Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
válasz
krono.
#14596
üzenetére
Ha egy főről van szó akkor a 350ml az ajánlott méret. Rhinowares 360-as kiöntőjét használom cca 3 éve [link] ár/értéke minőségben sztem jó választás. 600-as méretből pedig az alzán vettem egyet valami 3000 forint körül, teljesen jó. [link]
Igen az a mondás, hogy a 350-esben gőzöljük a tejet aminek az optimális mennyisége ebben a méretben olyan 150-190 ml, ha ennél többre van szükség akkor jön a következő méretlépcső a 420-450ml-es kiöntő. Ezt követően (opcionálisan) öntjük át nagyobb méretűbe, sokkal jobban kezelhető benne a tejkrém. De lustaság miatt kb 10-ből 1x használom csak
plusz mosogatnivaló. Az, hogy melyiknek milyen a csőre ízlés kérdése, mindegyikkel lehet szép mintát önteni. Egy pontos hőmérő beszerzése főleg az elején ajánlott a konzisztencia miatt. Később már elhagyható, de mondjuk én még mindig használom mert megszoktam.
A témában kötelező "olvasmány" Emilee Bryant [link] és Lance Hedrick is [link] -
-
-
-
válasz
Blackhole13
#14510
üzenetére
Azert egy keretosszeg kene
-
-
-
válasz
headhunter86
#14239
üzenetére
Sztem jó lett (a cappuccinoban a 'h'-t nem értem
, de irreleváns)
Amúgy tetszik ez a gombnyomkodás, gyorsabb sokkal mint tekergetni. Ekkora csésze méretnél érdemesebb átönteni latte art esetén 600-as kiöntőbe és akkor lesznek igazán fasza minták. A végén lévők alapján azt mondanám, hogy kicsit túlgőzölöd a tejet és ezért lesznek ennyire vastagak a kontúrok, próbáld meg kicsit kevesebb levegővel. -
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
krono.
#13407
üzenetére
A father's coffee szállít Mo-ra már 2 tasaknál ingyenes.
-
válasz
RetepNyaraB
#13391
üzenetére
Annyiban pontositanek, hogy egyszemelyes gozolesre kis kionto kell es utana (az)onteni jobb a nagyobb meret. Eleve 450-600-as kiontoben nem szabad tejet gozolni mert csak szetterul az aljan az a 150-180ml tej.
-
-
-
-
-
válasz
krono.
#13016
üzenetére
A magasabb zsírtartalmú tejek gőzölése kicsit nehezebb valóban, de nem szignifikánsan, ha a 2,8-.as megy akkor a 3,5-ös is. A gond inkább a spécibb házi tejekkel van, de az ESL v UHT bolti az rendben van. Ki kell mérni a pontos mennyiséget, megfelelő méretű kiöntőben és akár hőmérőt használni.
-
válasz
RetepNyaraB
#13013
üzenetére
Igen, toluk van
-
válasz
Mr.Csizmás
#13010
üzenetére
Penteken rendeltem, 01.22 van rajta
-
-
-
válasz
RetepNyaraB
#12879
üzenetére
Nézzük meg mit mond erre egy latte art világbajnok
[link] -
válasz
headhunter86
#12877
üzenetére
Ekkora cseszebe 600 milis kiontovel kell onteni es meg jobb lesz.
-
-
-
-
válasz
RetepNyaraB
#12744
üzenetére
Viszont az E61 rendszer elmegy 30+ evig
-
válasz
headhunter86
#12709
üzenetére
1Z pressoval próbálgattam én is az akkus gépet, kell kapaszkodni rendesen egy megfelelő presszó tartományban. De nagyon nem volt mindegy így sem milyen szögben tartom és mennyire húzom neki a kraftot.
-
-
válasz
RetepNyaraB
#12565
üzenetére
3 kiló lidis kávét toltam át rajta, elég is lett belőle. Azóta meg már ki tudja hány kilónál járok.
-
-
válasz
AeSDé Team
#12544
üzenetére
K6, nem is kérdés. Több őrlőt nem kell venned akkor. Spórolsz 10e ft-ot és kompromisszumot kötsz.
-
-
-
válasz
rgaspar
#12512
üzenetére
Vennék egy DB1 pro gépet [link] ha kevesebb tejes ital készül akkor talán egy db1 plus is elég lehet.
Őrlőből egy 1Z Presso J-MAX S-t [link]
Kell még egy jó tamper, pár csésze és megvagy.
Mondjuk ha csak presszózol és nincs tejes ital akkor egész más irányba mennék.
Egy manuális Cafelat Robot lenne akkor a legjobb választás [link]Mi miatt ragaszkodsz kimondottan ehhez a kávéhoz? nem egy nagy eresztés...
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
headhunter86
#12255
üzenetére
Ajánlom még Emilee Bryant latte artos yt videóit. A tejkrémnél még sokat segít ha gőzölés után átöntőd egy 600-as kiöntőbe.
-
válasz
headhunter86
#12252
üzenetére
Mérd ki a tejet pontosan a konzisztencia miatt és ugyanabba a csészébe próbálkozz. Én főleg 200ml-es Loveramics csészéket használok, ehhez mérek ki 160g tejet. A presszó ~40g. Ebből a mennyiségből pont ki lehet hozni az öntést, hogy még maradjon is a kiöntő alján egy kevés.
-
-
-
válasz
Alabástrom
#12204
üzenetére
Annyi, hogy 65mm-es
-
válasz
RetepNyaraB
#12201
üzenetére
A kavezas draga moka
-
válasz
sherlock82
#12186
üzenetére
Napszemüvegért az rendben van, de ezek a kamu kézműves kínai műszálas "selyemsálak" vicc kategória. A sok hülye meg viszi mint a cukrot. Kb 1000 forintot ér.
-
válasz
RetepNyaraB
#12175
üzenetére
Tóth Tibi azert elegge kompetens kaves arc (o kezelte a sarga gaggiat). A tobbi resze pedig
-
válasz
headhunter86
#12148
üzenetére
Kétféle kiöntő kell, egy 360-as amiben felgőzölsz és egy 600-as amivel öntesz. Az elsőnél alá, a másodiknál fölé lőtted a tej mennyiségét. De alakul

-
-
válasz
RetepNyaraB
#12113
üzenetére
Persze és mint tudjuk minden kosár is ugyanott készül. Csak mást szitáznak rá.
-
-
-
-
-
-
válasz
fecke78
#12011
üzenetére
De ittak és mint minden terület ez is fejlődik, nem is kicsit.
Meg fogsz lepődni, de a legtöbb jó kávézóban mérik a bemenő-kijövő kávét hiszen csak így tudnak konzisztensen kávét készíteni. Most tekintsünk el az olasz brikett vonaltól ahol kb tökmindegy.
Ráadásul azért sem értem a dolgot mert nem valami szarvasival próbálkozol hanem egy profitec géppel és egy helios őrlővel. Ha nem mérsz tized pontosan mindent akkor nem fogsz tudni 2 ugyanolyan kávét készíteni és sose jössz rá hol a hiba a rendszerben. -
-
-
-
-
-
-
válasz
headhunter86
#11920
üzenetére
Eddig talán ez a legértelmesebben kinéző avx gép.
-
-
válasz
Alabástrom
#11840
üzenetére
Megoszlanak a velemenyek a vakuumozasrol.
-
-
-
-
válasz
RetepNyaraB
#11773
üzenetére
Mondjuk a hófehérke pont olyan gép aminél képek alapján is megmondom, hogy bottal se piszkálnám meg. Ordít róla a sok filléres műanyag.
-
-
-
-
-
-
válasz
headhunter86
#11629
üzenetére
Ezt a Goosebumps forgalmazza, modbar néven fut, náluk van a puqpress automata tamper gép is. Sztem mókusvakítás, de hát kinek mi éri meg. Nagy forgalmú kávézó esetén ahol több barista dolgozik ott lehet létjogosultsága, bár tudok nem egy olyanról, hogy otthoni használatra vettek. (cca 300e ft)
-
-
válasz
fecke78
#11540
üzenetére
PallYotz evek ota hasznal ilyen gepet a porkolojeben. Nagyon extra dolgot kell ahhoz csinalni, hogy kinyirjad. Mondjuk teny, hogy a sage-nel szopas a neha spec alkatresz, E61 eseten ilyen gondok nincsenek pl MaraX. De ilyen tudasu dual bojler gepet ennyi penzert nem nagyon kapsz.
-
-
-
-
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 11 Pro Max 64GB mobiltelefon
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10500T 16GB DDR4 512GB SSD RX 5500 XT 8GB Zalman T4 Plus Chieftec 600W
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Samsung Galaxy A36 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Bontatlan
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
plusz mosogatnivaló. Az, hogy melyiknek milyen a csőre ízlés kérdése, mindegyikkel lehet szép mintát önteni. Egy pontos hőmérő beszerzése főleg az elején ajánlott a konzisztencia miatt. Később már elhagyható, de mondjuk én még mindig használom mert megszoktam.






