-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
72lakiluk
tag
válasz Csabio #85551 üzenetére
Nálam a bcg820 presszóhoz kb. legfinomabb állás 6-8 körül, a másik vége meg 12-13 körül volt. Ez 1:2 arányhoz 30sec, úgy általában ezt az őrlőköves dolgot nem is értem. Nem kell állítani, max takarításnál kivesz betesz. A gép tudja a presszót buherálás nélkül, de szerintem egyértelmű.
[ Szerkesztve ]
-
Casto
csendes tag
válasz Csabio #85551 üzenetére
Már régóta szemeztem az NS Oscar II-vel és most a család meglepett vele a szülinapomra
Mármint magamnak kellett megvenni, csak tőlük kaptamPersze, mindig állítottam a kávénak megfelelően, de az általad írt extrémitást sosem értem el. Nekem 12-16 között változott az őrlési finomság (függ a pörköléstől, a kávé fajtától, a frissességtől, stb)
-
soldier2
őstag
válasz Csabio #85985 üzenetére
Mivel a koncentrátum hónapokig eláll, érdemes hűtőben tartani. A bekevert oldat meg elfogy pár nap/hét alatt, bőven elég ha sötétben tartod (nem árt ha hűvös is, pl pince, kamra stb).
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz Csabio #85992 üzenetére
Nálam az 5l elég egy hónapig, azzal sem volt bajom nyáron sem. Igaz a pincében ritkán van 20C felett a hőmérséklet.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
jana86
csendes tag
válasz Csabio #86042 üzenetére
Én az első cseppek lecseppenésétől számítom, addig előáztatás. (Scott Rao könyvében is ez áll, akár ott is láthattad.) De tökmindegy, ki hogyan méri, csak egyértelmű legyen a kommunikáció. Én pl. magamnak úgy jegyzem fel (ha feljegyzem), hogy 20 + 43s. Abból tudom, hogy 20s előáztatás és 43s lefolyás utána. A profilozós "recepteknél" ennél is részletesebben írják le.
-
verti1
tag
válasz Csabio #86060 üzenetére
Ennyire nem egyszerű a dolog szerintem, hogy egyenlőség jelet tegyünk a gépek közé ha az első cseppek megjelenésétől számolunk. Legjobb mindig a pontos meghatározás szerintem. Én csak arra akartam kilyukadni, hogy a hosszú előáztatást érdemes külön kezelni. Más ha valami csöpög 50 másodpercig vagy 20 másodperc előáztatás és 30 másodperc tényleges lefolyás. A nyomás profilokról akkor nem is beszéltünk. Kezdésnek nagyon jó ez a 25-30mp-es eszpresszó sztenderd, de ahogy elmélyül az ember a dologban bonyolódik a helyzet. Olyasmi mint amikor leírja valaki, hogy mennyit mutat a PID a gépén. Az nem segít senkin belőni egy kávét, a kifolyó víz a lényeg amit mindenki le tud fordítani a saját eszközeire. Az időre is az a legjobb, ha azt mondjuk, hogy ennyi előáztatás ennyi ideig, ilyen nyomáson blablabla. Persze ez a hard core szint....
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Hálózati / IP kamera
- ANNO 1800
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Alapértelmezett konfiguráción sok Core CPU-nak lehet stabilitási gondja
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen