Új hozzászólás Aktív témák
-
Fogalmam nincs mik azok az úri huncutságok, én így iszom:


-
x-en találtam, gondoltam ideszúrom
-
válasz
kchris78
#11507
üzenetére
Szerintem kv-hoz, kenyérhez, főzéshez tök jó az RO víz - inni nem érdemes mert nem oltja szomjat
- de igen, szubjektív ez is. Nekem se tartályos van hanem mindjárt a lefolyóba nyomja a "szennyvizet". Úgy kötöttem be a rendszert, h az RO szűrőt ki lehet zárni belőle, így csak akkor használom ha kell. Egyébként értem én, h támogatni kell a magyar gazdaságot, de kínából 20 rongy egy induló szett:

Erre ha valakinek kell + RO szűrő:

+ kell ehhez egy ház, pár méter cső, csatik, csapok és egy kis affinitás az összeszereléséhez, mégse 100k
-
válasz
Mr.Csizmás
#11503
üzenetére
Csak egy alternatívát vázoltam, h ~2 évnyi kancsóbetét árából megvan egy ilyen rendszer
-
Az elég sok mert nekem olyan ~25 körül volt pár éve a csap alatti 5 + 5 micronos szűrő. Arra még rátettem egy (opcionálisan kapcsolható) RO szűrőt (talán 15k lehetett csövekkel, csatikkal én meg összeraktam) és kész a tiszta víz. A betétek meg kínából jönnek, szokás szerint fél / harmad áron
-
Nekem egy egyszerű szűröm van ali-ról, nagyon sokat javít a víz eloszláson:
Ez a típus: Diameter-51MM, 1.7mm-150 micron
A szűrő nélkül hatalmas krátert csinál a gép a pogácsába, ezzel tökéletes a végeredmény

-
válasz
tal-garius
#11428
üzenetére
Egy ilyen fém szűrő (puck screen) kellene az őrlemény tetejére:

-
Azt elmondhatom, h szerintem egy szinttel (najó, féllel) a kapucziner alatt vannak de még bőven a jó kategória. Picit mintha nehezebb lenne ezekből jót "varázsolni", de nem lehetetlen
Még az előző rendelésből a silk van terítéken, amit írnak azt hozza:
Najó, áfonyát még nem éreztem rajta - de ez lehet az én hibám persze
-
válasz
capafog23
#11417
üzenetére
Nekem ezek jönnek most:
Az első kettő visszatérő, nagyon finomak. Erősen étcsokisak, már majdnem édesek. egy hangyányi tejjel mint valami csoki praliné
szerk.: jah, h Te az avx-től rendelnél. akkor nem szoltam...
#11419(i):
mi lett a géppel? az enyém most 2 éves, nincs még semmi baja.és most látom, h ez visszaküldött gép lehetett:

nem is emlékeztem ilyenekre
-

Ezekkel érdemes lehet foglalkozni? 6000 lenne így 1 kg Kolumbia
-
Nem reklámozásképpen de van egy nagyon jó gyógynövényes oldal ahol van a reflux-ra is gyógyír:
Én elsősorban az ilyen természetes dolgokat preferálom ezért gondoltam megosztom
-
Egy kis "tuninggal" használhatóak.
Nekem is ilyen felépítésű van csak szarvasi van ráírva:
Ami kellett hozzá:
- őrlő (nekem Graef cm702)
- kosár (én a gyári karba vettem 2 méretet= szimpla, dupla)
- tamper
- puck screen
- wdt
- tiszta víz
- normális (nem bolti) babNagyon jó kávékat lehet ezzel a setup-al is húzni
-
válasz
RetepNyaraB
#10734
üzenetére
A Peach Paradise-re rápróbálok (az a Kolumbiai)
-
válasz
RetepNyaraB
#10712
üzenetére
Gondolom elírták ha már precíziós. Inkább tízed pontos lehet
-
válasz
tyuli76
#10647
üzenetére
Alap gépeken ezek nem állíthatóak
És mivel ezek (nagyjából) konstans értékek ezért neked kell kikísérletezned a megfelelő "arányt" a többi összetevővel. De nem kell ezt túl misztifikálni. Ha megfelelő a mennyiség (összetömörítve, puch screen-el még elfér a tetején egy 100 Ft-os) és belefullad a gép akkor túl finomra van darálva, ha gyorsan átfolyik rajta akkor meg túl durvára
-
válasz
tyuli76
#10640
üzenetére
A hiba NEM az ön készülékében van
Biztos leírták, de pár "összetevőnek" össze kell jönni a jó italhoz:
- őrlemény finomsága
- őrlemény mennyisége
- őrlemény tömörsége
ezekhez hozzájön:
- a kosár (milyen, mekkora, mennyi lyuk van rajta -> ehhez kell belőni a fenti hármast)
- puck screen (van / nincs)
- maga a főző (milyen hőfokon, nyomáson próbálja átpréselni a vizet a pogácsán).
- és persze a bab minőségeHa ezek összejönnek már kész is a finom ital

-
válasz
RetepNyaraB
#10617
üzenetére
Szimpi az oladal és nagyon barátságos áron vannak a kv-k (8000-től full arabica
)
Jók ezek a grafikák

-
Nekem meg 5 perc a kv elfogyasztásával együtt

Pedig kb. mindent megcsinálok ahogy Te is: gép bekapcs, minden cucc elmos, eltörölget (igen én nem mosom el a dolgokat miután elkészült az ital
- nincs idő ilyesmire reggel), mérőkanállal kv az őrlőbe, onnan a karba, wdt-vel elkavargat, tamper-elés, puck screen a tetejére, kar a helyére és már jön is a nedű
Ha olyanom van akkor átkapcsolom a gépet gőzölésre és megmelegítem a tejet - vagy egyben az egész italt ha úgy alakul
-
válasz
Polarstar
#10522
üzenetére
Hamár kv beszerzési hely ajánló:
Ismeritek a boro coffee-t? Ők is kelet Magyarországiak (Újfehértó), eggyel igényesebb webshoppal
Egy 100% Arabica Szemes Kávéválogatás kostoltam tőlük legutóbb, szerintem igen finom áru
-
-
Tegnap megvilágosodtam, h mire való a vakszűrő. Megtöltöttem citromsavval, beletettem a puck screen-t, feltekertem a kart a gépre adtam neki egy kis nyomást és úgy hagytam reggelig. Szépen leoldott minden nem odavaló dolgot
Ügye erre való?

-

Hát ez meg miből van, h ennyibe kerül?
-
válasz
FireKeeper
#10202
üzenetére

ez nem olyan rossz
-
-
válasz
RetepNyaraB
#9815
üzenetére
Hát akkor ez egy okos mérleg. Így már jobban beveszi a gyomrom
#9813Mr.Csizmás: Én is hifi-zek, ismerem a jelenséget
Én megmaradok a normális kategóriában (legalábbis a kábelezés tekintetében) -
válasz
pető bá'
#9798
üzenetére
Majdnem lendületből beleugrottam a puckscreen-be, hogy azért ne legyen már a kezdő szett része, de nem tudom hogy egy kevésbé egyenletes vízterítésű gépen mennyit segít, lehet, hogy pont ott tényleg jelentőset..
Nagyon sokat segít. Az én 25 ezres gépem puckscreen nélkül olyan lyukat üt a pogácsába, h öröm nézni
-
válasz
Mr.Csizmás
#9795
üzenetére
Aki megkostól egy tök alap szettel készült (egyszerű karos gép, nem nyomásfokozós kosárral, cm702, wdt-t, tamper-t, puckscreen-t is használva) kapucziner-től bármit az valszeg egyet fog érteni a virágföld teóriával
-
válasz
RetepNyaraB
#9736
üzenetére
Ma megmértem mennyi az annyi. Én deci körül húzok (éppen 94 ml volt, de szemre dolgozom) kis kosárral és számomra tökély a végeredmény. Az americano meg mégegy "pancsolás", az nem hiányzik
Egyébként néztem a flair-ről videót de én nem láttam, h a vízen kívül bármit melegített volna. Amúgy, h melegíted fel? Beleöntöd a forró vizet? Majd kiöntöd és "kiszárítod" a fejet? -
válasz
RetepNyaraB
#9730
üzenetére


kell a pro fej a boldogsághoz?
mondjuk én hosszabbra szoktam csapolni az italom mint 45-56 ml... hmmm
-
válasz
RetepNyaraB
#9264
üzenetére
szarvasi cm4677
nem nyomifokis kis / nagy kosárral, belevaló tamper, wdt, puckscreen meg cm702
Ennyi az opció
Próbálni fogom a gyorsabb lefolyást
-
válasz
RetepNyaraB
#9261
üzenetére
A lehetőségek:
- őrlemény finomsága
- tamper
- átfolyás idejeAmi nincs:
- hőfok állítás
Akkor picit finomítok az őrleményen és picit többet is belepréselek a single kosárba
Amúgy lehet tényleg akkor volt jobb mikor túltömtem véletlen a kosarat... -
Világosabb babból (úgy általánosságban) hogyan készítünk presszót?
Erről van szó:
Kongó Kivu
Amúgy biztos vak vagyok de nem látom az oldalon, h világos pöri...Van egy bevált módszerem sötét babokhoz de ez nem az igazi úgy. Néha összejön - de komolyan azt se tudom mit csinálok máshogy

Na jólvan, oda van az írva:
Mondjuk én a lap alján kerestem a specifikációknál
-
válasz
RetepNyaraB
#9162
üzenetére
Mire az előáztatás? Hogy történik? Vizet enged a pogácsára a gép mielőtt átnyomná rajta a nagynyomású vizet? Akkor ha én összevizezem a pogácsát a karban - mielőtt feltekerem a gépre - ugyanott tartok?

-
válasz
Mr.Csizmás
#9009
üzenetére
Kv-t főzni nem tud, nem kávézni

-
The coffee life cycle
1. PLANT GROWTH (1,5 months)
2. HARVEST (approximately 90 Kg in one day)
3. COFFEE PROCESSING (1 – 18 hours)
4. DRYING (1 – 10 days)
5. STORAGE ( 2 – 6 months)
6. TRANSPORT (1 – 2 months)
7. ROASTING (20 – 25 minutes + 2 – 3 days)
8. TRANSPORT TO THE COSTUMER
9. ENJOY YOUR COFFEE -
válasz
pető bá'
#8678
üzenetére
Na, ezt videó nélkül is így csinálom
Megkocogtatom a pulton, kezemmel kicsit segítek neki a helyezkedésben aztán tamper#8679cSuwwi: Értem. Akkor az én gyűrűm (amit sokkal inkább egy tölcsér) is tökéletes. Egyébként fogalmam nincs honnan van az a tölcsér, azt hittem a 702 tartozéka de rákeresve nem látok olyan dolgot a csomagban...
-
-
válasz
RetepNyaraB
#8559
üzenetére
mozog a pulton - egyik kézzel a tartályba kell kapaszkodni, akkor nyugton marad
-
-
-
válasz
AeSDé Team
#7601
üzenetére
B.meg, mekkora az a gép
-
-
-
válasz
RetepNyaraB
#7491
üzenetére
Amikor citromsavazom le szoktam szedni
-
válasz
Digitalpimp
#7489
üzenetére
Így már értem
Nekem a képhez hasonló gagyi gépem van - akkor ez a probléma legalább nem fenyeget
-
Ismeritek ezt a lányt?
Új hozzászólás Aktív témák
- Bontatlan, Sony PS5 PRO Pro 2TB, lemez mentes verzió, 3 év teljes körű garanciával.
- Gitárerősítő Boss Katana 50
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB ZALMAN Z1 Plus Cooler Master 750W
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest



















