Új hozzászólás Aktív témák
-
Jolida
tag
válasz
Napfénysüti #14359 üzenetére
"Médiában mennyi az esély hogy kifogjon az ember viszonylag friss AVX kávét?"
Mostanában elég kicsi.Ha bp.-i vagy, akkor viszonylag könnyű kávét venni.
Unokának elfogyott a kávéja, úgyhogy múlt héten beugrottam a Mammutban levőbe, AVX-ből pár zacskó nyári pörkölés árválkodott csak.
Kifordultam, a 20m-re levő Lövőház utcai Szerelmes Levélben vettem három hetes Impressot.
Egy utcasaroknyira a By Beans-ben van Bányai, némileg drágábban. -
Alabástrom
senior tag
válasz
teppik_amon #14353 üzenetére
15 báron garantáltan csatornásodni fog, csak a kedvedet veszi el az egésztől.
-
t256
őstag
válasz
teppik_amon #14353 üzenetére
Egy normális szemes kávèval biztosan jobb lesz, mint a jelenlegi Nescafe.
A problèma ott kezdődik, hogy egy normális daráló is sokkal drágább.
Kezdèsnek viszont lehet nem rossz ez a Lidl-ös kávègèp. Legalább lesz kiindulási alapod.Nekem ma èrkezett meg a Wacaco Nanopresso. Már most èrzem, hogy a kotyogóhoz vett darálóim nem lesznek jók hozzá. Minden esetre a munkahelyi kávèzást kiváltja. Itthon marad a kotyogó.
-
tipuka
addikt
válasz
RetepNyaraB #14356 üzenetére
Most néztem meg milyen az a PODra is alkalmas karos gép.
Nekem ezek a kávépárnák kimaradtak eddig az életemből.
A szemes kávét azért nem probléma beleszórni főzés előtt, ha azért ajánlottad őket, azon ne múljon. -
Napfénysüti
nagyúr
válasz
nmate91 #14350 üzenetére
Gyanús hogy a kávé lesz a fő ludas. 6.30-i pörkölés szóval esélyes hogy már döglött és ez okozza a problémát. Már elég finomra állítottam az örlőt de még mindig túl gyorsan lefolyik és vizes a kávé.
Megpróbálok szerezni friss pörkölésű kávét és azzal próbálgatni. Médiában mennyi az esély hogy kifogjon az ember viszonylag friss AVX kávét? Lehet holnap benézek, ha nem lesz marad a rendelés. Ajánlást ez esetben elfogadok hogy honnan és mit lenne érdemes kezdésnek rendelnem amiből már lehet értékelhető kávét főzni. -
RetepNyaraB
veterán
válasz
tipuka #14355 üzenetére
REggelre ha vacakolás mentességet szeretnél, akkor valami Podra is alkalmas karos gép kell. Itt megvan a kapszulás szinten egygombos ügyvitel, de napközben ha molyolni van kedved, van karja is. Ha megoldható, külön őrlő-gépben gondolkozz, minőségben sokkal jobban jössz ki, árban sem feltétlenül rosszabbul.
Konkrétumot viszont hirtelen nem tudok, mert nálam a POD sosem volt opció. Szerintem a 20Bar kínaiak mind tudnak ilyet, de leszorító nem lesz bennük. Majd valaki szakértőbb jobban megmondja.
kukulec@ mi az, hogy egybe cucc? Alátét nélkül?
A brikka ad egy kamu presszó érzést (igazi krém és test nem lesz, de kicsit olyan, mintha). A Moka Express (induction) a klasszikus Bialetti találmány (újragondolása). Ezzel lehet mérget főzni, ha az az igény, de jobban áll neki a "mokka" - fekete, de nem pusztító, nem presszó, nem krémes. A Venus ugyanez pepitában. Modern, acél (nincs benne alu).
Elkészítésre a brikka egyszerűbb. Hideg vizet neki, fel a tűzre, ha kotyog kis láng és kész. A Mokkába illik felforralni a vizet készítés előtt, jobban figyelni a kifolyásra, kis lángra, nem megégetni, ne spricceljen, köpködjön.
-
tipuka
addikt
Sziasztok!
Valamennyire visszaolvastam a topikban, de teljes homályban vagyok így is.
Néztem én Delonghit, AVX-et stb-t, de tényleg nem tudok eligazodni rajtuk.
Szeretném a kotyogóst lecserélni, de nem tudom milyen gépet vegyek helyette.
Segítsetek légy szíves.
Amit szeretnék:
- reggelente teljesen kóma vagyok, csináljon nekem 1 kar/gomb/akármi húzás/nyomásra erős kávét, amitől képes vagyok Svájcot is elfoglalni.
- szabadidőmben én elszórakozgatok mindenféle állítgatással, ha kell és tudom is mit csinálok, meg szívesen iszok valami finom kávét, ami nem kell erős legyen, de felkelés után egyből nem.
- ne kelljen sokat bajlódni a karbantartásával
- a lehetőségeimmel sem vagyok tisztában, hogy mit lehet, mit tudnak a gépek.
- 110-160k körül gondolkodtam maximum.
Szemes kávé ajánlást is szeretnék, mert nem szeretem, ha marja a gyomrom/torkom, de persze legyen hatásos. -
teppik_amon
tag
Idáig Nescafe-n éltünk, meg néha 3-1 -en.
A lidliben lesz 13án, hétfőtől egy 15 bar-os espresso kávéfőző.
[link]
Erről bármi vélemény? -
kukulec
őstag
hali, életemben nem vettem még semmilyen kávés cuccot. alapvetően a kakaót (Caotina noir)/forrócsokit szeretem
ellenben a munkahelyen elkezdtem inni kapszulás espresso-kat. most otthoni használatra gondoltam keresek valami nagyon egyszerű cuccot. ezek között vacilálok: Bialetti New Moka Induction vagy Bialetti Venus Induction. melyik a jobb?
-
nmate91
tag
válasz
Napfénysüti #14349 üzenetére
Gondolom jó a kávé, de tapasztalatnak: Volt itthon 2 hete felbontott lidl arabica, azon akartam kísérletezni, de akármit csináltam, átfolyt. Van olyan kávé, ami alkalmatlan erre.
-
Napfénysüti
nagyúr
Megjött a gép, ismerkedünk. Viszont azt hiszem a K6-on a 30-asnál finomabbra kell állítanom az őrlést mert elég vizes egyelőre a végeredmény és túl gyorsan le is jön. 15-16 gramm kávét teszek a kosárba.
-
-
-
lbence
aktív tag
válasz
lojzi1 #14343 üzenetére
Kinek a tanácsa volt ez?
A fórum kollektív tudatáé?
Bár nem vagyok mérnök, de ettől a tisztítástől szerintem semmi baja nem lesz, a gyártó ezt ajánlja, én néha szétszedem, de nem 30 naponta.
Korábban spricceltem a babokat vízzel őrlés előtt és hosszú ideig szét sem szedtem az őrlőt, amikor pedig szétszedtem, akkor egy kicsit már rozsdás volt a felső csapágy, szóval ilyen felhasználás mellett szerintem nem árt a tisztítás, de mindig döntse el maga. -
lojzi1
csendes tag
válasz
lbence #14342 üzenetére
Hát nem tudom, de a tanács sokkal inkább az volt eddig, hogy őrlőt a lehető legkevesebbet kell bolygatni és piszkálni. Nem arra gondol itt, hogy csak a fő darabokra széttekerni, kisöpörni, kifújni, letörölgetni és ennyi? A magam részéről semmi értelmét nem látom teljesen szétcsavarozni és szétszedni, nincs benne semmi szutyok.
-
lbence
aktív tag
válasz
nmate91 #14339 üzenetére
A gyártó is azt ajánlja, hogy 30 naponta szét kell szedni tisztítás céljából. (PRECAUTIONS: "2.Please disassemble and clean thoroughly on a regular basis, with intervals not exceeding 30 days.")
Egyébként nem túl bonyolult szétszedni, bár elsőre lehet, hogy egy kicsit nehezen fog menni. Az állítógyűrű állása nem változik, azt nem szeded le. (Egyébként egyszer azt is leszedtem, mert ki szerettem volna venni a csapágyakat és amikor visszatettem az állítógyűrű ugyanolyan állásban visszakapott a menetre.)
A legkönnyebben úgy lehet szétszedni, hogy a legnyitottabb állásra tekered az őrlőt, és alulról a tengely alá beteszed egy pillepalack kupakját, így viszonylag könnyen ki fog jönni a stift a felső csapágy tetejéről. Összeszereléshez is ezt a műveletet ajánlom. -
L4D1K
őstag
Hali.
Amíg megszülöm az őrlő kérdést, kicsomagolnám a GC-t is.
Évek óta nem volt használva, utoljára Caffe35-nél járt szervizben és azóta doboz.
Mik az első teendők ha elkezdem újra használni. Pl tartály feltöltés / tisztítás stb..
-
nmate91
tag
válasz
krono. #14338 üzenetére
Lassan nekem fél éves a K6, tervezem szétszedni majd, remélem nem cseszem el a 0-t. De lehet első körben próbálom megúszni egy azzal, hogy sűrített levegővel kifújom.
Kávét most a Mathiasból szerzem be, mivel sokszor útba esik. Van nekik ilyen gazdaságos pakk is, 8 ezer forint alatt picivel asszem, amiben van robusta, az talán még olcsóbb. De teljesen jó. Most ez nálam tőlük a meta: [link] Ez V60-ra a legjobb mondjuk.
-
krono.
tag
válasz
RetepNyaraB #14328 üzenetére
-
nmate91
tag
válasz
Napfénysüti #14336 üzenetére
Én is azzal kezdtem, az tényleg egy átok, de azért 30-as beállításon a K6-tal is előjönnek az Harios emlékek.
-
nmate91
tag
válasz
Napfénysüti #14333 üzenetére
K6-ot használok Dedicához (nem gyári szűrővel, hanem "rendessel" + puck screen), ehhez 30-ason szoktam kezdeni egy új kávé esetén (csak közepes és sötét pörkölést iszok, 14-15g közöttit szoktam főzni így), általában ez jó beállítás szokott lenni. Ha ennyire finom beállításon még nem használtad, javaslom melegíts be.
-
L4D1K
őstag
válasz
Alabástrom #14332 üzenetére
Itt a design felulirja a potencialis fejlesztest
Plus, egy Mignon-t evek mulva is eltudok adni mar csak a nev miatt is. A DF meg kitudja mikor adja meg magat.
Alapvetoen szeretek szerelni meg fejleszteni, de itt hatart kell huznom a szemelyes hobbi es a parom igenyei kozott.
Szoval ha lesz kedvem fejleszteni az a gagguino lesz
nem hiszem h kesek kozott valaha is megfogom tudni mondani a kulonbseget
-
-
Horvi
őstag
válasz
RetepNyaraB #14328 üzenetére
Egy ideje már nem főztem kotyesszal de most megkívántam, hogy így szóba került
-
Horvi
őstag
válasz
Napfénysüti #14319 üzenetére
A K6-on a 60 klikk egy egész jó kiindulási alap kotyeszhez.
-
iatti
aktív tag
sokaknak nem tetszik a mazzer formája, pedig az egy iparművészeti műremek
semmi pénzért nem cserélném le. volt niche zerom is. tetszett, kényelmes használni, a kapcsolót oldalt nem is használtam, a fedél zárással nyitással ment. de az az érzésem volt, hogy nem az örökkévalóságnak gyártották. maradt-visszajött a mazzer. ezek a kinai koppincsok meg nem tetszenek/remélem nem bántottam meg senkit
/
-
L4D1K
őstag
Hali!
Újra előkerült nálunk az elektromos őrlő téma és szeretnék megint picit belemélyedni, olvasni és szétnézni.
Amit szeretnénk, illetve kb kiindulási alap (eltérő a véleményünk erről itthon szóval inkább mindent felsorolok) :
-ár: 200e alatt
- design
- egyszerű használat
- single dose
- közepes illetve közepes/világos pörkölés
- beépített dc adapterEddig úgy volt, hogy belevágunk az AVX-es SPTK 38 klónba, mert kicsi, slick, menő stb... Aztán megláttam a tégla méretű külső dc adaptert, felnevettem és elengedtem. Ezzel párhuzamosan az összes varia klónt is.
Most ott tartunk, hogy csajomnak a Niche zero/duo tetszik ( a fa lábak, forma stb miatt), meg meglepő módon a mazzer SJ
nekem meg a DF64/83 {ami szerinte egy feketére festett poroltó).
Kicsit elveszettnek érzem most magam, mert a NZ tök cuki de mire ideér kb 250e - ha találunk persze. Meg ugye full lutri a gari gondolom.
Kaphatok egy kis tanácsot merre haladjak tovább +
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Napfénysüti #14319 üzenetére
Uh talán két teljes fordulat nullán, de fene emlékszik pontosan..
Inkább durvább, mint finomabb őrlemény. -
Napfénysüti
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #14317 üzenetére
K6-ot milyen állással használod kotyogóshoz?
-
t256
őstag
Sziasztok,
Kipróbálnék egy Wacaco Minipresso vagy Nanopresso gépet.
Az Alzánál jó áron van ilyen: Nanopresso + NS adapter
Jól értelmezem, hogy ezzel őrölt kávét tudok főzni, de van hozzá egy Nespresso adapter is? Ha igen, akkor nagyon jó árban van. -
RetepNyaraB
veterán
válasz
Alabástrom #14316 üzenetére
Elvárásokat érdemes tisztázni. A kotyesz lehet nagyi mérge és Hoffman kísérleti lova is. Én elégedett vagyok a K6-tal, klasszik és filter jellegű kotyvasztásra is. De egyrészt nincs másik kézim, másrészt nem is keresem a klasszikus ízvilágot. "Savanyú" nem lesz tőle.
Ui. ja és testet, meg krémességet ne kotyesztől várjon szerintem. Kivéve, ha a lelit freddel olyan volt. De látom a nagytopikban jobban értők válaszoltak már
-
Alabástrom
senior tag
Bedobom ide is, hátha itt többen kotyognak:
Egy barátom nevében kérnék segítséget: Kotyeszthoz mi a legjobban passzoló kézi daráló? Lelit Fred-del (Lelit Anitában), K6-tal és P2-vel próbálta. Ezek közül azt mondta, hogy neki a Lelit Fred jön be legjobban a kotyogóshoz, az a legédesebb, legkrémesebb, legbalanszosabb. A K6 neki egy kicsit kevésbé jön be, az már elmegy a savak felé, vékonyabb, jellegtelenebb vele a mokka, a P2 egyáltalán nem jön be neki hozzá, vizes, semmi test, könnyen savanykás lesz (mondjuk ha jól tudom, az konkrétan filter őrlő, szóval talán nem is csoda). Minőségi kávékat vesz kis pörköldéktől (klasszik presszókat).
Ezek alapján milyen kézit ajánlatátok neki hozzá Kingrinder K vagy P ársávban? (inkább K, azt mondta, hogy a P2 fájdalmasan gagyi érzetű, nem szivesen veszi kézbe.)
Köszi előre is! -
looser
addikt
válasz
RetepNyaraB #14312 üzenetére
Imádom
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz
RetepNyaraB #14312 üzenetére
-
válasz
RetepNyaraB #14312 üzenetére
Speckó kávét is vannak. Plusz jól csinálják. Ténylegesen kedvelt a hely.
-
Reggeli sorbanállás a "dózisért" a Zuglói Oberon kávézóban. Eldugott utcában is lehet príma helyre lelni.
-
Megvettem ezt a csibó kávé
napokonhónapban. Friss.
Ellenben nem rázott meg nagyon az aroma. Nekem átlagos.
-
danbenzin
csendes tag
válasz
Napfénysüti #14304 üzenetére
olvass vissza a topikban, vannak nagyon részletes hozzászólások is a témában
-
Napfénysüti
nagyúr
Eljátszottam a gondolattal hogy kotyogósról váltanék karos presszógépre.
Ez az AVX EM1 Lux ideális gép gép lenne egy kezdőnek ha több évre terveznék vele?
Jó lenne néha cappuccinót is inni esetleg lattét (feleségem ezt szereti) vagy csak egy korrekt espressót.
Mit érdemes még kezdésnek egy ilyen gép mellé beszerezni?
Hétfőn jön egy Kingrinder K6, az lenne az örlő mellé.
Egyelőre még csak elméleti síkon gondolkodom a gépen, de ha a főnökasszonyt megfűzöm belevágnék egy ilyen projektbe. -
Ludovicus
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás #14302 üzenetére
Hogy ez mekkora...
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
Lelepleztem az automata kávéfőzők titkát.
Új hozzászólás Aktív témák
- Linux kezdőknek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kuponkunyeráló
- OLED TV topic
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Másodszor is nekifut az AI PC-k meghódításának a Qualcomm
- Windows Insider Program
- Béta iOS-t használók topikja
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3356
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3527, 94% Akkumulátor
- Xiaomi Redmi 15C 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Garmin Vivomove 3S Hybrid okosóra Használt, karcmentes állapotban 3 hónap garanciával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest