Új hozzászólás Aktív témák
- 
			
			  Attila! tag Sziasztok! 
 Vettem egy Delonghi EC 685-öt. A vízhőmérsékletet Low-ra állítottam, kávéból sem teszek indokolatlanul sokat bele, de még mindig keserű az íze. Esetleg valami tipp?
 Koffeinmentes kék Omniát innék.
 Ez az első kávégépem, laikus vagyok még. 
- 
			
			  skilleeer csendes tag sziasztok, 
 adott egy gaggia baby, amiből szivárog a víz ha berakom a tartályt.
 A tartály nincs elrepedve, csak akkor ömlik a víz ha benne van a gépben. Valakinek van ötlete?
 [kép]
- 
			
			
- 
			
			  sz.zs. senior tag 
- 
			
			  RetepNyaraB veterán válasz  adamssss
							
							
								#13682
							
							üzenetére adamssss
							
							
								#13682
							
							üzenetéreEzt inkább a hardkórban kérdezd, ott vannak a kv boltos arcok. 
 Egyébként az időre őrlők elég konzisztensek, legalábbis a jobbak. Kávézókban szokták a plusz tizedeket egy kis tálba söpörni és ha kevesebb két tizeddel, onnan kipótolni. Rendes pörgés közben ez irreleváns probléma.
 Amúgy Acaia Orbit.
- 
			
			  aradebil2 senior tag 
- 
			
			Sziasztok! Elektromos őrlőből mit ajánlotok aminek van tárolója, szóval nem adagonként kell betölteni a babokat, illetve be lehet állítani, hogy hány g-ot daráljon? Apósoméknál olyan van (azt hiszem Eureka) ahol az időt lehet beállítani de ott a gram soha nem lesz ugyanaz. Köszi 
- 
			
			  kmarci25 veterán Röast-ot próbáltam nemrég, most rendeltem újra. Mono, Stereo ami befér 10 alá. Eddig a Monot és a Glam-et kóstoltam, érződik az árbeli különbség, most a Stereo-ból is rendletem. 
- 
			
			  goom senior tag A Goriziana Grad Cru kávét ismered? Most egészen jó, egy hónapos pörkölési dátummal látom, és belefér az árba is. Ár-érték arányban szerintem elég jó. 
- 
			
			Sziasztok! Valaki tudja hogy a Kingrinder K6-hoz hanyas dugosbit kell? A 6 tul kicsi a 7 tul nagy. Talaltam egy boltot ahol kinai dugosbiteket forgalmaznak csak nem vittem magammal az orlot.   
 koszi
- 
			
			  Fross csendes tag Sziasztok, kifogyóban vagyok kávéból, eddig allegro -ról rendeltem, tudtok valami kávét ajánlani max 10k/kg áron?  
- 
			
			  AXisBOLD addikt válasz  ANDROID???
							
							
								#13671
							
							üzenetére ANDROID???
							
							
								#13671
							
							üzenetéreMár vissza is kikdte, mert hangosan búgott használaton kívüli is...most jön az új. Nem túl jó kezdés. 
- 
			
			  aradebil2 senior tag válasz  RetepNyaraB
							
							
								#13655
							
							üzenetére RetepNyaraB
							
							
								#13655
							
							üzenetéreEzért jó hogy itt szépen le van írva az összes recept, röviden, tömören  James Hoffman 
 Lance
 Amit még szoktak szeretni:
 Jonathan Gagne
- 
			
			  TotO' aktív tag dedica ec685-hez rendeltem még régebben egy aliexpresses bottomless portafiltert, most vásároltam avx-től egy k6-ot, meg ahogy olvasom egy IMS kosár is jó lenne. Nem tudom azonban, hogy a 3 méret közül (12-14g, 14-16g, 16-18g) melyik lenne nekem ideális. Mi alapján döntsek? Van akinek IMS Pavoni van [link] 15-17g. 
 Vagy pusztán az a mérvadó, hogy mennyi kávét szeretnék inni? Ahogy tudom duplát könnyebb csinálni (pláne kezdőként). Szóval ha 12-14es kosarat veszem, akkor nehezebb lesz jó kávét készítenem?!
- 
			
			  AXisBOLD addikt válasz  ANDROID???
							
							
								#13648
							
							üzenetére ANDROID???
							
							
								#13648
							
							üzenetéreEjj ez nem jó hír, de már megvette, garis, remélem rendben lesz neki.... 
- 
			
			  whisky71 tag válasz  RetepNyaraB
							
							
								#13663
							
							üzenetére RetepNyaraB
							
							
								#13663
							
							üzenetéreNem fejlesztették, pont most vettem, mert tönkrevágtam. Van "rendes" karom hozzá, viszont abba nem jók a gyári kosarak. 
- 
			
			  BéHGT senior tag válasz  lbence
							
							
								#13664
							
							üzenetére lbence
							
							
								#13664
							
							üzenetéreTöbbek között ezt a videót is néztem. És már alakul, a nyomás kezd felállni, legalábbis optimálison belül van. A főzési idő hosszát csak manuálisan tudom beállítani? Mert a 25-30 mp egészen biztos, hogy nincs meg, de talán a 35 ml sem.  Bár az utóbbiban nem vagyok biztos. Bár az utóbbiban nem vagyok biztos.
- 
			
			  lbence aktív tag Szerintem gyakorolj még, járj utána az eszpresszókészítésnek, biztos, hogy bele fogsz jönni, nem túl bonyolult. Ezt a videót nézted már? 
 Ebben a La specialistaban akkor nem nyomásfokozós kosár van, és te azt szeretnéd inkább nyomásfokozósra cserélni? Az nem lenne egy nagy húzás. 
- 
			
			  RetepNyaraB veterán Ha nem sorolják fel, nem feltétlenül lesz jó. A gyári dedica kar kalap szar alumínium öntvény (hacsak nem fejleszették), azt úgyis érdemes komplett lecserélni. Egyébként ha a fülek száma és helyzete megegyezik, valszeg passzolni fog. A friss pörkölést pedig érdemesebb legalább 10 napig (de inkább tovább) pihentetni, a belőle felszabaduló gázok miatt. Spriccelős lesz kv, nehezen lehet bele boldogulni. 
- 
			
			  BéHGT senior tag válasz  capafog23
							
							
								#13661
							
							üzenetére capafog23
							
							
								#13661
							
							üzenetéreKöszönöm a választ! A kávé rendben van, szerdán pörkölték és a pörkölés után 1.5 órával mentem is érte (kávékalmár). Néztem az oldalt, viszont ebből nekem elég a szűrő is, ugye? Vagyis az ebben lévő szűrő belemegy a gyári karba? Azt megszoktam már.  De lehet meg is rendelem, csak itt a szünet és ilyenkor türelmetlen vagyok. Bár a nemtudomhanyadik kávé után kezd felállni az optimális közelébe… De lehet meg is rendelem, csak itt a szünet és ilyenkor türelmetlen vagyok. Bár a nemtudomhanyadik kávé után kezd felállni az optimális közelébe… 
 Tuti jó a géphez? Az EC9155 nincs a felsorolásban.  
- 
			
			  BéHGT senior tag Sziasztok! 
 Amatőr kérdés, szeretnék rá használható választ kapni  
 Van egy új Delonghi la specialista arte kávéfőző, amivel nem megy a főzés. Ez előtt egy automata delonghit használtam, különbet főzött mint ez.. Jó pár beállítást kipróbáltam, és rosszabb, mintha kotyogós főzné a kávét. optimális nyomástól fényévekre van, sima egyszerű fekete lötty jön le. Ez előtt egy automata delonghit használtam, különbet főzött mint ez.. Jó pár beállítást kipróbáltam, és rosszabb, mintha kotyogós főzné a kávét. optimális nyomástól fényévekre van, sima egyszerű fekete lötty jön le.
 Olvastam, hogy valaki lecserélte a portafiltert 51mm-es awx-re, és ott nincsen elvileg a szűrőn nyomáscsökkentés, azzal már jót főzött. Egész nap ez után kutattam Budán, sehol nem találtam. Tudna valaki segíteni? Tudna valaki segíteni?  
- 
			
			  Horvi őstag Alabástrom megoldása jó ötlet én erre nem is gondoltam. 
 Amúgy én úgy szoktam, hogy kb fél liter vizet töltök a forralóba, az felforr gyorsan utána kezdek el készülődni. Előveszem a kv-t, ledarálom, előkészítem az aeropresst stb. Ezen idő alatt szerintem visszahűl "megfelelő" hőmérsékletre. Lehet nem ez a legjobb módszer de én úgy voltam vele, hogy az elején kísérletezgettem többet aztán meglett egy recept ami nekem is és a páromnak is ízlik(végül is ez lenne a lényeg nem? ). Utána ezzel a metódussal mindig konstans eredményt tudok elérni(még ha nem is 93fokos a víz). ). Utána ezzel a metódussal mindig konstans eredményt tudok elérni(még ha nem is 93fokos a víz).
- 
			
			  Fross csendes tag Köszi szépen, holnap meg is jön a cucc, lesz egy kis koffein túladagolásom de semmi komoly   Még egy kérdés, bármi tipp, hogy hogyan tudnám a megfelelő hőmérsékletet megtalálni hőmérséklet szabályozás nélkül és nem megégetni a kávét a vízzel, nyilván nem akarom forrásig melegíteni a vizet de túl hidegre se akarom hagyni. Esetleg várjam meg míg forr a víz és utána hagyjam visszahülni egy 5 percet?  
- 
			
			  Fross csendes tag válasz  RetepNyaraB
							
							
								#13653
							
							üzenetére RetepNyaraB
							
							
								#13653
							
							üzenetéreKöszi szépen a segítséget. Esetleg egy "recept" ami általában működik vagy a Lance féle az jó kiindulási pont lesz? 
- 
			
			  Fross csendes tag válasz  RetepNyaraB
							
							
								#13650
							
							üzenetére RetepNyaraB
							
							
								#13650
							
							üzenetéreTudom, hogy nem presszót fog készíteni. Ha hosszabb italra vágyok általában olyankor a kotyogóst veszem elő és szeretném ezt is kipróbálni, hogy milyen ahhoz képest. K6-om van, az jó lesz mellé? 
- 
			
			  Jolida tag Nyaraláskor Aeropress + Fellow Prismo [link] kombóval egészen hihető "presszókat" szoktam húzni. 
- 
			
			
- 
			
			  Fross csendes tag Sziasztok. Aeropress vásárláson gondolkozom. Több kérdésem is lenne ezzel kapcsolatban : -Általában sötétebb pörkölésű kávékat iszom, mennyire jók ezek aeropresshez? -Mennyire fontos, hogy legyen hozzá hőmérséklet szabályozós vízforraló? Köszi a válaszokat 
- 
			
			  donat_sz senior tag Ha saját részre történő kávé pörkölés ügyében elindulnék a tanulás útján, ki milyen tananyagot ajánlana? Milyen könyv, youtube csatorna vagy más lenne ez ügyben ajánlatos? 
- 
			
			  AXisBOLD addikt válasz  ANDROID???
							
							
								#13644
							
							üzenetére ANDROID???
							
							
								#13644
							
							üzenetéreKonkrét példát tudnál linkelni? 
- 
			
			  AXisBOLD addikt válasz  ANDROID???
							
							
								#13644
							
							üzenetére ANDROID???
							
							
								#13644
							
							üzenetéreOk értem köszi 
- 
			
			  AXisBOLD addikt válasz  ANDROID???
							
							
								#13638
							
							üzenetére ANDROID???
							
							
								#13638
							
							üzenetéremiért? 
- 
			
			  RetepNyaraB veterán 
- 
			
			  titko tag válasz  RetepNyaraB
							
							
								#13639
							
							üzenetére RetepNyaraB
							
							
								#13639
							
							üzenetéreSingle dose tartály most lett kész az iberital őrlőre, nem tárolok kávét az őrlőben, Akkor marad a szekrény mélye. 
- 
			
			  titko tag Ki milyen praktikát ajánl kávé tárolásra? 1 kg kávét osztanék el heti adagokra, a maradékot visszazárható tasakba be a hűtőbe, vagy vákumozzam, vagy mélyhűtő? 
- 
			
			  attiati veterán Reméljük az áresés megérkezik a boltokba is, mert azért forintban nézve kb 20%-ot estek a kávé árjegyzések a határidős tőzsdén 1 hónap alatt. 
- 
			
			  AXisBOLD addikt válasz  RetepNyaraB
							
							
								#13634
							
							üzenetére RetepNyaraB
							
							
								#13634
							
							üzenetéreOk, köszi, akkor vehető. A digit előnyét mondom nekik. 
 Újat fognak venni, ahogy ismertem őket, de ez már lényegtelen.
- 
			
			  AXisBOLD addikt sziasztok, családban szeretnének szemeskávéra váltani, 
 egyerű a kérdés, Sage BCG600SIL és BCG820BSS vehető, jó gépek?
 illetve megéri a digitális gép a felárat?
- 
			
			  Jamby18 senior tag Sziasztok! 
 Szarvasi Unipress
 Feltűnt, hogy kávéfőzésnél megjelenik pár csepp kávé a kávékaron.
 De most átmosáskor már folyt ki elég szépen a víz felül a tömítésnél. Ki kellett gyorsan kapcsolnom mert már majdnem a kapcsolóra folyt.
     
 Nyilván a megoldás gondolom Ő lenne [link] de ez a két csavar elég csúnya állapotban van, egyelőre még nem akartam semmivel fújkálni (wd40)
 Valami ötletetek van esetleg? Illetve azt nem értem, hogy kb 3-4 éves gép és felfekszik szépen a szűrő pereme is a gumi tömítésre.  
 Nyilván a közel jövőbe cserélni fogjuk egyedül annyi, hogy hajnalba kelek, termoszba viszem a kávét és ennek a hangja még elmegy, nem kelti fel a családot mint ha egy szivattyús gépel zajolnék hajnalban. Teszem hozzá, hogy nem tudom egy ilyen gépnek pl mekkora hangja van [link] Teszem hozzá, hogy nem tudom egy ilyen gépnek pl mekkora hangja van [link]
 Van itthon egy Dolce Gusto főző (még a "régi") [link] Ennek a hangjából kiindulva.
 Köszi.
- 
			
			  kchris78 veterán Sage Barista Express-t mivel lehet vízkőmentesíteni? hogy ne okozzak korróziót? 
- 
			
			  Zaji őstag Sziasztok, GC kartömítést kicseréltem szilikonra. Azóta többször előfordult, hogy a szűrőtartó oldalán gyengén folyik főzés közben a víz. Az eredeti tömítéssel abban az esetben sem fordult elő, ha túl finomra őrölt kávét próbáltam lefőzni és a rezgőszivattyú nem bírt vele. 
 Mennyire normális ez a jelenség?
- 
			
			  Vesztor87 senior tag Sziasztok! Van egy ezer éves kv főzőnk, Saeco Trevi automatica. Véletlen a kb helyére borítottam a vizet én hülye fél kómásan...azota nagyon lightos kvt főz, a zacc pogácsa is széthullik, hiába állítok az őrlés erősségén is... Ötlet? Köszi 
- 
			
			  kmarci25 veterán válasz  woodandstone
							
							
								#13618
							
							üzenetére woodandstone
							
							
								#13618
							
							üzenetéreMegdöglött a bab.  Így nem lesz crema. Ha friss a cucc, akkor kb bérmilyen géppel szép crema-t tudsz elérni, de amúgy annak sincs sok jelentősége. A lényeg, hogy a végeredmény milyen. Ha neked ízlik, akkor teljesen mindegy hogy néz ki. Így nem lesz crema. Ha friss a cucc, akkor kb bérmilyen géppel szép crema-t tudsz elérni, de amúgy annak sincs sok jelentősége. A lényeg, hogy a végeredmény milyen. Ha neked ízlik, akkor teljesen mindegy hogy néz ki.
- 
			
			  woodandstone csendes tag 
- 
			
			  attiati veterán válasz  Alabástrom
							
							
								#13616
							
							üzenetére Alabástrom
							
							
								#13616
							
							üzenetéreKísérletezek még vele, aztán csereberélek papírt vagy drippert. És még a vízminőséggel is játszhatok majd. Üveget drippert vettem, nem márkajelzett. Csak ebben találtam megfelelőt (full műanyagmentes és van fogantyúja). Előmelegítettem a hattyúnyakú vízforraló tetején. A kavarás ezek szerint nem erőlteti az őrlemény átjutását a filteren? Valamiért James Hoffmann nem szereti és inkább a lötyögtetést javasolja. A második videó ajánlásod (Aramse) is nagyon jó, köszi. 
- 
			
			  Alabástrom senior tag válasz  attiati
							
							
								#13615
							
							üzenetére attiati
							
							
								#13615
							
							üzenetéreSemennyi pornak nem szabad lennie. Persze szemmel nem látható mikroszemcsék átmennek, de abból is minél kevesebbnek szabad. Addig nincs értelme tovább kísérletezned, amíg nem veszel a dripperedbe való papírt. Ha jól értem, Hario V60-ad van (amúgy műanyag, porcelán, üveg, fém?). Minimum Hario papírt vegyél, lehetőleg dobozosat. Vagy Cafec, de ott kicsit bonyolultabb a dolog. Ha túl gyors a lefolyás, akkor első körön túl durvára lett őrölve a kávé (vagy túlságosan a kávéágy szélére öntöttél és leszaladt mellette, vagy.........). Három okból szokták megkeverni a kávéágyat: 
 - az első öntés után azért, hogy ha esetleg maradt száraz csomó az őrleményben, azt is járja át a víz
 - közvetlenül növelni a kivonatlást
 - közvetve is növeli a kivonatolást azáltal, hogy lassítja a lefolyást és növeli azt az időt, amíg a kávé érintkezik a vizzel (a keverés hatására a finom por lesüllyed alulra és tömít a papír pórusain)
 Nekem úgy rémlik, hogy a videón Lance a második öntés után kever, és azért, mert látja, hogy túl gyors a lefolyás, és ezzel lassít rajta. De gondolom mondja közben, hogy miért. Rég láttam...
- 
			
			  attiati veterán válasz  donat_sz
							
							
								#13612
							
							üzenetére donat_sz
							
							
								#13612
							
							üzenetéreJames video alapján én is ilyen arányokkal dolgoztam (15g kávé, 250g víz) #13613 Alabástrom 
 Jah látom elég sokmindentől függ. Szinte nem lehet 2 egyforma filteres kávét csinálni 
 Melitta papír nem is csúcsos, hanem lapos. Szerintem a saját dripperjébe való, úgyhogy ezt elrontottam:
   #13614 Alabástrom 
 Igen, egy nagyon finom őrlemény marad az alján. Nem túl sok. Semennyinek nem szabad ott lenni?
 Lehet a papír lesz a ludas.
 Dripperem is túl nagy szerintem. Gyorsan átfolyik rajta a víz.Nem nyomkodtam, nem kevertem, csak a V60-al együtt lötyögtettem. 
 A videón (Lance Hedrick) nem is értem miért kavarja fel kanállal, erőteljes mozdulatokkal...A videókon hogyan tudják egyből inni a forró kávét? Elvileg 100 fokos vizet használnak. 
- 
			
			  Alabástrom senior tag válasz  attiati
							
							
								#13611
							
							üzenetére attiati
							
							
								#13611
							
							üzenetére"Az egyébként normális, hogy maradt egy kevés őrlemény a filteres kávé alján?" Ha arra gondolsz, hogy átment a papíron őrlemény és a kiöntő alján szemmel láthatóan ott van, az nagyon nem jó. Mialatt hül az ital (márpedig többnyire langyosan vagy hidegen sokkal finomabb a filterkávé, mint forrón), túlkivonatolódik a kiöntőbe jutott por és tönkreteszi az egészet. Nagyon fontos, hogy jó papírt használj. Meg minden másból is jót... Illetve a túl gyakori és/vagy túl erőteljes agitáció is átnyomhat port a papíron, azzal is vigyázni kell. 
- 
			
			  Alabástrom senior tag válasz  attiati
							
							
								#13611
							
							üzenetére attiati
							
							
								#13611
							
							üzenetéreAz őrlési finomság függ a drippertől, papírtól, öntési recepttől, kávétól, kb mindentől. Be kell hangolni. Kezdésnek én egy minél egyszerűbb öntési receptet ajánlanék, mint pl Lance Hedrick kétöntéses receptje (ami amúgy nem csak kezdésnek jó). Illetve nagyon jó anyag Aramse Pour Like a Pro videója is. A filterkávé sem egyszerű dolog... 
- 
			
			  attiati veterán válasz  Alabástrom
							
							
								#13609
							
							üzenetére Alabástrom
							
							
								#13609
							
							üzenetéreAhogy haladsz felfelé, úgy tűnik el a képen látható mérce. 
 Vagyis valahol 200 click felett már csak a 4-es egy része fog látszani?90 click rendben van pull over-hez? Az egyébként normális, hogy maradt egy kevés őrlemény a filteres kávé alján? 
 Melitta papírt használtam.
- 
			
			  Alabástrom senior tag válasz  Alabástrom
							
							
								#13608
							
							üzenetére Alabástrom
							
							
								#13608
							
							üzenetére...bár ezzel nem feltétlenül kell ennyire pontosan foglalkozni, tekintheted egyszerűen a skálán lévő számokat klikkszámnak. 
- 
			
			  Alabástrom senior tag válasz  attiati
							
							
								#13607
							
							üzenetére attiati
							
							
								#13607
							
							üzenetéreA nulla ott van, ahol a kések épp összeérnek annyira, hogy ha vízszintesen tartod, és a kurbli is vízszintes, akkor a kurbli nem fordul le a saját súlya alatt. Ahol épp lefordul, az az 1. Nagyon fontos, hogy ne próbáld meg tekerni összeérő késekkel, azzal károsíthatod! Igazán azt is elég egyszer kipróbálni, hogy a kurbli a saját súlya alatt hol nem fordul, jegyezd meg, hogy a skálán az hanyas szám, és az a nullád. 
- 
			
			  attiati veterán Elkészült életem első filteres kávéja. Az őrlemény durvának tűnik. 90 klikkre állítottam a K6-ot. Ez megfelelő? Akkor van 0-n, amikor már nem lehet tovább tekerni és látszik az 1-es a mércén?   
- 
			
			  kmarci25 veterán válasz  woodandstone
							
							
								#13605
							
							üzenetére woodandstone
							
							
								#13605
							
							üzenetéreUgyanazon csomag alatt azt érted, hogy konkrétan ugyanaz a csomag, vagy friss pörkölés a mostani ugyanabból a fajtából? Mert ha az előbbi, akkor sanszos, hogy döglött a bab és ezért nincs crema. Az előző géppel és a mostanival milyen kosarat használsz? Ha a régi nyomásfokozós volt, a mostani meg nem az, akkor itt (is) lehet a kutya elásva. 
- 
			
			  woodandstone csendes tag válasz  RetepNyaraB
							
							
								#13603
							
							üzenetére RetepNyaraB
							
							
								#13603
							
							üzenetéreA többszörös víz engedését próbáltam, nem sok sikerrel, de a kart nem melegitettem. De megpróbálom az általad javasoltak szerint, hogy a kart is melegítem, bár nem tudom hosszú távon, mennyire lesz türelmem az előmelegítéshez😅   
 A vízhőfokot egy hőkamerával mértem, közvetlenül a felső szűrőből kifolyó vízsugárra irányítva. A teljes felületén a legmagasabb hőfokpont, 90foknál nem mutatott magasabb hőmérsékletet. A nyomását nem igazán tudom fokozni, mivel az őrlemény szemcsenagyságát úgy állítottam be, hogy ha letamperolom kb. 15-17kiloval, az átfolyási idő 25-30 másodperc közé esik.
 Azért gyanakszom a hőfokra, mivel a régi gépem magasabb hőfokon simán hozza ugyanazon csomag kávénál a cremat, meég ha nem is centizem ki a lefolyalási időt és kávé mennyiséget.
- 
			
			
- 
			
			  RetepNyaraB veterán válasz  woodandstone
							
							
								#13600
							
							üzenetére woodandstone
							
							
								#13600
							
							üzenetéreEressz a felhúzott karba párszor vizet, 10 perc bekapcsolás után. Esetleg gőzölésre állítod, ha felfűtött, utána eresztesz visszahűtő csapolást. Ennél többet nem nagyon tudsz tenni fejmelegítésért. Valós kifolyó alatt azt érted, hogy K elem a felsőszűrő lukába dugva? Krém viszont nem ettől függ, hanem a bab fajtán (és frissességen) kívül leginkább a nyomástól. Nyomást meg ezek a kis gépek tolják, mint süket a csengőt. 
- 
			
			  L4D1K őstag válasz  woodandstone
							
							
								#13600
							
							üzenetére woodandstone
							
							
								#13600
							
							üzenetéreEz nekem annyira olyan mint az AVX gepe. 
 Hatha a tulaj tud itt neked segitseget adni, felteve hogy olvassa a forumot
- 
			
			  lbence aktív tag Nekünk egy Delonghi KG521 van otthon, de mióta megvan a Kingrinder K6 csak a feleségem használja. 
 Hétvégén én is simán főzök 6 kávét naponta, de az irodában is egy Kingrinder P2-őt használok, szóval 3-4 kávét letekerek minden nap, nem esik nehezemre. A pangó őrleménnyel sz**akodás, szálló/hulló őrlemény konyhapultról takarítása mindig a nehezemre esett. A pangó őrleménnyel sz**akodás, szálló/hulló őrlemény konyhapultról takarítása mindig a nehezemre esett.
 +1 a kézire, 100 000 Ft alatti eletromos vonalat szerintem el kell engedni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Poco F7 – bajnokesélyes
- OLED monitor topic
- A világűrbe repíti az AI-t az NVIDIA és a Starcloud
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobil flották
- Suzuki topik
- Vivo X200 FE – fenséges méret
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- Új monitor állvány- elegáns megoldás a dupla A/4-es papírcsomag helyett - csak össze lett szerelve
- magyar billentyűzet - 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3318
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
 
								 
							 
								
 
								 
							 
  
								 
							
 jól kiporciózza még ötezerért
 jól kiporciózza még ötezerért  
  
								 
							 
								 
							 
							 ?
 ?  
								 
							 8-as seria inkább.
 8-as seria inkább.  
								 
							 
								 
							 
								 
								 
								 
								 
								 
							 
  
								 
  
								 
							 
								 
							 
							 
								
 
								 
							 
								 
							 
								 
							 
								 
							 
							 De lehet meg is rendelem, csak itt a szünet és ilyenkor türelmetlen vagyok. Bár a nemtudomhanyadik kávé után kezd felállni az optimális közelébe…
 De lehet meg is rendelem, csak itt a szünet és ilyenkor türelmetlen vagyok. Bár a nemtudomhanyadik kávé után kezd felállni az optimális közelébe… 
 
								 
								 
								 
							 
							 
								 
								 
							 
								
 
							 
								 
  
								 
  
  
							 
								 
							 
								 Így nem lesz crema. Ha friss a cucc, akkor kb bérmilyen géppel szép crema-t tudsz elérni, de amúgy annak sincs sok jelentősége. A lényeg, hogy a végeredmény milyen. Ha neked ízlik, akkor teljesen mindegy hogy néz ki.
 Így nem lesz crema. Ha friss a cucc, akkor kb bérmilyen géppel szép crema-t tudsz elérni, de amúgy annak sincs sok jelentősége. A lényeg, hogy a végeredmény milyen. Ha neked ízlik, akkor teljesen mindegy hogy néz ki.  
							 
  
  Mr.Csizmás
 Mr.Csizmás
