcos kávé árában valószínűleg még mindig megérős.. és még ott a meglepetés faktor is
Ma feladták, szóval jövő hét elején beszámolok róla mit kaptam
-
Eugene Roe
őstag
válasz
SoundON
#117474
üzenetére
Szerintem inkább ad el lakberendezőkön keresztül olyan kőgazdagoknak klasszikus kinézetű és felismerhető gépeket, akik sosem fogják használni évi 20 ezres darabszámban 200%-os haszonkulccsal, mintsem kezdjen el verekedni 10db 10 alkalmazottas (költői túlzás) garázscéggel újabb évi 20 ezres eladásért, egy hiperválogatós társaságba úgy, hogy esélye nincs uralni a piacot.
-
Bazsee71
őstag
-
-
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
SoundON
#116967
üzenetére
Szóval se említettem innovációt, ő se. Nem kell beszerezni az alapanyagokat, csepegtető mellett nincs szükség túl pontos mérlegre. Szóval ha valaki ki akarja próbálni, egyszerűbb lesz leadni egy helyen egy rendelést, mint mindent összeszedegetni különböző helyről. Nyilván drágább lesz, de könnyebb lesz elkezdeni.
És nyilván lehet mondani, hogy de hát nem olyan nagy probléma ezeket összevásárolni meg beszerezni, de ez a topik is bizonyítja, hogy mennyi ember nem áll neki, vagy csak hosszú halogatás után, mert hogy macerának hangzik (függetlenül attól, hogy az-e vagy sem). Ha csak le kell adni egy rendelést, meg bemenni egy boltba desztvízért, akkor sokkal több ember fogja kipróbálni.A meglévő csomagokkal szembeni előnye, hogy itt az arányokkal tudsz játszani, nem csak egy készrekevert dolgot kapsz, ami vagy jó az igényeidhez, vagy nem.
Szóval az egészben nem az a jó, hogy valami tök újat talált ki. Hanem az, hogy a kávézás egy újabb aspektusát teszi könnyebben elérhetővé, mint eddig volt.
Aki már most is magának kever vizet, annak ez nyilván semmi újat nem fog hozni.
-
rastacsz
tag
-
-
WarLock07222
tag
válasz
SoundON
#116740
üzenetére
Be lehet állítani ugyanarra az RPM-re, viszont egyfelől nem szerettem volna 0-ról újrakeresni a beállításokat (így is bőven elég sebtében a Majoron eltalálni, hogy mennyi állítás mennyit változtat az őrleményen), másfelől gyártói ajánlás szerint is ~500RPM körül nyújta a legjobb teljesítményt ez a kés ebben az őrlőben. Illetve szerintem fölösleges nem valós felhasználásban összevetni, valószínűleg sosem fogom 1400RPM-en pörgetni.
-
Colosseum-S
újonc
válasz
SoundON
#74179
üzenetére
Ha a K hőelemet a PID-be kötötted, akkor csak a problémát toltad el csokitól.
K hőelemnél ugyan úgy fent áll a pontatlanság, (kivéve ha a PID nem hőkompenzációs)
Ezt egyszerűen le lehet ellenőrizni. Ha hajszárítóval melegíted a a PID hátulját (ahová már direktbe van kötve a K hőelem) és változik a hőmérséklet, akkor a probléma ugyan úgy létezik.
Mivel a PID egy 50x50 es zárt szelvényben van, így ott jobban beszorul a hő a melegedés hatására.
De zárt szelvény nélkül is. Ezt egyébként mindenki le ellenőrizheti, aki K hőelemet használ, mégpedig úgy, hogy a kávégép fűtőelemről lehúzza az egyik szálat, (NE MELEGÍTSEN A GÉP) és bekapcsolja a gépét. (CSAK KIHÚZOTT ÁLLAPOTBAN, IDEIGLENESEN LESZIGETELNI, NEHOGY HOZZÁ ÉRJEN VALAMIHEZ)
A bekapcsolás pillanatában ki írja az aktuális hőmérsékletet, (ha 1-2 óra múlva is stabilan áll, akkor OK, ha nem akkor pontatlanság fent áll. (Akinek tizedest is mutat a gép, az jobban látja a változást.) Mivel csak nagyon kevés PID-ben létezik hőkompenzáció, ezért célszerű a PT100 hőelem használata. -
vicces1
aktív tag
válasz
SoundON
#115925
üzenetére
Ja, ez van. - fizetett ügynök vagyok.
Igazából egy szar kávé, ráadásul nem világos, de nagyon nem, így aztán pont a CM-be való.
-Nem volt szó a teljes kávéuniverzumról sem.Igazad van Bazsee, az a tuti, ha előre őrölt kávéval mész kóstolni. Minden reggel illik rápróbálni az őrlőre, lefolyásra, értelemszerűen állítani, takarítani stb.
Kizárólag újhullámos kávé fogyasztók ne erőltessék tényleg ezt a cuccot.
-
icm
tag
válasz
SoundON
#114839
üzenetére
igen valóban

csatolom is, így működik de ha a gaggia fedelét visszarakom akkor beleér a pulsor a tölcsér oldalába...
és igen, van bakja a punPának, ez már a 2018+ classic pro ultimate titanium golden stb...

kipróbáltam, hogy megcserélem a csatlakozást így egy 90 fokos könyököt csináltam a pulsorból... azzal meg nem voltam előrébb. Az a kérdés, hogy ha most egy könyököt beraknék akkor ellátná-e a feladatát vagy ez csak úgy tud működni, hogy az a nagy bumszli fej felfelé van?
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- BESZÁMÍTÁS! 64GB(2x32GB) Kingston Fury Beast 3200MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN APPLE WATCH ULTRA 2 NATURAL TITANIUM 49MM -1 ÉV GARANCIA - MS3711, 100% AKKUMULÁTOR
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 9700K 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Eladó Oppo A78 5G 4/128GB / 12 hó jótállás
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest





![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)


Novemberben jártam náluk, az egyik alkalmazott lány nagyon közvetlen és kedves volt, beszélgettünk a csészéikről annak apropóján, hogy én is szeretnék valami magyar kézművest beszerezni. Azt mondta, rendelésre is készülnek, csak mostanában hosszabb az átfutás, mert babáznak a tulajék. Instán fent van
A csapból meg szerintem sehol nem jön 95 fokos víz...
csak ha már beleállunk, akkor rendesen

