-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
soldier2
őstag
-
HÁZIGAZDA
válasz SoundON #85344 üzenetére
a csapolás alatti emelkedő hőfok egybevág a saját tapasztalataimmal is (nem gc-n, hanem a kisfaema-típusú gépeknél). a pid nálad kikapcsolja magát csapolás alatt? mert nálam ez is bekavarhat, hogy elkezd fűteni (jobb híján egyelőre, ha van kedvem, leveszem a beállított hőfokot csapolás kezdetekor -- ennek az a hátránya, hogy rendre úgy felejtem aztán ).
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
zolnagy
őstag
válasz SoundON #85393 üzenetére
GC: rézbojler, rézcső, réz vízterítő, ipari felsőszűrő, nyomásszabályozó, gyak. minden, amit bele tudtam tenni. Elsősorban ízre mentünk, ott egyöntetűen az LM-t éreztük jobbnak. Majd Ákos mért TDS-t is, aminél szintén kicsivel jobb volt a LM.
Te mit mértél akkor a GS3-al összevetve?
[ Szerkesztve ]
-
WiZARD
addikt
válasz SoundON #85393 üzenetére
GC: rézcső, rézbojler, tágulási tartály, omron pid, állítható nyomás (zolnagy majd kiegészíti ha valamit kihagytam)
LM: gyári állapotú Linea PB (IMS felsőszűrővel)3 shotot mértem refraktométerrel, de rájöttünk hogy jóval többet kellene mérni, hogy legyen értelme róla beszélni, így ennyiben maradt a mérés. Maradt az ízlelés.
[ Szerkesztve ]
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****
-
zolnagy
őstag
válasz SoundON #85400 üzenetére
Köszi a videokat!
A GC vízterítése nagyon szép valóban. De nekem ezzel az a tapasztatom, hogy nem mindig azzal készül mintaszerű pogácsa, aminek üresen csapolva ilyen szép a vízterítése. Volt olyan gépem, ami üresen ugyanilyen szép volt, mégis krátereket csinált a pogácsába és nem is esett ki egyben a pogácsa, ergo a kioldódás se volt így jó, míg egy másik gépnél látszólag nem volt szép a vízterítés, mégis mintaszerű pogikat gyártott.
A hőmérsékletnél az a pár tized sztem nem jelenthet semmit. A végeredményben ízre is elmaradt a GS3?
Milyen kávéval tesztelted? -
HÁZIGAZDA
válasz SoundON #85408 üzenetére
köszi
nagyon jó, hogy ilyen alaposan végigméred ezt a témát, mert legalább egy csomó dolgot innentől tudni lehet, nem sejteni, tippelni. úgy amúgy én már nem pörgök ezen ennyire, de valahol mégis úgy a jó, ha megvannak a konkrétumok, amihez képest lehet hanyagnak lenni.
tényleg, te végül csináltattál spéci vízterítőt, és az van a videóban, nem?
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
senior tag
válasz SoundON #85422 üzenetére
Én is arra jöttem rá az elmúlt pár hétben, hogy szemre a gyári felsőszűrőnek van a leginkább zuhanyrózsára hajazó vízterítése, vissza is cseréltem a sajátomon az iparit erre. Nem mellesleg valóban jobban takarítható.
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
Rush77
aktív tag
válasz SoundON #85512 üzenetére
mondjuk árban picit odébb van ez már. A 600$ kvázi foglalót kicsit erősnek érzem.
The total price of Lagom P64 will be $1475 for Standard Burrs, and $1585 for SSP Red Speed Burrs.Van nekik egy kúpos is 90-es fordulatszámmal, hogy a kézi őrlőket utánozza.
Én a Niche hosszútávú tapasztalataira lennék kíváncsi. de ahhoz még ugye várni kell nem keveset.
[ Szerkesztve ]
-
Csabszin
csendes újonc
válasz SoundON #85765 üzenetére
Akkor jobban körültekintek ebben a témában, mert a BWT víz kombinációm bevált, mellékíz általam nem tapasztalt, próbálok utánaérdeklődni...
Sőt, a saját pörkölés, "kontár" darálás mellett is korrekt íz, bár az ízlelőbimbóim távol állnak a mesterektől, de a friss pörkölést(kb 10 napos) bárhogy sikerül is, nem lehet bóti dolgokkal felülmúlni.
Ma a párommal végre felsóhajtottunk; de finom: AVX Guatemala Huehuetenango Pacamara.
Pici citrusosság mellett, maradó selymes íz.Mazzer SJ, GC2018+PID, kézi pörkölő "szita" házi fedővel, gázláng-elosztó
-
SoundON
tag
válasz SoundON #85765 üzenetére
Pontosítanék a magnéziumos BWT kancsóval kapcsolatban. A kancsó BWT betétjéből kicsorgó víz a betét elhagyását követően valóban sokkal savasabb mint amit beletölt az ember!
Nálam a csapvíz 7,6pH, míg frissen a BWT betétből kicsorgó víz 6,6pH ami pont 10x savasabb!!!
A vizet a műanyag kancsóban hagyva egy éjszakára viszont rendeződnek a dolgok és visszaáll a betöltött 7,6pH szintre. Ugyan ezt a 7,6pHt mértem a GC műanyag tartályában is a 2 napja beletöltött víznél is. Az is lehet hogy ha valaki üveg víztartályt használ vagy befőttes üveget annál is más a helyzet, azt nem tudom.
És akkor még nem is beszéltem arról, hogy a száraz BWT betét az első pár deciliter vizet még lágyabbra szűri, míg később egyre keményebbre tehát. 130ppmről megy fölfelé 160ppm körülire nálam, ami mint tudjuk más más kávét eredményez...
...SZERINTEM A KONZISZTENS PRESSZÓKÁVÉ NEM LÉTEZIK! CSAK UTÓPIA!!!
-
Csabszin
csendes újonc
válasz SoundON #85830 üzenetére
Igen, ma válaszoltak:
Azt írták, hogy szűrőpatronjaikat a kávéfőzőkkel való használatra szánják és eddig nem fordult elő hasonló jellegű panasz.
A kép megtekintése után javasolják, hogy mindenképpen forduljak ezzel az észrevétellel a kávéfőző gyártójához - mivel nem tudhatják, mely anyagokat és főleg, milyen minőségben használják pontosan a kávéfőző ezen részén.
Vannak anyagok, melyek hajlamosabbak a korrózióra, ilyen a réz, de a megfelelő, homogén nikkelezés megoldja a védelmet, és nem lehet probléma.....írták udvarias hangvételű válaszukban..@mdav88-nak igencsak igaza lehet...
[ Szerkesztve ]
Mazzer SJ, GC2018+PID, kézi pörkölő "szita" házi fedővel, gázláng-elosztó
-
fragola.6035
aktív tag
válasz SoundON #85890 üzenetére
Még kissé gúnyosan mosolygott is, hogy kávévíznek a nagy Mg patron való. Aztán mondtam, hogy háztartási géphez mégse vehet az ember ipari patront, erre háztartási géphez a vízlágyító gyantás zacskót ajánlotta.
Hogy most mi az igaz, én nem tudom.
Nekem van egy originál csomag bwt kancsóm patronokkal. Szívesen tesztelném, hogy korrodál-e tőle az alu, réz vagy nikkel, de nem tudom, hogy hogyan csináljam.https://caffe35.webnode.hu/
-
verti1
tag
válasz SoundON #86007 üzenetére
Ez egy kedves barátom gépe. Egy teljes patront elhasznált és egy felet. Nem is tudom megmérni eszközök hiányában, de nem is akarok ennyire bele merülni. A víz egyébként Bp 18 kerület. Ez persze akármi is lehet, valamint a patron is változik az élettartama alatt. Azért az nagyon jól látszik, hogy vízkő és egyéb kémiai elváltozás is nulla, pedig itt a nikkel rétegen se kellett átrágnia magát, hogy elkezdjen csámcsogni a réz bojleren.
-
weinmaker
őstag
válasz SoundON #86007 üzenetére
Megmérni nem tudom, de szolnoki vagyok. Lehet van a neten infó róla, hogy itt milyen a víz. Illetve én nem szedtem szét a kazánt, hogy milyen, csak jeleztem, hogy én is a bestmaxot használom évek óta.
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
Bali27
addikt
válasz SoundON #86094 üzenetére
Azt értem, de ha alacsony az ásványanyag tartalma?
Igaz olvastam hogy a Mg-nak kell magasabbnak lenni mint a Ca-nak de ez már a fanatizmus netovábbja szerintem.
Egyébként meg jobb vele a kávé mint a csapvízzel, és legjobban a vízforralón veszem észre hogy a csapvízzel kb 10 alkalom után kell ecetezni mert vastagon kiült rá a Ca, ezzel a vízzel meg hónapok alatt is csak egy nagyon minimális, finom majdnem hogy átlátszó réteg keletkezik rajta. -
Bali27
addikt
válasz SoundON #86149 üzenetére
Persze ez is igaz, de ott ilyen univerzális emberek vannak, és aki "mindenhez ért" az...
Legalább is így gondolom.
Eddig a Delonghi ECZ 351 Scultura , és a ECI341 volt kinézve ... de itt tényleg hiába kérdezem.
Automatán is gondolkodtam, de mindenhonnan azt hallom hogy gyengébb kávét készít, az őrlő elromlik, és nemutolsósorban 2 kávéfőzőszervizben ahol eddig jártam kb 90%-ban csak ilyenek voltak kirakva.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen