Új hozzászólás Aktív témák

  • Halley

    tag

    Sziasztok!
    Víz témában elmélkedés.
    Már többször olvastam itt a fórumon, hogy a kávé ízletességét nagyban befolyásolja a víz.
    Ezért ajánlott a vízszűrőkancsók használata (vagy egyéb beépíthető szűrőberendezés).
    Most felejtsük el a vízkőképződést.
    Kizárólag a lefőtt kávé ízvilága alapján közelítsünk.
    Az világos hogy Magyarországon sok helyen ihatatlan a csapvíz, ezért sokan ásványvizet vagy szűrt vizet isznak.
    De mi a helyzet a forrásvizekkel?
    Például a bükkben található Jávor-kúti forrásról sokan kannákban visznek haza vizet, mert ez a víz finom. Igen, aki még nem ivott ilyen forrásvizet, higgye el, hogy valóban lehet finom, ízletes vizet is inni. Szóval, ha ilyen forrásvízből készül a kávé, nem vízszűrő által megszűrt vízből, van erre valakinek tapasztalata?
    Például köztudott hogy gyerekek sokszor nem szeretik a húslevest. Ismerős amióta ebből a forrásvízből főz otthon, a gyerek rendszeres leves fogyasztó, míg csap vízből nem ette.

Új hozzászólás Aktív témák