Új hozzászólás Aktív témák

  • flash-

    veterán

    Na kalibráltam az őrlőt, most 45 másodperc alatt folyik át a kávé 5-ös álláson(tehát tekerem a 6os felé aztán jó is lesz) viszont nem olyan sűrű mint korábban. érdekes olyan könnyedebb a töménysége tehát kevésbé kásás Inkább olyan vizesebb persze ízletes Különben azt vettem észre hogy kávézónként is teljesen eltér hogy egyik kávé sűrű úgy ráragad utána a pohárra a másik pedig ugyancsak olyan könnyedebb sűrűségű ezt nem hogy lehet befolyásolni illetve milyen a hivatalosan jó espresso sűrűsége töménysége Kásás állaga.megisszuk utána maradjon viszonylag vastag látható nyoma a csésze falán,vagy semennyire nem szabad neki?

    De a fő gondom az inkább az hogy pár hónapja kellett már kalibrálni másodjára az őrlőt mert nem őrölt elég finomra most ezt megint meg kellett tenni felmerül a kérdés hogy pár hónap múlva ugyancsak előjön ez a gond és ez is mert probléma vagy akkor ez miért lehet hogy folyamatosan(pár havonta) kalibrálni kell az őrült finomabbra hogy ugyanazt az átfolyási időt tudjam elérni és ugyanazt az ízvilágot🤔

Új hozzászólás Aktív témák