Új hozzászólás Aktív témák
-
fecke78
senior tag
válasz
adamssss #11199 üzenetére
Van azért az olcsóbban is , csak nincs felmárkázva
-
Igazábol csak azért érdekel az idő mert gondolom nem véletlen, hogy ezt adták meg a szakik. Azt tudom elképzelni, hogy pl több ideig érintkezik a kv a vízzel akkor esetleg már olyan anyagokat old ki amelyek nem kívánatosak.
Egyébként rájöttem a tamperelés volt nálam a gond. Nyomtam izomból mint süket a csengőt. Most visszavettem fél erőre ami nálam még mindig elég sok és most 30mp körül jönnek le az 1:2-höz shotok és baromi jó ízűek meg állagúak szóval a tamper-t kell jól eltalálnom. Főleg így hogy kevsébbé nyomom sokkal könnyebb vízszintesre megcsinálni, kb elsőre megy. Korábban ezzel is szenvedtem.
-
Alabástrom
senior tag
Köszönöm mindenkinek a "koffeinszegény" választ, cserébe hátha érdekel valakit, amit a citromsavról találtam:
A leggyakoribb háromféle vízkőtelenítő a kávégépekhez a citromsav, a tejsav és a szulfonamid sav.
A citromsavnak két hátránya van, egyik, hogy könnyen megmarja a fémeket (ha jól értem, nem csak a rezet, de a rezet azt biztosan), ezért nagyon óvatosan kell bánni az adagolással és hogy mennyi ideig áll a felületen, a másik, hogy magas hőmérsékleten kiválik belőle kálciumcitrát, ezért ha a kávéfőző forró vízkőtelenítés közben (márpedig az enyém működéséből adódóan fűt közben, ráadául a fűtőszál a bojler belsejében kígyózik), akkor bizony kiválik, és pont, hogy eltömíthet dolgokat, több kárt okozva, mint hasznot.
A tejsavról nem kerestem infót, de annyiba belefutottam, hogy az alumíniumot és a cinkezett felületeket megtámadja.
A gépem gyártója a szulfonamid-ot ajánlja (Puly Descaler Espresso), ez nem támadja az anyagait, ráadásul sokkal gyorsabb és hatékonyabb is a másik kettőnél (úgy írták, hogy 10-szer gyorsabb és 6-szor hatékonyabb, ki tudja, hogy hasonították össze...), ezért amikor csak gyorsan átnyomatja a gépen az ember (ahogy kell), akkor sokkal jobb is.
-
válasz
Alabástrom #11190 üzenetére
Szerintem szinte az összes Mo.-i pörkölő ( már a nevesebbekről írok )koffeinmentese teljesen rendben van . Roastopus, CM, Pacific, Pall & Yotz Kapuczíner , avx a teljesség igénye nélkül.
-
válasz
Alabástrom #11190 üzenetére
Magasföldi afrikaiakban kevés.
-
kmarci25
veterán
válasz
Alabástrom #11190 üzenetére
Impresso-nál van "fél" koffeinmentes: Anytime.
-
Jolida
tag
válasz
Alabástrom #11190 üzenetére
Szinte minden pörkölő árul decaf-ot.
Ha nem akarsz rendelni, bemész a Medimarkt-ba és veszel Avx-et.
https://www.avxcafe.hu/porkolt-kavek-teak-7786/koffeinmentes-8107/kozepesen-sotet-pork-francia-8110 -
Alabástrom
senior tag
válasz
Alabástrom #11189 üzenetére
kicsúsztam a szerkesztési időből... Még egy kérdés: A komplett rendszer citromsavazásakor a kifolyó víz kissé zöldes színű volt. Gondolom réz-oxid vagy valami egyéb fém-oxid. Ez mire utal? Aggódjak miatta, rossz állapotban lehet a belseje? Vagy ez normális?
-
Alabástrom
senior tag
Illetve tudnátok ajánlani olyan kávét, aminek egész alacsony a koffeintartalma, de élvezeti értéke is van? Frissen pörkölt, minőségi kávék között nem találkoztam még ilyennel.
-
Alabástrom
senior tag
Úgy tűnik, hogy közel két hónapig nem fogom használni az eszpresszófőzőmet. Ennyi időre inkább leengedjem a vizet a bojlerből, vagy mivel egy pici mindenképen marad benne, akkor már inkább legyen tele és kevésbé poshad be, ha nincs levegő fölötte?
Utána, első használat előtt, egy enyhe citromsavas átöblítése az egész rendszernek?
Amúgy elmentem ma a helyi szupermarketbe. Volt 9 féle kávéfőző-vízkötelenítő, egyikre nem volt ráírva az összetétel, a többi 8 vagy tiszta citromsav volt, vagy az összetevők között első helyen citromsav állt. Szóval tényleg nem fogok aggódni ezen. Pláne, hogy használtan vettem a gépet, az előző tulaj így szinte biztos, hogy citromsavval nyomatta, szal már úgyis mindegy.
-
-
Sziasztok!
Most egy új kv-t próbálok pontosan egy De Tomasso-t. 18g-ot darálok és 36g-ot próbálok kinyerni. Viszont ennyi mennyiség 55mp alatt jön le? Gondolom ez nem túl jó ha a 25-30mp-es szabályt nézzük.. mit tegyek? Állítsam az őrlőt nagyobb szemcsére? Vagy a mennyiséggel variáljak, esetleg a tamperelés erősségével?
Menotti: köszi megnézem.
köszi
-
Koxxnak mindenben is igaza van. Emellett kis hangon javaslok egy hario switchet, amely príma átmenet a hardkór filter felé, csak nem lehet elrontani és nem kell hozzá drága hattyúnyakú kancsó. Cserébe mondjuk 10% bent marad a minőségből. Így is nagyon jó, HA őrlő és alapanyag megvan. Tudok adni kölcsön (switchet).
-
-
No.01
addikt
Koszi a gyors valaszt!
Igen sejtettem, h az orlo itt is szamit. Ezert is volt szimpi ez a Fellow mert ott van a csomagban minden: merleg, kionto, orlo... de tovabbra sem tudom, h ez mennyire hipszter marka vagy valoban jo es minosegi dolgokat arulnak?
Van esetleg valami kezdo filtereseknek szolo YT csatorna esetleg masik forum ahol van valami kiindulasi pont?
Mar regebb ota terveztem, h belevagok a presszozasba otthon, de ugy voltam vele, h hiaba is tudnam megvenni a gepeket ha nincs meg a tudas…
Igy mar lassan 1 eve tervezem, h elmegyek valami kezdo de jofajta iskolaba ahol 1-2-3 nap alatt megtanulom az alap dolgokat…Ez mind szep es jo, de egy orlo es kavegepnek kell hely boven (ez a kisebbik problema) covidig szinte csak tejes dolgokat ittunk azota viszont csak az elso kave csuszik tejjel a kis felesegemnek ugytunik most volt a palfordulas… es a kovetkezo bokkeno is o volt eddig reven azt nem latom magma elott, h o reggel felkel es nekiall szoszmotolni a dolgokkal ugy ahogy azt en tennem. A filter ilyen szempontbol tan jobban kezelheto.
Jo nyomon jarok az alapokat illetoen? -
Az orlo nagyon fontos
1Z zp6 es nem lesz gondod [link]
Szukseged lesz egy profi hattyunyakas kiontore ami sajnos szinten nem olcso, itt nem a kommersz konyhai tefal vizmelegitore kell gondolniBartenders oldalan most akciosak a Fellow kiontok, ez ala nem nagyon mennek
Amit szinten nem tudsz kikerulni az egy jobbfajta merleg, aminek a belepoje 20-25e ft, a tetejen az acaiak vannak 100ezer koruli aron, de sztem felesleges. Timemore merlegei kozott erdemes korbenezni az avx cafe oldalan, egy nano barista mar jo valasztas lehet vagy egy mirror 2.
Lehet benne lesz 250-ben mire mindent megveszel, persze jo kavekat kell venned nem a sparos sargacsibot es akkor megerkeztel.
A tobbi reszet passzolom, mint uvegkancsok meg V60 felszerelesek. Loveramics cseszevel nem lohetsz melle. -
No.01
addikt
Sziasztok,
A nem tul tavoli multban egy maganszallason kiprobaltuk a filter kavet. (Moccamaster, elore orolt kave (one eleven) zero tapasztalat, de volt egy kis irott how-to)
Teljesen odaig voltunk meg vissza.
Azota voltunk par itthoni es kulfoldi specialty kavezoban es azon kaptuk magunkat, h a reggeli tejes es a tobbi szimpla pressot 90%-ban filterre csereltuk... es lattunk (ittunk) csodakat is.
En annyira nem lepodtem meg, de a parom azt mondta, h a sok savasabb presso utan (ami kevesbbe az o vilaga) ezt adna napi szinten sot meg tan a reggeli flatwhite-ot is lehet lecserelne.
Szova a kerdeseim:
Kezdjuk inkabb az elejen.
- Mennyire konnyen hozhato a kavezos filter elmeny otthon?
- Gondolom az orlo itt sem elkerulheto… ha igen akkor van “atjaras” espresso <--> filter?
- Van e ajanlott setup? (full, nem csak kancso es merleg)
- Hajlando lennek nagyobb osszeget is szanni a projektre es nem elkovetni azt a hibat amit mashol mar megtettem, miszerint jo less az kezdesnek (nem lett az, inkabb vettem volna a jobbikat elsore)Kis kerdezoskodes es keresgeles utan szembejott a Fellow marka ami designban jonak tunik es a teszteken sem szerepel rosszul. (a kerdes csak az, h ebbol mennyi igaz a valodi eletben?)
Rovidenennyi
-
Szallodaban vagyok jelenleg ahol nem volt mas mint nespresso, igaz ez a lapos pogacsa kivitel. Hat konkretan elvezhetetlen volt pedig elhihetitek hogy ket het alatt nem tanultam meg pressot kesziteni, de egy jo kezi orlovel, egy minisegi kv-bol, alap karos geppel tenyleg csodat lehet muvelni a nespressohoz kepest.
-
donat_sz
senior tag
válasz
RetepNyaraB #11177 üzenetére
Ez a tabletta a backflashnél kell szerintem, így ha jól értem a KV zsír a fő célpont, megnézem ezt a tersonet/pulycaff opciókat, köszi!
-
válasz
RetepNyaraB #11176 üzenetére
Vízkőre egy-két teáskanál citromsav feloldva a tartályba (tartály és bojlerméret függő) és 10mp csurog 10mp szünet stílben átengedni. Majd egy teljes tartály hideg tiszta víz. Felesleges költeni bármire. Alutartályra nem szerencsés, oda tejsavas jobb. Rézbojlerre nem tudom miért nem ajánlja a lelit, én nem foglalkoznék vele. Icm épp most pucolt gyönyörűre egy öreg dallacortét, a hardcore totyikban ott a kép.
Kv zsírra tersonet, vagy pulycaff.
-
válasz
donat_sz #11175 üzenetére
Vízkőre egy-két teáskanál citromsav feloldva a tartályba (tartály és bojlerméret függő) és 10mp csurog 10mp szünet stílben átengedni. Majd egy teljes tartály hideg tiszta víz. Felesleges költeni bármire.
Alutartályra nem szerencsés, oda tejsavas jobb. Rézbojlerre nem tudom miért nem ajánlja a lelit, én nem foglalkoznék vele. Icm épp most pucolt gyönyörűre egy öreg dallacortét, a hardcore totyikban ott a kép. -
kmarci25
veterán
válasz
Alabástrom #11165 üzenetére
Ha érdekel a kávé és a kávézás, akkor mindenképp érdemes. Nagyon sok olyan tudást ad át, ami érdekes, hasznos, megtanítja, hogy mire érdemes figyelni, mikor megszagolod akár az őrleményt, akár az elkészített kávét, milyen ízeket keress, mikor savanyú már a kávé, mikor túl keserű, egy kávéból hogyan tudod kihozni a legtöbbet. Az egyéni ízlésre is tekintettel volt, volt olyan kávé, ami nekem pont jó volt, a többiek arra szavaztak, hogy még lehetne édesebb, de ebből nem volt vita. Nekem személy szerint nagyon hasznos volt. Egyébként egy Sage Bambino Plus van nekem is otthon, illetve még a kickstarter kampány elején sikerült jó áron megvenni a Timemore Sculptor 064S-t, de kézi őrlővel, vagy más kúpos őrlővel sincs gond, ha olyan van, azzal is használható a tudás. Volt olyan a képzésen, aki csak kotyogóst használt és ezen nem is akart változtatni, csak egyszerűen érdekelte a dolog.
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz
Alabástrom #11169 üzenetére
szerintem valid, mert a munkahelyi kávé minőségét is tudnám növelni az eddigiek alapján (Delonghi EC31.21 + jobbféle tégla -> kell valami rendes kar, mérleg meg daráló, ha összedobjuk a casht)
-
donat_sz
senior tag
Kávéfőző (Sage Bambino Plus esetemben) tisztítására mi a "best buy" tabletta?
Van esetleg ajánlott alternatíva a gyári "Sage BEC250" helyett? -
Alabástrom
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #11168 üzenetére
Köszi. És ha nincsenek millás gépeid, amik a tizedgrammokat meg miliméteres őrlőbeállításokat le tudják konzekvensen követni, akkor is valid egy ilyen tanfolyam, vagy az úgy már overkill? Meg ha 10ezer Ft / kilós kávék alatti árban vásárolgatsz?
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz
Alabástrom #11164 üzenetére
vannak tejsavas decalc cuccok is.
tanfolyam: [link] ilyen interaktív beszélgetős workshopos, mindenféle panelek vannak, elmélet, szagolgatás, gyakorlat gépen, kis elmélet, gyakorlat. én a kvázinulla tudásommal (van finom bestbuy meg sz@r kv szint, meg automata gép) ugortam bele ebbe, és eddig nem bántam meg.
-
donat_sz
senior tag
válasz
Alabástrom #11165 üzenetére
+1 engem is érdekelne a tapasztalat vagy akár egy élménybeszámoló is minden napról külön-külön
-
Alabástrom
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #11159 üzenetére
És amúgy mi a benyomás a tanfolyamról? Esetleg egynapos home-ot is csináltál már korábban?
-
Alabástrom
senior tag
Használt gépet vettem, úgyhogy egyből át akartam vízkőteleníteni cirtomsavval. Azért megnéztem előtte a hivatalos forgalmazó videóját youtube-on, hátha valamit amúgy elrontanék. És tényleg, a srác azt mondta, hogy citromsavval semmiképpen nem szabad réz bojleres gépet vízkőteleníteni. Ez téynleg így lenne? Tudtommal a citromsav az egyik leggyakrabban használt vízkőtelenítő kávégépeknél, úgyhogy gyanús...
A gépem hivatalos instruciója egy konkrét vízkőteleínőt ajánl, ami valóban nem citromsav, de nem is mond semmit arról, hogy citromsavval ne. Most akkor tényleg felejtős a citrom és vegyek speckó cuccot? -
válasz
RetepNyaraB #11161 üzenetére
Igazabol nekem nem a novenyi tejekkel van a legnagyobb bajom hanem szimplan en a kb-bol a presszot szeretem.
ma amugy lefoztem az uj kv-t a de Tomassot. Kicsit lassan jott le ezert 39mp-ig kellett ereszteni. Allagra jo lett de nekem megint kicsit savanya lett. -
kchris78
veterán
válasz
Mr.Csizmás #11159 üzenetére
hany tiz ml-t tol le az ember egy ilyenen?
-
válasz
adamssss #11160 üzenetére
Sztem minden tanulás\szokás kérdése.
Én már a sima tej ízét bírom rosszul, pedig talán másfél éve iszom növényi löttyöt. Persze ahogy tejből, növényi italból is van, ami elrontja\elviszi a kv ízét. Oatly, Alpro gluténfrí zab (és pár spéci boltos barista verzió) nem árt. Más lesz az íze, mint tejjel, ennyi. -
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz
Alabástrom #11148 üzenetére
nekem ma volt az espresso része. hát azért lehet káromkodni rendesen, hogy pár tized gramm, meg őrlőn pár mm állítás mennyit jelent ízben, állagban.
-
Nincs olyan kurzus ami csak a pressora megy ra, mert nekem a latte teljesen kiesik, nem iszom tejet, a novenyi cuccoktol meg a hideg raz?
-
kmarci25
veterán
válasz
donat_sz #11149 üzenetére
A CEC egynaposán voltam. Csak ajnálani tudom. Előtte már egy éve benne voltam a presszóban, meg filterben is, elolvastam Hoffmann könyvét, néztem egy rakat youtube videót, de igazán ott értettem meg, amit korábban láttam, olvastam, mert nagyon jól magyarázott Döníz, és nagyon jók voltak a kóstolások is, tisztázott sok mindent. A nap végén meg van egy jó fél óra latte art, az alapokat megmutatja, segít benne.
-
Alabástrom
senior tag
válasz
donat_sz #11149 üzenetére
az úgy 2 nap. Még mindig csak a fele.
Sokmindent meg lehet tanulni könyvből, youtube-ról is, de az eszpresszófőzéshez sztem nagyon kell a kóstolás, kérdezés, mutatás... Ott baromi jó lehet egy élő egynapos. (Persze mind baromi jó, csak hát drága...)
Félő, hogy az egynapos "home barista" tanfolyamokon csak átrohannak gyorsan mindenen és nem sok pluszt ad ahooz képest, amit önállóan megtanulhatsz könyvből, youtube-ról.
Aropó, biztos van a topiclakók között, aki elvégzett már valamit. Mi a tapasztalat? -
donat_sz
senior tag
köszi a konstruktív választ!
@Alabástrom engem a tejes italok készítése is izgat, akár még a latte art is. de a prió nálam is egyértelműen a jó presszó lefőzése, hisz az mindennek az alapja.
-
Horvi
őstag
válasz
RetepNyaraB #11137 üzenetére
Van ajánlott tanfolyam amivel van személyes tapasztalata valakinek? Hirtelen őket találtam, a vélemények alapján egész jó.
-
kchris78
veterán
Abszolút béna ember is tud latte artozni?
EZ az amihez még nem kezdtem hozzá
. Néztem 1-2 túb videót de mikor mutatta hogy ez is dönt az is dönt/stb na az kicsit betett
. Plusz Nespresso-val habosítok az egyszerűség miatt, azzal lehet nem is fog összejönni..
-
válasz
Alabástrom #11136 üzenetére
Latte Art témában Emilee Bryant [link]
A többi dologra amit írtak fentebb. Ha ezeknek a végére érsz okosabb leszel sokkal. -
válasz
Alabástrom #11136 üzenetére
Hoffmann: Hogyan készítsünk tökéletes kávét otthon c. könyve remek. Könyvesbolt.
De amúgy is James Hoffman túb csatornája. Lance Hedrick is jó és rengeteg témához készít anyagot, de kibírhatatlanul sokat beszél.Ha pedig eléggé érdekel a téma, akkor barista tanfolyam. Ára lesz, igen, de haszna is.
Ja a gépet átöblíteném használat előtt, ha egy hétig áll benne a víz. A tartályban semmiképp ne hagyj, az legyen friss.
-
Alabástrom
senior tag
És ha már itt vagyok, mivel tök kezdő vagyok a témában, tudnátok ajánlani cikket, youtube filmet, könyvet, stb... ami szépen, átfogóan, rendszerezetten elmagyarázza az eszpresszófőzéshez szükséges dolgokat? Rengeteg videót néztem youtube-on, de szinte mind ugyanazt mondja el picit másként, itt-ott egy-két új infóval, temérdek sok az ismétlődés és hiányosság. Ezt így időpazarlásnak érzem... (de Jolinda tegnap itt belinkelt ábárja például tök jó!)
-
Alabástrom
senior tag
Sziasztok! Ha csak ritkán használom az eszpresszógépemet (hetente egyszer, néha még ritkábban), akkor beposhadhat a víz bojlerbe, csövekbe, és érdemes kiűríteni belőle? Ha igen, akkor hogyan? Gondolom ha simán csak addig járatom a pumpát, míg már nem jön víz, az károsíthatja... (Lelit Anita PL042TEMD-ről van szó.)
-
tobias40
veterán
válasz
Mr.Csizmás #11132 üzenetére
Köszi,így már megvan az angol
-
válasz
RetepNyaraB #11130 üzenetére
Koszi. Van a csorsz utcaban egy barista bolt majd ott probalgstom hogy mi menne bele. De egyelore nem aldozok erre tobbet mert mar a mostani eredmeny sem rossz nekem.
delutan fozok egyet ugy ahogy irtad. -
válasz
adamssss #11129 üzenetére
A karon nem kell vizet átengedni, az maradjon száraz. A fejen se, csak ha megégetné első próbálkozásra (random kávézókban gyakori hiba az ihatatlanul forró presszó a túlmelegedett gépből, pedig csak hűteni kellett vón a fejet csapolás előtt kicsit). Előkészíted a szajrét csapoláshoz, 2mp víz, kart fel, nyomás.
A kosarak szabványosak. Ha biztos vagy a méretben, akkor passzolni fog a karba. A peremezése lehet kismértékben eltérő (domború, vagy lapos), ha ez extrém, akkor lehet gond. Elég ritka, de előfordul. Az pech. -
válasz
RetepNyaraB #11126 üzenetére
A gépen nem automata így akkor megfogadom ezt a 20-30p-es előmelegítést. Miután áteresztettem a vizet utána leszedem, beletömöm a kv-t, tamperelem, visszarakom és főzöm? Itt az a lényeg, hogy maga a kar és a kosár is legyen átmelegedve?
Ha vennék egy kosarat akkor honnan tudom hogy méretben passzolni fog-e a karba?
-
danbenzin
csendes tag
válasz
Mr.Csizmás #11117 üzenetére
[link] ezen a szlovák blogon van teszt, fordítóval lehet próbálkozni
-
Jolida
tag
válasz
Viiktor1989 #11125 üzenetére
Ahhoz azért nem kell perfekt angol tudással rendelkezni, hogy azt a kb. 20 szót megértsd, ami a képen van.
Egyébként, ha a telefonodra letöltöd a Google fordítóját, a képen levő szöveget le tudja fordítani. -
válasz
adamssss #11118 üzenetére
Ha a géped nem automata kikapcsolós (sztem nem, mert régi) akkor hagyd 20-30 percet melegedni bekapcs után, húzás előtt; méghozzá a kart+kosarat (finomabban) felhúzva a fejre. Közvetlenül csapolás előtt átereszthetsz a fejen 1-2mp vizet, de nem feltétlenül, csak ha megégetné a kv-t (ízlelés).
A malabar egyrészt elég ütős (jeleztem is), másrészt valóban nem kéne savanyúnak lennie. Hőhiányos lehet leginkább.
A kosarad fene se tudja milyen névleges töltetű, főleg ahogy mondtad nem is 53mm, hanem 57(?). Én asszem beruháznék avx-en egy IMS kosárra; pár ezer Ft, nem egy bankrobbantás és egyrészt tuti jobb a gyárinál, másrészt tudod a névleges töltetét. -
Jolida
tag
Correcting the sour [link]
Savanyúság kompenzálására valamelyik eljárás (bal felső szektor):
- finomabbra őrlés;
- hőmérséklet emelése;
- hosszabb lefolyás (longer shot).Ha a lefolyási idő jó, emeld a hőmérsékletet.
A Malabar az egyik legkevésbé savas kávé. -
No ma léptem egy nagyot és átváltottam dupla kosárra és 18g-ot őröltem. Kb 35 ml jött le 26mp alatt. Tökéletes shot volt, ráadásul sikerült egymás után 3x.
Viszont kicsit ütős így mennyiség. 3-an ittunk és mindenkinek vibrált utána a látása.
Szóval elég lenne a 15g és mondjuk 30 ml. Kérdés viszont, hogy ha csak 15g-ot darálok nem fog-e baromi gyorsan átfolyni és lesz majd egy híg lötty?
Vagy ne spóroljak azon a 3g-on és inkább főzzek minden alkalommal 18g-ből 30ml-t?Másik kérdés a ml ugye űrmérték és nem súly. Az üvegpoharamon bejelöltem, hogy hol van a 30 ml (vízzel kimértem)
Kérdés, hogy amikor jön le a kv akkor a crema-t bele kell-e számolni. (mondjuk az elején elég nehéz mert keveredik az egész és kell neki egy jó fél perc (vagy még több) mire különválik a kettő.
Ízvilág: Most a Malabart isszuk a pacific-től és nekem egy kicsit még mindig savas, savanykás. Ez mitől lehet. Amire igazából vágyom az minél kevesebb sav és minél nagyobb test kicsit kakaós, édeskés ízvilággal. Mit változtassak, hogy ehhez minél közelebb kerüljek?
Nagyon köszi
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
[Siguro EM-K420SS Barista] 37k 3 év gari #akció (nem mindig kapható)
= [De'Longhi Dedica EC 685] kozmetikát leszámítva, műszaki és méret adatok árulkodóak.
-
kmarci25
veterán
válasz
adamssss #11115 üzenetére
Ha ilyesmit keresel, akkor a wacaco-t nézd meg, itthon az ekokapszula forgalmazza.
-
Menotti
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás #11103 üzenetére
Szia
Az édes Vietnámit belinkelnéd,elég sokat felhoz az oldal..
Köszönöm. -
Horvi
őstag
válasz
RetepNyaraB #11107 üzenetére
Ha jól láttam most még olcsóbb. Csak egy 10-es.
-
Ma megvolt az első siker, vaktyúk is talál szemet alapon. Főztem egy kv-t anyósomnak jó szar lett de neki ízlett, de megint ilyen híg lötyi volt. Aztán úgy voltam vele, hogy darálok többet max megint baromi lassan jön le kell majd neki 45-60mp. Megtömtem megtampereltem aztán főzés. Már az eleje bíztató volt, hogy csak egy nagyon lassú arany csíkban indul el a kávé és utána sem gyorsult be. 26-27mp lejött a mennyiség amit szerettem volna. Csodaszép krema, jó íz, keserűségnek a nyoma sem volt. Pont amire vágytam. Nem azt mondom, hogy nem ittam jobb kv-t életemben. Ittam. De ez az a szint volt amit ha kikérek egy kv-zóban és kihozzák nem küldöm vissza, nem bánom meg, hogy adtam érte pénzt. Nagyjából azért megvan a mennyiség is holnap újrapróbálom.
Ami érdeke volt, hogy itt a zacc úgy jött ki, hogy konkrétan egy szem kv nem maradt a kosárban. Az eddigieknél mindig maradt benne egy csomó. Konkrétan kemény volt a zacc pogácsa.
Ami kicsit viszont zavar, hogy ekkora töltésnél belelóg a főző csavarja a kv-ba. Nem sokat kb 1 mm-t. Nem tudom, hogy ez a későbbiekben lehet-e probléma.
-
Fross
csendes tag
válasz
Mr.Csizmás #11103 üzenetére
Megkóstoltam ma a RWANDA-t, de semmilyen íze nincs, gyönyörű szép crema van rajta, sikerült is rendesen belőni az őrlőn, hogy jó legyen. Lehet, hogy amiatt nincs még íze, mert túl friss?
video -
Írtam is, hogy sajnos nem találtam amit szívesen ajánlok. Ez 500g-ig mér, részemről csecsemő tápszeres pohárba mérem a babot, ami mondjuk 14g. Miért raknék rá vastag csészét? Nem kifolyás mérőnek ajánlottam (nem vízálló), hanem adagolásra. Olcsó, egyszerű. Pont.
Ha kell shot mérleg, majd jelentkezik. Tényleg nem értem hol a gondAmúgy avx-nél tényleg lement a kc200 ára (12k?) és az nagyon best buy annyiért, mindenre.
-
Fross
csendes tag
válasz
Mr.Csizmás #11103 üzenetére
Akkor ha ezek elfogynak a következőre megnézem azt
-
En magamat merem ugy hogy beulok az autoba es raallok a tonna merlegre majd kiszallok…
szerintem minden megoldhato raadasul ez meg csak nem is kompromisszumos. Plane ha elotte spray-ezed vizzel a babokat. Akkor elotte ugy is egy talkaba kell kitolteni akkor meg mar abban mered.
-
én meg közvetlenül a Mazzer-ben szoktam kimérni személymérlegen
nyilván ha 300g-ig mérő mérleged lenne, akkor eszedbe sem jutna őrlőben mérni
nagyon jól elvoltam én is az 500g-ig mérő, századpontos ékszermérleggel (utazáshoz máig azt használom).
Akkor kezdett kicsi lenni, amikor V60-nal próbálkoztam, fizikailag is kicsi volt, meg súlyban sem bírt eleget.
Új hozzászólás Aktív témák
- Linux kezdőknek
- VR topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Cyberpunk 2077
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Nintendo Switch 2
- E-roller topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- További aktív témák...
- Lenovo Legion Slim 5 82Y900BVHV Notebook
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest