Új hozzászólás Aktív témák
-
iatti
aktív tag
válasz
TheProb #10599 üzenetére
hogy van e értelme, azt neked kell eldönteni. ha nem csak újban gondolkodsz, akkor egy gaggia classic fragola35-től. a legnépszerübb gép még mindig a pumpás 200e-ig kategóriában, bambínó-meg fehérke ide vagy oda
ezek teljesen felújított tuningolt gépek. /mindenki a saját lovát dicséri, én is
/ igaz szipi-szupi tejet ez se gyárt állítólag, /én sose tejezek/. ahhoz dual bojleres gépeket szoktak ajánlani, de ott már vastagabban fog a ceruza. vagy vannak ezek a tejhabosító kézi ketyerék. ezeket sokan használják itt is /inkább a hardcore fórumon/
-
TheProb
veterán
válasz
TheProb #10593 üzenetére
Erre valaki?
Látom a Bambino Plus-t szoktátok ajánlani. Ez most pl 156-ért megy mall.hu-n. Ez mivel tud többet a Dedica árának duplájáért?
58mm-es gépet lehet/van értelme venni 150-200e-ig?Az emlegetett "hófehérke" 58mm-es verziójáról van hír? Van egyáltalán értelme várni az 58mm-es verzióra? Az 51mm-es 60e-ért értelmes upgrade lehetne vagy kb Dedica kategória?
-
iatti
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #10596 üzenetére
mintha filtert csinálnál..
-
válasz
Sodrás Géza #10594 üzenetére
Én a Dedica-hoz a K4-et 55-60 körül használom. (P&Y Choco Madness babhoz). Csak, hogy tudj mihez hasonlítani. (Azaz a 0 állásról [szinte zárt] majdnem egy teljes fordulatnyit nyitok.) 50 alatt tuti le-leáll.
-
válasz
Sodrás Géza #10594 üzenetére
A duplafalú kosár (aka nyomásfokozós, a bolti teveszarra van kitalálva). Extrém durvára őröld hozzá, mintha filtert csinálnál. Ám ha nem volt krém a nyomifoki+k4 kombóval, akkor talán döglött babod van 🤷
Legjobb egy normális kosarat venni bele, illetve az egész kart cserélni tisztességes öntvényre ÉS kosárra. Itthonról AVX, vagy kintről aliexpress .
-
tuzpenge
őstag
válasz
Sodrás Géza #10594 üzenetére
Vajon ez a duplafalú szűrő miatt van? -> Majdnem biztos…..
-
Sodrás Géza
újonc
Sziasztok! Ma próbáltam ki a DEDICAT és először egyáltalán nem nyomta át a vizet a k4-gyel finomra őrölt kávén. Aztán kipróbáltam egy lidl-es őrölt kávéval és nagyon szép kávét főzött. Először 4-et kattintottam vissza de akkor sem főzte le. utána Kb. 12-őt kattintottam vissza a k4-en akkor lefőzte a kávét de erőlködött és gyenge crema volt.
Most csak annyit tudok tenni, hogy még durvábbra őrölöm, de az már kérdéses, hogy presszó kávé lesz-e. Vajon ez a duplafalú szűrő miatt van? -
TheProb
veterán
Sziasztok!
Jó 1 év Dedica-zás után felmerült bennem, hogy upgrade-elnék. Mit lehet egyáltalán egy upgrade-től várni? Miben lenne jobb egy komolyabb gép? Dedica-val igazából egy komoly gondom van, hogy képtelen vagyok vele normális tejet csinálni. Akárhogy próbálom, mindig iszonat híg/vízes lesz a végeredmény, hiába nyomatom ki a rendszerben marad vízet az elején.
Ársávban 100-200 közötti range-re gondoltam, innen mit javasolnátok?
-
cSuwwi
senior tag
Sima befőttes/lekváros üvegekbe teszem én is, 6-8 üvegbe tudok kiporciózni 1 kilót.
10g-ot használok egy főzésre, kb. 100 csésze jön ki elvileg, naponta iszok kettőt így kb. 1.5 hónap alatt fogy el. A vége felé érzem hogy másabb, lehet többet kéne inni (vagy többet tenni a kosárba)A 702-est nem takarítottam egy ideig (kb. 2 hónapig, egyfajta teszt volt mi fog változni), csak a szokásos hátbaveregetés. Egy fajta kávé volt benne végig. Arra tippeltem hogy gyorsabban átfolyik vagy negatív irányba viszi el. De épp az ellenkezője lett: olyan finom lett, hogy 3-4 fokozattal feljebb állítva se bírta átnyomni a vizet a gép. Kitakarítás után egyből helyreállt a világ rendje (és a kávé is jobb lett, főleg mivel új bontás volt).
Szóval takarítsátok rendszeresen. -
-
tuzpenge
őstag
válasz
RetepNyaraB #10588 üzenetére
Köszönöm!
-
válasz
tuzpenge #10587 üzenetére
Érdemes szétlorciózni, igen. A hónap végére már rendesen gyengül különben. Négy 250-es zacsi fagyóban és levan a gond.
Szerk.: ha friss a pöri, azzal fagyasztás és fogyasztás előtt is illik várni 10 napot, de én rákaptam az egy hónapra. Egy kiló mindig pihen, vetésforgóban. Mikor felbontom, akkor teszem hűtőbe.
-
tuzpenge
őstag
Ha veszek 1 kg frissen pörkölt kv-t az impressotól és ez az 1 kg kb 1 hónapig tart ki, akkor érdemes 250 gr-onként lefagyasztani, vagy elég ha csak simán a zacskójába visszazárva a sötét szekrényben tárolom?
Lesz érezhető különbség a végére már, vagy hogyan érdemes tárolni ilyen felhasználásnál?
Köszönöm! -
aradebil2
senior tag
válasz
Peterhappy #10580 üzenetére
Szerintem ezt a román-olasz dolgot nagyon egyszerűen el lehet dönteni: ha nem sorjás a fém, akkor szerintem tökmindegy hol gyártották. Egyébként az olasz Moka Express műanyagja (nyele) atomsorjás nálam (az olasz zászlós van most nálam), ez ilyen. Makettező tapasztalatommal könnyen lehetett orvosolni
Alu mokaexpressben meg alu lesz a kosár is, ott az feature, nem bug.
-
Peterhappy
őstag
válasz
looser #10583 üzenetére
Ööö... annyira nem is meglepő... Most megnéztem, meg van a tömítés, én voltam balhimbilimbi. Gyárilag rajta volt.
Csak a MM-ben nem volt rajta a kiállított Mokán, amit néztünk, és ott azt mondták, az így normális, a csomagban lesz, külön zacskóban.
És mivel a Venusnál van egy pici hézag a kotyogós két része között, azt hittem, majd oda fog kerülni.
Hát nem vagyok egy nagy kotyogós szakértő, ezt most újfent kiderült -
looser
addikt
válasz
Peterhappy #10582 üzenetére
Az mondjuk meglepő, hogy ennek ellenére nem folyt ki oldalt a kávé...
-
kmarci25
veterán
válasz
Peterhappy #10580 üzenetére
Kb egy éve körbe néztem az MM-ben (Aréna pláza) bialetti ügyben a kiállított 5-6 darab közül egyben volt csak meg a tömítés, a többiből hiányzott, gondolom kilopták. Úgyhogy nem akarlak elkeseríteni, de lehet hogy a tied is kiállított darab volt és eltűnt belőle.
-
Peterhappy
őstag
Köszönöm a segítségeteket, és hoztam egy kis infot is.
A Media Marktban megtapogattunk pár kotyogóst.
Bialetti Venus lett végül a befutó. Picike, kétszemélyes.
Az volt ráírva, hogy "Developed and designed in Italy" - na akkor már tudtam, hogy nem olasz gyártású
Made in India...Racionális döntést hoztunk. Én korábban azt mondtam, Bialetti, pont.
A Feleségem, pedig a boltban rámutatott, hogy neki ez tetszik a legjobban.
A 'Made in Italy' dolgot elengedtem, azzal a kikötéssel, hogy a kosarát megnéztem, az is acél, ahogy javasoltátok. Általában az egész készülék rozsdamentes acél.Sajnos tömítést nem tartalmazott a csomag. Nem tudom, az mennyire létfontosságú, most csináltunk egy tesztfőzést, és nagyon finom kávét csinált.
Azt érdemes lehet/kellene azért venni hozzá? Miért nem volt hozzá gyárilag? Vagy hülye kérdés?Info: A Moka Expressből egyedül az ezüst színű az, ami 'Made in Italy'. Ez a készülékre is rá van írva (a dobozra is). Az olasz színezésű Moka szintén Made in Italy, a többi (pl. piros színű) made in Romania.
Ugyanakkor a Mokának a kosara is alumínium volt, viszont a kiállított darab tartalmazott tömítést.
Minden rosszindulat nélkül írom, hogy a romániai gyártás ránézésre is mintha picit silányabb (nem találtam jobb szót) lett volna, és nekem egy picivel könnyebbnek is tűnt, mint az ezüst színű, talján testvére.Sajnos rohanásban voltunk, így nem tudtam a többit végignézegetni (pedig érdekelt volna), pl. a Moka Induction, vagy a Brikka (most) hol készül.
-
aradebil2
senior tag
válasz
hyperspace #10578 üzenetére
Erről honnan van az info? Minden mokaexpress nagy made in Italy-s logóval jön, beleütve a testbe, lóg rajta 6 helyről a made in Italy-s címke.
-
aradebil2
senior tag
válasz
Peterhappy #10574 üzenetére
Moka Express is Made in Italy
-
Peterhappy
őstag
válasz
RetepNyaraB #10555 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget! Ahogy olvasom, a Pascucci-k Olaszországban készülnek. Megpróbálok abból acélkosarasat találni - ha nincs, akkor rámegyek a Bialettire.
Moka, max. három személyes. Vettem, és köszönöm!
@Jolida, Neked is! Ez egybe is vág akkor RetepNyaraB javaslatával -
krono.
tag
válasz
tuzpenge #10560 üzenetére
Bocs, nem értek hozzá különösebben, én a moka-val szoktam csak bohóckodni (egyelőre), emlékezetből mondtam a számokat (60ml mondjuk legyen 50g, és akkor a 16g bemenővel hunyorítva 2 méterről már majdnem jó a matek
), a lényeg hogy amúgy nem sok, csak a kép tényleg egy átverés.
-
tuzpenge
őstag
válasz
pető bá' #10562 üzenetére
Igen nagyjából így értettem....
"(Csak nem 30 ml, hanem 30 grammA bemenő kávénak is a súlyát mérjük, a változó mennyiségű (térfogatú) crema miatt az ital térfogata változó (ugye időben is, idővel "összeesik" kicsit), ellenben a súlyával.)" -> természetesen igazad van és én fogalmaztam rosszul. Gr a kimenet mértékegysége is!
De a lényeg hogy nagyjából jól tudtam. Nekem 12-14 gr-os kosaram van és ha nem teszek bele 12 gr-ot nem is igazán jó a végeredmény (ha beleteszem se jó, de sokkal jobb mint 9-10 gr-al).
Köszönöm a kiegészítést! -
Süvi
őstag
válasz
tuzpenge #10560 üzenetére
Én is kb. így szoktam, bármost megnéztem az olasz nemzeti espresso intézet definicióját és ott egy kicsit más
-
válasz
tuzpenge #10560 üzenetére
Ökölszabálynak ez megfelel, főleg sötét/közepes kávéknál, fix 9bar (körüli, amit a gép hoz) nyomással; 1:2 arány, 25-35s.
(Csak nem 30 ml, hanem 30 grammA bemenő kávénak is a súlyát mérjük, a változó mennyiségű (térfogatú) crema miatt az ital térfogata változó (ugye időben is, idővel "összeesik" kicsit), ellenben a súlyával.)
Azt érdemes még szem előtt tartani, hogy a kosárnak van egy optimális töltete, amit viszont térfogatban értelmes felfogni: lehet egy kosár névlegesen 18g-os, de egy (nagyon)sötét kávéval lehet, hogy már 16-16.5g kávéval eléri az optimális töltetet (pogácsavastagságot
), míg egy extrém világos kávéval akár 19-20g is beleférhet (és a pogácsa magassága a két esetben azonos).
-
-
krono.
tag
válasz
body007 #10557 üzenetére
10g körüli kávé kerülhetett abba a kosárba (ha az tényleg a 2 adagosé), én 11.2g-ot szoktam legtöbbször ebbe a kétszemélyesbe.
Egy double shot espresso (60ml) pedig 14-16g-ból születik, szóval nem sok.De egyébként a kép szerintem nem a két adagosról van, mert a kosár nem ekkora azon.
-
Jolida
tag
válasz
Peterhappy #10554 üzenetére
Egy ilyen [link] ?
-
válasz
Peterhappy #10554 üzenetére
Bialetti, Pascucci. Brikka nekem kamu - a moka sokoldalúbb személyiség, hamár úgyse presszó. Állítólag sok a minőségi probléma az elsővel, mióta a románok gyártják. Sztem az olaszok pont olyan linkek minőségbiztosítási szempontból; csak annyit tudok, hogy az én Moka Indukciósom oké. Mokából 3 személyesig szokták ajánlani régebben, mint jól működő konstrukciót.
Figyelj, hogy lehetőleg acélból legyen a kosár. Bialetti ilyen. -
Peterhappy
őstag
válasz
kmarci25 #10537 üzenetére
Szia, sziasztok,
Most az az otthoni ukáz, hogy prismo-tol független kell egy kotyogós a hátartásba
Így a kérdésem azon része ismét él, tudnátok-e ár/érték bestbuy kotyogóst ajánlani.
Igen ritkán használnánk, ezért nem költenék rá sokat. De akkor azért legyen vállalható. Ezért gondoltam elsősorban Bialettire, de sokféle van, nem tudom, melyik javasolt, illetve melyiket gyártják esetleg még Olaszországban (ha ez számít).Két fős elegendő, nagyon ritkán lenne szükségem 3 vagy 4 fő számára, akkor főzök kétszer.
Előre is köszönöm az ajánlásokat!
-
Mclovin
senior tag
Sziasztok.
Esetleg valami jóféle és Bialetti brikkába sem 'overkill' kv-t tudtok esetleg ajánlani? 10k/kg ár felett kicsit túlzásnak érzek bármit kotyogósba. Mostanában ezt ittam, de Pacifi La Piazza is bejött.
-
-
Lehet azért jókat találni, pl 1Zpresso JX 25e használtan
-
goom
senior tag
Én vettem olyant korábban, és nem bántam meg, pedig azóta komolyabbra váltottam. De a Graef CM702 (amiről beszélek) használtan tényleg megúszható ilyen ár környékén. És nagyságrendi változást hozott minőségben a korábbi DeLonghi "mákdaráló" után.
De Osynho-val is egyetértek: a pörkölőtől vett friss szemes kávé meg még nagyobb változás volt a téglához képest. -
válasz
thefreeman #10545 üzenetére
Az teljesen jogos, hogy nem kell egyből beleölni 3-400 ezret… de ahogy néztem, 40-50k között kezdődnek a örlők, egy gép pedig 70-90k, az egyéb kiegészítő az esetleges gép módosítás az ebbe sehol, 200k-t pikkpakk elvisz és akkor még ott van a gyakorlás, praktikák meg tanulása, hogy tényleg jó legyen az eredmény.
-
Osynho
addikt
válasz
thefreeman #10545 üzenetére
Szerintem nagyon nagy ugrás van a frissen őrölt kávé és a bolti tégla között. Még kotyogósban főzve is. Egy használt elektromos őrlő 25-30e ft, nem akkora kiadás szerintem. 3-4 kg kávé ára.
-
thefreeman
aktív tag
Az én véleményem az, hogy nem muszáj épp ennyire magas szinten űzni. Én kotyogos kávéfőzőről váltottam karosra de ugyanúgy bolti előre őrölt kávéval használom a gyári nyomásfokozós kosárral. Sokkal jobb presszót kapok mint előtte a kotyogossal. Bent a cégnél kapszulás gép van Nespresso annál is jobb, pedig próbáltam mindenféle kapszulát már. Persze biztos elmarad az eredmény attól mintha frissen őrölt kávét használnék. De egyrészt a bekerülési költség sem volt annyi, meg a ráforditott idő sem. Szerintem egy jó kompromisszum egy sima karos gép is bolti őrölt kávéval.
-
Az a helyzet, ha csak magamról lenne szó, én hajlandó lennék ezt végigtolni, a 15 perccel sincs igazából semmi bajom, hiszen ez egy rituálé, teljesen hozzá tud tartozni a kávézáshoz, meg ha naponta 2-3 alkalomról beszélünk, akkor ez nem is egy nagy idő.
Inkább talán akkor van ezzel gond, ha reggel a családot össze kell szedni, elindulni a napi teendőkre mert akkor ezt mindenképpen be kell számolni a napi kelési időbe.body007
Mondjuk ezt sejtettem, hogy itt azért sokminden múlik az idő, amit az ember ezzel tölt, ki mennyire gyors, ki mennyire körültekintő - akár csak a tisztítást terén.Osynho
Az a baj, mikor az embernek már túl sok az ilyen dolga...Én pl 2 max 3 naponta nyírom a füvet, kb 30 perc. Nagyban multik tényleg azon, kinek főzöd, meg mikor, délután, vagy napközben ha otthon vagyok, van/lenne rá 15 percem, de reggel, mikor felkelünk, 2 főre gyors kávé, majd a napi teendők sokasága miatt, tuti nincs ennyi időm. Illetve ezt a "macerát" a feleségem biztosan nem kultiválná, ergo maradni kellene egy kapszulás gépnek is. Arról nem beszélve, hogy pl vasárnap 3 nagyi, lehuzatolt 7 kávét abban a 4-5 órában mikor itt voltak, mert nekik egy kapszulás kávé is ízletesebb, mint amit otthon kotyogtatnak. A józan eszem azt diktálja nem szabad ebbe belemennem.
Viszont a finom presszót meg nagyon szeretem.
Köszönöm a hozzászólásokat, még érlelem ezt magamban, de vélhetően a kapszulás gépet nem "úszom" meg se így se úgy.
-
válasz
Osynho #10539 üzenetére
Apámnak adtam egy krups nespresso mini gépet karira, hátha nem tudja tönkretenni (tldr: sikerült neki, egy hónap kellett csak).
Vettem bele vagy 5 különféle cég termékét, alditól nespressoig. Mindben ott van az a jellegzetes virágföld háttéríz. Értékelhetlen sajnos. Egyébként az összes általam megrontott ismerős\barát arra panaszkdik, hogy fél év otthoni minőségi kvzás elég hozzá, hogy utána ne tudjon random étteremben\cukiban elégedetten inni egy feketét. Merthogy szar 🤷 -
tomszli11
tag
Sziasztok!
Nemrég kaptam egy kotyogós kávéfőzőt, aminek a trükkjeinek már utána is néztem, viszont felmerült egy kérdés.
4 fős kávéfőző, viszont a kérdésem az lenne hogy ebbe lehet 2 főre is kávét főzni?
Ha csak félig töltöm meg a kávét és a vizet, akkor nem áll fent a veszélye annak hogy nem jön át rajta annyi víz, vagy nem lesz olyan intenzív? Köszi előre is. -
Osynho
addikt
Hogy kinek mi a macera, ki mennyire élvezi az előkészületeket, az teljesen egyedi. Én nagyon szeretem, hogy "van közöm" a kávéhoz, én őrlöm le, közben jó illatok vannak, gondosan előkészítem a szűrőkosárban az őrleményt. Az is igaz, hogy hétköznap meló után 1-et készítek, hétvégén meg 3-at, ha otthon vagyok éppen, és nem kell 10 főre kávét prezentálni.
Szerintem 5 pecen belül vagyok úgy is, hogy csapolás után előblítek mindent. Ezt presszóra értem. Azt érdemes figyelembe venni, hogy a kazános gépek felmelegedése 15-20 perc is lehet, ezért én pl okos konnektort használok.
"Kell egyszer kimérni a kávét, majd darálni (persze lehet tartani instant darált kávét ha nincs idő, de az nem gondolom nem is lesz olyan)"
Na ez nem fog menni, ha rendes, nyomásfokozó nélküli karral szeretnél jó presszót készíteni. Az őrlőt pontosan az adott kávére kell belőni, nincs ilyen, hogy más kávét bedobsz az őrlő beállítása nélkül. Az előre őrült (és egyébként a bolti döglött kávé is) eleve kizárt, abból nem lesz értékelhető ital.
A költségek elég változatosak. Eleve nem mindegy, milyen, mekkora kosarat használsz. Szimplát nehéz kezelni, így érdemes dupla kosárban gondolkodni, ott olyan 13-14g-tól indul a buli, én jelenleg 16g-ból készítem a dupla presszót, ami nekem 1 ital.Értelmes, friss kávé 8-9 ezer / kg-tól indul általában. A nespresso kapszula 5g és 100-120ft legalább darabja, így elég drága, cserébe kényelmes és a géppark nem kerül annyiba, mint egy karos gép + őrlő + a felszerelés hozzá.
-
Nekem meg 5 perc a kv elfogyasztásával együtt
Pedig kb. mindent megcsinálok ahogy Te is: gép bekapcs, minden cucc elmos, eltörölget (igen én nem mosom el a dolgokat miután elkészült az ital- nincs idő ilyesmire reggel), mérőkanállal kv az őrlőbe, onnan a karba, wdt-vel elkavargat, tamper-elés, puck screen a tetejére, kar a helyére és már jön is a nedű
Ha olyanom van akkor átkapcsolom a gépet gőzölésre és megmelegítem a tejet - vagy egyben az egész italt ha úgy alakul
-
kmarci25
veterán
válasz
Peterhappy #10533 üzenetére
Ha van aeropress, akkor én első körben a prismo-t javasolnám. Ez jobban bírja a finomabbra őrölt kávét, testesebb lesz az ital és nem nagy beruházás. James Hoffmann készített róla videót, érdemes megnézni.
De van ám szemesben is koffein mentes, impresso-t próbáltam, teljesen jó, finom kávé, de más kispörkölőnél is találsz. -
Nekem olyan 15 perc a teljes folyamat, de ez kézi darálóval és ebben benne van az is, hogy a gépet is letakarítom, a darálót, wdt tool-t, diszributort, tampert, szűrőkosár magasítót leecsetelem (kívül-belül), puck screen-t, poharat, kart, kiskanalat leöblítem.
A gép (Dedica) bőven eléri az üzemi hőmérsékletet, mire kész vagyok a kar megtöltésével. Egy kis forró vizet át szoktam engedni a kar behelyezése előtt. -
Peterhappy
őstag
Sziasztok,
Szégyen-gyalázat, de itt még meg merem kérdezni
Néha rávisz a lélek a koffeinmentes kávéra. Tudom, hogy innen már csak egy lépés a guminő, de sajnos eljutottam oda, ha délután kávét iszom, nem tudok este aludni. És a mentes kávé bármennyire is nem kávé, azért csak-csak jólesik néha
Lényeg: Ehhez keresnék valamilyen ár/érték arányban bestbuy kotyogóst.
Milyen kotyogósok vásárlását javasolnátok?
A Bialettiről jókat hallottam, de azt mondták a minap ismerőseim, hogy azokat már nem Olaszországban, hanem Romániában gyártják - már ha jól mondták.Alapvetően Aeropresst használok, nagyon bevált, nagyon szeretem, csak a gyárilag nagyon finomra őrölt kávékat (koffeinmentes, vagy pl. ízesített Frei kávék) nem igazán szereti.
Előre is köszönöm a segítséget
-
Sziasztok!
Összefoglaló hiányába kérdeznék ha nem gond.Picit visszaolvastam előtte természetesen, de látom itt is segítőkész a társaság.
Kapszulás kávé oldalról áttérve érdekelne az őrölt kávés vonal, volt régebben egy Bialetti Brica kotyogósom (valahol még meg is van), de azt idővel a kapszula az egyszerűsége/gyorsasága miatt leváltotta, szerintem a főzőlapon se menne...
Viszont most épp doglődki a gépem és szívesen megnézném, mennyiből lehet összerakni egy értelmesebb nam kapszulás szettet.
Tejhabosítóm is van, de mint amit itt előbb írtatok, tejhabhoz amit rendesen lehet kezelni az édeskevés, sose lesz konzisztensen jó, bármilyen hiperszuper barista tej esetén se. Alternatív tejből főleg nem.
Fekete erőteljes rövid kávé a favorit - cukor/édesítő nélkül, ezt saját készítésű kókusz+kesu tejhabbal isszuk.
Mennyi időt vesz igénybe teszem azt egy kávé készítése, ha van kellő rutin?
Kell egyszer kimérni a kávét, majd darálni (persze lehet tartani instant darált kávét ha nincs idő, de az nem gondolom nem is lesz olyan)
Maga a kávéfőzés többi része, kvázi olyan mint egy kapszulás gép esetén, gép felmelegszik, kávé betesz és megvagyunk? - Delonghi kapszulás gépünk van 15 éve, a márka nekem így abszolút favorit.
Napi 4-6 kávé fogy, árban mennyire lehet összevetni, egy kapszulás kávéval? - persze itt a kávé ára/minősége ami döntő lesz, de valami nagy átlag tapasztalat csak van, hogy 100-200 Ft / adag?
pl. az említett Boro 100% Arabica 130 Ft-ra jön ki - 10g / főzet esetén
Szóval győzzetek meg, hogy jobb kávét szeretnék és nem fogom macerálnak érezni, a darálás és az értelmesebb kávézásba fektetett időt. pénzt
Köszi! -
Akartam mondani, a Little Charles kávé rendben van. Kellemes, van egy mandulás keksz aroma benne. Tetszik! Nem is volt drága és friss.
-
cSuwwi
senior tag
válasz
flash- #10529 üzenetére
azt jelenti igen, tisztan minden nelkul, de hogy a cincer hogy ertelmezi az rajta all
ahol mar felszolgalo van, ott a cukor es tej(szin) kulon szokott lenni, kihozzak max. nem teszed bele
kiados bufenel jo ha mondod, de ott is jellemzoen kulon van -
flash-
veterán
sziasztok
ha ugy mondom a pincernek hogy egy espresso -t kérek feketén, az automatikusan azt jelenti hivatalosan hogy tej es cukor nélkül ?(bocsi a lama kerdesert)
-
Mykeee0923
csendes tag
Sziasztok! Szerintetek irodai meló helyre melyiket javasoljátok?
Egyszerű elektromos szarvasi, vagy inkább Delonghi elektro-kotyogós, vagy olcsó no name karos? -
válasz
Polarstar #10522 üzenetére
Hamár kv beszerzési hely ajánló:
Ismeritek a boro coffee-t? Ők is kelet Magyarországiak (Újfehértó), eggyel igényesebb webshoppalEgy 100% Arabica Szemes Kávéválogatás kostoltam tőlük legutóbb, szerintem igen finom áru
-
válasz
looser #10523 üzenetére
Oké, hogy gyors az oldal. Nálam sok a nem megjeleníthető tartalom vagy hiba. Még jó hogy nincs flash.
Természetesen mint mindig, most is igaz hogy nem informatív a kávé íze. "A sivatagi homok édes illatával emlékeztet az Afrikai szaharára.." csak nem a tevekakira gondolt a költő? -
looser
addikt
válasz
Polarstar #10522 üzenetére
Szerintem jó az oldal, gyors, praktikus, szemét nélkül. Az árazás pedig korrekt. Gyűlölöm, amikor a kis kiszerelés többe kerül felszorozva, mint a nagyobb. Ez akár söröknél is :-)
Viszont a főoldalon az "infó"...
"Kedves vásárlónk, fontos tudnia, hogy a magyar élelmiszer kódex az üzletben található darált kávéban megengedi a 40% pörkölt maláta tartalmat, amitől az ön gyomra “ég” és úgy érzi, hogy a kávé savat csinál." -
Mardel
őstag
Első Latte Macchiatom 2 csészés Bialetti Moka Expressel.
7 g Lavazza Intermezzo és 5g előre darált Frei mogyorós kávéval.
Tchibo tejhabosítóval. [kép]
A másik pohárban nem vált el ilyen szépen a kávé a tejtől. -
-
kmarci25
veterán
válasz
Sodrás Géza #10517 üzenetére
Csak próbára, pár napig volt nálam egy Dedica. Nekem sokkal jobban tetszik külsőre a Sage, és kezelni is jobban kézre állt egyből, de megindokolni nem tudnám, hogy miért. Biztos a Dedica-val is jó kávét lehet főzni, funkcióban nem sokkal több a Sage, talán a gőzkar, amiben jelentős a különbség a Sage javára. Persze vannak még apróságok szolenoid szelep, nagyon tartály, tartozék a nem nyomásfokozós kosár, egy középkategóriás tamper. De ezeket cseréltem, ahogy egy Dedica-nál is megvettem volna.
Géza: van bizony. A tejhabosító gép habja nem alkalmas latte art-ra, míg ha jól gőzölsz, akkor a gőzkarossal lehet. Nézz meg youtube videókat és látni fogod a különbséget.
-
Sodrás Géza
újonc
Sziasztok! Egyenlőre vettem egy K 4 őrlőt és én is a dedicaval szemezek, de a 885-ttel mert jobb a gőzcsöve. De itt a kérdésem: miért kell ez az egész gőzölés, amikor vannak tejhabosító gépek? Csak a hely miatt vagy van valami különbség a tejhab minőségében?
-
danbenzin
csendes tag
Köszönöm szépen, rendelem akkor az utolsót.
kmarci25: neked a Bambino Plus előtt volt Dedicad is? nagy előrelépés?
-
kmarci25
veterán
válasz
Anubris #10514 üzenetére
Ránézésre ugyanaz a kettő. Használom kb 2 hónapja, teljesen rendben van, szeretem.
-
Anubris
őstag
válasz
danbenzin #10512 üzenetére
Én múltkor úgy számoltam, hogy egy 11,5 cm széles és 8-11 cm hosszú mérleg szépen elférne.
Nekem most egy jóval nagyobb avx mérleg van, de tervezem lecserélni valami kisebbre.
Én ferhér géphez egy ilyet néztem.
Feketében meg 10k körül is találni ha nem kell semmi extra az idő+súly mutatáson kívül. -
danbenzin
csendes tag
Sziasztok Dedicások, milyen mérleg fér el a tálcára, tudtok ajánlani olyat, amelyikkel van jó tapasztalatotok? Aliról rendelős is szóba jöhet
-
kmarci25
veterán
válasz
RetepNyaraB #10510 üzenetére
Na, hát nagyjából ezért vettem én is pont a Sage Bambino plus-t.
-
válasz
kmarci25 #10509 üzenetére
Az újak rendben vannak, évek óta.
Más kérdés az áruk és mit tudnak felmutatni gyári állapotban; nem túl sokat, az ipari méretezés előnyein túl.
Viszont kiváló modding alap volt és van. Ha valaki nem akar hozzányúlni, akkor én előbb vennék egy használt sage bambino plust pl. -
kmarci25
veterán
1. Nem tuningolok.
Nem az én asztalom, belekezdek, elakadok, felhúzom magam stb. Ja, és akkor még pár tíz ezret rá kell locsolni, főleg ha más csinálja nekem, akkor plusz pénz és idő.
2. A most gyártott új Gaggia-k nem azok, amiket már kerülni kell, mert román gyártás és/vagy alacsonyabb minőség? -
Mardel
őstag
válasz
Polarstar #10505 üzenetére
Ez az új modell.
2020 környékén esett át egy frissítésen. [link]
Itt hasonlították össze a régebbi modellel. [link]
Egyébként olyan 28g körüli kávé fért a szűrőbe de a leírás szerint 180 ml vízzel kell felönteni.
Mások azt írják hogy nem kell telerakni a szűrőt olyan 95%-ig kell meg csak össze kell rázni töltés után és nem kell tömöríteni mint a presszó gépeknél.
Itt is próbáltak tanácsot kérni hozzá mert nála is megégette a kávét. [link]
Én 6 órányi szórakozás után feladtam a Brikka témá, marad a 2 csészés Moka. -
mekker
őstag
válasz
Mardel #10499 üzenetére
Nekem a 2 adagos van. Úgy szoktam használni, hogy kb 3,5 kész kávé (=/= beletöltött víz) : 1 őrlemény. Mivel a zacc is szív fel vizet, és a tölcsér sem ér le az aljáig, ezért kell több víz. Egyes Brikkákon van mérő is a felső részben, az kb ezt az arányt fogja hozni.
A kosarat tele kell tölteni, késsel lehet kicsit kocogtatni oldalt. Gondolom azért zaccos, mert túl sok benne a víz.
Gyorsfix: aeropress filter vagy kerek sminkelős vatta a fémszűrő alá* (úgy, hogy a menetes résznél ne szoruljon). A cremát is befolyásolhatja. Van elvileg tuningszűrő is: [link]Nálam az ilyen közepes pörkölésűek szoktak működni (h a csomagolás mit ír, az egy más téma), a crema pedig elég random. Kerámia főzőlap max fokozaton, amikor kijön az első csepp, akkor le lehet kapcsolni, és vmennyire még tartja a hőt. Vízet felrakom melegíteni, amíg tömöm, de ez nem feltétlen számít sokat. Teljesen m1 mit csinálsz, mert a nyomás szabályozza a szelepet, így minden esetben kb. ugyanannyi idő alatt tolja át a vízet. Ha előáztatni akarod, akkor egy kis tálka vízbe belerakod hűlni egy fél percre, amint az első csepp kijött (szelep ne legyen víz alatt).
Őrlő vmivel mehet finomabbra, mint a sima kotyogósnál.
*Szerk.: úgy a fémszűrő alá, hogy a kosár és a szűrő közé (különben beszippantja)
Új hozzászólás Aktív témák
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 24" Eizo FlexScan EV2146W, 1920X1200 és 22" Eizo FlexScan EV2216W monitorok szépek, talp nélkül
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest