Új hozzászólás Aktív témák
-
flash-
veterán
válasz
RetepNyaraB #9599 üzenetére
hú köszi !
a kavarás valahogy nem is jut eszembe 😌 ez is jó tipp
igazándiból 10 ből 1x besikerul az az íz amit aztán próbálnék konzekvensen fenntartani-elérni.dedica ec685 nél egyébként mi a tipp nektek? annyit tegyek a portafilterbe amennyi csak belefer hogy nehéz legyen feltenni,vagy inkább kevesebbet hogy a tamper teteje síkban legyen a kosár szélével? ha az előbbit követem akkor olyan teltebb íz tud sikerülni viszont neha már fűszeres.
ha utóbbit akkor viszont olyan "ritkább" víz szerűbn a sűrűsege-intenzitása-teltsége így kiérezni keserű vagy savanyú izt mert az aroma nemzetközi nyomja el.Masik eszrevetel:-kerdes: ennél a kávéfőzőnél milyen arányra erdemes programozni? 1:2? mert azt látom hogy youtu.be videókban rendre 42-45gramm koruli káve italt készitenek(cm 685+bottomless portafilter),nekem 28g köruli lévén hogy az a betöltött 14 gramm kétszerese
-
Az őrlő kés kopik, állítani kell. Ez ilyen.
A kv folyton változik, nincs két egyforma pörkölés - àllítani kell.Az, hogyan néz ki a pohárban, nekem teljesen mindegy. Ha neked fontos a krém, robusztàs presszó blendeket vegyél, esetleg arabicából malabart. Ivás előtt pedig mindenképp keverd át kiskanállal, hogy a csapolási rétegek elkeveredjenek. Az ízre kell koncentrálni; ha az finom a többi teljesen lényegtelen 🤷
Jó kv nem keserű, nem savanyú. Ha specialty vonalra rákapsz, ott át kell állítani az ízlelőbimbókat egy savasabb ízélményre (nem savanyú!!), ennyi. -
flash-
veterán
Na kalibráltam az őrlőt, most 45 másodperc alatt folyik át a kávé 5-ös álláson(tehát tekerem a 6os felé aztán jó is lesz) viszont nem olyan sűrű mint korábban. érdekes olyan könnyedebb a töménysége tehát kevésbé kásás Inkább olyan vizesebb persze ízletes Különben azt vettem észre hogy kávézónként is teljesen eltér hogy egyik kávé sűrű úgy ráragad utána a pohárra a másik pedig ugyancsak olyan könnyedebb sűrűségű ezt nem hogy lehet befolyásolni illetve milyen a hivatalosan jó espresso sűrűsége töménysége Kásás állaga.megisszuk utána maradjon viszonylag vastag látható nyoma a csésze falán,vagy semennyire nem szabad neki?
De a fő gondom az inkább az hogy pár hónapja kellett már kalibrálni másodjára az őrlőt mert nem őrölt elég finomra most ezt megint meg kellett tenni felmerül a kérdés hogy pár hónap múlva ugyancsak előjön ez a gond és ez is mert probléma vagy akkor ez miért lehet hogy folyamatosan(pár havonta) kalibrálni kell az őrült finomabbra hogy ugyanazt az átfolyási időt tudjam elérni és ugyanazt az ízvilágot🤔
-
válasz
Anubris #9594 üzenetére
Te is láttad a Hoffmann videót?
néztem én is (akinek kimaradt, itt a link)
Szerintem itthon nem túl elterjedt a filter (jellegű) kávé. Inkább egy nagy kotyesz vagy szarvasi a megszokott - mi 8-9 fős társaságra egy 4 személyes Brikkával (+kézi őrlő) nyomtuk a nagyját nyaraláson, mellé közben elkészült 1-1 PicoPresso. Ha még vittünk volna legalább 1 kotyogót, akkor azért elég hamar kész lett volna, még kézi őrléssel is.
Viszont ha vevő rá a közösség, akkor szerintem érdemes megkóstoltatni egy frenchpress-t, csak ne legyenek espresso/kotyesz elvárásaik az italhoz, mert különben nyilván csalódás lesz.
Nekem amúgy az volt új a videóban, hogy "ahol lehet, adjunk single shot-ot", mert nyilván egy vacsora után nem szeretne koffeinsokkot kapni senki
de ez már egy délutáni kávézásnál is valid lehet, egy 20-25ml espresso + tej ital alapvetően elég /fő.
Csak szerintem egy ponton túl már csak naked karral játszik otthon mindenki, eszembe sem jutott eddig a kétkifolyós kart előszedni -
Anubris
őstag
Kisebb vevdégcsapatnak kávé lefőzésére mi a véleményetek a frenchpress vagy aeropress megoldásról?
-
brumm
csendes tag
Én is így tudom, csak a gőzölő kar kialakítása más. Azt nem néztem, hogy lehet meghekkelni a kart. A kérdésem inkább az új dedika vs régi faema family. Az ugye réz kazános. Ahogy néztem fotókat róla masszív jószág. használunk.
De mint írtam most van időm, így kirándulnék egyet a szemes kávék világba.
Én simán iszom az eszpresszót. -
Anubris
őstag
Nálunk a barátnőm jól tudja kezelni, én kevésbé.
Szerintem bármelyik verziót használja az ember a véget azonnal le kell takarítani.Amúgy a rugós tamper engem is érdekelne, csak mindig félek a kosárral teljesen kompatibilis lesz-e a méret ügyében. Lehet veszek egy 51 mm IMS Pavonit tényleg működik-e vele a mágneses magasító és ahhoz egy rugósat.
-
Anubris
őstag
Ha a 685-ről leveszed a gyári fém "kupakot" és a youtube videók alapján egy huzallal megerősíted a gumi véget, vagy 1-2000 ft-ért veszel saválló kupakot vagy ha kicsit utána nézel és megbütykölöd veszel hozzá rancilló véget akkor a gőzölő funkciója nem lesz rossz a 685-nek sem, és spóroltál kicsit az ügyön. Tudtommal másban nem tud többet a 885 a 685-nél.
Amúgy én pont a hétvégén próbáltam ki először a Goriziana Grand Cru pod-ot is a Dedican, teljesen más végeredményt kaptam mint a szemes kávénál. Több, vizesebb, hígabb lefolyás jött függetlenül, hogy 1 vagy 2 csészés beállításra kattintottam. -
flash-
veterán
válasz
RetepNyaraB #9585 üzenetére
rendben köszönöm a tippeket !
Egyébként fotóról mi jön le? espresso hoz nem annyira finom az őrlésem?
Viszont lehet túl kalibrálni az őrlőt?vagyis ha nem tortenhet meg az hogy ha finomabbra allitom akkor összeér a tárcsa éle es onmagába vág? vagy arről is kuldjek fotót ?marmint arról hogy most hogy áll ha felurol belenezek
na es az mitől van hogy pár hónapja még ugyamezzen a kalibráción olyat őröltem ami lassan folyt? elképzelhető hogy ennyit kopott az őrlő? pedig 10 hónapos .
még valami :ha üresen megy akár csak pár másodpercet,kicsorbitja önmagát,vagy attól tuti nem lesz baja? na és ha egyszer rosszul raktam össze és most azért "romlott el" valami?azert ennyivel mas most a kaoucziner ize,mint tavasszal..hát nemtom ,mintha csipkebogyóteát innék 🤔
-
brumm
csendes tag
üdv:
eddig podoztam, de mostanában megváltoztak a körülmények, így van időm kávézóst játszani. Első körben a kávégépnek a dedica 885 -öt néztem, mert a nejemnek fontos a cappuccino, és állítólag annak jobb a gőzölője. De most láttam valahol egy eladó Faema Family-t. (pides). Azzal jobban járok-e? (persze drágább, de még belefér)
Köszönöm a segítségeteket. -
Ha tudsz menni finomabb felé, akkor rajta! Ameddig savanyú, addig nem túl finom az őrlemény. Mikor elkezd keseredni (pedig mondjuk gyors a lefolyás is), az már sok - és rossz az alapanyagod 🤷
Kapuczinernél azért van szórás alapanyagban, én azt vettem észre. Gyengébb alapból pedig nem lesz magas Déva vára.
Ja és a brutál tamperelésnek nincs értelme, mert szinte biztosan félrenyomsz közben. Erről van komolyan dokumentált kutatás; meglepően lefolyásfüggetlen a tamper erő. A minősége azonban nem az. Ha megáll a tamper, mert betömörödött az anyag, nagyjából kész is vagy. Felesleges izmozni, függőlegest igazgatni, tekergetni, rányomni, ütögetni pláne.
Igazából a rugós tamper egy príma fejlesztés, áldassék a neve aki először kitalálta. Van olcsó aliexpresszes is. Egy rusnya változót teljesen kivesz a képből. -
flash-
veterán
A segítségeteket szeretném kérni.
Graef Cm800-as őrlőm van.
a gyari beállításhoz képest a kalibrálást a késnél kivehető Kosárkán úgy végeztem hogy 2vel tekertem a fine állás felé.Az örlő gyűrűje pedig a legkisebb (fine) álláson van,és igy is gyorsan átfolyik a friss most rendelt Velencei gondolások kedvence kávé.( Dedica ec 685 bottomless portafilterrel)
vastagon folyik pedig max erővel tamperelem...
és olyan savanykás a kave pedig regebben kakaos izű volt ugyanez a velencei gondolásEzen a két képen látható egyazon örlés eredménye.szemre mit mondtok? lehetne még akkor kalibrálni tovább fine felé,vagy itt valami más gond lesz?
-
-
iatti
aktív tag
válasz
pető bá' #9579 üzenetére
ez jó két éve még megállta a helyét. én is vettem pl.kunsági rizst a kis boltban ahol elfekvő volt, mikor a sp.r már vagy 30-40% adta drágábban. most viszont hasraütés szerűen megy az árazás. ha a héten megnézed pl.a par.halkonzervet, az egyik adja 400-ért akcióban, a másik nagykegyesen leárazza 750
-ről 480környékére. erről vater sztorija jut eszembe a nyolcvanas évekből. sokat járt pestre, árubeszerző volt. bement a nagyvásárcsarnokba paprikáért. sorba állt, azt hallja hogy kiszól valaki. józsikám, árazd le a dinnyét. józsi megoldotta. fölé írt egy nagyobb összeget, majd áthúzta.
-
iatti
aktív tag
Mondjuk a forintunk "sziklaszilárdsága" miatt ebből vajmi keveset észlelünk. :-( na meg a cégek pénz éhsége. csak egy példa. negró, a torok kéménysepróje
penciben 520-ról felpattant kb 580-ra. na mondom a k.anyátok. egy kisebb üzletláncban meg látom 420-ért. ez csak egy példa a sok közül. mindenki pofátlanul kaszál.
-
Jolida
tag
Érdekesség: ez év eleje óta a robusta jegyzési ára emelkedő tendenciát mutatott, míg az arabica-k estek egy jót múlt év végén.
https://icocoffee.org/ [link]
Még a végén eléri a "brazilt". :-)
Mondjuk a forintunk "sziklaszilárdsága" miatt ebből vajmi keveset észlelünk. :-(
-
-
-
Jolida
tag
A lokális az viszonylagos és közel sem biztos, hogy időtálló.
Az Impresso pl. most költözik a XVI. kerületből az M0 melletti nagytarcsai ipari parkba. :-( -
#28054016
törölt tag
válasz
kmarci25 #9562 üzenetére
Túllépve a lényegre törekvésen [link] / törésen [link] , a téma iránt továbbra is mélyen érdeklődő(k) kedvedért levezetem:
lassan fogy a kávénk és nem fagyasztok, ezért max 1 kilót veszek. Így 15000 ft alatt marad a rendelési összeg, ezért postázási költség van, ami meg minimum 1398 Ft a Kapuczinernél, s ami nyilvánvalóan kifizetendő a termék árával együtt. Ez ekkora termékárnál számottevően dob(na) a végső áron, ezért inkább egy drágább és finomabb helyi/közeli kávéra költöm ezt az 1400 Ft-ot. Amit éppen most kíséreltem meg, s ehhez gyűjtöttem adatot. Ez lett volna az eredeti kérdésre/javaslatra a válasz.Magyarán olyat javasoltál, ami számomra egy már eleve végiggondolt, de elvetett opció volt, nem volt mit megértenem benne.
Talán az a baj, hogy látszólag nem feltételezted azt, hogy 2023-ra már én is hallottam a webes rendelési lehetőségekről, kiszállításokról, vagy azt, hogy egyszerűen nem jut eszembe ez az evidencia.
Nekem olybá tűnik, hogy ezzel a nem tudom mire alapoztad feltételezéseddel, miszerint valami új szempontot emelsz be a rendelési lehetőség megemlítésével (pontosabban az annak elvetésének okát firtató negatív kérdéseddel), illetve "a kérdés mögötti javaslatoddal" ki is merült a segíteni tudásod és/vagy akarásod. [Ide is be lehetne szúrni egy tapsikoló emojit.]
A helyzet az, hogy a többiek legalább részben tudtak segíteni, orientáltak az általam névről amúgy is ismert 7-8 pörkölő között, szűkítették a kört 2-3 helyre. Tőlük még el is fogadom a stílusomat illető kritikát, mert volt mögöttük érdemi adat is, nemcsak pusztába kiáltott szavak.
Remélem, nem voltam sértő, de azt is, hogy továbbra is végtelenül pikírt voltam.
Egyébként meg tényleg elfogadom azt, hogy egy közösséget az tart össze, ha kerüljük a pikírtséget, úgy hogy nem is zavarnék tovább a köreidben.
-
-
RicsiSuly
aktív tag
Sziasztok!
Milyen gépet ajánlotok amivel lehet normális kávét fözni? Nem akarok 180ezret kiadni egy
Gaggia classikra, mert kb heti 4 kavé van lefőzve vele. Mostani lidlis 50ezres? Esetleg a mostani lidlis? Vagy delonghi ec 685 -
Mr.Csizmás
Topikgazda
-
nyunyu
félisten
Csészényit próbálta már valaki?
-
kmarci25
veterán
válasz
#28054016 #9561 üzenetére
Azt azért továbbra sem tudtuk meg, hogy ha Kapuczinert keresel árban, ízben, pörkölésben, akkor miért nem Kapuczinert veszel.
A visszakérdezésem is erre irányult, de gondolom a Sheldon Cooperes lényegre törésednem engedi, hogy megértsd a kérdés mögötti javaslatot, inkább pikírt stílusban osztod az észt. Értem.
-
#28054016
törölt tag
Háromból kettőben igazad van (nem adtam az elején összeget, s nem vetettem meg a Sheldon Cooper-es, maróan lényegre törést sem), de bár homály vagyok a témához, azzal kezdtem, hogy definiáltam, hogy milyen pörkölést keresek:
”….van hasonló megközelítése mint a győri Kapucinernek, akkor kit ajánlanátok? Nyilván pörkölés fajtára és kb. hasonló "alapanyag" választékra gondolva.”
Az egy adottság, hogy nem értek a pörkölési fogalmakhoz, ezért később is csak annyit tudtam hozzátenni, hogy a győriek bécsi pörkölést mondanak.
Bocs, korrigálok, én nem oktattam ki senkit, hogy milyen paramétereknek mi nem felel meg, egyedül a rendelésre mint a kérdésre történő nem válaszra reagáltam (nevezzük így) kioktatóan.
-
icm
tag
válasz
#28054016 #9552 üzenetére
Nem adsz összeget.
Nem mondod milyen pörkölést keresel (Kalmárnál van minden, PallYotznál is).
Válaszolsz enyhén kioktató módon, hogy milyen paramétereknek nem felel meg - miközben a peremfeltétel elég soványak voltak.
Nem baj az, ha nem tudod mit akarsz de lehetne egy normális stílusban is. -
goom
senior tag
Azt gondolom, hogy alapvetően szubjektív téren mozgunk (ízlés), még ha vannak nyilván objektív részei is a dolognak. Én pl. nemrégiben próbáltam ki Kalmárt (pár perce is azt ittam), és egészen elvarázsolt több kávéjával is. Szuper volt az Impresso és Pall&Yotz is, fogok máskor is rendelni tőlük.
De a Kapucziner nekem továbbra is a nagy-nagy kedvenc, akinek az ízeihez mindig visszavágyom. Magyarázatot nem tudok rá... és ezt csak azért írtam meg, hogy lehet, hogy te is majd így leszel? -
#28054016
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #9554 üzenetére
“Pesten esetleg Pallyotz - nála találsz blendekből hasonló árképzést, miközben alapvetően sötétre pörköl, bár nem feltétlenül annyira, mint a győriek.”
kb. ilyesmi válasz(ok)van reménykedtem, kösz.“Nem, Kalmár keresztbe lenyeli a kapuczinert, mindenféle értelemben.”
Gondolkodnom kellett rajta, de most már értem, [link] ;-) -
-
mekker
őstag
válasz
RetepNyaraB #9442 üzenetére
Kb. 1 hetes csomagolással jött (08.03-án), V60-hoz finom, de Brikkához valahogy nem sikerült belőni ezt a Hondurast. Vagy 2 éve nem igazán veszek Lavazzánál drágább kávét, és el is felejtettem, mennyire felb@sz ez a Brikka, ha ilyen kis csomag kávékat veszek (azért nem őrjöngök szó szerint). Lassan eljön az a pont, amikor rituálisan felgyújtom.
-
mekker
őstag
válasz
sherlock82 #9476 üzenetére
Nekem egy 2 személyes kotyogósom van (valami espresso.it vagy ilyesmi neve volt, már lekopott). 105 ml-ből lesz átlagosan mondjuk 82 ml. Kb csak attól függ, hogy milyen hosszú a szűrő tölcsére.
-
válasz
#28054016 #9552 üzenetére
Nem, Kalmár keresztbe lenyeli a kapuczinert, mindenféle értelemben. Persze drágább is, ez szintén az értelem része.
Pesten esetleg Pallyotz - nála találsz blendekből hasonló árképzést, miközben alapvetően sötétre pörköl, bár nem feltétlenül annyira, mint a győriek.Ui.: Látom koxx beelőzött, de egy követ fújunk.
Ha helyben szeretnél vásárolni és még a helyet is te mondod meg, radikálisan csökkennek a lehetőségek. -
#28054016
törölt tag
Hát ez jó példa arra, hogy közel van, de a Kapuczinerrel szemben, aki a blendjeinek a palettáját úgy építi fel, hogy legyen 8000 Ft/kg-os kávéja, a Kávékalmár 12000 Ft-tól indul, s csak arabika van mindenben.
Előbbiben a tiszta arabika kávékből is találsz 9600 Ft-ért, s felfelé.
Másfelől az alapkérdés a pörkölés, a győriek bécsi pörkölést mondanak, a szentendreiek sötét pörkölést. Hogy ez mennyire van közel egymáshoz, azt nem tudhatom, csak az, aki rendszeres fogyasztója volt mindkettőnek. Az eddig olvasott definíciók szerint a sötét inkább az olaszra utal, a bécsi a közepesre, nem?
Nem tök ugyanazt keresem, de most nem akarok kísérletezgetni, s meglepődni az esetlegesen teljesen máson. 2 éve kipróbáltam pl. a budakalászi X-Presso Coffee pörkölőt, s bár minden tiszteletem az övék, de annyira más volt, amit ott kaptam, s nagyon távol áll az én ízlésemtől.
Az esztergomi cég legalább olvasatra konvergálónak tűnik.
A te definíciód szerint kb. egy halmazba tartoznak a győri ízek és a szentendreiek?
-
-
#28054016
törölt tag
Határeset, mert most van bőven szlovák lágyvizem kb. januárig, így most nem fogok arra utazni, de ha nem lesz más tipp, akkor legfeljebb bringázok arra egyet. :-)
Amúgy kb. félévente akciós a szlovák Tesco-s víz, most éppen az, méghozzá aug. 22-ig. Az akciós ár mindig ugyanannyi, 0,46 euró / liter, s mindig kell hozzá szlovák Tesco Club kártya/alkalmazás. Csak hogy legyen valami hasznom is itt. :-)
-
goom
senior tag
Megvettem James Hoffmann könyvét: belelapozva - beleolvasva nagyon izgalmasnak ígérkezik, és tetszik a stílusa is.
-
#28054016
törölt tag
válasz
kmarci25 #9543 üzenetére
Tudod, én meg azt gondoltam, hogy elég precízre sikeredett a kérdésem ahhoz, hogy aki az ezen a kereten belüli összes szükséges infóval rendelkezik - ismeri a Kapuczinert, ismer pár pörkölőt a megadott területen - az majd megválaszolja. Ha nincs ilyen ember, akkor nem lesz válasz.
-
kmarci25
veterán
Gondoltam, hogy javasolok ezzel egy lehetséges megoldást...
-
kmarci25
veterán
válasz
Zsmester89 #9539 üzenetére
Szerintem az automatás topikban előbb kapsz megalapozott választ.
-
Zsmester89
őstag
Ez mennyire ajánlott vétel?
A tejes része annyira nem hiányzik, de a mostani "fél évre elegendő kávé" ajándék egész csábítóvá tette. -
#28054016
törölt tag
Helló!
Ismerek pár pörkölőt, mármint név alapján, korábban olvasva mindkét kávétopikot. Ha úgy teszem fel a kérdést, hogy ízvilágban melyik észak-budapesti és vagy északi agglomerációs településen lévő pörkölőnek van hasonló megközelítése mint a győri Kapucinernek, akkor kit ajánlanátok? Nyilván pörkölés fajtára és kb. hasonló "alapanyag" választékra gondolva.
Évek óta Győrből hozok egy-egy kiló kávét, de most úgy alakult, hogy hosszabb ideig nem megyek arrafelé.
-
-
jézusom
addikt
válasz
RetepNyaraB #9534 üzenetére
Óh hát lehet programozni?! 😁😆 Ez kurv@jó
Valahol írták, hogy ioncserélt vízbe kell tenni nem tom miket, hogy beàllítsuk a ph-t. Azt mèg nem próbáltam.
-
válasz
Tomace91 #9533 üzenetére
Ok akkor keverem. És vacak ize van vagy sem?
Jézusom@ havonta kell cserélni a baciszaporulat miatt. Azt, hogy soha nem éred el arra értettem, hogy ez kv víz, kesernyés, nem finom. Én az alpesi hóleveket sem igazán szeretem (evian, volvic, szépemlékű norda), kv-ban sem, mert érzem a kesernyét. Ezek azért ilyenek, hogy ne bánCSák a gép belsejét korrózió szempontból. A magnéziumosnak sokkal barátságosabb íze van, cserébe nem olyan jó a bojlerben, mert kicsapódhat ilyen magnézium habként.
Szerencsére a robotban nincs bojlerLyézus 2 @ lehet, hogy először fel kell programoznod a gombokat (nyomva tartod csapolás közben és mikor elengeded, azt a mennyiséget megjegyzi). Vagy gyárilag a te ízlésedhez jóval hosszabb italra van programozva 🤷
-
Tomace91
senior tag
válasz
RetepNyaraB #9530 üzenetére
Pont, hogy a sima bestprotect való teákhoz, kv-khoz meg forró italokhoz.
fragola webshopja: "ideális gőz előállításához kombigőzölőkben, sütőkben és gőzpárolókban
eltávolítja a részecskéket, a mellékízt adó alkotóelemeket és a klór ízét
védi az értékes berendezéseket a vízkő- és gipszlerakódásoktól
a pH-érték stabilizálása révén minimalizálja a korróziós kockázatokat" -
jézusom
addikt
Ezen a HIBREW H11-en az egycsásze és kétcsésze gomb között mi a különbség? Én akár melyiket nyomtam ugyan úgy nekem kellett leállÍtani a kv folyást
-
jézusom
addikt
válasz
RetepNyaraB #9530 üzenetére
Mi az, hogy 120l/hó? Nem kötelező elhasználni, vagy 120liternél cseréled, vagy havonta, amit hamarabb elérsz. Nyilván nem méregetem, cserélem havonta azt jócakkát.
És igen szar az Íze, de az a helyzet, hogy ha a vÍz jól meg van szűrve, akkor ilyen az Íze, a csapos szűrősnek ugyan ilyen konkrétan hányás Íze van, de hozzá lehet szokni, és igazábol már ez a sztenderd nekem. Ráadásul ez szubjektÍv dolog, mert én pl a csapvÍztől hányok már. Csak hozzá kell szokni a jóhoz. Egyéb iránt, meg persze mondják, hogy egészségtelen, hát nem tudom, elég jól érzem magam, és valószÍnűleg nem lesz vesekövem se... -
válasz
jézusom #9526 üzenetére
Én nem vennék kv&tea szűrőt. 120L\hó, semmi esélyed elhasználni és írják is, hogy normál fogyasztásra meg nem ajánlják (inni), mert úgy nem jó az íze.
A pult alá szerelt RO szűrő pl. a legjobb megoldás, de nálunk nem fér el. Illetve azt kv-hoz vissza illik sózni, az meg macerás. Bestprotect Max jó drága, annak se jó az íze ivásra. A Sima bestprotect meg asszem nem jó kv-ra. Fene követi, majd aki érti, hozzászól. -
jézusom
addikt
válasz
Anubris #9525 üzenetére
A kancsó mindegy, a szűrő a lényeg, coffe&tea legyen, ez szűr legjobban. Annyi, hogy a kancsón van vagy digitális mérő, vagy sima dátum jelölő tárcsa. Hát a digitális nem tudom jogy működik, nyomogattam összevissza, aztán kivettem a pitába, nem oda való az. A sima tárcsás a jó látod mikor kell cserélni azt jóvan.
A különbség még az, hogy van a kis kancsó (érted kiskancsó 😄) az jó hogy befér hűtő ajtóba, de sokat kell töltögetni mert egy literes, de annak a fele az csapvíz, csak a másik fele a szűrt... Van nagy kancsó most rendeltem én is. Meg van predátor kancsó is, az uv fénnyel fertőtlenít. -
kmarci25
veterán
válasz
tuzpenge #9520 üzenetére
Ahogy Retep is írta: főleg a keserűség csökkent jobb kosárral. Illetve finomabb őrleménnyel is szépen működött (1:2 30mp alatt) ugyanaz a kávé, így jobb lett a kivonatolás. (Plusz a Sage kosarai nem egyenes falúak.)
VST sajnos 54mm-ben nincs. (Lehet, jobb is, megkímélt pár tízezres kiadástól.) -
iatti
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #9522 üzenetére
mp3. már vagy húsz éve, amikor még jó volt a hallásom
, melegítetem fél órát a wadia+cardas golden cross+grado+sennheiser cuccot, időnként elkaptam ott is a térhatást.
-
válasz
tuzpenge #9520 üzenetére
Nem feltétlenül érzel, bár egymás után készítve italt valószínű demonstrálható. Lyukszám és a lyukak minősége a két fontos tényező.
Világos tételeket jobban ki lehet maxolni egy vst-vel, a sötét cuccok pedig kevésbé lesznek hajlamosak keseredni. Ettől még az ims remek kosár mindennapi használatra és relatíve olcsó is.A nyomásfokozós viszont simán alkalmatlan minőségi kávézásra. Összemossa az ízeket, mint egy rossz mp3 a zenét.
-
iatti
aktív tag
válasz
tuzpenge #9520 üzenetére
nem érzek. de én a nicse zeró meg a mazzer mini között se éreztem különbséget. nem vagyok egy nagy ízvadász, nem érzem ki a déli lejtők napsütötte oldalát a kávéban. azt viszont érdekes, időnként elkapom a dózist, na mondom ez k.jó volt. nagyon ritka alkalom, mindent ugyan úgy csinálok, és nem értem miért sikerült így. lehet hogy a csillagok együttállása aznap
-
imcsoo
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #9501 üzenetére
Köszönöm a tanácsokat mindenkinek!
Szürt vizes kancsó már volt téma nálunk, de valahogy elfelejtődött projekt maradt, ezek közül a Laica a legjobban ajánlott márka, és azon belül van legjobban bevált kancsó is?
Vagy csak dizájnbeli külömbségek vannak?Akkor jó a nyitott szűrőtartós kar irányom egy jó tamperrel és puck screenel a tetején, plusz egy minőségibb kézi darálóval megspékelve?
-
kmarci25
veterán
válasz
body007 #9505 üzenetére
Persze. A minősége meg kérdéses. De rendeld meg valamelyiket, aztán számolj be, hogy milyen. Én arról tudok csak biztosat mondani, amit fogtam a kezemben. A normcore egyébként 3 rugót ad hozzá, amivel állítható a tamperelés erőssége a kívánt szintre.
Persze, a márkát is meg kell fizetni. -
-
jézusom
addikt
válasz
RetepNyaraB #9501 üzenetére
Szerintem olcsóbb, mint az asványvíz. Kerdés ki mennyit iszik, de a szűrőt havonta kell cserélni, mindegy mennyit iszol. Én meg szoktam venni egy éves adagot, aztán le van a gond. A sok pet palacktol nagyon tele volt már a t@köm pár éve, aztán vettem kancsót, de azt is érdemes cserélni néha, mert a felső része azért vízköves lesz.
-
Mentes víz ritkán lesz kevésbé kemény, mint a csap. Mondjuk pont Balatonon elképzelhető, ha olyan ásványvizet veszel. Tehát alacsony részecsketartalmút. Az íze miatt is problémás. Igazából egy szűrt vizes kancsó manapság már egyáltalán nem komolyabb tétel, mint amit ellocsolunk átkozott petpalackokra havonta. Onnan nincs több vízkő, a teának is egész más íze lesz. BWT, Laica, sztem a Brita a legvacakabb, de az is van.
Új hozzászólás Aktív témák
- DJI AVATA 2 drón - 2026.05.20-ig DJI garancia
- DJI Mini 4 pro drón - új állapotban, 2027-ig garanciával
- DJI FPV Fly More Combo drón + Goggles V2 szemüveg - 3 akkuval
- DJI Mavic 3 Pro RC - drón szett új állapotban - 2 akkuval
- Új, felbontott Philips Series 7000 BHS752/00 kerámia hajvasaló - 2 év magyar bolti garival! -
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest